Meny

Domare lackar ur på patenttroll som anklagar användare för att ladda ner porr

Det amerikanska patenttrollet Strike 3 Holdings har stämt omkring 1.800 personer det senaste året. För att lyckas med sina stämningsförsök ansluter de sig till en BitTorrent-svärm och letar reda på ett större gäng IP-nummer. Efter detta identifieras personen bakom uppkopplingen och pressas därefter ut på en större summa pengar.

Då det är pornografiskt material det hela handlar om väljer många att betala, men ett fåtal bestrider stämningsansökan och låter fallet gå till domstol. Den man som åtalades denna gången hade enligt Strike 3 laddat ner filmerna ”Vixen”, ”Blacked”, ”Tushy” och ”Blacked Raw” (googla på egen risk).

Domaren i fallet, Judge Royce C. Lamberth, menar att Strike 3 Holdings medvetet väljer att pressa ut vanliga medborgare på pengar, och mycket väl vet om att en rättegång skulle vara mycket pinsam att genomlida. Samma domare lät därför den anklagade ställa upp anonymt, och då blev det ett helt annat ljud från skällan när det kommer till Strike 3. Detta då målet las ner, och med lite tur kan domarens beslut innebära slutet på utpressningsförsöken.

Prenumerera
Notifiera mig om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

De senaste artiklarna

Mer om VPN