Meny

Ägaren till RomUniverse slår tillbaka mot Nintendo

Nintendo har legat i luven på RomUniverse sedan ett halvår tillbaka. På torrentsajten finns ett stort antal Nintendo-spel tillgängliga, och det gillar inte den japanska speljätten. De menar att RomUniverse är en riktig guldgruva och att ägaren, Los Angeles-bon Matthew Storman, tjänar stora pengar på att ta betalt för premium-medlemskap.

Storman är anklagad för upphovsrättsbrott i stor skala, och har valt att försvara sig själv. Han har tidigare försökt få fallet nerlagt, men den manövern gick åt skogen. Men skam den som ger sig, Storman har valt att satsa på en ny försvarstaktik. Han menar numera att RomUniverse ska ses som en vanlig uppladdningsplattform, där han omöjligt kan ansvara för vad andra väljer att ladda upp.

Storman gör även sitt för att försöka försvara sin främsta inkomstkälla, medlemsavgifterna. Han menar att han har rätt att ta ut en medlemsavgift så länge Nintendo inte rensar allt material.

Samma man försöker till och med vända på steken: Storman menar att Nintendo bör betala honom, då de har fått ta del av gratis marknadsföring:

“Copies on the Website originally from Nintendo when seen by users is a positive advertising asset to Nintendo. It is part of an implied contract with Nintendo over the last 10 years. This advertising asset can be calculated and measured by Nintendo in cooperation with Defendant.”

Storman vill att speljätten ska betala omkring 20 miljoner kronor för varje upphovsrättsanslag som visar sig vara felaktigt. Och som slutkläm vill han att Nintendo frånsäger sig upphovsrättsskyddet, så vem som helst får möjlighet att kopiera och sälja deras material.

rom-universe

Nintendo vill i sin tur att Storman lägger ner RumUniverse för gott, samtidigt som han ska tvingas betala ett rejält bötesbelopp.

Matthew Stormans ”Hail Mary”-försök är dömt att misslyckas. Nintendo har resurser nog att göra potatismos av honom, och vanliga fildelare har dessutom en ganska taskig syn på sajtägare vars enda mål är att tjäna pengar. Nintendo lär svara på Stormans utspel inom kort, och i skrivande stund är RomUniverse.com fortfarande uppe och tickar.

Prenumerera
Notifiera mig om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

De senaste artiklarna

Mer om VPN