Meny

Pornhub gör entré på Tor – ska skydda LGBT-användare

Den lite lagom vuxenorienterade webbsajten Pornhub återfinns numera på Dark Web. Den anonymiserade varianten skiljer sig dock något i jämförelse med den vanliga webbsidan. De som använder sig av Dark Web-sajten (http://pornhubthbh7ap3u.onion/) kan inte logga in, och som en konsekvens av det kan inte heller några videor laddas upp.

pornhub-tor

Pornhub säger själva att de skapat spegelsajten för att kunna skydda användare med LGBT-preferenser, då deras porrvanor är olagliga i en lång rad länder som tillämpar stark censur.

Företagets vd, Corey Price, hade följande att säga i pressmeddelandet:

”As ill-willed hackers and compromising surveillance practices become growing concerns, it’s important that we set up internal safeguards to help anonymize the online activity and communication of our users”

På Dark Web, som ni når med hjälp av Tor-webbläsaren, hittar ni även exempelvis Facebook, New York Times och BBC.

Tor-nätverket är uppbyggt av ett stort antal noder, vilket innebär att webbtrafiken anonymiseras på ett mycket fiffigt sätt. Men allt är inte guld och gröna skogar. Hastighetsläget är allt annat än bra och då samma nätverk drivs av frivilliga kan somliga slutnoder användas för att spionera på er.

En kompetent VPN-tjänst bör ses som ett mycket bra alternativ till Tor. Om ni väljer att gå den vägen skyddas hela internetuppkopplingen, och inte bara webbläsaren, som är fallet om ni enbart använder er av Tor.

År 2018 valde Pornhub-gänget att lansera en egen VPN-tjänst, VPNHub, men den är tyvärr inte mycket att hänga i granen. Åtminstone om ni frågar mig.

Läs mer: Tor eller en VPN-tjänst? Vad passar bäst?

Läs mer: Kom igång med Tor på ett fåtal minuter

Prenumerera
Notifiera mig om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

De senaste artiklarna

Mer om VPN