OVPN är en svensk VPN-leverantör som drog igång sin verksamhet år 2014. Sedan dess har en hel del hänt, och den största förbättringen står förmodligen serverparken för som växer alltmer. I dagsläget är det 83+ servrar i 13+ länder som gäller, vilket innebär att den knappast kan jämföras med Cyberghosts eller NordVPNs respektive parker. Men det gör inte så mycket – och varför det ligger till på det sättet snackar vi mer om lite längre ner i recensionen.

Tips: Få gratis Multihop-stöd i ett år till ett värde av 480 kronor

Om vi tar en titt på webbsidan ser vi att de lägger en hel del krut på att berömma mjukvaran, kundservice-gänget samt sin egen serverpark. Vi ser även att det ingår en försäkring mot rättegångskostnader samt att regelbundna transparensrapporter skickas ut med jämna mellanrum.

Nåväl. Skandinaviska VPN-aktörer skryter i regel minst – och det stämmer även för OVPN-gänget. Och skryt såsom ”Blazing fast internet speeds” och ”No logs – forever and ever” kan ofta genomskådas på ganska enkla sätt.

I recensionen nedan går vi igenom precis allt – men innan dess får ni stå ut med lite snabbfakta.

FaktaInfo
Företagets säteSverige
P2P och torrentingTillåts
Netflix amerikanska utbudJa
BBC iPlayerNej
SVT PlayJa
Antal servrar83+ i 13+ länder
VPN-protokollOpenVPN och WireGuard (Beta)
Krypteringsteknik (högst)AES 256
Kill SwitchJa (Windows, Mac och Linux)
Antal samtida enheter som tillåts4
Support viaWebbformulär, chatt och mail
Pengarna tillbaka-garanti10 dagar
Kostnad vid månadsbetalning89 kr
Kostnad vid årsabonnemang49 kr
Övriga abonnemang:
Sex månader59 kr
WebbsidaOVPN.com

Många typer av enheter kan kopplas upp

OVPN lirar mycket bra med bland annat:

 • Windows (egenutvecklad app)
 • Mac (egenutvecklad app)
 • iOS
 • Android
 • Linux (egenutvecklad app)
 • Freenas
 • Routrar (AsusWrt, DD-WRT, OpenWrt, Tomato och pfSense).

I övrigt kan fyra enheter kopplas upp på en och samma gång, vilket är lite av en medelnivå som många konkurrenter valt att lägga sig på.

Trevligt insticksprogram erbjuds för webbläsare

VPN-företaget erbjuder även ett smidigt webbläsartillägg för:

 • Chrome
 • Firefox
 • Opera (släpps inom kort)
 • Vivaldi

Tilläggsprogrammet bör ses som ett extra säkerhetsverktyg som bland annat skyddar oss mot WebRTC-läckor, störande reklam, spionprogram, spårande webbsidor och många andra tråkigheter som numera är vardagsmat på webben.

OVPN-gänget hävdar även att hastighetsläget ska förbättras något då inga onödiga annons-anrop behöver göras. Utöver detta är alla funktioner helt frivilliga, och kan när som helst stängas av utan att säkerhetsläget försämras.

ovpn-webbläsarapp

Men hur fungerar verktyget då? I korthet var jag hur nöjd som helst. Samtliga annonsblockerare likt Adblock Plus samt Ublock Origin stängdes av, och efter det gav jag mig ut på en liten provtur där alla annonser blockerades utan några som helst problem. Men om hastighetsläget påverkades åt rätt håll eller inte har jag ingen uppfattning om.

Säkerhetsläget är det inget fel på

OVPN ger oss tillgång till världens mest säkra krypteringsstandard, AES-256, och detsamma gäller även för det öppna VPN-protokollet OpenVPN. Andra vanliga VPN-protokoll, likt PPTP-, L2TP- samt IKEv2, blir vi tyvärr utan. Men det är ingen större förlust då OpenVPN-protokollet samt AES 256-algoritmen bjussar på en mycket bra säkerhetsnivå när de väl får arbeta i tandem.

Utöver detta är även WireGuard-protokollet på ingång. Det befinner sig för närvarande i ett beta-stadie. I skrivande stund fungerar samma protokoll i två svenska datahallar, men målet är att WireGuard-stödet ska finnas tillgängligt överallt inom kort.

En annan sak som utmärker OVPN-gänget är Multihop-stödet (40 kr/mån). Samma teknik innebär att all internettrafik tunnlas via två av OVPN:s datahallar, och vips blir det betydligt svårare att spåra oss.

Tillägg: Om ni tecknar er för ett årsabonnemang eller ett halvårsabonnemang ingår Multihop-funktionen (värde 480 kr) utan extra kostnad. Erbjudandet gäller tillsvidare.

Allt som allt har vi inte så många ”multihoppare” inom VPN-branschen. NordVPN (2 hopp) och Perfect Privacy (4 hopp) är två alternativ, men mer än så är det inte.

multihop-med-ovpn

Ett säkerhetsverktyg som är betydligt mer vanligt förekommande är Kill Switch-funktionen. Samma verktyg ser till att vår internetuppkoppling bryts på momangen om vi skulle tappa kontakten med OVPN:s servrar. Men då upptiden ligger på 99.5% bör Kill Switch-verktyget knappast behöva jobba övertid.

Huvudfunktionen består av att förhindra diverse IP- samt DNS-läckor, vilket är hur viktigt som helst rent säkerhetsmässigt. För närvarande erbjuds Kill Switch-funktionalitet för Windows, Mac och Linux – vilket bör ses som en ganska bra prestation.

Fildelning tillåts på samtliga servrar

Som rubriken säger kan vi fildela överallt, vilket kan beskrivas som ganska unikt då många konkurrenter knuffar ut fildelare till ett gäng övertrafikerade servrar som är allt annat än kvicka. Då OVPN heller inte samarbetar med den kravbrevsskickande upphovsrättsmaffian, eller några externa parter överhuvudtaget, bör vi dessutom kunna känna oss säkra medans vi laddar ner hej vilt.

Vidare till testandet. Ett fruktansvärt lagligt speldemo laddades ner från The Pirate Bay, och hastigheten nerströms, ca. 40 Mbps, bör ses som fullt godkänd. Och som vanligt när det kommer till torrentnerladdningar hade hastighetsläget sett betydligt trevligare ut om fler användare delat med sig av filerna.

torrenting-hastighetstest-med-ovpn

Loggpolicyn är urstark

Som OVPN-gänget är duktiga på att påpeka själva finns det ett antal faktorer som gör att säkerhetsläget ser extra bra ut.

OVPN äger all hårdvara själva, och likt många andra VPN-leverantörer hyr de inte diverse utrustning (tex. servrar) från tredje part, vilket innebär att säkerhetsläget kan hållas på en utmärkt nivå. Företagets servrar innehåller dessutom inte någon form av fysisk (HDD eller SSD) lagring, och då RAM-minnet inte lagrar ett jota kan inga trafikloggar och annan spårbar information aldrig sparas överhuvudtaget.

ovpn-äger-sina-egna-servrar

Nu kan ni säkert undra varför egenägda serverparker hamnar under loggavtalet, men i mina ögon passar det in ganska bra här. VPN-aktörer kan lova guld och gröna skogar i användaravtalen, men vad gör det om servrarna är hyrda och vår trafik enkelt kan avlyssnas av det företag som äger själva hårdvaran?

Nu ska vi inte dansa kring ämnet mera, vidare till loggpolicyn – som faktiskt ser riktigt trevlig ut. Vi börjar med att kika på vad OVPN-gänget sparar om oss:

 • Inloggningsinformation (för tex. automatisk inloggning)
 • Betalningsinformation (krypterad – kan inte användas för att spåra oss)
 • Cookies (på webbsidan)

Mer specifikt sparar OVPN betydligt mindre än alla jämförbara VPN-aktörer – och det de väl lägger vantarna på krypteras dessutom till oigenkännlighet.

Vidare till vad OVPN inte sparar, och det är lyckligtvis en rätt gedigen lista:

 • DNS-förfrågningar
 • Våra e-postadresser (mycket unikt)
 • IP-adresser
 • Trafikloggar 
 • Mac-adresser
 • Inf. om förbrukad bandbredd
 • Tidsloggar (inf. om när vi kopplar upp oss mot en specifik VPN-server)

Som ni ser ovan behöver vi inte registrera någon e-postadress, vilket OVPN är ensamma om att erbjuda. Alla som väljer att inte uppge någon e-postadress vid registrerings-processen får en fejkad sådan tilldelad helt automatiskt, likt: ”[email protected]”. Tack vare detta slipper vi skaffa en tillfällig Protonmail-variant eller liknande – och att registrera sig med sin riktiga e-postadress är för övrigt aldrig någon bra idé.

OVPN samarbetar (teoretiskt sätt) med svenska myndigheter, men än så länge har de hållit kakhålet stängt, och så lär det förbli. Och för att förtydliga läget får även upphovsrättsmaffian foten vid dörren.

domstolsbeslut-krävs-för-att-få-ut-information-av-ovpn

För att täppa igen alla tänkbara frågetecken har OVPN-gänget även valt att bjussa på en försäkring för rättegångskostnader som gäller för alla kunder. Denna lär aldrig behöva utnyttjas – men det är aldrig fel med lite extra skydd.

ovpn-försäkrar-mot-rättegångskostnader

Som ni själva märker har OVPN utomordentligt bra koll på skutan inom denna ack så viktiga kategori – och det ska de ha all heder för.

Regelbundna transperensrapporter publiceras

Toppleverantörer såsom Cyberghost, ExpressVPN, Surfshark och ja, även OVPN, har någonting gemensamt. Något som är extremt viktigt rent säkerhetsmässigt och är ett måste för att hamna högt upp i topplistan: En fullständig transparens.

ovpn-transperensrapport
Another one (ok – 910) bites the dust..

OVPN levererar regelbundna transparensrapporter som innehåller information som bland annat rör hur servrarna mår samt om några copyrightanslag eller övriga förfrågningar har tagits emot. Och för att vara lite övertydlig: Företaget har aldrig någon vettig information att lämna ut – och då kvittar det egentligen hur många förfrågningar som dimper ner på skrivbordet.

Inga säkerhetsbrister kunde hittas

OVPN kontrollerades mot ett antal webbsäkerhets-tjänster såsom:

 • VPN Insights (ok)
 • Torrent IP Check (ok)
 • Virustotal.com (ok)
 • IPX.ac (ok)
 • Doileak.com (ok)

Och precis som väntat kunde inget fuffens hittas. Säkerhetsläget kan därför beskrivas som perfekt.

inga-torrenting-läckor-för-ovpn
Inga IP-läckor via Bittorrent-protokollet..
ip-adresser-läcker-inte-på-ovpn
Inga IP-läckor enligt VPN Insights..
inget-virus-i-ovpn-programvara
Programvaran är ren..

Servrarna är kvicka och stabila som få

Bashastigheten

Utan VPN-kryptering är det följande hastighetsläge som gäller. Alla hastighetstester utförs med en modern dator samt en kabelansluten internetuppkoppling.

Nerströms: 244 Mbps
Uppströms: 251 Mbps
Latens: 12 ms

baslinjetest-för-vpn-recensioner

Sverige

I Sverige gick det undan bra, som ni ser nedan.

Nerströms: 64 Mbps
Uppströms: 75 Mbps
Latens: 8 ms

hastighet-sverige-ovpn

Nederländerna

Här i mittensektionen testas ofta en brittisk server, men då OVPN-gänget inte har någon sådan tillgänglig blir det en nederländsk sådan som får sträcka på benen. Det gjorde den för övrigt bra.

Nerströms: 50 Mbps
Uppströms: 75 Mbps
Latens: 57 ms

ovpn-server-i-nederländerna-hastighet

USA

Även den amerikanska servern visade prov på stabilitet. Omkring 50 Mbps åt båda hållen är ett mycket bra resultat – i synnerhet med tanke på avståndet.

Nerströms: 47 Mbps
Uppströms: 58 Mbps
Latens: 143 ms

ovpn-server-i-usa-hastighet

OVPN är inte snabbast i gänget, men servrarna är åtminstone fruktansvärt stabila. Vissa VPN-leverantörer erbjuder hastigheter på upp till 150 Mbps åt båda hållen i Sverige, och sedan kommer de släpandes med fjuttiga 10 Mbps i USA och Storbritannien.

VPN-företaget har med andra ord gjort ett mycket bra jobb med att optimera sina servrar, och då blir det plushögen som gäller.

Serverparken är liten men effektiv

OVPN:s strax under 100 servrar står sig inte särskilt väl mot de största VPN-jättarna som bjussar på 6.000+ sådana. Men i detta fallet är en mindre serverpark inte någon större nackdel.

Tack vare att de inte tar in fler kunder än vad de klarar av kan hastighetsläget hållas på en bra nivå, och så länge servrarna är så här pass stabila blir det plushögen som gäller.

serverpark-för-ovpn

Kundsupporten är bra uppstyrd

Det finns många vägar till supporten. Två av dessa består av ett webbformulär samt en mailadress. Samtliga helgfria vardagar dyker även chatt-ikonen upp, och där svarar de (enligt mina erfarenheter) inom cirka 10-20 minuter – under kontorstid vill säga.

Totalt sätt kontaktade jag kundsupporten tre gånger. Två av dessa tillfällen var under kontorstid och då fick jag bra svar inom någon minut den första gången, och efter cirka 10 minuter den andra gången. Den tredje gången företaget kontaktades var en lördag och då var jag tvungen att vänta två dagar innan ett svar damp ner i min inkorg. Att vänta i två dagar är kanske aldrig kul, men till VPN-företagets försvar är FAQ-sidorna mycket väluppdaterade och utförliga. På samma ställe hittar vi inställningsguider för alla enheter som stöds, felsökningsguider, information om VPN-tekniken samt mycket mer – och allt på perfekt svenska, vilket de är helt ensamma om.

Allt som allt är kundservicenivån hög, även om vi ibland får vänta en stund på att få svar (dvs. på kvällar och helger). De kundservicemedarbetare jag snicksnackade med var dessutom väldigt måna om att jag skulle bli nöjd – vilket såklart var ett stort plus. Somliga supportmedarbetare (på andra företag) skickar bara något halvhjärtat svar med någon länk till FAQ-sektionen, sen stängs ärendet – och kvar står man med skägget i brevlådan.

chattlogg-med-ovpn-kundtjänst

Apparna är snygga och funktionsrika

Sammanlagt testades två klienter: Windows-appen samt iOS-appen. Vi börjar som vanligt med att grilla Windows-varianten.

Windows-klienten och jag blev kompisar på en gång. Gränssnittet var mycket enkelt att förstå sig på och samtliga inställningsval förklarades via en smidig faktaruta. Serverbytena tog dessutom bara någon sekund, vilket är mer än godkänt.

En funktion jag gillade extra mycket var att jag alltid anslöts till den snabbaste servern i det land jag valt i listan. Att behöva leta runt bland överbelastade servrar är både tråkigt och ineffektivt. Känslan av att använda en app på svenska som inte är direktöversatt från Google eller Bing var dessutom svår att slå.

windowsklient-för-ovpn
OpenVPN för Windows..

På mobilsidan (iOS och Android) är det OpenVPN Connect som gäller, och för att komma igång måste vi följa de guider som finns under FAQ-fliken. Men det tog som tur var inte mer än cirka fem minuter att komma igång tack vare att installationsguiden var lätt att följa.

Men då många konkurrenter erbjuder mobil-appar som kan konfigureras via tex. Touch ID på några sekunder blir detta dock ett litet minus i kanten. Installationen behöver förvisso bara utföras en gång och OpenVPN Connect-apparna är dessutom både säkra och användarvänliga, vilket innebär att denna lösning bör ses som bra för vana användare – och acceptabel för ovana sådana.

ovpn-för-ios
OpenVPN för iOS

Alla appar som testkördes fungerade utmärkt rent tekniskt, och vana användare som har tid och lust att pilla lite bland inställningarna bör bli hur nöjda som helst. Fler egenutvecklade appar hade dock varit ett snyggt tillskott från OVPN:s sida.

VPN-aktören har ett bra rykte online

VPN-företaget skyltar med ett större antal recensioner på webbsidan, som i sin tur hämtats från bland annat Sweclockers och Flashback. Som väntat är alla nöjda och OVPN beskrivs kortfattat som det bästa som hänt sedan det skivade brödet. Att skylta med utvalda recensioner kan knappast beskrivas som ovanligt, men då det oftast (alltid) blir de mest positiva sådana som hamnar på webbsidan är det aldrig dumt att även kolla läget på andra ställen, såsom Reddit, Twitter och Facebook.

Och jepp – som väntat var tongångarna genomgående uppåt var man än kikade. I korthet får loggpolicyn, säkerhetsläget samt Windowsklienten mest beröm.

reddit-omdöme-för-ovpn-1

Om vi ska kika på de lite mer negativa kommentarerna hade ett fåtal tyckare gärna velat ha fler egensvarvade appar, och någon enstaka recensent tyckte att prisnivån var något hög. Men men, som det står på bilden ovan – att genomgående köra på egen hårdvara är inte gratis – och prisnivån är trots allt inte särskilt blödig om man tecknar sig för ett år.

Mer specifikt är den positiva kritiken betydligt vanligare att stöta på än den negativa, och tack vare att läget är så hamnar även denna kategori på rätt sida om minusstrecket.

De lite längre abonnemangen är prisvärda

Precis som företaget är även priserna svenska. Här är det kronor som gäller och priset vi betalar för abonnemanget med längst löptid (1 år) känns riktigt humant. Visst, kunder med en tight budget kan komma billigare undan på annat håll, men här är det kvalitet och säkerhet vi betalar för – och då kan det få kosta någon tia extra.

Om ni inte skulle vara nöjda ingår även en pengarna tillbaka-garanti som sträcker sig över 10 dagar – och för att utnyttja densamma hör ni bara av er till kundsupporten så hjälper de er vidare.

priser-för-ovpn

Betala kan ni göra via tex:

 • Bitcoin
 • Kontokort (Visa/Mastercard)
 • Swish
 • Kontanter (unikt)

Många tv-plattformar kan överlistas

Under en tid var möjligheten att komma åt utländska streamingtjänster lika med noll, men så är inte längre fallet.

ovpn-streaming

OVPN klarar numera av att låsa upp följande plattformar:

 • Netflix (USA, Tyskland och Sverige)
 • C More
 • TV4 Play
 • SVT Play
 • Viaplay
 • HBO Nordic
 • SF Anytime
 • YLE Areena

Som ni själva ser är stödet för streaming minst sagt bra. Allt ni behöver göra är att aktivera det så kallade ”streamingläget” – sen är det bara att tuta och köra från vilken enhet som helst.

Om vi ska vara lite pilliga kan BBC iPlayer inte överlistas, men då OVPN låser upp i princip allt annat får kategorin hoppa upp från minushögen för att istället hamna på rätt sida om plusstrecket.

svt-play-med-ovpn

På minussidan (-)

Här ekar det tomt..

Rekommenderas OVPN?

Ja. OVPN-gänget styr ett tight och säkert skepp. Servrarna är stabila, en försäkring mot rättegångskostnader ingår (unikt), och säkerhetsmässigt är det få (ingen?) som slår dem på fingrarna.

Direktchatten är förvisso inte öppen på kvällar och helger, men till VPN-företagets försvar är kundservicepersonalen mycket kunniga och hjälpsamma när de väl är på plats. Allt som allt är OVPN ett mycket bra val, i synnerhet för oss svenskar.

Besök OVPN.com

Har någon av ni läsare provkört OVPN? Och om så är fallet – är ni nöjda? Hör gärna av er via kommentarsfältet för att diskutera mer eller kläm till med ett användarbetyg vettja.

Prenumerera
Notifiera mig
guest
15 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
JuhaT

Jag är en nörd med för mycket pengar, och lite uttråkad, med mottot: Man kan inte ha för många VPN. 😀
Så jag beslöt mig för att köpa OVPN. Använde din affiliate-länk så jag hoppas du får en slant, det förtjänar du för ditt utmärkta arbete på denna sajt. Var bara tvungen för att OVPN är unika iom att de har en egenutvecklad Linux GUI app! Företag som engagerar sig i Linux är värda att stödja!
Alla andra har ju bara CLI-varianten där man måste joxa med terminalen.
 
 

JuhaT

Problemet var bara att jag kör Debian (MX-Linux) och det verkar inte fungera. Vilket inte är så konstigt kanske då appen är för Ubuntubaserade Linux, men jag tänkte eftersom Ubuntu baseras på Debian så… men tji fick jag 🙂 Installationen gick bra, men den kan inte koppla upp sig tyvärr. Har mailat till supporten, men antar att de inte kan göra så mycket. Det var en chansning från min sida.
 
Men de har i alla fall så att man kan konfigurera via nätverkshanteraren och OpenVPN så man slipper terminalen. Bara o klicka igång.

JuhaT

Kollade mot bredbandskollen och jag får ut full hastighet på min 100/100Mbit-lina! Faktiskt 104Mbit/s ner och 101Mbit7s upp, det är kvalité det 🙂
De har wireguard också, men där gjorde jag nåt fel och får återkomma.

JuhaT

Gick enkelt och snabbt att installera på iPhone också. Utförlig guide finns på deras sida.

Karl

Det tyckte jag med, och det ska de ha en eloge för.

Karl

OVPN var snabbt ut med Wireguard, och har bevisligen infört protokollet på ett mycket bra sätt. Det var inga dåliga hastighetsmätningar du visar upp.

JuhaT

Rättelse. Appen fungerar utmärkt med Debian också! Tusentals pluspoäng till OVPN!!
 
Lite nördfakta om varför det inte fungerade först:
MX-Linux som jag använder är lite speciell då den låter användaren välja om man vill starta med sysvinit eller systemd (uppstartshanterare tror jag de kallas) Jag hade startat med sysvinit och förmodligen var det därför det inte fungerade för mig. Men efter att jag startat om med systemd så kan jag koppla upp mig utan problem och snabbt.
Detta lilla nördproblem är nu inget som vanliga Linuxanvändare som kör Debian lär drabbas av då de allra flesta Linux-distar använder systemd.
 

Karl

Bra du säger till då det kan hjälpa andra, och det var kul att det löste sig. OVPN verkar glänsa rejält på Linux.

Karl

Vad kul att du gillar innehållet, och tack för att du blev kund via affiliatelänken. Det är sidans enda inkomstkälla, så det uppskattas. Du bidrar också med bra innehåll via kommentarsfälten, som säkerligen hjälpt många.

Det var även kul att OVPN-sköter sig på linux-sidan.

JuhaT

Jag fyller på med erfarenhet om OVPN vartefter jag får dem. Jag har tre andra VPN och har den senaste tiden tyckt att sidladdningarna gått lite trögt. Ofta tar det ett par, tre sekunder att ladda en sida till skillnad mot förut. Jag använder Firefox. Jag har tänkt att det beror på att jag har så många tillägg, och testar många, att det gjort att det blivit slöare. Detta eftersom samma symptom uppstått oavsett vilken VPN jag använt. Men nu när jag kör OVPN är det märkbart snabbare sidladdningar, vilket får mig att misstänka att servrarna varit fulla på de… Läs mer »

Karl

OVPN är den enda svenska VPN-aktören jag varit nöjd med vid testtillfället, så det glädjer mig att du är nöjd. Kan det måhända vara att du nyttjar OpenVPN-protokollet när det kommer till de övriga VPN-tjänsterna? OpenVPN:s tunga kryptering kan göra även de mest kvicka VPN-tjänsterna tungrodda. Det kan eventuellt vara OVPN:s ruskigt välutförda implementering av WireGuard som bidrar till den skillnad du upplever. Om hastigheten är prio ett, prova gärna OpenVPN via UDP. Den är snabbare i jämförelse med TCP, men erbjuder ingen automatisk felkorrigering. Vad gäller att ta in fler kunder än vad VPN-företaget klarar av tycker jag att… Läs mer »

JuhaT

Tyvärr har jag inte fått Wireguard att fungera varken på Linux eller Windows. Har inte grävt i detta än utan bara testat lite snabbt. I Linux tror jag att jag gjorde nåt fel i kommandona, läste inte instruktionerna så noga utan bara körde på. I Windows gick inte Wireguard-klienten att installera, fick nåt sedvanligt 0x00000***-fel i slutet av installationen. Men min Windowsinstallation är å andra sidan en enda röra då jag inte har ominstallerat den på 5-6 år så såna problem är vad man kan förvänta sig i Windows 😉 Men som sagt jag kan återkomma med erfarenheter när jag… Läs mer »

JuhaT

Då har jag fått igång Wireguard på OVPN [Linux]. Nu gick det ju förvisso snabbt med vanliga Openvpn också, jag hastighetsförlust på nån av VPN-varianterna med min 100/100 fiberlina när jag kör mot den närmaste servern i Sverige, men med Wireguard känns det som att sidorna laddas ännu snabbare – trots att min Firefox är fullproppad med olika extensions. Pingar på 2ms Tog ner en Linux-distribution (torrent) på 1,6GB på knappt 2 minuter. Enligt Qbittorent hade jag fullt fräs på 11,3Mbit/s hela tiden tack vare många seedare.   Wireguard är ju nytt och har vissa potentiella integritetsproblem, den är ju… Läs mer »

JuhaT

”jag har INTE hastighetsförlust på nån av VPN-varianterna” ska det stå.