Över 12.000 sajter blockerade i Indien – ska skydda lanseringen av storfilm

Högsta domstolen i Madras, Indien, har bestämt att 37 av landets internetoperatörer ska blockera över 12.000 piratsajter för att skydda lanseringen av ”2.0”, Indiens dyraste filmprojekt hitintills. Produktionsbolaget som ligger bakom filmen, Lyca Productions Private Limited, menar detta görs för att inte Sci Fi-rullen inte ska kunna läcka ut på nätet efter att den haft premiär på bio.

Taktiken där upphovsrättsinnehavare går in och får sajter blockerade är ingenting nytt, men då över 12.000 sajter ingår i blockaden ses tilltaget som extremt för alla som kämpar för ett mer öppet internet.

Biopremiären för 2.0 gick av stapeln igår och budgeten på motsvarande 700 miljoner kronor gjorde tydligen en hel del nytta. Detta då filmen hyllas av kritiker och har fått hela 8.3 på IMDB. Det ryktas till och med att Arnold Schwarzenegger blev tillfrågad om att spela huvudrollen i filmen, men detta rann tydligen ut i sanden på grund av att Arnold kände att han inte hade tid för ett nytt projekt.

Produktionsbolaget lyckades dock inte hindra spridningen av filmen och bara efter några timmar spreds en kopia av 2.0 på både nyöppnade torrentsidor och sajter som inte omfattats av blockeringen. Kopian fick namnet “1080p PreDVDRip”, och Torrentfreak menar att filen gick att öppna och fungerade precis som den skulle.

Prenumerera
Notifiera mig om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer