Storbritanniska ITV är relativt okända för oss svenskar, och det är inte så konstigt när ITV-gänget låser tjänsten för alla som inte bor i tedrickarnas land. För att komma förbi detta lilla problem kan vi använda oss av en VPN-tjänst som byter ut vårat svenska IP-nummer mot ett brittiskt sådant. Hela processen beskrivs längst ner i artikeln och allt som allt tar det inte mer än 5 till 10 minuter innan ni kan streama loss.

Varför är ITV Hub låst för oss svenskar?

I korthet: På grund av mycket knasiga upphovsrättsregler som säger att streamingjätten bara får göra sina program tillgängliga för britter. De som säljer innehållet till ITV vill med andra ord kunna ta betalt flera gånger för exakt samma material, och därmed bada i pengar Joakim von Anka-style.

Läs mer: Installera iTV för Kodi

VPN-tekniken är lösningen

När vi kopplar upp oss mot en VPN-server krypteras all data som skickas och vi blir därmed helt osynliga för diverse övervakare såsom internetoperatörer, regeringar, hackers samt övriga fluktare.

I samband med att vi kopplar upp oss blir vi även tilldelade ett delat IP-nummer, vilket innebär att vår riktiga position döljs. Och om vi vill kunna komma åt ITV Hub, BBC iPlayer eller Netflix amerikanska utbud väljer vi helt enkelt en storbritannisk eller en amerikansk server – sen är det bara att streama på.

Det är för övrigt helt lagligt att använda sig av VPN-tekniken för att komma åt utländska streamingtjänster.

Vilket innehåll är mest populärt på ITV Hub?

Utbudet är enormt, men för att nämna några exempel är följande tv-serier och filmer väldigt populära:

  • American Dad
  • Morden i Midsummer
  • Downtown Abbey
  • Doc Martin
  • Law & Order: UK
  • Heartbeat
  • Love Island
  • Little Big Shots

De bästa VPN-leverantörerna för ITV Hub

Det finns ett hundratal VPN-leverantörer på marknaden, men alla sköter sig tyvärr inte lika bra som exemplen nedan. Gratisalternativen är ofta direkt farliga, vilket ni kan läsa mer om här. Nog snackat – nedan hittar ni de bästa valen för ITV Hub.

#1 Cyberghost – Ett toppval för ITV Hub-kikande

cyberghost-låser-upp-itv-hub

Med Cyberghost kan vi låsa upp i princip samtliga utländska streamingsajter, inklusive Netflix, BBC iPlayer och ITV Hub.

Denna VPN-leverantör hittar vi högst upp på topplistan, och med detta sagt presterar Cyberghost utmärkt i alla mätbara kategorier. Säkerhetsläget är på topp, kundservicenivån likaså och inga känsliga loggar sparas.

FaktaInfo
Låser upp iTV HubJa
Pris från€2.75
Webbsida

Cyberghost.com (recension)

#2 VyprVPN – låser upp i princip alla streamingtjänster

vyprvpn-landningssida-för-streaming

Jag har under en tid klagat på att VyprVPN-gänget varit lite sisådär på att bjussa på stöd för utländsk streaming. Men skam den som ger sig, VPN-leverantören har skärpt sig rejält på streamingsidan. Numera kan vi komma åt en lång rad tjänster såsom BBC iPlayer, Netflix amerikanska utbud, Sky, Hulu, ESBN och många fler.

Med detta sagt är VyprVPN ett toppalternativ som erbjuder en säker, prisvärd och bred VPN-tjänst utan några egentliga nackdelar. Om ni besöker webbsidan via länken nedan är det även 25% rabatt som gäller på samtliga abonnemang.

FaktaInfo
Låser upp iTV HubJa
Pris från$3.75
Webbsida

VyprVPN.com (recension)

#3 Zenmate – kvicka servrar och en bra prisnivå

zenmate-logo-landningssida

Detta VPN-företag låser upp i princip alla utländska streamingtjänster inklusive Hulu, Netflix (USA och Storbritannien), Comedy Central och iTV Hub förstås.

Det som utmärker Zenmate mest är den låga prisnivån samt de höga serverhastigheterna. Direktchatt blir vi dock utan, men för $2.05 kan vi inte begära hur mycket som helst. VPN-företaget ägs av Kape Technologies, samma företag som basar över Cyberghost. Med detta sagt är Zenmate ett lite mer budgetorienterad version av listettan Cyberghost, och det är naturligtvis inget fel med det.

FaktaInfo
Låser upp iTV HubJa
Pris från$2.05
WebbsidaZenmate.com (recension)

#4 ZoogVPN – det bästa budgetvalet för ITV Hub

zoogvpn-ger-stöd-för-itv

Grekiska ZoogVPN har en rätt liten serverpark (38+ servrar i 28+ länder), men det gör ingenting när de erbjuder en av världens snabbaste VPN-tjänster enligt våra mätningar.

Stöd finns för att komma åt alla utländska streamingtjänster och priset vi får ta del av när vi tecknar oss för två år går inte av för hackor. I övrigt erbjuds egenutvecklade appar för alla vanliga enheter och säkerhetsläget är på topp även det.

FaktaInfo
Låser upp iTV HubJa
Pris från$1.25
Webbsida

ZoogVPN.com (recension)

#5 PureVPN

titta-på-itv-med-purevpn

PureVPN-gänget gör en bra insats även de. En komplett guide finns som beskriver hur vi kommer åt ITV Hub, och egenutvecklade appar finns tillgängliga för alla vanliga enheter, inklusive Windows, Mac, iOS samt Android.

I övrigt är servrarna rappa, stöd finns också för att komma åt Netflix amerikanska utbud samt BBC iPlayer och kundsupporten svarar på momangen om något problem skulle uppstå.

FaktaInfo
Låser upp iTV HubJa
Pris från$3.33
Webbsida

PureVPN.com (recension)

#6 ExpressVPN

expressvpn-med-itv-hub

ExpressVPN låser upp ett större gäng utländska streamingtjänster, inklusive BBC iPlayer, ITV Hub, Netflix (USA) samt mycket mer.

I övrigt är servrarna kvicka som attan, inga känsliga loggar sparas och säkerhetsnivån är på topp. Det enda vi kan slå ner på är att prisnivån är något hög, men med tanke på att VPN-företaget gör i princip allt rätt är $6.67/mån rätt överkomligt.

FaktaInfo
Låser upp iTV HubJa
Pris från$6.67
Webbsida

ExpressVPN.com (rabattlänk) (recension)

Glöm inte att skapa ett iTV-konto och teckna er för en VPN-tjänst

För att kunna komma igång med iTV krävs ett brittiskt postnummer samt ett brittiskt IP-nummer. Så här lyckas ni med denna lilla manövern:

#1 Teckna er för ZoogVPN

#2 Installera VPN-appen på den enhet ni vill kika på ITV Hub ifrån

#3 Koppla upp er mot Londonservrarna (just nu är det 2-4 som gäller)

#4 Skapa ett ITV Hub-konto. Registrering är ett måste – och för att lyckas med denna behöver ni en e-postadress samt ett storbritanniskt postnummer (förslag på UK-postnummer: ’SW1A 0AA’, ’W1K 7AA’, ’SE21 8ER’, ’SW1A 1AA’, ’L4 0TH’ or ’EC1V 9FR’.

#5 Sen är det bara att streama för fulla muggar..

Delta i diskussionen