Meny

Nintendo stämmer RomUniverse och kräver att torrentsajten stängs ner bums

Nintendo har bestämt sig för att stämma RomUniverse, en torrentsajt som främst fokuserar på piratkopierade spel, men även e-böcker, filmer och mycket annat.

Förra året gav speljätten sig på LoveROMS.com och LoveRETRO.co. Dessa två sajter stängdes tillslut ner, och ett häftigt bötesbelopp delades ut. Men detta skrämde inte RomUniverse, en sajt som har varit uppe och tickat i över ett årtionde. De fick i sin tur en rejäl besökarboost och Nintendos ”alla torrentsajter ska brinna i helvetes eldar”-snack bet med andra ord inte alls.

Nu, ganska exakt ett år senare, blir det RomUniverse-gängets tur att grillas. Matthew Storman, som sajtägaren heter, krävs på 2 miljarder dollar per speltitel – vilket innebär att det teoretiska bötesbeloppet landar på en bra bit över 100 miljoner dollar. Förutom detta ska sajten även släckas ner för gott – om Nintendo får sin vilja igenom vill säga.

Om vi tar oss tillbaka till förra årets dom där ett gift par tvingades böta en stor summa pengar för något som var mer eller mindre en hobby, hade de i alla fall min sympati. RomUniverse tillåter en nerladdning per vecka. För att ladda ner fler torrenter än så krävs ett betalmedlemskap som kostar omkring 300 kronor.

romuniverse-köpa-medlemskap

Torrentfreak menar att RomUniverse har 375.000 medlemmar. Om en tiondel av dessa köpt ett premiummedlemskap innebär det att torrentsajten dragit in minst 1.1 miljoner kronor. Med detta i ryggen kan vi konstatera att Matthew Stormans sajt knappast är någon obskyr hobbysida – utan en rejäl bjässe som dessutom tar bra betalt för spel de själva inte äger rättigheterna till.

En rättegång ska hållas i Kalifornien inom kort. Storman och resten av sajtens personalstyrka menar att de inte har tagit emot någon stämningsansökan, men en sådan är i alla fall skickad – och finns att läsa här.

Prenumerera
Notifiera mig om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

De senaste artiklarna

Mer om VPN