Konkurrensen inom Champions League är som vanligt stenhård och inga svenska lag har lyckats kvala in i tävlingen den här säsongen. Istället är det europeiska topplag som exempelvis Paris Saint-Germain, Real Madrid, Manchester City, Juventus och Liverpool som har chans att kamma hem segern i turneringen.

Eftersom inget svenskt lag är med så kommer bevakningen av turneringen från svensk media inte att vara så nära och tät som den annars hade varit. Men för alla som är intresserade av att ändå följa turneringen finns det en del alternativ att välja bland.

Följ Champions League från Sverige

Det kan nämligen vara riktigt spännande och roligt att följa Champions League som svensk även om inget svenskt lag är med. Det är fotboll på den absoluta toppnivån, med många framstående spelare och samspelta lag. Om du är intresserad av online betting och odds på Champions League så kan du exempelvis titta närmare på oddsen för några av lagen hos några av de länder som ligger i närheten. Lokomotiv Moskva ger exempelvis 3.55 gånger pengarna om de vinner över Bayer Leverkusen, och om ni tippar på att Shakhtar Donetsk tar hem segern mot Manchester City är det 7.25 gånger pengarna som gäller.

Intresset för Champions League är väldigt stort, världen över. Att uppleva matcherna är en fantastisk erfarenhet i sig, men spänningen blir ännu större när du dessutom spelar på matcherna. Det finns många olika möjligheter när det gäller att spela på Champions League. Förutom 1×2 kan du välja att satsa på främsta målgörare, vilket land vinnarlaget kommer ifrån och mycket annat.

Använd en VPN-tjänst

Självklart kan du vända dig till traditionell media som Expressen, Aftonbladet eller Viaplay för att följa Champions League från Sverige. Men om du vill se matcherna kan det underlätta att använda sig av en VPN-tjänst för att låsa upp blockerat innehåll helt gratis. Många streamingtjänster styr vad som är tillgängligt för användarna genom geografiska begränsningar.

Genom att använda sig av en VPN-tjänst kan du frångå dessa begränsningar. Du laddar hem en app till din telefon eller en klient till din dator, väljer en server i ett land som du vill ansluta ifrån och sedan får du tillgång till innehåll som annars skulle ha varit blockerat. Att använda en VPN-tjänst är lagligt och enkelt, även för dig som inte är kunnig inom IT-området. Ofta är det så enkelt att du enbart behöver ladda hem appen och sedan välja en tillgänglig server i en lista.

Lås upp blockerat innehåll

Förutom att du har möjlighet att låsa upp blockerat innehåll på diverse streamingtjänster, så surfar du mer privat med en VPN-tjänst. Utan en aktiv VPN-tjänst igång på din dator eller telefon kan din internetleverantör se vilka sidor du besöker, vad du söker på och varifrån du surfar. Så om du värnar om din integritet på nätet så bör du alltid surfa med en VPN-tjänst igång. Ett par exempel på välkända och högkvalitativa VPN-tjänster är ExpressVPN och CyberGhost.

När du väljer VPN-tjänst finns det en del att tänka på. Visst finns det tjänster som är gratis men de allra bästa tjänsterna brukar kosta några få tior i månaden, och det kan det verkligen vara värt om du har tänkt att följa Champions League.

Dessutom erbjuder många VPN-tjänster att du provar tjänsten gratis under en begränsad tidsperiod och att du sedan kan avbryta tjänsten när du vill, utan uppsägningstid, utan att ha betalat något alls. Det är ett utmärkt sätt att hitta en VPN-tjänst som du gillar. Det finns även tjänster som du kan prova till en viss kostnad, men med en garanti att du får pengarna tillbaka om du ångrar dig och inte är nöjd med tjänsten. Så du tar inga stora risker om du väljer att prova en VPN-tjänst som kostar lite pengar varje månad.

pexels-photo-2064586

Kan någon svenskt lag ta sig till Champions League?

År 1992 blev Europacupen Champions League och sedan dess har tre svenska lag tagit sig ända till gruppspelet i turneringen. IFK Göteborg är det mest framgångsrika svenska laget när det kommer till Champions League. På 90-talet var de med hela fyra gånger. Men Malmö är det lag som har gått längst i turneringen. 1979 spelade de final mot Nottingham Forest i München, men förlorade med 0–1.

Det är inte helt lätt för ett svenskt lag att få spela i Champions League. Laget måste först vinna Allsvenskan för att sedan kvala in till gruppspelet i Champions League. Idag är det en bragd bara att ta sig till gruppspelet. Senast det hände var under säsongen 2014/2015 då Malmö FF fick spela mot Paris Saint-Germain, Paris och Shakhtar Donetsk i gruppspelet. Malmö FF slutade sist i gruppen och kvalificerade sig därmed inte för vidare spel i turneringen.

soccer

Det är inte lätt att spekulera om när ett svenskt lag kommer lyckas kvala in till Champions League nästa gång. Men eftersom det har hänt flera gånger tidigare genom historien och senast för bara några år sedan så är det inte alls omöjligt att det kommer att ske snart igen. Det är helt enkelt en fråga om när, snarare än en fråga om huruvida det kommer att inträffa överhuvudtaget.

Sverige är inte en av de starkaste fotbollsnationerna i Europa. Jämfört med Frankrike, Tyskland, England, Italien och Spanien så ligger vi verkligen i lä. Men så har också dessa länder en betydligt större befolkningsmängd. Men Sverige har överraskat då och då och kan göra det igen. Alla minns väl VM-bronset som landslaget kammade hem år 1994. Flera av spelarna i det landslaget spelade i topplagen i Allsvenskan.

Tätare bevakning av Champions League

Om ett svenskt lag snart går till Champions League så kommer bevakningen av turneringen säkert att intensifieras. Tv-kanaler som TV4, Viaplay med flera kan köpa in rättigheter att sända matcher där det finns ett stort intresse bland den svenska fotbollspubliken. För i grunden handlar det om att Tv-kanalerna och medierna behöver få tillbaka de pengar de investerat genom att köpa rättigheterna. De vill självklart dessutom gå med vinst. Möjligheterna att göra det är mycket större om ett svenskt lag tagit sig vidare, eftersom intresset från svenskarna ökar markant när det finns ett ”hemmalag” att hålla på och spela på.

Tillägg: Artikeln är skriven av Mats Rundqvist med mål att bredda VPNBasens utbud.

Prenumerera
Notifiera mig
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments