Meny

Piratsidan GoodOldDownloads läggs ner efter bråk med konkurrenter

En piratsida som specialiserar sig på speltitlar, GoodOldDownloads (GOD), lägger ner sin verksamhet. Sajten hade innan nedläggningen växt till sig ordentligt och lockat miljontals besökare till sidan varje månad. GOD såg sig själva som ett bra alternativ jämfört med deras konkurrenter, som enligt GOD bara är ute efter att tjäna pengar och gör så genom att visa aggressiva annonser som ibland innehåller skadlig kod.

Konkurrensen är stor bland piratsidorna och det pågår just nu ett krig mellan nerladdningssidor som tillhandahåller spel. GoodOldDownloads konkurrenter rapporterade gång på gång sajten till upphovsrättsgrupper, och till slut blev de ständiga attackerna och hoten från dessa grupper nog, och ledde till beslutet att lägga ner sidan.

Good old downloads retrospel

När GOD ändå beslutade sig för att säga hej då valde de att avslöja identiteten på de personer som ligger bakom GamesTorrent och IGG-Games, som en slutgiltig hämnd mot de båda konkurrenterna, och sen eskalerade bråket rejält. IGG-games avslöjade direkt därefter identiteten på mannen bakom GOD och hela hans familj, men tack vare att GOD nu lägger ner sin sajt tror Torrentfreak att bråket kommer att upphöra.

GoodOldDownloads var kända som en riktig tuffing till sajt. När Nintendo bestämde sig för att stämma LoveROMS och LoveRetro valde många piratsidor att ta bort alla retrospel från deras webbsidor. GOD kontrade dock med att lägga till en helt ny sektion på webbsidan som bara erbjöd nedladdningsbara retrospel.

GoodOldDownloads går inte längre att nå men dess källkod lever vidare på Github.

Prenumerera
Notifiera mig om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

De senaste artiklarna

Mer om VPN