Meny

Amerikansk nätpirat får skaka galler i fem år

Den 29-årige amerikanen Talon White, som drivit ett större antal piratsajter, kommer att få spendera fem år i fängelse.

Mer specifikt var det upphovsrättsorganisationen MPAA samt det amerikanska skatteverket, IRS – som låg bakom utredningen. White hade sedan 2003 drivit piratsajterna Noobroom.com och Noobroom7.com, men i juli förra året stängdes dessa ner efter att MPAA gett sig in i leken. Vid samma tillfälle valde White att öppna tre nya piratsajter: SuperChillin.com, Movietv.co samt SitPlay – och katt och råtta-leken var då ett faktum. Och jepp – som ni redan är införstådda med vann upphovsrättslobbyn den här kampen.

Den snart 30-årige amerikanen döms att böta omkring 50 miljoner kronor till MPAA samt cirka 30 miljoner kronor till skattemyndigheten (IRS) – och när han väl får lämna fängelset är det sex års skyddstillsyn som gäller.

Förra veckan var det OMI IN A HELLCAT som åkte dit, vilket indikerar att upphovsrättslobbyn har vässat klorna ordentligt.

Men varför fastnade de på upphovsrättslobbyns radar egentligen? Svaren är ganska enkla. OMI IN A HELLCAT kunde inte hålla klaffen, och hade ett närmast sjukligt behov av att hävda sig. Och i detta fallet var det Paypal som avslöjade White, som förmodligen kunde ha dolt sina inkomster på ett mer effektivt sätt.

Prenumerera
Notifiera mig om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

De senaste artiklarna

Mer om VPN