Då Linux inte är som alla andra operativsystem kan det bli svårt att hitta dedikerad mjukvara för just denna plattform. Linux är ett operativsystem som både är gratis och erbjuder en öppen källkod som gör att anpassningsbarheten gällande operativsystemet blir enormt. Trots att Linux är ett relativt okänt operativsystem för den breda massan erbjuder flertalet VPN-leverantörer ett mycket bra stöd för plattformen. I denna artikel sammanställer vi de bästa alternativen.

ExpressVPN

Då Linux är ett mindre operativsystem erbjuds ej någon typ av avancerad VPN-mjukvara. Dock får du ta del av en lite enklare VPN-klient (som för övrigt erbjuder lika bra skydd som för övriga operativsystem) som installeras och konfigureras via kommandotolken. Mjukvaran för Linux erbjuder även säkerhetsfunktioner som exempelvis en ”Kill Switch”, som i sin tur kopplar bort all internettrafik om du mot förmodan skulle tappa kontakt med ExpressVPN:s servrar.

+ Topprankad och prisbelönad VPN-leverantör
+ Stöd för amerikansk Netflix-streaming
+ Supportforum och bra guider för Linux finns att tillgå
+ Dedikerad programvara för Linux

Besök ExpressVPN

Pris från: $6.67 (Priset kan ändras vid kampanjer)
Betyg för Linux: 98/100

NordVPN

NordVPN erbjuder många moderna säkerhetsfunktioner och ett fullgott stöd för Linuxanvändare. Programvaran för Linux kan konfigureras och installeras via operativsystemets kommandotolk och bra stöd för OpenVPN medges. Om du mot förmodan inte skulle vara fullständigt nöjd stödet för Linux, hör av dig till kundtjänst inom 30 dagar så får du dina pengar återbetalade.

+ Streama Netflix USA-utbud på din playstationkonsol
+ Fullt stöd för torrenting
+ Mycket prisvärt om du väljer abonnemang med lång löptid
+ Stöd för sex samtidigt uppkopplade enheter
+ Bra dedikerad klient för Linuxanvändare

Besök NordVPN

Pris från: $6.99 (Priset kan ändras vid kampanjer)
Betyg för Linux: 93/100

PrivateVPN

En svensk tjänst med fullgott stöd för Linux-användare. Deras VPN-tjänst är mycket tillförlitlig och PrivateVPN ger stöd för samtliga moderna krypteringsprotokoll, inklusive AES 265, som är det mest effektiva skyddet som finns att tillgå. VPN-aktören är även helt loggfri och priset du betalar för tjänsten är mycket fördelaktigt jämfört med andra premiumleverantörers respektive prisnivåer.

+ Stöd för Linux via kommandotolken
+ Sex samtida enheter tillåts
+ Smidig integration med TOR
+ Välskrivna nybörjarguider för Linux
– Något begränsade supportalternativ

Besök PrivateVPN

Pris från: $3.88 (Priset kan ändras vid kampanjer)
Betyg för Linux: 91/100

Delta i diskussionen