Meny

De bästa VPN-tjänsterna för Google Stadia

Google Stadia är en nyskapande speltjänst som ägs och drivs av Google. Till skillnad från ”vanliga” spelkonsoler är priset lägre (omkring 1.300 kronor), och den grafiska prestandan bättre (som mest är det 4K-kvalitet, HDR-stöd samt 60 FPS som är aktuellt).

Med detta sagt strömmas alla spel från Googles egna datacenter, vilket innebär att ni slipper ladda ner spel i tid och otid. Det finns även fler fördelar med just Stadia, och dessa går vi in på snart.

Vad krävs för att Google Stadia ska fungera?

En internetuppkoppling som klarar av att leverera mer än 10 Mbps nerströms, men då är det ”bara” 720p-kvalitet som gäller. Om ni vill streama spel i 4K-kvalitet krävs en uppkoppling som levererar minst 35 Mbps nerströms.

stadia-bandbredd

Om vi istället fokuserar på hur mycket datatrafik som används ser vi att Stadia är ganska bandbreddskrävande. Som ni ser nedan förbrukar Stadia omkring 20 GB data per timme om ni väljer att spela med 4K-kvalitet.

stadia-datatrafik

I vilka länder kan vi använda Google Stadia?

Speltjänsten finns tillgänglig i följande länder:

 • USA
 • Kanada
 • Storbritannien
 • Belgien
 • Frankrike
 • Finland
 • Italien
 • Nederländerna
 • Norge
 • Spanien
 • Sverige
 • Tyskland
 • Irland
 • Danmark

Och fler nationer kommer att läggas till, var så säkra.

Vilka spel finns tillgängliga för Google Stadia?

Vid lanserings-ögonblicket var utbudet ganska skralt, men numera finns ett stort antal titlar tillgängliga, såsom:

 • Assassin’s Creed Odyssey
 • Destiny 2: The Collection
 • Red Dead Redemption 2
 • Rise of the Tomb Raider
 • Wolfenstein: Youngblood

Samt många fler. Och då spelutbudet fylls på kontinuerligt lär både Microsoft och Sony ha anledning att svettas.

google-stadia-spel

När lanserades speltjänsten?

Google Stadia släpptes 22 oktober år 2019, och mottagandet var minst sagt ljummet. En hel del barnsjukdomar lever fortfarande kvar, men många av dessa har slipats bort.

stadia-lansering

Huruvida Stadia blir en hit eller inte får framtiden utvisa. I bästa fall tar de över spelmarknaden fullständigt, och i värsta fall tynger de ner Google-kyrkogården ytterligare ett snäpp.

Hur förbättras Stadia-upplevelsen med en VPN-tjänst?

Då Stadia är en ”always online”-tjänst som kräver en stabil och snabb internetuppkoppling är diverse lagg och fördröjningar en stor bov som kan försämra spelupplevelsen markant. Men hur kommer VPN-tekniken in i bilden egentligen? Det kommer vi till nu.

Många speltillverkare väljer att släppa sina titlar i olika regioner, vilket innebär att tex. amerikanarna få tillgång till ett nytt Stadia-spel långt innan oss svenskar. Tack vare samma teknik tillåts vi ”lura systemet”, och därmed lira spel öronmärkts för andra regioner, trots att vi befinner oss i Sverige.

VPN-tekniken kan även mildra lagg samt fördröjningar. När ni använder er av en VPN-tjänst kan ni byta position virtuellt, och därmed koppla upp er mot en Stadia-server som inte är lika hårt belastad.

Och sist men inte minst skyddas ni mot så kallade DDoS-attacker på ett mycket smidigt sätt. Då era riktiga IP-adresser byts ut mot virtuella sådana som VPN-företagen förfogar över har diverse hackers och oschyssta spelare ingenting att hämta.

De bästa VPN-alternativen för Stadia-användare

Det finns ett antal faktorer som spelar in när rätt VPN-tjänst för Google Stadia ska väljas:

Hastighetsläget: VPN-servrarna måste vara blixtsnabba och stabila för att Stadia-upplevelsen ska kunna maxas.

Krypteringsläget: Alla viktiga krypterings- och VPN-protokoll måste finnas tillgängliga.

Serverparken: Ju fler servrar som finns tillgängliga, desto fler länder kan ni koppla upp er Google Stadia-enhet mot.

Säkerhetsläget måste vara perfekt: Inga känsliga loggar ska sparas och diverse IP- samt DNS-läckor ska det inte heller vara tal om.

Kundsupport-sidan ska vara väl uppstyrd: Om ni behöver hjälp ska ni få det utan dröjsmål.

#1 Cyberghost – passar utmärkt för Google Stadia

cyberghost-logo-landingssida-696x

Cyberghost (recension) grundades år 2001 i Bukarest, Rumänien – och sedan dess har det hänt en hel del. Mer specifikt är Cyberghost numera världens största VPN-aktör, om vi stirrar oss blinda på just serverparken vill säga – som är enorm.

I övrigt klarade VPN-företaget sig utmärkt i våra tester. Servrarna är kvicka som attan, apparna är säkra och användarvänliga och Netflix, BBC iPlayer, SVT Play, NRK, samt ett stort gäng ytterligare streamingtjänster kan låsas upp. Utöver detta är kundsupport-gänget mycket kvicka på att svara, och prisnivån kan man inte heller klaga på.

Testa Cyberghost nu!

Läs gärna recensionen för att få mer information om hur Cyberghost presterar.

FaktaInfo
Antal servrar6200+ i 90+ länder
Egenutvecklade appar föriOS, Android, Windows, Mac och Linux
Låser upp NetflixJa
Låser upp BBC iPlayerJa
ServerhastighetSnabb
Stöd för routrarJa
Pris från€2.45
Pengarna tillbaka-garanti45 dagar
WebbsidaCyberghost.com (recension)

#2 ExpressVPN – ett bra val för Stadia-användare

expressvpn-landningssida-696x

ExpressVPN är en av världens mest högpresterande VPN-aktörer, och med på köpet följer även en SmartDNS-tjänst med som klarar av att låsa upp precis allt. VPN-företaget har sitt säte i de Brittiska Jungfruöarna, på behörigt avstånd från Eyes-zonen. Utöver detta sparas inga känsliga loggar. Företaget har till och med låtit externa säkerhetsföretag bekräfta att så är fallet.

Serverparken är rejäl, och egenutvecklade appar finns att tillgå för alla vanliga enheter, inklusive Windows, Mac, iOS och Android. De erbjuder även webbläsartillägg för både Chrome (utmärkt för Stadia-användare) samt Firefox. ExpressVPN presterade även utmärkt i de hastighetstester som utfördes, och kundsupport-avdelningen är mycket väl uppstyrd.

Om ni vill skydda alla enheter på en och samma gång erbjuder ExpressVPN också en egen app för just routrar, som fungerar hur bra som helst.

Och slutligen – om ni inte skulle vara helt nöjda ingår även en pengarna tillbaka-garanti som sträcker sig över 30 dagar. För att utnyttja densamma hör ni av er till kundsupport-gänget, så betalar de tillbaka era investerade slantar inom någon vecka.

Testa ExpressVPN nu!

Läs gärna mer om vad andra användare tycker om ExpressVPN i recensionen.

FaktaInfo
Antal servrar3000+ i 94+ länder
Egenutvecklade appar föriOS, Android, Windows, Mac och Linux
Låser upp NetflixJa
Låser upp BBC iPlayerJa
ServerhastighetSnabb
Stöd för routrarJa
Pris från$6.67
Pengarna tillbaka-garanti30 dagar
WebbsidaExpressVPN.com (recension)

#3 IvacyVPN – ett utmärkt val för gamers

ivacyvpn-gaming-recension

IvacyVPN är ett av få VPN-företag som specialanpassat sin tjänst för just gamers. De samarbetar för närvarande med e-sportorganisationen GamersOrigin, och hyr även ut dedikerade IP-nummer mot en mycket låg månadskostnad.

I övrigt presterar de utmärkt inom alla mätbara kategorier. Servrarna är kvicka som attan, alla streamingtjänster kan låsas upp, kundsupport-sidan är mycket bra uppstyrd och prisläget är helt perfekt. Mer specifikt: Om ni tycker att ExpressVPN är lite väl dyra bör IvacyVPN ses som ett mycket bra alternativ.

Testa IvacyVPN nu!

Läs gärna den mer detaljerade recensionen för att få veta mer om IvacyVPN.

FaktaInfo
Antal servrar1000+ i 100+ länder
Egenutvecklade appar föriOS, Android, Windows, Mac och Linux
Låser upp NetflixJa
Låser upp BBC iPlayerJa
ServerhastighetSnabb
Stöd för routrarJa
Pris från$1.33
Pengarna tillbaka-garanti30 dagar
WebbsidaIvacyVPN.com (recension)

#4 NordVPN – ett bra alternativ för Google Stadia-torskar

nordvpn-logo-landningssida-696x

Panama-baserade NordVPN (recension) bjussar på snygga och användarvänliga appar för alla vanliga enheter, och hastighetsläget är det heller inget fel på. Serverparken är dessutom riktigt massiv, och webbläsartillägg hittar vi för Chrome, Firefox samt Safari.

Ni kan även surfa på två VPN-servrar samtidigt för att förbättra säkerhetsläget ytterligare ett snäpp, men det rekommenderas knappast för Stadia-användare, då hastighetsläget kan påverkas negativt.

NordVPN låser även upp alla populära streamingplattformar såsom Netflix, BBC iPlayer, C More, SVT Play, HBO Nordic samt många fler. Och jepp – det ingår en SmartDNS-tjänst även här. Sammanfattningsvis är prisläget dessutom riktigt trevligt. Om ni väljer att teckna er för ett år ingår tre bonusmånader helt utan kostnad.

Testa NordVPN nu!

I NordVPN:s recension kan du läsa mer om allt som gör dem unika.

FaktaInfo
Antal servrar5600+ i 61+ länder
Egenutvecklade appar föriOS, Android, Windows och Mac
Låser upp NetflixJa
Låser upp BBC iPlayerJa
ServerhastighetSnabb
Stöd för routrarJa
Pris från€3.17
Pengarna tillbaka-garanti30 dagar
WebbsidaNordVPN.com (recension)

#5 Zenmate – ett prispressat alternativ för Stadia

zenmate-logo-landningssida

Zenmate är en av världens mest populära VPN-aktörer, och ägs av Kape Technologies – som även basar över Cyberghost. Serverparken är väl tilltagen, hastighetsläget är utmärkt och alla tänkbara streamingtjänster kan låsas upp.

Utöver detta sparas inga känsliga loggar och alla viktiga VPN-protokoll finns tillgängliga, inklusive OpenVPN samt IKEv2. Och när något av dessa används tillsammans med krypterings-algoritmen AES 256 (världens säkraste krypterings-standard) är säkerhetsläget helt perfekt.

Egenutvecklade appar, som både är säkra och lättanvända, finns tillgängliga för många enheter, såsom Windows, Mac, iOS samt Android. Prisläget då? Nja – IPVanish kan inte räknas som en lågbudget-variant, men då mycket VPN-godis ingår för en ganska liten slant kan de fortfarande rekommenderas helhjärtat.

Testa Zenmate nu!

I recensionen kan du läsa mer om hur Zenmate presterar.

FaktaInfo
Antal servrar300+ i 30+ länder
Egenutvecklade appar föriOS, Android, Windows och Mac
Låser upp NetflixJa
Låser upp BBC iPlayerJa
ServerhastighetSnabb
Stöd för routrarJa
Pris från€2.22
Pengarna tillbaka-garanti30 dagar
Gratis prova på-konto7 dagar
WebbsidaZenmate.com (recension)

#6 Windscribe

windscribe-logo-landningssida-696x

Windscribe är långtifrån störst på VPN-marknaden – men trots detta ett mycket bra alternativ för just Google Stadia-användare. VPN-servrarna är vässade, apparna är enkla och lättanvända och inga känsliga uppgifter sparas.

VPN-företaget har dessutom ett mycket gott rykte online, och en Kill Switch-funktion ingår i många av apparna. Samma verktyg bryter internetuppkopplingen per automatik om Windscribes servrar skulle må lite dåligt, eller om någon app skulle krascha och slänga ut oss. Att bli ofrivilligt internetbefriad är såklart aldrig kul, men rent säkerhetsmässigt är verktyget mycket viktigt, och bör alltid vara aktiverat.

Utöver detta är stödet för fildelning helt perfekt. Stora filer kan laddas ner fort som attan, och prisläget är det heller inget fel på.

Testa Windscribe nu!

Läs gärna mer om hur Windscribe presterar i recensionen.

FaktaInfo
Antal servrar480+ i 60+ länder
Egenutvecklade appar föriOS, Android, Windows och Mac
Låser upp NetflixJa
Låser upp BBC iPlayerJa
ServerhastighetSnabb
Stöd för routrarJa
Pris från$4.08
Pengarna tillbaka-garanti3 dagar
WebbsidaWindscribe.com (recension)

Har ni använt er av en VPN-tjänst tillsammans med Google Stadia? Och i så fall – är ni nöjda? Hör gärna av er via kommentarsfältet nedan för att diskutera mer.

Prenumerera
Notifiera mig om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

De senaste artiklarna

Mer om VPN