Vad är Popcorn Time?

Popcorn Time är en applikation med öppen källkod som använder sig av BitTorrent-teknik för att erbjuda videoströmmar till de enheter som stödjer Popcorn Time. Likt vid vanlig torrenting är det viktigt att du skyddar dig med en VPN-tjänst för att slippa eventuella kravbrev från bland annat upphovsrättstroll. I de rekommendationer som ges i listan nedan tas mycket stor hänsyn till hur väl VPN-leverantörerna stödjer anonym torrenting. Om ett fullt stöd finns för torrenting, finns även ett fullt stöd för användningen av Popcorn Time.

ExpressVPN

ExpressVPN erbjuder snabba servrar som skyddas av marknadens bästa krypteringsalternativ, däribland det säkraste av alla, det vill säga AES-256. Fullt stöd finns även för både OpenVPN samt Bittorrent-protokollet. Om du inte skulle vara helt nöjd erbjuds även en pengarna tillbaka-garanti som totalt sträcker sig över 30 dagar.

+ Torrenting tillåtet
+ Stöd för amerikansk Netflix-streaming
+ Supportforum och bra guider
+ Mycket prisvärt vid tecknande av längre abonnemang
+ Betalning via Bitcoin tillåts

Besök ExpressVPN

Betyg för Kodi: 95
Pris från: $6.67 (Priset kan ändras vid kampanjer)

NordVPN

NordVPN passar utmärkt för att komma åt Popcorn Time, stödet för övrig torrenting-trafik är även det mycket stort för den delen. Tjänsten är mycket privärd om du tecknar dig för en längre tidsperiod. Tack vare att sex samtida uppkopplingar tillåts kan du se på Popcorn Time med en enhet och streama Netflix amerikanska utbud från upp till fyra andra enheter.

+ Streama Netflix USA-utbud
+ Stöd för torrenting
+ Mycket prisvärt om du väljer abonnemang med lång löptid
+ Stöd för sex samtidigt uppkopplade enheter
+ Stort serverutbud
+ Betalning via Bitcoin tillåts

Besök NordVPN

Betyg för Kodi: 92
Pris från: $6.99 (Priset kan ändras vid kampanjer)

PrivateVPN

PrivateVPN är en svensk VPN-aktör som passar utmärkt för Popcorn Time-användare. Företaget erbjuder tillgång till snabba och säkra servrar med många krypteringsalternativ. Ett mycket bra stöd finns för OpenVPN som ger tillgång till den säkraste och mest effektiva krypteringsstandarden, det vill säga AES 256. Om du inte skulle vara helt nöjd erbjuds dessutom en pengarna tillbaka-garanti i upp till 30 dagar.

+ Stöd för torrenting
+ Sex samtida enheter tillåts
+ Smidig integration med TOR
+ Välskrivna nybörjarguider
+ Betalning via Bitcoin tillåts
– Något begränsade supportalternativ

Besök PrivateVPN

Betyg för Kodi: 90
Pris från: $3.88 (Priset kan ändras vid kampanjer)

IPVanish

Det USA-baserade företaget IPVanish erbjuder en loggfri VPN-tjänst med tillgång till snabba och säkra servrar. Fullt stöd finns för både torrenting samt betalning via Bitcoin, för total anonymitet. VPN-aktören bjuder även samtliga betalande kunder på en SmartDNS-tjänst utan extra kostnad. Även om programvaran som erbjuds är något enkel fungerar den mycket bra rent säkerhetsmässigt. Tack vare att företaget äger sin egen IT-infrastruktur menar de själva att de kan garantera din anonymitet på ett bättre sätt än många andra aktörer. I kort erbjuder IPVanish en mycket prisvärd tjänst till till en förhållandevis låg kostnad.

+ 10(!) samtida enheter tillåts
+ Bra stöd för torrenting
+ Över 1000 servrar i 60+ länder
+ Bitcoin är tillåtet som betalmedel

Besök IPVanish

Betyg för Kodi: 85
Pris från: $6.49 (Priset kan ändras vid kampanjer)

Varför bör jag vara uppkopplad mot en VPN-tjänst när jag använder Popcorn Time?

En VPN-tjänst kan ses som ett säkerhetsverktyg som befinner sig mellan dig och din internetoperatör. Samma verktyg döljer din verkliga IP-adress för obehöriga instanser som inte får se ditt riktiga IP-nummer, utan det som tilldelats dig av VPN-leverantören. För att göra det extra svårt att spåra dig som slutanvändare delar oftast många VPN-kunder på samma IP-adress, vilket är mycket bra ur en integritetssynpunkt. Om du väljer att använda dig av en VPN-leverantör som ger stöd för torrenting och p2p kan du dessutom vara säker på att aktören är mycket duktig när det kommer till att dölja din verkliga, digitala identitet. Din internetoperatör kan med andra ord inte se vem som laddar ner eller streamar vad tack vare att din internetanslutning krypterats med hjälp av modern VPN-teknik.

Delta i diskussionen