Meny

De 5 billigaste VPN-tjänsterna i Sverige

I den här artikeln har vi handplockat fem VPN-tjänster, som alla presterar synnerligen väl när det kommer till hastighet, säkerhet, användarvänlighet och pris. Vi har även tagit hänsyn till huruvida en pengarna tillbaka-garanti finns tillgänglig, och om så är fallet, hur många dagar den kan nyttjas.

Vi inleder med att prata mer om den mest prisvärda VPN-tjänsten, därefter berättar vi varför bra VPN-tjänster kostar pengar, genom att belysa de skillnader som existerar mellan gratis- och premium-VPN-tjänster. 

Mer specifikt det billigt att teckna sig för en VPN-tjänst som håller måttet, och då prisskillnaderna är relativt små, bör kvaliteten ses som den viktigaste aspekten.

5 prisvärda och billiga VPN-tjänster

En billig, men samtidigt underpresterande VPN-tjänst, är inte vatten värd. Vi menar att du inte ska fokusera alltför hårt på priset, utan välja något av nedanstående VPN-alternativ, som presterar synnerligen väl om vi tänker pris kontra prestanda.

#1. Cyberghost VPN

cyberghost-logo-landingssida-696x

Cyberghost erbjuder en billig VPN-tjänst, som presterar mycket väl. Alla tänkbara tv-portaler kan låsas upp, likt SVT Play, NRK Play, Netflix (alla regioner) och mer. Utöver det är VPN-apparna lättbegripliga samt säkra, och serverparken är gigantisk. Mer specifikt är det allsidigheten det som utmärker Cyberghost från konkurrenterna, då de presterar mycket bra inom alla mätbara kategorier.

Cyberghost är dessutom ett av få VPN-företag som granskats av externa säkerhetsföretag. Cure 53, och andra revisionsföretag, har kunnat bekräfta att VPN-apparna är säkra, samt att Cyberghost inte sparar några känsliga loggar. Fler VPN-företag bör granskas av oberoende parter, men i skrivande stund är dessa typer av revisioner frivilliga, samt relativt ovanliga.

Utöver detta är hastighetsläget perfekt, kundsupporten likaså och prisläget är mycket tilltalande, i synnerhet om du tecknar dig för ett längre VPN-abonnemang. 

Mer specifikt får du en prisvärd VPN, om du väljer att teckna dig för Cyberghost. Om vi har pris kontra prestanda-formeln i åtanke är Cyberghost det bästa VPN-alternativet.

Testa Cyberghost nu!

Läs gärna recensionen för att få mer information om hur Cyberghost presterar.

InformationAttribut
Företagets säteRumänien
Antal servrar6200+ i 90+ länder
Appar förWin 10, Linux, Mac, iOS och Android
Antal samtida enheter som tillåts7
Låser upp ITV HubJa
Låser upp BBC iPlayerJa
Låser upp Netflix (USA)Ja
Låser upp svenska tv-plattformarJa
Pengarna tillbaka-garanti45 dagar
Pris från€2.75
WebbsidaCyberghost.com

#2. Surfshark

surfshark-logo-landningssida-696x-1

Surfshark är en populär och prispressad VPN, som har två uppenbara fördelar som utmärker dem lite extra gentemot konkurrenterna. För det första är de synnerligen billiga om du tecknar dig för ett längre abonnemang, och för det andra kan du koppla upp hur många enheter du vill på en och samma gång.

Många av konkurrenterna tillämpar enhetsbegränsningar om 4 till 8 samtida enheter, och det faktum att Surfshark inte gör så bör ses som generöst. Du bör dock inte utnyttja deras generositet i en alltför hög utsträckning, för om du kopplar upp 20 enheter eller mer är chansen stor att kundsupporten kontaktar dig och frågar vad som försiggår.

I övrigt är serverparken stor nog, VPN-appar finns tillgängliga för alla vanliga enheter, och inga känsliga loggar sparas. Utöver detta kan samtliga streamingplattformar låsas upp, inklusive SVT Play, Viaplay, Netflix och fler.

Mer specifikt bör Surfshark ses som en billig VPN-tjänst, som presterar bra eller mycket bra inom alla mätbara kategorier.

Testa Surfshark nu!

Ta gärna en titt i recensionen för att få reda på hur Surfshark presterar i detalj.

InformationAttribut
Företagets säteBrittiska Jungfruöarna
Antal servrar1.000+ i 61+ länder
Appar förWin 10, Mac, iOS och Android
Antal samtida enheter som tillåtsObegränsat
P2P och torrentingTillåts
Låser upp ITV HubJa
Låser upp BBC iPlayerJa
Låser upp Netflix (USA)Ja
Låser upp svenska tv-plattformar Ja
Kompatibel med routrarJa
Support viaWebbformulär, chatt och mail
Pengarna tillbaka-garanti30 dagar
Pris från€2.09
WebbsidaSurfshark.com

#3. IvacyVPN

ivacyvpn-landningssida

IvacyVPN erbjuder en användarvänlig och billig VPN-tjänst, som presterar bra eller mycket bra inom alla mätbara kategorier. Prisläget är dock relativt högt om du betalar månad för månad, men såvida du tecknar dig för det längsta VPN-abonnemanget kommer du extremt billigt undan.

I övrigt är serverparken är stor nog, VPN-apparna gör det de ska och alla streamingplattformar kan överlistas, inklusive BBC iPlayer samt Netflix (alla regioner). IvacyVPN har även VPN-servrar i Sverige, likt alla andra VPN-tjänster i denna artikel. Det innebär att du alltid kan låsa upp svenska webbsidor och webbtjänster, var du än befinner dig.

Tips: Sänk månadskostnaden till 1 dollar, eller cirka 10 kronor månatligen, genom att ta del av VPNBasens exklusiva rabatterbjudande.

Mer specifikt bör IvacyVPN ses som en prispressad VPN-tjänst, som nästan presterar lika bra som Cyberghost och ExpressVPN, trots att VPN-tjänsten nästan skänks bort. 

Testa IvacyVPN nu!

Läs gärna den mer detaljerade recensionen för att få veta mer om IvacyVPN.

InformationAttribut
Företagets säteSingapore
Antal servrar1000+ i 100+ länder
Appar förWin 10, Mac, iOS och Android
Antal samtida enheter som tillåts5
Låser upp ITV HubJa
Låser upp BBC iPlayerJa
Låser upp Netflix (USA)Ja
Låser upp svenska tv-plattformarJa
Pengarna tillbaka-garanti30 dagar
Pris från$1.33
WebbsidaIvacyVPN.com

#4. OVPN

ovpn-landningssida-696

OVPN är inte den billigaste VPN-tjänsten på marknaden, men det är av mindre betydelse, då de sköter sig utmärkt inom många aspekter. 

Det är i synnerhet säkerhetsläget som särskiljer OVPN från konkurrenterna. OVPN äger sina egna servrar, och samtliga av dessa är inställda på att inte spara några loggar.

Utöver detta är det synnerligen uppenbart att OVPN är en svensk VPN-aktör: alla guider är skrivna på svenska, kundsupport-personalen pratar svenska och många av VPN-apparna har svenska gränssnitt. 

OVPN klarar dessutom av att låsa upp nästan alla tv-plattformar, så att du kan titta på svensk tv när du semestrar utomlands, eller låsa upp Netflix fullständiga utbud i Sverige. BBC iPlayer kan dock inte överlistas i skrivande stund, vilket bör ses som lite av ett tillkortakommande.

Helhetsintrycket är dock solitt. OVPN erbjuder en relativt billig VPN, som både är säker och lättbegriplig. 

Testa OVPN nu!

Läs gärna mer om hur OVPN presterar i recensionen.

InformationAttribut
Företagets säteSverige
Antal servrar83+ i 13+ länder
Appar förWin 10, Mac, iOS och Android
Antal samtida enheter som tillåts4
P2P och torrentingTillåts
Låser upp ITV HubJa
Låser upp BBC iPlayerNej
Låser upp Netflix (USA)Ja
Låser upp svenska tv-plattformar Ja
Kompatibel med routrarJa
Support viaWebbformulär, chatt och mail
Pengarna tillbaka-garanti10 dagar
Pris från49 kr
WebbsidaOVPN.com

#5. ExpressVPN

expressvpn-landningssida-liten

ExpressVPN, som har sitt säte på Brittiska Jungfruöarna, är en av de bästa VPN-tjänsterna på marknaden. De förfogar över många, och snabba VPN-servrar, som inte bara finns utplacerade i Europa och USA, utan även i Afrika, Asien samt Sydamerika. ExpressVPN:s stora serverpark bör ses som ett styrketecken, då platser som i regel förbises av andra VPN-leverantörer, har försetts med VPN-servrar.

Prisläget är dock lite av en akilleshäl. Då ExpressVPN erbjuder en extremt stark VPN-tjänst, vet VPN-företaget att de kan ta bra betalt för sig, och det gör de också. Men då kundsupporten svarar ögonblickligen, VPN-apparna är lättanvända och säkra, samt då hastigheten är perfekt bör priset du betalar för att surfa anonymt, ses som överkomligt. 

Vi rekommenderar att du i första hand tecknar dig för det längsta VPN-abonnemanget, då det är mest prispressat. Att teckna sig för ett kortare ExpressVPN-abonnemang, som endast sträcker sig över en månad eller ett halvår, kan inte rekommenderas, då månadsavgiften blir lite väl hög.

Testa ExpressVPN nu!

Läs gärna mer om vad andra användare tycker om ExpressVPN i recensionen.

InformationAttribut
Företagets säteBrittiska Jungfruöarna
Antal servrar3000+ i 94+ länder
Appar förWin 10, Linux, Mac, iOS och Android
Antal samtida enheter som tillåts5
P2P och torrentingTillåts
Låser upp ITV HubJa
Låser upp BBC iPlayerJa
Låser upp Netflix (USA)Ja
Låser upp svenska tv-plattformarJa
Support viaWebbformulär, chatt och mail
Pengarna tillbaka-garanti30 dagar
Pris från:$6.67
WebbsidaExpressVPN.com

Svar på vanligt ställda frågor

I de nedanstående styckena gör vi allt för att kunna svara på alla frågor som rör ämnesområdet billiga VPN-tjänster. 

En gratis VPN, eller en billig VPN – vad är bäst?

Du bör välja en billig VPN framför en gratis-VPN. De renodlade gratisalternativen kan inte rekommenderas, och bör beskrivas som farliga. Mer specifikt kan de innehålla virus samt spionprogram, och då de inte tar ut några fasta månadsavgifter, har de inga incitament att hålla dina uppgifter säkra. 

Gratis-VPN-tjänsterna samlar in så mycket information som de bara kan, därefter säljer de allt de kommit över till diverse skumma reklambyråer, som tjänar pengar genom att skapa reklamprofiler.

Gratis-VPN-tjänsterna är dessutom långsamma. Då de inte förfogar över tillräckligt med pengar för att kunna investera i snabba VPN-servrar, kan du inte använda en gratis-VPN för att streama i HD, eller nyttja VPN-tjänsten för att spela.

Summa summarum: Gratis-VPN-tjänsterna sparar känsliga loggar, och säljer information till tredje part, vilket innebär att du inte blir anonym på webben. Om du inte har råd, eller inte vill teckna dig för en billig VPN, bör du istället låta din internetoperatör hålla dig säker. Det är knappast någon perfekt lösning, men bättre i jämförelse med att lita på gratis-VPN-tjänsterna.

Jag vill ha en billig VPN, hur väljer jag rätt?

Logiskt nog bör du i första hand kontrollera prisläget för de längsta abonnemangstyperna. Samtliga av de VPN-alternativ som nämnts i artikeln erbjuder mycket stora rabatter, om du väljer att teckna dig för ett VPN-abonnemang som löper över ett eller flera år. Du bör alltid välja det längsta VPN-abonnemanget, då du alltid kan nyttja pengarna tillbaka-garantin om du inte skulle vara nöjd.

Innan du tecknar dig för en billig VPN bör du även vara säker på att VPN-servrar finns tillgängliga i de länder du vill koppla upp dig mot. Att teckna sig för en VPN som inte har några VPN-servrar i Sverige är en synnerligen dålig idé, om du vill låsa upp svenska tv-plattformar utomlands, för att nämna ett exempel. 

Du bör även säkerställa att VPN-företaget inte sparar några känsliga loggar, vilket kan innebära att de lämnar ut dina uppgifter till upphovsrättstroll, som jagar fildelare med hjälp av kravbrev.

Du bör även läsa de recensioner som finns tillgängliga på VPNBasen. Vi är garanterat opartiska, trots att vi ibland tar emot en viss ersättning för att förmedla vidare VPN-kunder. Sammanlagt har över 60 VPN-tjänster recenserats, och VPN-företag som inte sköter sig mottar aldrig några rekommendationer från oss.

Är det svårt att koppla upp sig mot en VPN?

Nej. Du betalar för ditt VPN-abonnemang, laddar ner en VPN-app till din enhet, anger rätt inloggningsuppgifter och kopplar upp dig mot en VPN-server i det land som du vill surfa ifrån. Svårare än så är det inte.

Att välja en bra och billig VPN, som passar dig bäst, är oftast den mest tidsödande delen i anskaffningsprocessen. Läs gärna mer i nybörjarguiden för VPN, om du vill lära dig mer om VPN-tekniken i din egen takt.

Vad kostar en billig VPN?

De billigaste VPN-tjänsterna kostar cirka 10 till 15 kronor i månaden. IvacyVPN, som nämns i denna artikel, är synnerligen billiga.

Vilken billig VPN passar bäst för streaming?

Vi menar att CyberGhost(recension) samt ExpressVPN(recension) presterar bäst inom streaming-kategorin. De klarar av att låsa upp alla stora tv-plattformar, och då hastighetsläget är perfekt bör du alltid kunna streama i den högsta möjliga upplösningen.

Vilken billig VPN passar bäst för fildelning?

Om du har tecknat dig för en bra VPN, och kopplat upp dig mot en VPN-server, är du helt anonym. Tack vare det kan upphovsrättstroll och andra snokare aldrig ta reda på vad du gör online. 

Samtliga av de VPN-tjänster som nämnts i artikeln, inklusive OVPN(recension) Surfshark(recension) och ExpressVPN(recension), sparar inga loggar, och har därför ingenting att lämna ut om en snokare skulle lämna över en IP-förfrågan.

Vad kännetecknar en bra och billig VPN-tjänst?

Inga känsliga loggar ska sparas, många och säkra VPN-protokoll ska finnas tillgängliga, alla webbsidor och streamingportaler ska kunna låsas upp, VPN-apparna ska vara lättbegripliga, VPN-servrarna ska vara snabba och den pengarna tillbaka-garanti som är aktuell ska vara generös.

Avslutning

Det finns ett stort antal billiga VPN-tjänster på marknaden, och många av dessa presterar utmärkt inom alla viktiga kategorier. Vår förhoppning är att du ska välja något av de VPN-alternativ som nämnts i artikeln, då dessa presterar mycket väl om vi tänker pris kontra prestanda. 

Om du har frågor som härrör artikelns innehåll, eller kanske ett tips på en VPN-aktör som är billig och presterar väl – hör gärna av dig via kommentarsfältet nedan.

7 KOMMENTARER

Prenumerera
Notifiera mig om
guest
7 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

De senaste artiklarna

Mer om VPN