Meny

Recension EasyHideIP: Gör mycket, men långtifrån allt rätt

EasyHideIP är en seychellisk VPN-leverantör som slog upp dörrarna år 2009. Enligt företagets webbsida ska våra IP-adresser döljas för ett ganska rimligt pris. Apparna ska dessutom vara användarvänliga och företaget ska kunna låsa upp alla tänkbara streamingplattformar.

Detta låter ju hur bra som helst. Men men, jag har blivit lurad tidigare, och nu återstår det att se om VPN-företagets vackra påståenden stämmer överens med verkligheten. Men innan dess är lite snabbfakta som står på schemat:

FaktaInfo
Företagets säteSeychellerna
P2P och torrentingTillåts
Netflix amerikanska utbudJa
BBC iPlayerJa
SVT PlayJa
Antal servrar150+ i 26+ länder
VPN-protokollOpenVPN och PPTP
Krypteringsteknik (högst)AES 256
Kill SwitchJa (Windows)
Antal samtida enheter som tillåts3
Support viaWebbformulär, chatt och mail
Pengarna tillbaka-garanti7 dagar
Kostnad vid månadsbetalning$5.95
Kostnad vid årsabonnemang$3.95
Övriga abonnemang:
Sex månader$4.50
WebbsidaEasyHideIP.com

På plussidan (+)

VPN-företaget gör mycket rätt. Många typer av enheter kan kopplas upp och säkerhetsmässigt finns det inte heller någonting att klaga över. Netflix samt BBC iPlayer kan överlistas, och fildela kan vi göra på samtliga servrar.

Många typer av enheter kan kopplas upp

I princip allt kan kopplas upp, såsom:

 • Windows (egenutvecklad app)
 • Mac 
 • iOS 
 • Android 
 • Routrar (DD-WRT och Tomato)

Och i övrigt är det tre samtida uppkopplingar som gäller, vilket kan beskrivas som något snålt, men samtidigt acceptabelt.

Starka krypteringsalternativ finns tillgängliga

AES 256, dvs. världens mest säkra krypteringsalgoritm, har fullt stöd. Detsamma gäller för det öppna och bergsäkra VPN-protokollet OpenVPN. Utöver detta stöds även PPTP-protokollet, men det bör ni endast använda er av i nödfall – tex. om en ovanlig eller lite äldre enhet ska kopplas upp.

Kill Switch-funktionalitet hittar vi tyvärr bara för Windows. Samma verktyg kopplar ner internetuppkopplingen per automatik om ni skulle tappa kontakten med EasyHideIP:s servrar. Detta är guld värt rent säkerhetsmässigt då IP-läckor samt DNS-läckor kan förhindras på ett mycket effektivt sätt. VPN-företagets mjukvaruingenjörer bör dock lägga på ett kol och införa samma verktyg i fler appar.

Inga säkerhetsbrister kunde hittas

Fem webbtjänster konstaterade exakt samma sak – EasyHideIP bjussar på en säker VPN-tjänst som är garanterat fri från virus, IP-läckor samt DNS-läckor.

 • IPLeak.net (Inga IP-läckor)
 • Browserleaks.com (Inga DNS- eller IP-läckor)
 • Virustotal (Programvaran är ren)
 • Torrent IP Tool (Inga IP-läckor vid torrenting)
 • VPN Insights (Inga DNS- eller IP-läckor)

easyhideip-dns-läcka-test-läcker-inte-1
Inga DNS- eller IP-läckor..

easy-hide-ip-inget-virus-i-programvaran
Inga spionprogram eller virus kunde hittas i programvaran

Netflix samt BBC iPlayer kan låsas upp

EasyHideIP har öronmärkt två servrar för Netflix-streaming och en sådan för BBC iPlayer-streaming, och båda av dessa fungerar utmärkt. Och nepp – precis som förväntat var det inte tal om något lagg, buffrande eller andra tråkigheter vid recensionstillfället.

Utöver detta kan SVT Play låsas upp på de svenska servrarna. Men då vår inhemska public service-gigant inte slår ifrån sig lika bra som de utländska streaming-plattformarna är det ingen större prestation.

Apparna är lättanvända och snygga

Windows-appen var en behaglig rackare med enkla och tydliga inställningsalternativ. Serverbytena var rappa, gränssnittet likaså och favoritservrar kunde läggas till på ett smidigt sätt.

I övrigt bjöds jag inte på några animerade kartor, fräsiga djur eller annat ”lull lull” som vissa andra VPN-företag trycker in i sina appar. Men det spelar ingen roll – Windows-klienten gjorde alltid det den skulle, och mer än så kan man inte begära.

easyhideip-windowsklient-inställningar
Ovan hittar ni Windows-klienten..

På mobilsidan (iOS och Android) är det OpenVPN Connect som gäller för hela slanten. Egenutvecklade appar hade varit att föredra, men då vi hittar smidiga installationsguider under hjälpfliken bör det inte ta mer än fem till tio minuter att komma igång.

openvpn-skärmavbild-för-en-installation
För iOS och Android är det OpenVPN Connect som gäller..

Mer specifikt blir det plushögen som gäller, även om fler egenutvecklade appar hade varit önskvärt.

VPN-företaget lägger sig bra rent prismässigt

EasyHideIP erbjuder en ganska prisvärd VPN-tjänst, och som vanligt tjänar vi en hacka på att teckna oss för det längsta VPN-abonnemanget.

Utöver detta ingår även en pengarna tillbaka-garanti som sträcker sig över tre dagar. Denna gäller oavsett om VPN-tjänsten fungerar som den ska eller inte, och det finns inga databegränsningar eller annat lafs som ni måste ta hänsyn till. För att utnyttja garantin hör ni av er till kundsupporten, så betalar de tillbaka era investerade slantar inom någon vecka.

prislista-easy-hide-ip

Betala kan ni göra via bland annat:

 • Bitcoin
 • Kontokort (Visa/Mastercard)
 • PayPal

Fildelning tillåts på samtliga servrar

Hos EasyHideIP kan vi fildela hej vilt – precis överallt. Många VPN-aktörer förbjuder fildelning helt och hållet eller öronmärker ett fåtal servrar för just det ändamålet, men så är det lyckligtvis inte här.

Men går det undan? Jepp, det rullar på ganska fint. Ett större speldemo laddades ner, och hastighetsläget, dvs. 5.6 MiB/s eller omkring 47 Mbps nerströms bör ses som en ganska bra prestation. Men till VPN-företagets försvar hade det förmodligen tuffat på än bättre om fler delat med sig av torrenten ifråga.

Servrarna håller en acceptabel nivå

Bashastigheten

Det okrypterade hastighetsläget hittar ni precis här.

Nerströms: 244 Mbps
Uppströms: 251 Mbps
Latens: 12 ms

baslinjetest-för-vpn-recensioner

Sverige

Den svenska servern tuffade på ganska bra. 45+ Mbps nerströms får ses som godkänt, men inte mer.

Nerströms: 47 Mbps
Uppströms: 39 Mbps
Latens: 27 ms

easyhidepip-sverige-stockholm-server-2

Storbritannien 

Den brittiska BBC iPlayer-servern trummade på ganska fint, som ni ser nedan.

Nerströms: 36 Mbps
Uppströms: 40 Mbps
Latens: 44 ms

easyhideip-england-coventry-server-2

USA

EasyHideIP:s Netflix-server bjussade på en helt acceptabel hastighet. 15+ Mbps nerströms får betraktas som godkänt med tanke på avståndet.

Nerströms: 16 Mbps
Uppströms: 36 Mbps
Latens: 142 ms

easyhidepip-usa-dallas-server-2

Allt som allt presterar EasyHideIP helt okej inom hastighetskategorin, utan att övertyga på något sätt.

VPN-företaget har ett bra rykte online

Efter att jag dammsugit diverse sociala medie-sajter likt Reddit, Facebook och Twitter kom jag fram till följande: Nästan alla kunder som uttalat sig var nöjda. Visst, det fanns lite gnällspikar här och var, men allt som allt var de positiva kommentarerna betydligt fler än de negativa sådana.

hideipvpn-på-reddit

De som var lite mer kritiska klagade på att kundsupporten var långsam (vilket jag kan köpa till viss del), och de lite mer positiva rösterna tyckte att Windows-appen var välbyggd samt att säkerhetsfunktionerna var genomtänkta (där håller jag med).

Neutralt (+-)

Serverparken är något liten

150+ servrar i 26 länder är ingen dålig prestation, men en bra bit bakom VPN-jättar såsom ExpressVPN och Cyberghost – vars serverparker är enorma. Jag hade kunnat acceptera en mindre serverpark om VPN-servrarna varit rappare, men då hastighetsläget ser ut som det gör hamnar hela kategorin i gränslandet.

easy-hide-ip-serverpark

Support-avdelningen är ganska bra uppstyrd

Kundtjänsten kan nås via direktchatt, webbformulär samt via mail. Sammanlagt skickades två meddelanden, och vid båda av de tillfällena hade supportmedarbetarna gått för dagen. Meddelandena fördes då vidare till ett e-postbaserat ticket-system, och svaren dröjde tyvärr ett ganska bra tag.

Mer specifikt damp det första svaret ner i inkorgen efter ett dygn, och det andra dröjde snäppet längre än så. Visst, att få ett välskrivet svar efter något dygn är inte någon katastrof, men det hade varit ett plus om det gått bättre undan än så här.

chattlogg-för-kundsupport-hideipvpn

Utöver detta finns även en välfylld hjälpsektion tillgänglig. Där hittar vi bland annat installationsguider, mer information om VPN-tekniken, svar på vanligt ställda frågor samt mycket mer.

eeasyhideip-hjälpsektion

På minussidan (-)

Loggpolicyn känns inte helt säker

Alla VPN-företag sparar loggar. Vissa sparar ofarliga sådana, och andra sparar betydligt mer. Men hur sköter EasyHideIP sig då? Ganska bra – men långtifrån perfekt.

Som ni ser nedan lägger VPN-företaget vantarna på antal uppgifter, såsom:

 • Våra e-postadresser (för tex. supportärenden)
 • Betalinformation (krypteras – kan inte användas för att spåra oss)
 • Cookies (på den egna webbsidan)
 • Begränsad Google Analytics-data (på samma webbsida)
 • Kraschrapporter (anonyma – kan inte användas för att spåra oss)

De uppgifter som precis nämnts är att betrakta som ofarliga. Upphovsrättslobbyn har dessutom ingenting att hämta, men EasyHideIP samarbetar faktiskt med myndigheter, vilket knappast rimmar väl med deras 100% anonymitet-snack.

Då tar vi en kik på det trevligaste, dvs. vad EasyHideIP inte sparar:

 • IP-adresser
 • DNS-förfrågningar

Detta innebär att all VPN-trafik förblir anonym, men då de samarbetar med myndigheter känns det försäkrandet inte särskilt betryggande. Hela loggavtalet lämnar en ganska besk eftersmak i munnen då det är lite väl mycket ”du använder vår tjänst på egen risk”-snack. Mer specifikt går det inte göra annat än att placera kategorin under minusstrecket.

Rekommenderas EasyHideIP?

Nej. Kundsupporten är lite i det långsammaste laget, och loggpolicyn kunde ha varit bättre utformad. Men allt är inte nattsvart: en lång rad utländska streamingtjänster kan låsas upp, Windows-klienten är riktigt fiffig, fildela kan vi föra överallt och prisläget ser riktigt trevligt ut.

Mer specifikt bör CyberGhost(recension), Surfshark(recension) och ExpressVPN(recension) ses som betydligt bättre VPN-alternativ. De springer varv runt EasyHideIP, och presterar bättre inom alla mätbara kategorier. Då konkurrensen är stenhård inom VPN-branschen ska ni aldrig behöva kompromissa, så välj ett rejält VPN-alternativ istället för EasyHideIP, det är mitt ärliga råd.

Om ni vill jämföra de bästa VPN-tjänsterna mot varandra bör ni besöka VPN-topplistan. Väl får ni mer information om samtliga viktiga attribut.

Jämför alla VPN-tjänster på topplistan

Har någon av ni läsare provkört EasyHideIP? Och om så är fallet – är ni nöjda? Hör gärna av er via kommentarsfältet för att diskutera mer eller kläm till med ett användarbetyg vettja.

Prenumerera
Notifiera mig om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

De senaste artiklarna

Mer om VPN