Meny

Säsongens första screener-release har ploppat upp

Hollywood har som vana att skicka ut DVD- och Bly-ray-kopior på osläppta filmer för att journalister samt övriga kritiker ska kunna få sig en förhandstitt. Säkerheten är hård och de gör allt för att de förhandsversioner som skeppas iväg inte ska kunna leta sig ut på diverse torrentsajter. Men det hjälper inte ett skvatt – releasegrupperna är alltför påhittiga.

Den här gången är det Adam Sandler-rullen ”Uncut Gems” som är först ut, vilket innebär startskottet har avlossats för den så kallade ”screener-säsongen”.

evo-uncut-gems

Som ni ser ovan är det releasegruppen Evo som ligger bakom spektaklet, och kvaliteten är minst sagt acceptabel.

kvalitet-för-uncut-gems-filmen

Med detta sagt har Hollywood svårt att hålla koll på sina utskick, och som en konsekvens av detta kommer de som driver Emmy-galan inte längre att skicka ut fysiska förhandskopior på sina filmer. Nästa år kör de på en form av streaming-lösning som ska vara betydligt svårare att överlista.

Men om vi frågar EVO, som är mästare på att snappa upp i princip allt – är det tilltaget inte särskilt effektivt:

“We had access to digital screeners and they are indeed easy to leak. The DRM on it is a joke. We had an account last year with three screeners on it and they were pretty much MP4 ready to encode.”

Nåväl. Fler screener-läckor är förmodligen att vänta, till Hollywoods förtret.

Tillägg: Uncut Gems gör entré på Netflix den 31 januari.

Prenumerera
Notifiera mig om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

De senaste artiklarna

Mer om VPN