Ett VPN-nätverk är ett virtuellt, privat nätverk som förutom att dölja din internettrafik även gör att du få ta del av en stor mängd fördelar på din Xbox konsol. För kostnaden av ett par chipspåsar i månaden (humor) kan du använda dig av en VPN-tjänst för att kunna ta del av nedanstående fördelar.

Regionsbegränsningar blir ett minne blott

Du har säkerligen märkt av att somliga speltitlar släpps tidigare i andra länder. Oftast får Xbox-kunder från USA ta del av det senaste innehållet först. Så behöver det lyckligtvis inte vara i framtiden om du väljer att skaffa en VPN-tjänst. Om du har din Xbox i vardagsrummet används den kanske för att titta på Netflix? Om så är fallet kan du med hjälp av en VPN-leverantör ta del av Netflix fullständiga utbud som annars skulle vara regionslåst.

Ökat skydd mot hackers och överbelastningsattacker

En VPN-tjänst ger även din Xbox-enhet ett fullgott skydd gentemot hackers. Mitt under en spelsession har du kanske någon gång märkt att av lagg, frysningar eller att du helt sonika blir utkastad från den spelserver du befinner dig på. Det kan vid dessa tillfällen handla om att du har blivit utsatt för en DDOS-attack, även kallad IP booting-attack. De illasinnade motspelare (som tydligen måste vinna till varje pris) som använder sig av DDOS-attacker överbelastar din egen IP-adress med ett enormt antal serverförfrågningar. Detta leder till extremt lagg eller i värsta, och vanligaste fall, att du blir utslängd från den spelserver du befinner dig på. Speltitlar där IP-booting och DDOS-attacker är vanligt förekommande är både sportspel likt FIFA och NHL, men även krigsspel, där kravet på ett laggfritt spelande nästan är än högre. Speltillverkarna vet att detta förekommer men det finns inte mycket de kan göra förutom att svartlista spelare som väljer att använda oschyssta metoder för att vinna. Detta är dock ingen hållbar lösning och tills speltillverkarna lärt sig hur de motverkar dessa attacker är en VPN-tjänst den bästa vägen att gå för att slippa bli utslängd mitt i sin spelsession.

Xbox one konsol på ett bord
Lås upp din Xbox-enhets fulla potential

Kan minska lagg och fördröjningar vid onlinespel

Tack vare att du med en VPN-tjänst snabbt och enkelt tillåts byta land kan du tack vare detta välja att befinna dig i det land som ligger närmast den spelserver du kopplar upp din Xbox gentemot. Om ditt spel endast har servrar i exempelvis USA kan ett byte till en amerikansk IP-adress vara ett mycket bra alternativ. På detta sätt kan frysningar och lagg minska tack vare att avståndet till servrarna förminskats. Detta är dock ingen exakt vetenskap och det är alltid bra om du först provar VPN-tjänsten för att försäkra dig om att ett serverbyte löser de problem du har med lagg och frysningar. Som tur är har många VPN-leverantörer generösa pengarna tillbaka-garantier och somliga aktörer erbjuder även provkonton, helt utan registreringskrav.

Följande VPN-leverantörer fungerar mycket väl tillsammans med din Xbox.

ExpressVPN

Ett mycket bra val för Xbox-användare. Erbjuder moderna krypteringsalternativ, snabba servrar och en generös 30 dagars pengarna tillbaka-garanti. Tack vare att ExpressVPN är en mycket stor aktör inom branschen kan du enkelt hitta en server och ett IP-nummer i det land du väljer att spela ifrån.

+ Topprankad och prisbelönad VPN-leverantör
+ Stöd för amerikansk Netflix-streaming
+ Supportforum och bra guider finns att tillgå
+ Mycket prisvärt vid tecknande av längre abonnemang

Besök ExpressVPN

Pris från: $6.67 (Priset kan vara lägre vid kampanjer, du får alltid det lägsta om du klickar på länken ovan)
Betyg för Xbox: 92/100

NordVPN

NordVPN är kända för att ge sina kunder en mycket stabil och prisvärd VPN-tjänst. Samtliga moderna krypteringsprotokoll stöds och moderna säkerhetsfunktioner finns att tillgå i den mjukvara som företaget erbjuder. Du kan med andra ord ta del av samtliga positiva egenskaper som VPN-tekniken ger Xbox-användare. Om du inte skulle vara fullständigt nöjd kan du välja att använda dig av pengarna tillbaka-garantin som sträcker sig över 30 dagar.

+ Stöd för amerikansk Netflix-streaming
+ Mycket bra val för p2p och torrenting
+ Prisvärt vid tecknande av längre abonnemang
+ Stöd för sex samtidigt uppkopplade enheter
+ Väldigt stort serverutbud
– Abonnemang med kortare löptid är något dyra

Besök NordVPN

Pris från: $6.99 (Priset kan vara lägre vid kampanjer, du får alltid det lägsta om du klickar på länken ovan)
Betyg för Xbox: 90/100

PrivateVPN

En svensk VPN-leverantör som passar mycket väl för Xbox-användare. Snabba servrar och lättförståelig programvara bidrar till att du kan dra fördel av samtliga positiva attribut som nämnts i ovanstående artikel. Tjänsten är mycket prisvärd och om du inte upplever att du får det du betalar för kan du välja att nyttja den pengarna tillbaka-garanti som PrivateVPN erbjuder samtliga kunder.

+ Stöd för OpenVPN
+ Sex samtida enheter tillåts
+ Smidig integration med TOR
+ Välskrivna komma igång-guider för Xbox
– Något begränsade supportalternativ

Besök PrivateVPN

Pris från: $3.88 (Priset kan vara lägre vid kampanjer, du får alltid det lägsta om du klickar på länken ovan)
Betyg för Xbox: 87/100

Delta i diskussionen