Meny

Ägare till webbsidor som rippar Youtube-material ska åtalas i USA?

Att musik- och filmindustrin inte gillar fildelare är knappast någon hemlighet. Den senaste nageln i ögat för upphovsrättslobbyn, och i detta fallet RIAA, står webbsidor som kodar om Youtubevideor till MP3 för.

Förra året stängdes en av världens största ”Youtube>MP3”-sida ner, på grund av hot från diverse upphovsrättsorganisationer. Många liknande sidor stängdes ner kort därefter, rädda för att även de skulle bli stämda.

Ägaren till Youtube>MP3-sidorna FLVTO.biz och 2conv.com, är en rysk man vid namn Tofig Kurbanov, som inte är särskilt sugen på att betala några böter. Båda sidorna stämdes tidigare detta året, men är fortfarande uppe och tickar.

Kurbanovs advokat menar att fallet bör läggas ner då det främst är ryssar som besöker sidorna, men RIAA är inte lättflörtade. De vill nu att Kurbanov ska köpa en flygbiljett till USA för att delta i rättegången, som förmodligen kommer att hållas i Virginia.

Youtube rippare

De båda parterna bråkar för närvarande endast om var rättegången ska hållas, och om den hålls i USA, är det den nionde november som gäller.

Prenumerera
Notifiera mig om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

De senaste artiklarna

Mer om VPN