Ett vanligt missförstånd när det kommer till VPN-tjänster är att dessa på något sätt skulle vara bundna till enheter som använder Windows eller Mac som operativsystem. Många, för att inte säga merparten, av de VPN aktörer som listas på VPNbasen.se erbjuder ett mycket bra stöd för iPhone- och iPad-enheter. Många av de rekommenderade leverantörerna har även dedikerade applikationer avsedda för ovanstående enheter. Tack vare en VPN-tjänst kan du surfa både säkrare, och oftast även snabbare, än vad du gjort förut. Tjänster såsom Netflix (USA-utbudet då vill säga) och BBC kan låsas upp tack vare att du enkelt och smidigt tillåts ändra din geografiska position.

När du använder VPN-tjänster på en iPhone eller iPad skyddas du även från hackers när du använder offentliga WiFi-nätverk och du skyddas även från snokande myndigheter och privata företag.

Jämför och välj den bästa VPN-tjänsten för din iOS-enhet

Nedan presenteras fyra VPN-aktörer som presterar riktigt starkt när det kommer till att ge ett mycket bra stöd för iOS, det vill säga operativsystemet som återfinns i Apples iPhone- och iPadmodeller.

ExpressVPN

ExpressVPN är ett mycket bra val när det kommer till VPN-leverantörer för Iphone och Ipad. Ett mycket bra stöd finns för samtliga enheter och dedikerad programvara ingår även för många av dessa, inklusive Iphone. Du tillåts använda sammantaget tre samtida enheter vilket innebär att både din Iphone, Ipad och kanske din Mac-dator (om du nu är en riktig Apple-torsk) kan användas samtidigt via ett och samma abonnemang. De servrar som erbjuds medger mycket snabba hastigheter och säkerhetsnivån är även den mycket hög tack vare många säkra krypteringsprotokoll. Inga som helst loggar sparas som riskerar att röja din identitet och företaget erbjuder även en 30 dagars pengarna tillbaka-garanti vilken du kan utnyttja för att prova tjänsten helt gratis.

+ Dedikerad programvara för Iphone och iOS
+ Stöd för amerikansk Netflix-streaming
+ Supportforum och bra guider finns att tillgå även för iOS
+ Mycket prisvärt vid tecknande av längre abonnemang

Besök ExpressVPN

Betyg för iPhone: 96/100
Pris från: $6.67 (Priset kan ändras vid kampanjer)

NordVPN

NordVPN är ett mycket bra val för de som vill kunna surfa extra säkert med sin Iphone och Ipad. Företaget erbjuder dedikerad programvara för Iphone som i sin tur inkluderar säkerhetsfunktionen Kill Switch samt integration med Tor, direkt i Iphone-applikationen. För närvarande medges stöd för totalt sex samtidigt uppkopplade enheter som samtliga får tillgång till mycket bra krypteringsalternativ. Ett mycket bra stöd medges även för torrenting och inga som helst loggar sparas som riskerar att identifiera dig som kund.

+ Funktionsrika appar för Iphone och iOS
+ Bra komma igång-guider för iOS
+ Mycket prisvärt om du väljer abonnemang med lång löptid
+ stöd för sex samtidigt uppkopplade enheter
+ Stort serverutbud

Besök NordVPN

Betyg för iPhone: 94/100
Pris från: $6.99 (Priset kan ändras vid kampanjer)

PrivateVPN

PrivateVPN är en svensk VPN-leverantör som erbjuder en trevlig och avskalad Windowsklient. Snabba och säkra servrar varvas med lättförståelig programvara för Windows som i sin tur erbjuder fullt stöd för OpenVPN och därmed den högsta krypterinngsstandarden, AES-256. Tjänsten bör beskrivas som mycket prisvärd, oavsett vilken enhet du väljer att koppla upp dig på.

+ Stöd för OpenVPN via Windowsklienten
+ Sex samtida enheter tillåts
+ Smidig integration med TOR
+ Välskrivna nybörjarguider för Windows

– Något begränsade supportalternativ

Besök PrivateVPN

Betyg för iPhone: 91/100
Pris från: $3.88 (Priset kan ändras vid kampanjer)

IPVanish

Ett bra val för många Iphone-användare då tillgång till snabba och säkra servar ges till ett bra pris. En dedikerad applikation erbjuds för Iphone med stöd för bland annat 3D-touch och lastbalansering.

+ 10(!) samtida enheter tillåts
+ Bra stöd för torrenting och p2p
+ Över 1000 servrar i 60+ länder
+ Dedikerad applikation för Iphone och iOS

– Något begränsade supportalternativ

Besök IPVanish

Betyg för iPhone: 87/100
Pris från: $6.49 (Priset kan ändras vid kampanjer)

Delta i diskussionen