När du ansluter din Mac till en VPN-tjänst för du tillgång till många fördelar jämfört med en konventionell uppkoppling. Din webbtrafik blir osynlig för utomstående och görs oläslig tack vare moderna krypteringsprotokoll.

Du tillåts tack vare VPN-tekniken att dölja ditt riktiga IP-nummer och får istället ett annat tilldelat från en server som VPN-aktören förfogar över. På detta sätt kan inte Google, myndigheter eller internetoperatörer spåra dina aktiviteter på internet.

Många VPN-aktörer erbjuder stöd för Mac via egentillverkad programvara. Det är dock inte säkert att samma leverantör erbjuder en applikation för Iphone, bara för att Mac-datorer ingår i samma ekosystem. Om du dock väljer att använda dig utav någon av de VPN-leverantörer som listas nedan kan du räkna med dedikerade applikationer när det kommer till båda dessa enheter. Macdatorer kan åtnjuta samma goda skydd som Windowsdatorer. Detta tack vare att starka krypteringsstandarder stöds på båda av dessa enheter. Nedanstående VPN-leverantörer är mycket bra val när det kommer till att ge sin Macdator ett extra bra skydd.

ExpressVPN

Ett mycket prisvärt tjänsteerbjudande med snabba servrar, mycket stark kryptering samt dedikerad programvara för Mac som dessutom är mycket rapp och lättanvänd. Med 90+ servrar att tillgå är chansen stor att du snabbt hittar ett nytt virtuellt hem. En pengarna tillbaka-garanti lämnas även som sträcker sig 30 dagar.

+ Snabba servrar och stark kryptering
+ Stöd för Netflix USA-utbud
+ Supportforum och bra guider för Mac-enheter
+ Mycket prisvärt vid tecknande av abonnemang med längre löptid
+ pengarna tillbaka-garanti på totalt 30 dagar

Besök ExpressVPN

Betyg för Windows: 97/100
Pris från: $6.67 (Priset kan ändras vid kampanjer)

NordVPN

NordVPN erbjuder Mac-användare två typer av skräddarsydda programvaror. En med OpenVPN samt en med IKEv2-kryptering. Sammantaget sex enheter inklusive din Mac kan kopplas upp på ett och samma abonnemang. En pengarna tillbaka-garanti erbjuds även och löper över 30 dagar.

+ Mycket bra stöd får Netflix USA-utbud
+ Fullt stöd för torrenting och p2p
+ Moderna krypteringsprotokoll
+ Stöd för sex samtidigt uppkopplade enheter
+ Två Mac-klienter erbjuds
– Kortare abonnemang är ovanligt kostsamma

Besök NordVPN

Betyg för Windows: 92/100
Pris från: $6.99 (Priset kan ändras vid kampanjer)

PrivateVPN

En VPN-aktör från Sverige med bra stöd för Mac. Snabba servrar varvas med bra krypteringsalternativ och Port Forwarding. Tjänsten är mycket prisvärd om du tecknar ett abonnemang med längre löptid. Om du inte blir helt nöjd kan du dessutom välja att använda dig av pengarna-tillbaka-garantin som sträcker sig hela 30 dagar.

+ Stöd för OpenVPN
+ Sex samtida enheter tillåts
+ Integrera din Mac-dator med Tor
+ Komma igång-guider finns att tillgå för Mac
– Något begränsade kontaktvägar till kundsupport

Besök PrivateVPN

Betyg för Windows: 85/100
Pris från: $3.88 (Priset kan ändras vid kampanjer)

Delta i diskussionen