Meny

Så hittar du den bästa smarta ringklockan | En nybörjarguide

Med en smart ringklocka vet du alltid vem som står framför dörren, även om du inte är hemma eller kanske vill ligga kvar i soffan en stund till.

Smarta ringklockor har funnits på marknaden i snart 10 år, men det är inte förrän nu som de smarta ringklockorna har slagit igenom på bred front.

Om du vill lära dig mer om de smarta ringklockor som är bäst, då är TestKungen en bra resurs. På den sidan är det enbart bäst-i-test-artiklar som gäller, vilket underlättar när man letar efter den bästa produkten inom ett specifikt område.

I denna artikel belyser vi samtliga av de faktorer som du ska ha i åtanke för att kunna välja den smarta ringklocka som lämpar sig bäst för dig.

6 faktorer för att välja rätt smart ringklocka

  1. Upplösningen på kameran: Ska idealt ligga på 1080p.
  2. Nattläge för inspelning i mörker: Är ett måste.
  3. En rörelsedetektor: Är ett måste i Sverige.
  4. En vidvinkellins: Medför att du ser allt som händer.
  5. Strömförsörjning: Batteridrift är vanligast idag.
  6. Den medföljande applikationen: Måste vara användarvänlig.

Nedan pratar vi mer om de faktorer som precis nämnts i större detalj.

1. Köp en smart ringklocka med högupplöst kamera

Smarta ringklockor som säljs år 2021 har i regel en kamera med en upplösning på mellan 480p och 1080p. Ju högre upplösning, desto mer tydligt ser du den person som befinner sig utanför din dörr.

En smart ringklocka med en 1080p-kamera är det bästa alternativet. De kostar inte nämnvärt mer i jämförelse med ringklockor med lågupplösta kameror, samtidigt som huvudmeningen med att skaffa en smart ringklocka består av att man ska kunna se den man pratar med på ett tydligt sätt.

2. Köp en smart ringklocka med nattläge

Om du köper en smart ringklocka vars kamera inte kan se i mörker, då har du gjort ett dåligt köp. I Sverige är det mörkt stora delar av året, vilket medför att din smarta ringklocka måste kunna identifiera personer även om det är mörkt ute.

Nästan alla smarta ringklockor inkluderar en funktion för nattläge, så när det kommer till denna aspekt är det svårt att välja fel. Den nattlägesfunktionalitet som dyrare ringklockor erbjuder ger dig oftast bättre bildkvalitet vid mörker, i jämförelse med billigare smarta ringklockor.

female hand pushing doorbell buzzer

3. Köp en smart ringklocka med rörelsedetektor

Som Sveriges Riksdag poängterar är det olagligt att filma på allmän plats med fast uppsatt apparatur, likt en ringklocka. Det innebär att du måste se till att ringklockans kamera inte riktas mot exempelvis en allmän gata.

Du måste även se till att du inte filmar oavbrutet, vilket den rörelsesensor som finns i den smarta ringklockan hjälper dig med.

4. Köp en smart ringklocka med vidvinkellins

En smart ringklocka med en vidvinkellinskamera ger dig ett bredare synfält, vilket medför att du ser den som ringer på även om denne inte står placerad mitt framför kameran. Mer påkostade smarta ringklockor har i regel ett bredare synfält.

5. Köp en smart ringklocka med batteridrift

En ringklocka med batteridrift är oftast att föredra. Främst då installationsprocessen förenklas, men även då batteriet till ringklockan har en lång drifttid som ofta ligger på uppemot 1 år vid 10 dagliga påringningar.

Det är även enkelt att byta batteri på sin smarta ringklocka.

6. Köp en smart ringklocka med en bra applikation

Alla ledande tillverkare av smarta ringklockor ger dig tillgång till en applikation där du bland annat får tillfälle att avvisa och svara på ringningar, samt spara videosamtalen för en ytterligare granskning.

Samtliga kända tillverkare av smartklockor likt Apple, Garmin, Samsung och Fitbit erbjuder alla applikationer av hög kvalitet.

Använder du dig av en smart ringklocka ditt hem? Berätta gärna mer om saken i kommentarsfältet nedan.

Upplysning om samarbete

Denna artikel är framtagen i samarbete med TestKungen.se. Tack vare sponsorskap och samarbeten kan VPNBasen förbli en reklamfri webbsida för upplysningar och information om VPN och mjukvara.

Prenumerera
Notifiera mig om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

De senaste artiklarna

Mer om VPN