Meny

De bästa VPN-tjänsterna som erbjuder privata IP-adresser

Privata, eller dedikerade IP-adresser bjuder på många fördelar, men de kostar tyvärr en slant extra. I denna artikel går vi igenom vilka VPN-aktörer som bjussar på privata IP-nummer, samt vad det kostar att teckna sig för ett sådant.

De fem bästa VPN-aktörerna för privata IP-nummer

Det snabbaste svaret hittar du precis här. Om du vill ta del av mer detaljerad information, scrolla gärna ner en bit.

#1. IvacyVPN – en utmärkt VPN-aktör som erbjuder privata IP-nummer mot en fast och låg månadskostnad.

#2. NordVPN – ett högpresterande allroundval som erbjuder dedikerade IP-nummer.

#3. VyprVPN – dedikerade IP-nummer kan köpas loss via VyprVPNs molntjänst.

#4. Windscribe – bjussar på en begränsad gratistjänst, en maxad premiumtjänst och privata IP-nummer.

#5. VPNArea – erbjuder privata IP-adresser till riktigt låga priser, och presterar bra eller mycket bra i alla mätbara kategorier.

De bästa VPN-tjänsterna för privata IP-nummer

Nedan hittar du de bästa VPN-valen om du är ute efter dedikerade IP-adresser. De privata IP-adresserna måste alltid köpas till, och ingår aldrig i den ordinarie månadsavgiften. Och som en liten fotnot erbjuder ExpressVPN, dvs. ett av de högst rankade VPN-aktörerna på topplistan, inga privata IP-nummer överhuvudtaget.

Okej, mindre snack – mer lista: Här kommer de bästa VPN-alternativen för alla som vill skaffa ett privat IP-nummer.

#1. IvacyVPN

ivacyvpn-landningssida

IvacyVPN erbjuder både privata IP-nummer samt port forwarding för en ganska liten slant. De klarar även av att låsa upp alla tänkbara streamingtjänster och alla kunder får använda hur mycket bandbredd de vill.

Privata IP-nummer erbjuds i följande länder:

 • Hongkong
 • Kanada
 • Australien
 • Singapore
 • Tyskland
 • Storbritannien 
 • USA

Just nu kostar en privat IP-adress $1.99 i månaden, vilket bör ses som en riktigt bra deal. Mer specifikt är IvacyVPN ett utmärkt val som kan vara väl värd en närmare kik. Om du inte skulle vara nöjd ingår även en pengarna tillbaka-garanti som sträcker sig över 30 dagar.

Testa IvacyVPN nu!

Läs gärna den mer detaljerade recensionen för att få veta mer om IvacyVPN.

InformationAttribut
Antal servrar1000+ i 100+ länder
Pengarna tillbaka-garanti30 dagar
Dedikerat IP-nummer från$1.99/mån
Pris från$1.33/mån
WebbsidaIvacyVPN.com (recension)

#2. NordVPN

nordvpn-logo-landningssida-696x

Panama-baserade NordVPN bjussar på statiska IP-nummer för €67.70 årligen. För närvarande är det följande länder och platser som gäller:

 • USA (Buffalo, Los Angeles och Dallas)
 • Tyskland (Frankfurt)
 • Storbritannien (London)
 • Nederländerna (Amsterdam)

Utöver detta presterar de underbart bra i alla mätbara kategorier. En lång rad streaming-portaler kan låsas upp, apparna är användarvänliga samt säkra och om du inte skulle vara nöjd kan du använda er av pengarna tillbaka-garantin som sträcker sig över 30 dagar.

Testa NordVPN nu!

I NordVPN:s recension kan du läsa mer om allt som gör dem unika.

InformationAttribut
Antal servrar5600+ i 61+ länder
Pengarna tillbaka-garanti30 dagar
Dedikerat IP-nummer från€5.30/mån
Pris från€3.17/mån
WebbsidaNordVPN.com (recension)

#3. VyprVPN

vyprvpn-logo-landningssida-liten-bild

VyprVPN är ett utmärkt VPN-alternativ som erbjuder privata IP-nummer via molntjänsten, men för att kunna teckna er för denna måste du köra på VPN-företagets Premium-paket. Samma VPN-aktör bjuder dock inte på något stöd för port forwarding, så om du vill hosta en webbsida eller en server måste du tyvärr titta åt något annat håll.

VPN-tjänsten kan testas helt gratis tack vare pengarna tillbaka-garantin, men tänk gärna på att samma garanti inte gäller för molntjänsten (CloudVPN).

Testa VyprVPN nu!

Lär dig mer om VyprVPN genom att läsa recensionen.

InformationAttribut
Antal servrar700+ i 70+ länder
Pengarna tillbaka-garanti30 dagar
Dedikerat IP-nummer frånKontakta supporten för prisförslag
Kostnad vid årsabonnemang$3.75
WebbsidaVyprVPN.com (recension)

#4. Windscribe

windscribe-logo-landningssida-696x

Windscribe erbjuder privata IP-adresser för $25 (privata IP-nummer från ett datacenter) eller $96 (privata IP-nummer från en bostadsadress) årligen. Och nepp – inga gratisanvändare kan teckna sig för dedikerade IP-adresser. För att kunna göra så måste du vara en betalande kund, dvs. köra på premiumvarianten.

Testa Windscribe nu!

Läs gärna mer om hur Windscribe presterar i recensionen.

InformationAttribut
Antal servrar480+ i 60+ länder
Pengarna tillbaka-garanti3 dagar
Dedikerat IP-nummer från$2.08/mån
Kostnad vid årsabonnemang$4.08/mån
WebbsidaWindscribe.com (recension)

#5. VPNArea

vpnarea-landningssida-696x

VPNArea erbjuder statiska IP-adresser för omkring $20 till $45 årligen, vilket bör betraktas som en riktigt bra prisnivå. De bjuder tyvärr inte på något stöd för port forwarding, så att hosta webbsidor eller servrar blir tyvärr svårt.

VPNArea erbjuder privata IP-adresser på följande platser:

 • USA (Dallas, Atlanta, New York, Washington och Los Angeles)
 • Storbritannien (London)
 • Nederländerna (Amsterdam)
 • Rumänien (Bukarest)
 • Sverige (Stockholm)
 • Bulgarien (Sofia)
 • Kanada (Montreal)
 • Australien (Sidney)
 • Hongkong

I övrigt är loggpolicyn vattentät, apparna är snygga samt säkra och alla tänkbara streamingtjänster kan låsas upp. Om du inte skulle vara nöjda ingår även en pengarna tillbaka-garanti som sträcker sig över 30 dagar.

Testa VPNArea nu!

I recensionen får du reda på hur väl VPNArea presterar.

InformationAttribut
Antal servrar212+ i 70+ länder
Pengarna tillbaka-garanti30 dagar
Dedikerat IP-nummer från$1.66/mån
Tre år$2.99/mån
WebbsidaVPNArea.com (recension)

Vad är en statisk IP-adress?

En statisk IP-adress förblir densamma hela tiden. Många svenska internetoperatörer använder sig av DHCP (Dynamic Host Configuration Protocol), vilket innebär att IP-adresserna skiftar ganska frekvent.

Ett fåtal VPN-leverantörer erbjuder privata IP-nummer som en tilläggstjänst, men nästan alla hoppar över det rejset. Delade IP-adresser är enklare att hantera då VPN-servrarna kan optimeras på ett bättre sätt, och då ganska få VPN-kunder är intresserade av privata IP-nummer kammar de inte in supermycket pengar genom att erbjuda sådana.

Men statiska och dedikerade IP-adresser är faktiskt inte samma sak, vilket vi kommer in på snart.

Vad är ett dedikerat IP-nummer?

Ett dedikerat IP-nummer är en statisk IP-adress som är öronmärkt för just dig. Dessa typer av IP-adresser kostar ofta en extra slant – men det kan det vara värt.

Vilka fördelar erbjuder ett statiskt IP-nummer?

När du surfar med ett statiskt IP-nummer är det svårt att avslöja att du använder dig av en VPN-tjänst. Det kan också vara enklare att drifta servrar samt koppla upp sig mot hemmets enheter när man är på vift.

Mer specifikt bjuder statiska IP-nummer på följande fördelar:

 • Datorer och andra enheter kan nås när du inte är hemma
 • Plex-servrar fungerar på ett mycket bättre sätt
 • Spel-servrar fungerar på ett mycket bättre sätt
 • Onlinebetalningar kan genomföras på ett säkrare sätt
 • Alla streaming-plattformar kan låsas upp
 • Du slipper alla CAPTCHA (”bevisa att du inte är en robot”)-skyltar

I övrigt är statiska IP-adresser lite av ett måste för alla som spelar poker eller bettar på sport. Många av online-betting-företagen förbjuder dynamiska IP-adresser, och kräver att du ska koppla upp dig med samma IP-nummer precis varje gång. Om du inte gör så kan du bryta mot användaravtalet – och som en konsekvens av detta kan alla vinster konfiskeras.

Är statiska IP-adresser ett måste?

Nej, nästan alla VPN-kunder kör med dynamiska (delade) IP-nummer och är hur nöjda som helst. Sanningen är att integritetsläget förbättras ett snäpp när du använder dig av dynamiska IP-adresser. NordVPN sammanfattar läget på ett mycket snyggt sätt:

privat-ip-lista-nordvpn

Tänk på detta innan dig tecknar er för ett dedikerat IP-nummer:

Alla pengarna tillbaka-garantier upphör att gälla: Med detta sagt bör du köra med ett delat IP-nummer ett par dagar, och om du är nöjd – teckna dig för ett privat IP-nummer. Men som sagt, då kan du inte längre nyttja pengarna tillbaka-garantin.

Integritetsläget försämras: När du surfar med ett dynamiskt IP-nummer som används av tusentals andra maximeras anonymiteten, medans de statiska IP-adresserna tyvärr är betydligt enklare att spåra. Både myndigheter och upphovsrättsorganisationer kan övervaka VPN-servrar i realtid. Om du då använder dig av ett dedikerat IP-nummer kan de spåra er, åtminstone i teorin, även om VPN-företaget ifråga inte sparar några loggar.

Myndigheter och upphovsrättslobbyn kan i värsta fall koppla ett statiskt IP-nummer till en specifik kund via en så kallad tidskorrelerade attack. Men så länge du inte ägnar dig åt grov brottslighet är du säker.

Dessa typer av övervakningar måste pågå under längre tid för att vara effektiva, och du måste med andra ord ligga i rejält för att väcka myndigheternas intresse. Mer specifikt bör vanliga VPN-kunder inte påverkas överhuvudtaget.

Varför är privata IP-adresser så dyra?

En statisk IP-adress är ren, och ska inte kunna kopplas till en specifik VPN-aktör. I korthet kostar det en ganska bra slant att erbjuda privata IP-nummer, och få VPN-företag tycker att det är värt besväret.

Sammanfattning

En statisk IP-adress är ett bra val för många, men långtifrån alla. Tänk gärna på att du kan växla mellan att koppla upp er mot ett dynamiskt IP-nummer samt ett dedikerat IP-nummer beroende på vad du väljer att göra på webben. I mina ögon är ett dedikerat IP-nummer värt pengarna, men väg gärna för- och nackdelarna mot varandra och ta ett informerat beslut då alla pengarna tillbaka-garantier upphör att gälla när du tecknar dig för ett sådant.

Använder du dig av statiska IP-adresser? Och om så är fallet – är du nöjd? Vädra gärna era tankar i kommentarsfältet nedan – eller snacka vidare via Facebook eller Twitter.

1 KOMMENTAR

Prenumerera
Notifiera mig om
guest
1 Kommentar
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

De senaste artiklarna

Mer om VPN