TV-spelkonsoler likt Playstation har utvecklats från att bara kunna erbjuda spelunderhållning till att nu även erbjuda film- och seriestreaming samt mycket mer. Med en VPN-tjänst under huven kan du komma åt hela Netflix USA-baserade utbud för att kunna ta del av alla serier och filmer som streamingjätten har att erbjuda.

Säg hej då till regionsspärrar och hej till extratjänster

Med en VPN-tjänst slipper du även regionsspärrar som berättar för dig vad du får respektive inte får spela. Detta innebär att du kan ta del av speltitlar som ännu inte släppts i Sverige samt andra regionsspecifika erbjudanden. Om du bor utomlands, till exempel i Norge, kan du välja att använda dig av en svensk server för att i på så sätt få spela med mer svenskar. Du kan även ta del av tjänsten Playstation Now, som för närvarande är regionslåst för att bara ge tillgång för amerikaner. En VPN-tjänst kan även användas för att komma åt spel som inte blir tillgängliga på Sveriges Playstation Store. Om vår statsminister (humor, hoppas jag) bestämmer att ett spel skulle vara för opassande för den svenska marknaden kan vi även komma förbi detta hinder genom att ladda ner samma spel i en annan region.

Ingen dedikerad applikation för Playstation 4

Tyvärr tillåter inte Sony att dedikerade applikationer för VPN-tjänster släpps i Playstation Store. Detta går dock att komma runt genom att du installerar din VPN-tjänst i din router. På så sätt får alla enheter, inklusive ditt Playstation 4, tillgång till samtliga fördelar som en VPN-tjänst ger dig.

Inga mer DDOS-attacker

Om du spelat mycket onlinespel på din spelkonsol vet du säkert att risken finns för att bli DDOS:ad, eller IP-Bootad. Det vill säga bli offer för en överbelastningsattack som gör att du inte kan fullfölja din onlinematch. En VPN-tjänst försvårar oerhört för illasinnade överbelastnings- och spelförstörings-elakingar.

Playstation 4 spelar sportspel
Chansen ökar dramatiskt för att slippa bli utslängd från FIFA-matcher av illasinnade hackers

Serverlagg kan minska tack vare VPN-tekniken

Om du spelar online via en dedikerad server, alltså inte via p2p, kan även eventuellt lagg försvinna, eller åtminstone mildras. Om du vet att den närmaste spelservern befinner sig i exempelvis Tyskland kan du välja att även du befinna dig i samma land. Tack vare detta tilltag kan avståndet till den server du vill komma åt bli mindre, och så även det lagg du upplever. Detta fungerar dock inte för alla och om du skaffar en VPN-tjänst enbart för detta ändamål bör du välja att använda dig av en provversion med möjligheten att få pengarna tillbaka.

Jämför de bästa VPN-leverantörerna för Playstation 4

Samtliga av de tjänster som rekommenderas nedan erbjuder många servrar och IP-adresser till ett mycket bra pris. Samtliga listade aktörer ger dig även en generös pengarna tillbaka-garanti om du av någon anledning skulle bli missnöjd med den prestanda då får ta del av. Följande VPN-leverantörer har ett mycket bra stöd för Playstationenheter.

ExpressVPN

ExpressVPN är ett mycket bra val för samtliga Playstationägare. Snabba servrar, goda kommunikationsvägar till kundsupport och ett bra stöd för routers varvas med en generös pengarna tillbaka-garanti som gäller hela 30 dagar.

+ Topprankad VPN-leverantör med bra Playstationstöd
+ Stöd för amerikansk Netflix-streaming
+ Supportforum och guider som behandlar Playstation
+ Bra stöd för routers

Besök ExpressVPN

Pris från: $6.67 (Priset kan ändras vid kampanjer)
Betyg för Playstation: 98/100

NordVPN

NordVPN erbjuder en mycket stark krypteringsnivå samt snabba servrar. Mycket bra stöd ges även för routers samt många andra enhetetstyper. Sammantaget sex enheter inklusive din playstationenhet kan koppla upp er på samma abonnemang. Utöver detta erbjuds en generös pengarna tillbaka-garanti på totalt 30 dagar.

+ Streama Netflix USA-utbud på din playstationkonsol
+ Fullt stöd för torrenting
+ Mycket prisvärt om du väljer abonnemang med lång löptid
+ Stöd för sex samtidigt uppkopplade enheter
+ Stort serverutbud

Besök NordVPN

Pris från: $6.99 (Priset kan ändras vid kampanjer)
Betyg för Playstation: 95/100

IPVanish

Denna amerikanska VPN-leverantör ger dig förutom en mycket bra krypteringsnivå samt snabba servrar även dig tillgång till att nyttja tio samtida uppkopplade enheter på ett och samma abonnemang. De enda mörka moln som finns består av att Netflix-tillgången är osäker samt att Bitcoin ej tillåts som betalmedel.

+ Bra stöd för torrenting
+ Över 1000 servrar i 60+ länder
+ Prisvärt om du använder många samtidigt uppkopplade enheter
+ 7 dagars pengarna tillbaka-garanti
– Betalning via Bitcoin tillåts ej
– Begränsat stöd för Netflix USA-utbud

Besök IPVanish

Pris från: $6.49 (Priset kan ändras vid kampanjer)
Betyg för Playstation: 85/100

Delta i diskussionen