Meny

De 5 billigaste VPN-tjänsterna i Sverige

I den här artikeln har vi handplockat fem VPN-tjänster, som alla presterar synnerligen väl när det kommer till hastighet, säkerhet, användarvänlighet och pris. Vi har även tagit hänsyn till huruvida en pengarna tillbaka-garanti finns tillgänglig, och om så är fallet, hur många dagar den kan nyttjas.

Vi inleder med att prata mer om den mest prisvärda VPN-tjänsten, därefter berättar vi varför bra VPN-tjänster kostar pengar, genom att belysa de skillnader som existerar mellan gratis- och premium-VPN-tjänster. 

Mer specifikt det billigt att teckna sig för en VPN-tjänst som håller måttet, och då prisskillnaderna är relativt små, bör kvaliteten ses som den viktigaste aspekten.

5 prisvärda och billiga VPN-tjänster

En billig, men samtidigt underpresterande VPN-tjänst, är inte vatten värd. Vi menar att du inte ska fokusera alltför hårt på priset, utan välja något av nedanstående VPN-alternativ, som presterar synnerligen väl om vi tänker pris kontra prestanda.

#1. Cyberghost VPN

cyberghost-logo-landingssida-696x

Cyberghost erbjuder en billig VPN-tjänst, som presterar mycket väl. Alla tänkbara tv-portaler kan låsas upp, likt SVT Play, NRK Play, Netflix (alla regioner) och mer. Utöver det är VPN-apparna lättbegripliga samt säkra, och serverparken är gigantisk. Mer specifikt är det allsidigheten det som utmärker Cyberghost från konkurrenterna, då de presterar mycket bra inom alla mätbara kategorier.

Cyberghost är dessutom ett av få VPN-företag som granskats av externa säkerhetsföretag. Cure 53, och andra revisionsföretag, har kunnat bekräfta att VPN-apparna är säkra, samt att Cyberghost inte sparar några känsliga loggar. Fler VPN-företag bör granskas av oberoende parter, men i skrivande stund är dessa typer av revisioner frivilliga, samt relativt ovanliga.

Utöver detta är hastighetsläget perfekt, kundsupporten likaså och prisläget är mycket tilltalande, i synnerhet om du tecknar dig för ett längre VPN-abonnemang. 

Mer specifikt får du en prisvärd VPN, om du väljer att teckna dig för Cyberghost. Om vi har pris kontra prestanda-formeln i åtanke är Cyberghost det bästa VPN-alternativet.

Testa Cyberghost nu!

Läs gärna recensionen för att få mer information om hur Cyberghost presterar.

[ninja_tables id=”16474″]

#2. Surfshark

surfshark-logo-landningssida-696x-1

Surfshark är en populär och prispressad VPN, som har två uppenbara fördelar som utmärker dem lite extra gentemot konkurrenterna. För det första är de synnerligen billiga om du tecknar dig för ett längre abonnemang, och för det andra kan du koppla upp hur många enheter du vill på en och samma gång.

Många av konkurrenterna tillämpar enhetsbegränsningar om 4 till 8 samtida enheter, och det faktum att Surfshark inte gör så bör ses som generöst. Du bör dock inte utnyttja deras generositet i en alltför hög utsträckning, för om du kopplar upp 20 enheter eller mer är chansen stor att kundsupporten kontaktar dig och frågar vad som försiggår.

I övrigt är serverparken stor nog, VPN-appar finns tillgängliga för alla vanliga enheter, och inga känsliga loggar sparas. Utöver detta kan samtliga streamingplattformar låsas upp, inklusive SVT Play, Viaplay, Netflix och fler.

Mer specifikt bör Surfshark ses som en billig VPN-tjänst, som presterar bra eller mycket bra inom alla mätbara kategorier.

Testa Surfshark nu!

Ta gärna en titt i recensionen för att få reda på hur Surfshark presterar i detalj.

[ninja_tables id=”17201″]

#3. IvacyVPN

ivacyvpn-landningssida

IvacyVPN erbjuder en användarvänlig och billig VPN-tjänst, som presterar bra eller mycket bra inom alla mätbara kategorier. Prisläget är dock relativt högt om du betalar månad för månad, men såvida du tecknar dig för det längsta VPN-abonnemanget kommer du extremt billigt undan.

I övrigt är serverparken är stor nog, VPN-apparna gör det de ska och alla streamingplattformar kan överlistas, inklusive BBC iPlayer samt Netflix (alla regioner). IvacyVPN har även VPN-servrar i Sverige, likt alla andra VPN-tjänster i denna artikel. Det innebär att du alltid kan låsa upp svenska webbsidor och webbtjänster, var du än befinner dig.

Tips: Sänk månadskostnaden till 1 dollar, eller cirka 10 kronor månatligen, genom att ta del av VPNBasens exklusiva rabatterbjudande.

Mer specifikt bör IvacyVPN ses som en prispressad VPN-tjänst, som nästan presterar lika bra som Cyberghost och ExpressVPN, trots att VPN-tjänsten nästan skänks bort. 

Testa IvacyVPN nu!

Läs gärna den mer detaljerade recensionen för att få veta mer om IvacyVPN.

[ninja_tables id=”16476″]

#4. OVPN

ovpn-landningssida-696

OVPN är inte den billigaste VPN-tjänsten på marknaden, men det är av mindre betydelse, då de sköter sig utmärkt inom många aspekter. 

Det är i synnerhet säkerhetsläget som särskiljer OVPN från konkurrenterna. OVPN äger sina egna servrar, och samtliga av dessa är inställda på att inte spara några loggar.

Utöver detta är det synnerligen uppenbart att OVPN är en svensk VPN-aktör: alla guider är skrivna på svenska, kundsupport-personalen pratar svenska och många av VPN-apparna har svenska gränssnitt. 

OVPN klarar dessutom av att låsa upp nästan alla tv-plattformar, så att du kan titta på svensk tv när du semestrar utomlands, eller låsa upp Netflix fullständiga utbud i Sverige. BBC iPlayer kan dock inte överlistas i skrivande stund, vilket bör ses som lite av ett tillkortakommande.

Helhetsintrycket är dock solitt. OVPN erbjuder en relativt billig VPN, som både är säker och lättbegriplig. 

Testa OVPN nu!

Läs gärna mer om hur OVPN presterar i recensionen.

[ninja_tables id=”17190″]

#5. ExpressVPN

expressvpn-landningssida-liten

ExpressVPN, som har sitt säte på Brittiska Jungfruöarna, är en av de bästa VPN-tjänsterna på marknaden. De förfogar över många, och snabba VPN-servrar, som inte bara finns utplacerade i Europa och USA, utan även i Afrika, Asien samt Sydamerika. ExpressVPN:s stora serverpark bör ses som ett styrketecken, då platser som i regel förbises av andra VPN-leverantörer, har försetts med VPN-servrar.

Prisläget är dock lite av en akilleshäl. Då ExpressVPN erbjuder en extremt stark VPN-tjänst, vet VPN-företaget att de kan ta bra betalt för sig, och det gör de också. Men då kundsupporten svarar ögonblickligen, VPN-apparna är lättanvända och säkra, samt då hastigheten är perfekt bör priset du betalar för att surfa anonymt, ses som överkomligt. 

Vi rekommenderar att du i första hand tecknar dig för det längsta VPN-abonnemanget, då det är mest prispressat. Att teckna sig för ett kortare ExpressVPN-abonnemang, som endast sträcker sig över en månad eller ett halvår, kan inte rekommenderas, då månadsavgiften blir lite väl hög.

Testa ExpressVPN nu!

Läs gärna mer om vad andra användare tycker om ExpressVPN i recensionen.

[ninja_tables id=”16475″]

Svar på vanligt ställda frågor

I de nedanstående styckena gör vi allt för att kunna svara på alla frågor som rör ämnesområdet billiga VPN-tjänster. 

En gratis VPN, eller en billig VPN – vad är bäst?

Du bör välja en billig VPN framför en gratis-VPN. De renodlade gratisalternativen kan inte rekommenderas, och bör beskrivas som farliga. Mer specifikt kan de innehålla virus samt spionprogram, och då de inte tar ut några fasta månadsavgifter, har de inga incitament att hålla dina uppgifter säkra. 

Gratis-VPN-tjänsterna samlar in så mycket information som de bara kan, därefter säljer de allt de kommit över till diverse skumma reklambyråer, som tjänar pengar genom att skapa reklamprofiler.

Gratis-VPN-tjänsterna är dessutom långsamma. Då de inte förfogar över tillräckligt med pengar för att kunna investera i snabba VPN-servrar, kan du inte använda en gratis-VPN för att streama i HD, eller nyttja VPN-tjänsten för att spela.

Summa summarum: Gratis-VPN-tjänsterna sparar känsliga loggar, och säljer information till tredje part, vilket innebär att du inte blir anonym på webben. Om du inte har råd, eller inte vill teckna dig för en billig VPN, bör du istället låta din internetoperatör hålla dig säker. Det är knappast någon perfekt lösning, men bättre i jämförelse med att lita på gratis-VPN-tjänsterna.

Jag vill ha en billig VPN, hur väljer jag rätt?

Logiskt nog bör du i första hand kontrollera prisläget för de längsta abonnemangstyperna. Samtliga av de VPN-alternativ som nämnts i artikeln erbjuder mycket stora rabatter, om du väljer att teckna dig för ett VPN-abonnemang som löper över ett eller flera år. Du bör alltid välja det längsta VPN-abonnemanget, då du alltid kan nyttja pengarna tillbaka-garantin om du inte skulle vara nöjd.

Innan du tecknar dig för en billig VPN bör du även vara säker på att VPN-servrar finns tillgängliga i de länder du vill koppla upp dig mot. Att teckna sig för en VPN som inte har några VPN-servrar i Sverige är en synnerligen dålig idé, om du vill låsa upp svenska tv-plattformar utomlands, för att nämna ett exempel. 

Du bör även säkerställa att VPN-företaget inte sparar några känsliga loggar, vilket kan innebära att de lämnar ut dina uppgifter till upphovsrättstroll, som jagar fildelare med hjälp av kravbrev.

Du bör även läsa de recensioner som finns tillgängliga på VPNBasen. Vi är garanterat opartiska, trots att vi ibland tar emot en viss ersättning för att förmedla vidare VPN-kunder. Sammanlagt har över 60 VPN-tjänster recenserats, och VPN-företag som inte sköter sig mottar aldrig några rekommendationer från oss.

Är det svårt att koppla upp sig mot en VPN?

Nej. Du betalar för ditt VPN-abonnemang, laddar ner en VPN-app till din enhet, anger rätt inloggningsuppgifter och kopplar upp dig mot en VPN-server i det land som du vill surfa ifrån. Svårare än så är det inte.

Att välja en bra och billig VPN, som passar dig bäst, är oftast den mest tidsödande delen i anskaffningsprocessen. Läs gärna mer i nybörjarguiden för VPN, om du vill lära dig mer om VPN-tekniken i din egen takt.

Vad kostar en billig VPN?

De billigaste VPN-tjänsterna kostar cirka 10 till 15 kronor i månaden. IvacyVPN, som nämns i denna artikel, är synnerligen billiga.

Vilken billig VPN passar bäst för streaming?

Vi menar att CyberGhost(recension) samt ExpressVPN(recension) presterar bäst inom streaming-kategorin. De klarar av att låsa upp alla stora tv-plattformar, och då hastighetsläget är perfekt bör du alltid kunna streama i den högsta möjliga upplösningen.

Vilken billig VPN passar bäst för fildelning?

Om du har tecknat dig för en bra VPN, och kopplat upp dig mot en VPN-server, är du helt anonym. Tack vare det kan upphovsrättstroll och andra snokare aldrig ta reda på vad du gör online. 

Samtliga av de VPN-tjänster som nämnts i artikeln, inklusive OVPN(recension) Surfshark(recension) och ExpressVPN(recension), sparar inga loggar, och har därför ingenting att lämna ut om en snokare skulle lämna över en IP-förfrågan.

Vad kännetecknar en bra och billig VPN-tjänst?

Inga känsliga loggar ska sparas, många och säkra VPN-protokoll ska finnas tillgängliga, alla webbsidor och streamingportaler ska kunna låsas upp, VPN-apparna ska vara lättbegripliga, VPN-servrarna ska vara snabba och den pengarna tillbaka-garanti som är aktuell ska vara generös.

Avslutning

Det finns ett stort antal billiga VPN-tjänster på marknaden, och många av dessa presterar utmärkt inom alla viktiga kategorier. Vår förhoppning är att du ska välja något av de VPN-alternativ som nämnts i artikeln, då dessa presterar mycket väl om vi tänker pris kontra prestanda. 

Om du har frågor som härrör artikelns innehåll, eller kanske ett tips på en VPN-aktör som är billig och presterar väl – hör gärna av dig via kommentarsfältet nedan.

7 KOMMENTARER

 1. Vet nu inte om ExpressVPN är värd att vara med i en lista för ”billiga VPNs”, den är ju den dyraste av alla VPN som jag känner till. 🙂 Har nu inte testat den så jag ska väl inte döma den men har svårt att se att den skulle ha så mycket mervärde som priset indikerar att den skulle ha mot alla andra. Den erbjuder inte ens ett GUI för appen i Linux, vilket torde vara det minsta man kunde begära för det priset (tycker jag i alla fall 🙂 )

  • Jag kör, som du kanske minns, 3 olika VPNs: PrivateVPN, Surfshark och Ivacy (Ivacy taget via ett av dina fina erbjudanden som var löjligt attraktivt för 5 år)
   Alla dessa erbjuder i princip all funktionalitet man behöver med en VPN och krånglar aldrig. Ja, förutom ett vettigt GUI till Linux då förstås, men man kan inte kräva allt från rimligt prissatta tjänster. 🙂
   Eller nåja, det har hänt ett par gånger att Ivacy varit blockad på enstaka sajter för att det förekommit nåt bus från nån av deras IP-adresser här i Sverige.

   • Jag kommer ihåg dig, och dina VPN-preferenser. Du, tillsammans med man som heter Bengt, är synnerligen pålästa när det kommer till VPN och VPN-teknik, så jag har snappat upp en hel del från er:)
     
    Det var kul att även de lite billigare VPN-tjänsterna presterar väl över tid. Eventuellt har jag underskattat både Surfshark och Ivacy i denna artikel. Jag kommer att justera listan någon gång i framtiden, och ha det du har sagt i åtanke..

  • Tjena Juha. Billiga VPN-tjänster är egentligen en ganska dålig formulering från mitt håll. ”Prisvärda VPN-tjänster” hade förmodligen varit en mer träffande rubrik.
    
   Jag provkörde ExpressVPN i cirka 25 dagar, och var ruskigt nöjd. Som jag nämner i artikeln några gånger anser jag att pris kontra prestanda-faktorn är viktig. Men som du säger, ExpressVPN kan inte räknas in som en billig VPN, utan (i mina ögon) en prisvärd sådan, med tanke på vad man får ta del av.
    
   Listan är subjektiv, men jag hoppas att du förstår mitt tankesätt, och varför jag valde att inkludera ExpressVPN.

  • Gällande Linuxgränssnittet för ExpressVPN, så trodde jag i ärlighetens namn att de erbjöd ett sådant. Det var illa, som du säger. Jag har ännu inte fått möjlighet att skaffa en Linux-burk, så jag har inte kunnat kontrollera hur VPN-aktörerna presterar i Linuxmiljö, åtminstone inte i detalj..

   • Jag kan säga att de presterar bra hastighetsmässigt. Funktionsmässigt är de som sagt fattigare i och med de oftast bara kör CLI-varianten där man inte får killswitch, färdiga servrar för diverse streamingtjänster, multihop osv. Som Linuxanvändare är jag ständigt kränkt över att de inte satsar på Linux också 😉 .Det torde inte vara så komplicerat att göra ett vettigt gränsnitt. Mig veterligen finns det bara en VPN som erbjuder det: Mullvad VPN

    • Kill Switch, Multihop, streamingservrar osv trodde jag ingick. Det var konstigt, i synnerhet då Linux ska vara ett bra val för säkerhetsmedvetna..

LÄMNA ETT SVAR

Kommentera gärna!
Ange ditt namn

De senaste artiklarna

Gratis VPN: 10 VPN-tjänster som kan testas kostnadsfritt (2020)

Det är en svår uppgift att hitta en gratis-VPN-tjänst som både är säker och snabb, men vi har testat över 30 kostnadsfria VPN-tjänster och...

VPNBasen byter inriktning; vi skriver numera bara om VPN

Under cirka tre år har jag publicerat nyheter om piratkopiering samt upphovsrätt på denna webbsida, men numera ska allt fokus läggas på VPN. Anledningarna...

Amazon ska jaga streamingpirater med nytt patent

Amazon, som precis lanserade sin svenska plattform, har nyligen patenterat ett antipiratverktyg med mål att kunna identifiera streamingpirater. Verktyget har en relativt enkel utformning,...

VPN för under 9 kr/mån med IvacyVPN:s Black Friday-erbjudande

IvacyVPN:s Halloweenerbjudande medförde en lägsta kostnad på 17 kr/månad, men detta erbjudande är än mer fördelaktigt. Om du tecknar dig för 5 år via...

Mer om VPN

OVPN vinner första fejden mot filmbolagen

Två svenska filmbolag har anklagat OVPN för att ha varit delaktiga i driften av The Pirate Bay. Men då OVPN inte sparar några känsliga...

Vad är en VPN-router och vilka VPN-tjänster passar bäst?

Det finns många fördelar med att förvandla sin vanliga router till en VPN-router. Diverse snokande myndigheter samt kravbrevsskickande upphovsrätts-organisationer får alla foten vid dörren...

5 VPN-tjänster som låser upp ITV Hub i Sverige

Den brittiska tv-plattformen ITV är säkert ganska okänd för många svenskar, och det är inte så konstigt då streamingtjänsten inte kan nås utanför Storbritannien....

Hur döljer man en VPN-IP-adress? (4 alternativ)

Det finns tusentals guider som visar hur du döljer din riktiga IP-adress (här är vårat bidrag), men hur döljer du den IP-adress som VPN-företaget...

Varför använda en VPN när många webbsidor ändå är HTTPS-skyddade?

Både VPN-tekniken och HTTPS-protokollet krypterar din webbtrafik, fast på olika sätt. Medan VPN-tjänster skyddar all webbtrafik har HTTPS-tekniken uppenbara brister; HTTPS-protokollet är sårbart för...

Titta på Peacock i Sverige med en VPN

NBC:s nya streamingtjänst Peacock slog upp dörrarna den 15 juli år 2020, och är regionslåst till USA. Men med en VPN-tjänst, likt den som...