Meny

Anonym tipsare tjänade 65.000 kronor – angav företag som använde piratkopierad mjukvara

Ett Australienskt företag som inte nämns vid namn har gått med på att betala omkring en miljon kronor till mjukvarualliansen BSA. Det ska enligt Torrentfreak ha rört sig om ett tillverkningsföretag som struntat i att betala för den mjukvara som användes. Som en konsekvens av tillslaget blev en australiensare cirka 65.000 kronor rikare.

BSA representerar mjukvarujättar såsom Adobe, Apple, Microsoft och Oracle, i deras kamp mot företag som använder deras mjukvara utan att betala för sig. Tusentals företag har fått betala stora bötesbelopp under de senaste 20 åren, och för att kunna fälla extra många företag använder sig BSA av en kontroversiell strategi där anonyma tipsare får en del av skadeståndsbeloppet.

BSA har inte avslöjat vilken typ av programvara det rörde sig om, men den anonyma visselblåsaren hade följande att säga:

”Vi jobbar i en konkurrensutsatt bransch där alla ska tävla på samma villkor, det kändes inte rätt att piratkopierad mjukvara gav företaget konkurrensfördelar.”

Mjukvarualliansen menar själva att tips från allmänheten är ovärderliga, och att visselblåsarna är väl värda en stor belöning. Visselblåsarna, eller golarna, beroende på vilken sida du står på, kan enligt BSA:s Facebookreklam se fram emot en belöning som åtminstone räcker till en semesterresa.

No piracy

Som vi ser nedan är alla inte lika nöjda med den offensiva marknadsföringen:

nopiracy2 annons 1

Prenumerera
Notifiera mig om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

De senaste artiklarna

Mer om VPN