Meny

Se på C More utomlands med en VPN-tjänst

Med en VPN-tjänst i ryggen kan ni låsa upp C More var ni än befinner er. Allt ni behöver göra är att följa de steg som anges nedan:

#1. Skapa ett konto hos ett kompetent VPN-företag. Cyberghost(recension) samt ExpressVPN(recension) bör ses som två bra alternativ. Ni behöver dock inte bestämma er direkt – lite längre ner får ni bekanta er med fem mycket stabila VPN-alternativ.

#2. Ladda ner en VPN-app till din enhet. Både Cyberghost och ExpressVPN erbjuder VPN-appar för alla vanliga enheter, inklusive Windows, Mac, iOS samt Android.

#3. Koppla upp er mot en svensk VPN-server.

#4. Se på C More utomlands.

När måste C More låsas upp?

Tänk gärna på att ni inte behöver förlita er på VPN-teknik om ni reser inom EU/EES, då C More slopade den begränsningen i mitten av 2018. Följande finns att läsa på C Mores hjälpsidor:

Från och med den 1 april 2018 kan du titta på allt vårt innehåll när du reser inom EU/EES. För att det ska fungera behöver du ha startat ditt abonnemang i Sverige, innan du åker utomlands. Vi kan inte garantera att man kan se de inhemska ligorna som SHL, Hockeyallsvenskan och Handbollsligan utanför EU/EES.

Med detta sagt behöver ni inte använda er av en VPN-tjänst om ni reser till länder såsom:

 • Spanien
 • Italien
 • Norge
 • Tyskland
 • Danmark
 • Polen
 • Portugal

Eller någon annan nation som ingår i EU/EES-samarbetet. Men när det kommer till andra länder och regioner, såsom:

 • USA
 • Mexiko
 • Afrika
 • Kina
 • Iran
 • Irak

Är en VPN-tjänst ett måste om ni vill kunna komma åt C More-gängets fullständiga utbud.

Varför måste C More låsas upp utomlands?

Saken är den att C More köper upp material från stora produktions- och sportbolag som vill kunna sälja samma innehåll flera gånger, dvs. till flera regioner. På grund av detta måste C More låsa in plattformen geografiskt.

Vad är en VPN-tjänst?

Tack vare VPN-tekniken kan en skyddad tunnel skapas, där all trafik skyddas från diverse snokare, såsom:

 • Internetoperatörer
 • Myndigheter
 • Upphovsrättsorganisationer

Och mycket annat. Utöver detta får även säkerhetsläget sig en ordentlig skjuts i rätt riktning.

Är det lagligt att låsa upp C More?

Ja. Det finns inga regler eller bestämmelser som säger att C More inte får låsas upp utomlands. Då samma inlåsning sker på grund av att dagens upphovsrättssystem är något skruvat (i min mening) anser jag att ni kan låsa upp C More med gott samvete.

Vilka VPN-tjänster låser upp C More utomlands?

För att kunna låsa upp en streamingtjänst, vilket som helst, krävs det att VPN-företaget ifråga har bra koll på skutan. Netflix och BBC iPlayer brukar i regel streta emot mest, medan svenska plattformar, såsom SVT Play, C More och Viaplay oftast inte har lika mycket att sätta emot.

De bäst lämpade VPN-företagen, som alla klarar av att låsa upp C More utomlands – tar vi en kik på lite längre ner.

Kan en gratis VPN-tjänst låsa upp C More utomlands?

I vissa fall, ja – men gratisalternativen håller ofta en undermålig kvalitet. Dessa typer av VPN-tjänster har som vana att sälja vidare all information till diverse skumma reklaminstitut, och hastigheten vi får ut är inte heller någonting att hurra över. ”När det någonting är gratis är det ni som är kunderna” lyder en välkänd dänga som passar utmärkt in på hela VPN-branschen.

Om ni vill prova på en kompetent VPN-tjänst under en begränsad tid erbjuder många av mest högpresterande VPN-aktörerna gratis prova på-konton, som kan användas helt utan risk i uppemot 30 dagar.

Bra VPN-alternativ som låser upp allt, inkl. C More

#1. Surfshark

surfshark-logo-landningssida-696x-1

Surfshark presterar bra, även om Cyberghost och ExpressVPN blir lite väl övermäktiga. Men men – vi inleder med att fokusera på de positiva aspekterna. 

Egenutvecklade appar finns tillgängliga för alla vanliga enheter, och samtliga streamingplattformar kan låsas upp – inklusive de nordiska varianterna. Serverparken är dessutom stor, och det är bra fart på VPN-servrarna. 

Det finns en aspekt som gör Surfshark unik, och det är att vi kan koppla upp hur många enheter som helst på en och samma gång. Många VPN-aktörer tillämpar enhetsbegränsningar, som innebär att ni ”bara” kan koppla upp cirka 4 till 8 enheter samtidigt. Men Surfshark har som sagt skrotat den begränsningen, och det bör ses som unikt. Sist men inte minst – utnyttja inte deras generositet alltför mycket. Om ni kopplar upp ett 20-tal enheter (eller mer) på en och samma gång lär de höra av sig och undra vad som försiggår.

För att knyta ihop säcken presterar Surfshark bättre än 95% procent av konkurrenterna, och lirar utmärkt tillsammans med C More enligt en kundrapport från maj 2020.

Testa Surfshark nu!

Ta gärna en titt i recensionen för att få reda på hur Surfshark presterar i detalj.

InformationAttribut
Företagets säteBrittiska Jungfruöarna
Antal servrar1.000+ i 61+ länder
Appar förWin 10, Mac, iOS och Android
Antal samtida enheter som tillåtsObegränsat
P2P och torrentingTillåts
Låser upp ITV HubJa
Låser upp BBC iPlayerJa
Låser upp Netflix (USA)Ja
Låser upp svenska tv-plattformar Ja
Kompatibel med routrarJa
Support viaWebbformulär, chatt och mail
Pengarna tillbaka-garanti30 dagar
Pris från€2.09
WebbsidaSurfshark.com

#2. IvacyVPN

ivacyvpn-landningssida

IvacyVPN är inte superkända i Sverige och Norden, men VPN-tjänsten är det absolut inget fel på. Stabila VPN-servrar finns på plats i många länder, inklusive Sverige förstås – och det är a och o när det kommer till just streaming. 

Med det sagt tar vi en kik på de positiva egenskaperna: VPN-appar finns på plats för alla vanliga enheter, inklusive Linux – och alla nordiska tv-plattformar kan överlistas, såsom Viaplay, SVT Play, SF Anytime, HBO Nordic och C More förstås. Utöver det kan även en lång rad internationella streamingplattformar låsas upp, såsom Netflix, BBC iPlayer och många fler.

Utöver detta är VPN-servrarna rappa, och serverparken stor nog. Någon uppenbar nackdel finns inte – och som ni själva ser i listan är prisläget riktigt trevligt, i synnerhet om ni slår till på ett längre abonnemang. 

Mer specifikt bör IvacyVPN passa alla som har en tight budget att röra sig med, men ändå vill kunna ta del av en riktigt schysst VPN-tjänst.

Testa IvacyVPN nu!

Läs gärna den mer detaljerade recensionen för att få veta mer om IvacyVPN.

InformationAttribut
Företagets säteSingapore
Antal servrar1000+ i 100+ länder
Appar förWin 10, Mac, iOS och Android
Antal samtida enheter som tillåts5
Låser upp ITV HubJa
Låser upp BBC iPlayerJa
Låser upp Netflix (USA)Ja
Låser upp svenska tv-plattformarJa
Pengarna tillbaka-garanti30 dagar
Pris från$1.33
WebbsidaIvacyVPN.com

#3. OVPN

ovpn-landningssida-696

OVPN är svenska på alla sätt och vis. Många av VPN-apparna har svenska gränssnitt, och alla guider är skrivna på exakt samma språk. De skryter inte heller särskilt mycket, utan säger egentligen bara att de bjussar på en riktigt vass VPN-tjänst – och det stämmer.

VPN-apparna är stabila som attan, VPN-servrarna likaså och mer specifikt är det säkerhetsläget som utmärker OVPN från konkurrenterna. Det här VPN-företaget äger nämligen sin egen hårdvara, vilket innebär att de inte kan spara några känsliga loggar, och dessutom är mindre känsliga för diverse avlyssningsattacker.

OVPN passar dessutom utmärkt för fildelare. Samma VPN-företag motar bort hundratals IP-förfrågningar månatligen. Och som ni själva ser är det i huvudsak upphovsrättstroll som ligger bakom förfrågningarna, men som vi redan gått igenom har de inget att hämta hos OVPN.

transperensrapport-ovpn

Nåväl. Artikeln handlar om att låsa upp C More i utlandet, så hur blir det – klarar OVPN av den bedriften? Det kan ni lita på: C More, SVT Play, Netflix och en lång rad andra streamingplattformar kan överlistas var ni än befinner er. Allt ni behöver göra är att koppla upp er mot en VPN-server i ett passande land, sen är det bara att tuta och köra.

Finns det någonting att klaga på då? Nja, om jag ska vara lite hård finns inga egenutvecklade iOS- eller Android-appar tillgängliga, men om vi bortser från det lilla tillkortakommandet presterar OVPN hur bra som helst. De är inte heller någon budget-VPN, men om ni tecknar er för det längsta abonnemanget kommer ni trots allt ganska billigt undan.

Testa OVPN nu!

Läs gärna mer om hur OVPN presterar i recensionen.

InformationAttribut
Företagets säteSverige
Antal servrar83+ i 13+ länder
Appar förWin 10, Mac, iOS och Android
Antal samtida enheter som tillåts4
P2P och torrentingTillåts
Låser upp ITV HubJa
Låser upp BBC iPlayerNej
Låser upp Netflix (USA)Ja
Låser upp svenska tv-plattformar Ja
Kompatibel med routrarJa
Support viaWebbformulär, chatt och mail
Pengarna tillbaka-garanti10 dagar
Pris från49 kr
WebbsidaOVPN.com

#4. ExpressVPN

expressvpn-landningssida-liten

OBS: Somliga besökare menar att ExpressVPN kan låsa upp C More, andra inte. Beskriv gärna i kommentarsfältet huruvida ExpressVPN kan överlista C Mores skydd eller inte.

ExpressVPN är ett utmärkt VPN-alternativ som presterar lika bra som Cyberghost, men det finns en baksida: Prisläget är inte helt perfekt. Men innan jag börjar gnälla på prisnivån tar vi en kik på någonting trevligare – dvs. de positiva aspekterna.

VPN-servrarna är snabba som attan, och serverparken är enorm. VPN-appar finns dessutom tillgängliga för alla vanliga enheter, såsom Windows, Mac, iOS och Android. Till och med Linux har fått en egen liten app – som förbättras år för år.  

Utöver detta kan alla streamingplattformar överlistas, oavsett om de är nordiska eller inte. För att nämna några exempel låser ExpressVPN upp SVT Play, C More, Viaplay, BBC iPlayer, Netflix (alla regioner) och många fler tv-plattformar.

Det enda negativa som finns att nämna är prisläget, som är något saltat – men samtidigt rimligt med tanke på hur väl de presterar. Alla som har råd att pytsa in en extra slant bör överväga ExpressVPN, då de helt enkelt presterar vansinnigt bra. 

Testa ExpressVPN nu!

Läs gärna mer om vad andra användare tycker om ExpressVPN i recensionen.

InformationAttribut
Företagets säteBrittiska Jungfruöarna
Antal servrar3000+ i 94+ länder
Appar förWin 10, Linux, Mac, iOS och Android
Antal samtida enheter som tillåts5
P2P och torrentingTillåts
Låser upp ITV HubJa
Låser upp BBC iPlayerJa
Låser upp Netflix (USA)Ja
Låser upp svenska tv-plattformarJa
Support viaWebbformulär, chatt och mail
Pengarna tillbaka-garanti30 dagar
Pris från:$6.67
WebbsidaExpressVPN.com

#5. Cyberghost

cyberghost-logo-landingssida-696x

OBS: C More fungerar inte tillsammans med Cyberghost i nuläget, välj gärna Surfshark istället. Cyberghost bör dock beskrivas som ett mycket bra allroundval, men som sagt – C More kan inte överlistas i skrivande stund.

Cyberghost är ett utmärkt VPN-alternativ som presterar hur bra som helst inom alla mätbara kategorier. Och jepp – precis som ni säkert misstänker klarar de av att överlista alla tänkbara tv-plattformar. Förutom C More låser de även upp Netflix, BBC iPlayer, HBO Nordic, SVT Play, NRK och en lång rad fler streamingtjänster.

Utöver det förfogar de över världens största serverpark, och VPN-servrarna är dessutom vansinnigt rappa. Cyberghost har även låtit sig granskas av oberoende säkerhetsföretag, och klarat sig utmärkt precis varenda gång. 

Mer specifikt är Cyberghost det bästa valet inom VPN-svängen. De springer varv runt många av konkurrenterna och tar inte mer betalt än vad de måste. I övrigt erbjuder de även en av marknadens mest generösa pengarna tillbaka-garantier – som sträcker sig över 45 dagar. 

Om vi tänker pris kontra prestanda är Cyberghost oslagbara, och om ni fastnar för just dem – kör gärna på det längsta abonnemanget för att spara en slant.

Testa Cyberghost nu!

Läs gärna recensionen för att få mer information om hur Cyberghost presterar.

InformationAttribut
Företagets säteRumänien
Antal servrar6200+ i 90+ länder
Appar förWin 10, Linux, Mac, iOS och Android
Antal samtida enheter som tillåts7
Låser upp ITV HubJa
Låser upp BBC iPlayerJa
Låser upp Netflix (USA)Ja
Låser upp svenska tv-plattformarJa
Pengarna tillbaka-garanti45 dagar
Pris från€2.75
WebbsidaCyberghost.com

Nu har ni fått träffa på fem VPN-företag som alla låser upp C More, och dessutom presterar som de ska. Med det sagt tar vi en kik på vad C More har att erbjuda.

Vad innehåller C More-plattformen?

På C More kommer ni åt mängder filmer, serier, sportsändningar, live tv-kanaler och mycket annat.

Vilket sportmaterial finns tillgängligt?

Som rubriken hintar om börjar med att fokusera på sportinnehållet, med C More kommer ni åt följande evenemang:

 • SHL
 • Hockeyallsvenskan
 • SDHL
 • PGA-touren (golf)
 • La Liga
 • Serie A
 • MLS

sport-på-cmore

Vilka live tv-kanaler finns tillgängliga?

För att kunna låsa upp C More är förstås ett fungerande C More-abonnemang nödvändigt. Dessa finns i fyra former: C More Bas, C More TV4, C More Mycket Sport och C More All Sport. De tv-kanaler som finns att tillgå skiftar beroende på vilket abonnemang ni använder er av, vilket vi gå djupare in på nedan.

C More Bas

Om ni kör på det enklaste C More-paketet, dvs. C More Bas, ingår följande tv-kanaler:

 • SVT 1
 • SVT 2
 • SVT 24
 • Kunskapskanalen
 • SF Kanalen
 • Barnkanalen
 • C More Hits
 • C More Stars
 • C More Series

C More TV 4

För kunder som prenumererar på C More TV 4-paketet ingår alla kanaler som finns angivna ovan, inklusive följande tv-kanaler:

 • TV 4
 • TV 7
 • TV 12
 • TV 4 Fakta
 • TV 4 Guld
 • TV 4 Film

C More Mycket Sport

Kunder som prenumererar på C More Mycket Sport har tillgång till alla kanaler som nämnts, inklusive dessa två sportkanaler:

 • Sportkanalen
 • C More Golf

C More All Sport

Då var det bara det mest påkostade alternativet kvar, dvs. C More All Sport – där alla tidigare nämnda kanaler ingår, inklusive dessa:

 • C More Fotboll
 • C More Hockey
 • C More Live
 • C More Live 2
 • C More Live 3
 • C More Live 4
 • C More Live 5

tv-kanaler-på-cmore

Vilka tv-serier och filmer finns tillgängliga på C More?

C More har precis som sina konkurrenter, såsom Viaplay och Netflix, valt att satsa på egenproducerat material. Utöver detta köper de även in tv-serier och filmer från Disney, Paramount och andra större produktionsbolag. Nedan följer många av godbitarna som många anser är extra populära:

Gråzon

IMDb: 7.4
Genre: Thriller

Här följer vi med när en Säpo-agent vid namn Eva Forsberg ska försöka hindra en större terrorattack. Till sin hjälp har hon kollegorna i PET, dvs. den danska underrättelseenheten. Utöver detta väntar även ett familjedrama som heter duga – där Säpo-agentens son ska vara i fara.

Vad säger kritikerna då? Jodå – de flesta verkar nöjda med denna ganska populära thrillerserie. Skådespelarna ska göra ett bra jobb och manuset ska vara välskrivet. Vissa hävdar dock att dessa typer av serier är alltför vanliga, och att det därför blir svårare att utmärka sig inom genren. Men detta ska knappast Gråzon behöva belastas för – som verkar vara en riktigt välproducerad serie.

Finaste familjen

IMDb: 5.9
Genre: Komedi

Många kända komiker, inklusive Kajsa Ernst, Messiah Hallberg och David Hellenius deltar i Finaste Familjen, som även den är relativt populär. Serien parodierar dagens samhällsklimat där det är viktigt att ha fina yrkestitlar samt att vara ungdomlig – vilket verkar ha varit ett framgångsrecept som heter duga.

Om vi tar en titt på vad kritikerna tycker är rösterna dock ganska blandade. Vissa tycker att serien ifråga är både rolig och aktuell, medans andra menar att den är en dålig kopia av Solsidan.

Sthlm Rekviem

IMDb: 6.4
Genre: Thriller

I Sthlm Rekviem följer vi tre poliser som gör sitt för att få fatt på mördare som går loss i Stockholmsområdet. I huvudsak är det kriminologen Fredrika Bergman som får stå i rampljuset. Samma kvinna visar sig vara ganska impopulär – åtminstone till en början. Men om jag känner dessa typer av serier rätt kommer kollegornas ganska tuffa hållning inte vara särskilt långvarig.

De flesta kritiker som uttalar sig anser att serien är ganska medioker, men fortfarande sevärd. Som jag tidigare nämnt är denna genre fullproppad med diverse bra, och i princip helt likvärdiga serier. Och om vi får tro kritikerna har Sthlm Rekviem lite väl svårt att utmärka sig.

Jägarna

IMDb: 7.3
Genre: Thriller

Jägarna, inte filmen – utan serien från 2018, har gått hem ordentligt. Här hittar vi återigen Rolf Lassgård i huvudrollen, och den här gången har han isolerat sig i en stuga mitt ute i skogen, med ”bara” en hund som sällskap.

Kan Lassgård fortfarande charma tittarna? Ja det kan han – åtminstone om vi ska tro på kritikerna. Trots det lite lägre tempot beskrivs serien som både spännande och välspelad, vilket det ganska höga IMDB-betyget bekräftar.

Himmelsdalen

IMDb: 6.8
Genre: Thriller

I Himmelsdalen får vi bekanta oss med Västerås-tjejen Helena, som aldrig fått träffa sin tvillingsyster Siri – men det ska det bli ändring på. Siri bor tydligen i Alperna, och när Helena väl blir inbjuden nappar hon direkt. Det visar dig dock att Siri inte är den mest stabila av människor. Precis efter att de möts upp i alperna försvinner hon (Siri), och kvar blir en ganska förvirrad Helena, som inte vet vad hon ska ta sig till.

Här är kritikerna ovanligt delade. Många anser att serien är underhållande, spännande och ”en bra kopia av Shutter Island”. Men lika många är betydligt mer svårövertalade, och vissa beskriver serien som själlöst skräp. Med detta sagt kan serien vara värd en chans – även om den kan beskrivas som lite av en chansning.

Enkelstöten

IMDb: 6.8
Genre: Komedi

Här gör Lotta Tejle och Sissela Kyle sitt för att charma tittarna, och det gör de ganska bra. I Enkelstöten spelar de Jenny och Cecilia, två kalmariter i 60-årsåldern som är trötta på sin ganska dystra vardag. Och vad dämpar tristessen på bästa sätt? För många är det avkopplande att klappa hunden – men för kvinnorna ifråga är det tydligen bankrån som musklerna att slappna av.

Kritikerna då? De är nöjda som bara den. Trots det inte så jättehöga IMDB-betyget beskriver nästan alla serien som både spännande och fartfylld. Kemin mellan huvudskådespelarna, dvs. Kyle och Tejle, sägs vara på topp även den.

Bröllop Begravning och Dop

IMDb: 5.8
Genre: Drama

Ett ungt par från två väldigt olika familjer ska gifta sig på landsbygden, vilket borde vara hur trevligt som helst – men precis som väntat går festiviteterna helt åt skogen. Serien samlar hela Änglagård-gänget, dvs. regissören Colin Nutley och skådespelerskan Helena Bergström, och utöver detta får även parets dotter Molly Nutley vara med på ett hörn.

Nåväl, blir det någon Änglagårds-känsla, eller blir det bara talan om något nepotistiskt trams? Det lutar tyvärr åt det sistnämnda. MovieZine beskriver handlingen som lite väl ryckig, och efter en ganska spännande inledning ska serien mattas av helt.

Fartblinda

IMDb: 6.9
Genre: Drama

Här träffar en finansreporter vid namn Bea en charmig bankdirektör. Peder, som direktören heter, ska tydligen inte vara så hederlig som man först tror – vilket leder till trubbel.

Kritikerna är tyvärr inte helt övertygade. Nästan alla anser att Fartblinda är sevärd – men det saknas samtidigt det där lilla extra. Handlingen ska också vara något övertydlig, även om skådespelarinsatserna beskrivs som solida.

Dirigenten

IMDb: 6.8
Genre: Thriller

En svensk finansman vid namn Tom Blixen ska göra affärer i Ryssland, vilket inte går helt enligt planerna. Efter en affärsuppgörelse gått i stöpet blandar sig ryska oligarker och minst lika korrupta politiker in i smeten, och därefter är kaoset ofrånkomligt.

Kritikerna beskriver serien som något ryckig, fast på ett bra sätt. Långsamma avsnitt varvas med riktiga bombnedslag, och utöver detta ska både skådespelarinsatserna och karaktärerna hålla måttet.

Sammanfattning

Det finns en hel del trevligt material på C More, men för att ni ska kunna komma åt hela innehållskatalogen utanför EU måste ni ta hjälp av VPN-tekniken. Tack vare samma teknik skapas en skyddande tunnel som kapslar in hela internetuppkopplingen, och ser till att integritetsnivån online höjs rejält.

VPN-tekniken bidrar även till att ni kan byta land virtuellt, och därmed tillåts ”lura systemet”. Detta innebär att alla större streamingplattformar – såsom Netflix, BBC iPlayer, SVT Play och förstås också C More kan låsas upp – oavsett var ni befinner er.

Fem VPN-alternativ som alla klarar av att överlista C Mores skydd har nämnts i artikeln, och för att sammanfatta läget bör CyberGhost(recension) och ExpressVPN(recension) ses som de mest kompetenta VPN-företagen.

4 KOMMENTARER

Prenumerera
Notifiera mig om
guest
4 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

De senaste artiklarna

Mer om VPN