I mars nästa år släpps Disney+ i en lång rad europeiska länder, men inte Sverige. När vi svenskar får ta del av streamingtjänsten är ännu inte klart.

Om ni är trötta på att vänta, och inte villiga att piratkopiera (som självklart är aja-baja), klarar Surfshark(recension) av att låsa upp streamingtjänsten på samtliga servrar. Processen är mycket enkel:

Steg 1: Besök Surfshark.com och skaffa ett VPN-konto.

Steg 2: Ladda ner en VPN-app till den enhet ni använder er av. Surfshark erbjuder egenutvecklade appar för alla vanliga enheter, inklusive iOS, Android, Mac samt Windows.

Steg 3: Koppla upp er mot en svensk server. Ni kan självklart välja vilken VPN-server ni vill, men om ni befinner er i Sverige är bjussar de svenska sådana på det bästa hastighetsläget.

Steg 4: Ni har nu låst upp Disney Plus, och kan därmed ta del av allt material som samma plattform har att erbjuda.

Är det lagligt att låsa upp Disney+?

Det finns inga lagar som säger att detta inte ska vara tillåtet. I mina ögon är det inte heller omoraliskt då ni trots allt betalar för er.

Varför är inte Disney+ tillgängligt överallt?

Utrullningen av Disneys nya streamingplattform går långsamt. Vid skrivande stund är plattformen endast lanserad i USA och Kanada, medans alla som bor i ”fel” länder får hålla i hatten ett tag till. Om de inte använder sig av VPN-teknik vill säga.

Den egentliga anledningen till att utrullningen går långsamt vet bara Disney. Men en kvalificerad gissning kan vara att Disney sålt sändningsrättigheter till andra plattformar, och måste vänta på att dessa ska sluta gälla.

Vilka enheter fungerar Disney+ på?

I nuläget kan ni ta del av Disney+ via följande enheter:

  • Windows
  • Mac
  • Linux
  • iOS (och Apple TV)
  • Android (och Android TV)

Samt via smarta TV-apparater.

Vad har Disney+ att erbjuda?

På Disneys streamingplattform kommer ni bland annat över klassiska Disney-filmer, Marvel-filmer, Pixar-filmer, Star Wars-filmer samt de två serier vi snackar mer om nedan:

The Mandalorian

the-mandalorian

IMDb: 9.1
Genre: Action/Sci-fi

I live-action-serien The Mandalorian träffar vi en ensam revolverman, på behörigt avstånd från New Republic, som har fått som uppdrag att döda en baby. Som tur är blir det inte så, och samma lilla krabat blir istället väl omhändertagen.

Om vi frågar kritikerna är serien en jätte-hit, allt beröms. Stämningen är super, skådespelarinsatserna och handlingen likaså – och med tanke på IMDB-betyget kan detta vara ett av årets bästa serier.

See

jason-momoa-see-apple-plus

IMDb: 7.7
Genre: Action/Sci-fi

I denna dystopiska framtidstolkning har alla människor blivit blinda, men det stoppar oss inte från att bland annat jaga, bygga bostäder samt kriga. För att röra om lite i soppan föds även ett par tvillingar, som ser hur bra som helst – vilket leder till en lång rad intriger.

See har inte blivit lika populär som The Mandalorian, men den är knappast någon flopp för det. Jason Momoa beröms för sin insats, och i det stora hela beskrivs serien som välgjord.

Vilken VPN-tjänst passar bäst för att låsa upp Disney+?

disney-med-surfshark-vpn

Just nu är det bara Surfshark som klarar av den uppgiften. Men vem vet, fler VPN-aktörer kanske klarar av samma sak i framtiden?

FaktaInfo
Låser upp Disney+Ja
Låser upp NetflixJa
Låser upp BBC iPlayerJa
Låser upp C MoreJa
Låser upp ViaplayJa
Låser upp SVT PlayJa
Pris från$1.99
WebbsidaSurfshark.com (recension)

Har ni låst upp Disney+? Och i så fall – är ni nöjda? Snacka gärna loss i kommentarsfältet för att diskutera vidare.

LÄMNA ETT SVAR

Kommentera gärna!
Ange ditt namn