I Sverige, och egentligen hela världen, stiftas numera lagar som gör att både privata företag och statliga myndigheter helt lagligt kan spionera på internetanvändare. VPN-aktörer ger dig chansen att slippa detta genom att dölja din internettrafik från utomstående parter. VPN-aktörerna låter dig även ta dig förbi regionsspärrar för att komma åt bland annat Netflix fullständiga innehåll samt engelska BBC. En viktig fördel som VPN-tekniken ger är även att fildelning via torrentteknik (p2p) kan ske helt anonymt.

Samtliga VPN-aktörer erbjuder dedikerad mjukvara

Många VPN-leverantörer ger dessutom tillgång till smidiga mjukvaruprogram där du via ett enkelt gränssnitt väljer den server du vill byta till. För att få tillgång till Netflix fullständiga utbud innebär det ofta att du måste byta till en USA-baserad server. Du kan, om du så önskar, konfigurera din VPN-anslutning manuellt i Windows. Dock anser vi att en dedikerad VPN-applikation är det enklare och säkrare valet att använda sig utav. En annan stor fördel med VPN-teknik på Windowsenheter är att programvaran OpenVPN stöds, som i sin tur stödjer den starkaste och mest effektiva krypteringsformen, AES 256.

Hitta den VPN-tjänst som passar just din Windowsburk

Nedan listar vi VPN-leverantörer som samtliga ger dig tillgång till egenutvecklad mjukvara anpassad för Windows.

ExpressVPN

Denna VPN-leverantör är ett mycket bra val för ägare av Windowsenheter. ExpressVPN erbjuder moderna krypteringsalternativ, dedikerad mjukvara för Windows med stöd för den bästa krypterinsstandarden, AES-256. De servrar som finns att tillgå är snabba och företaget lämnar en pengarna tillbaka-garanti på upp till 30 dagar om du mot förmodan inte är helt nöjd.

+ Ett mycket bra alternativ för Windows-enheter
+ Stöd för amerikansk Netflix-streaming
+ Supportforum och bra guider för Windows
+ Abonnemanget med längst löptid är mycket prisvärt

Besök ExpressVPN

Pris från: $6.67 (Priset kan ändras vid kampanjer)
Betyg för Windows: 97/100

NordVPN

NordVPN erbjuder en mycket stark krypteringsnivå samt snabba servrar till samtliga enheter (inkl. Windowsenheter). Mycket bra stöd ges även för routers, för att du på så sätt ska kunna koppla upp många enheter på samma gång. Sammantaget sex enheter inklusive din Windowsenhet kan kopplas upp på samma abonnemang. Utöver detta erbjuds även en generös pengarna tillbaka-garanti på totalt 30 dagar.

+ Streama Netflix USA-utbud direkt från din Windows-enhet
+ Fullt stöd för torrenting
+ Mycket prisvärt om du väljer abonnemang med lång löptid
+ Stöd för sex samtidigt uppkopplade enheter
+ Stort serverutbud

Besök NordVPN

Pris från: $6.99 (Priset kan ändras vid kampanjer)
Betyg för Windows: 94/100

PrivateVPN

PrivateVPN är en svensk VPN-leverantör som erbjuder en trevlig och avskalad Windowsklient. Snabba och säkra servrar varvas med lättförståelig programvara för Windows som i sin tur erbjuder fullt stöd för OpenVPN och därmed den högsta krypterinngsstandarden, AES-256. Tjänsten bör beskrivas som mycket prisvärd, oavsett vilken enhet du väljer att koppla up dig på.

+ Stöd för OpenVPN via Windowsklienten
+ Sex samtida enheter tillåts
+ Smidig integration med TOR
+ Välskrivna nybörjarguider för Windows
– Något begränsade supportalternativ

Besök PrivateVPN

Pris från: $3.88 (Priset kan ändras vid kampanjer)
Betyg för Windows: 91/100

Delta i diskussionen