Meny

Streama NHL helt gratis med en VPN-tjänst

Istället för att skaffa ett dyrt Viaplay-abonnemang kan ni välja att se på ett stort antal NHL-matcher helt gratis, och med en VPN-tjänst i ryggen blir detta helt möjligt.

Vad behövs för att kunna streama NHL gratis?

Gratis är egentligen en sanning med modifikation. Nästan alla tv-kanaler och streamingtjänster som listas i artikeln finns tillgängliga helt kostnadsfritt, men VPN-tjänsten kostar en liten slant. De gratistjänster som finns tillgängliga duger tyvärr inte till mycket, och många av dessa säljer dessutom vår data samt bandbredd till högstbjudande.

Många tv-kanaler som erbjuder gratis hockey-streaming kräver att vi ska befinna oss på en speciell plats, till exempel Kanada eller Storbritannien. Med en VPN-tjänst kan vi helt enkelt flytta vår internetanslutning med ett enkelt knapptryck, och vår digitala flytt, från till land ett till land två, sker oftast på ett fåtal sekunder.

Är det svårt att komma igång?

Nej, absolut inte. Det hela sker i några enstaka steg som bara tar några minuter:

  1. Skaffa en VPN-tjänst: Vi rekommenderar främst Cyberghost(recension) eller Surfshark(recension), då dessa leverantörer har visat sig vara mycket kompetenta när det kommer till att överlista de utländska tv-kanalerna samt streamingtjänsterna.
  2. Ladda ner och installera VPN-appen: Samtliga VPN-leverantörer som listas i denna artikel erbjuder appar för alla vanliga enheter, inklusive Android, iOS, Windows och Mac.
  3. Välj en server från det land ni vill streama ifrån. Om det är gratiskanalen CBC ni vill komma åt, koppla vid sådana fall upp er mot en kanadensisk server. Många VPN-leverantörer erbjuder servrar i 60+ länder, så att hitta en lämplig sådan är sällan svårt.
  4. Starta upp streamingtjänsten: Detta lyckas ni med genom att klicka på någon av länkarna nedan. Det finns ett antal bra val tillgängliga, och fler streamingalternativ för NHL-kikande läggs till undan för undan. Om ni saknar något – hojta gärna till via kommentarsfältet.
  5. Luta er tillbaka och njut: Ni kan nu kika på NHL helt gratis.

Var kan vi streama NHL gratis?

NHL-utbudet kan kommer vi åt från ett femtiotal platser världen över. Men det är tyvärr sällan vi kan ta del av NHL-matcherna helt gratis, och då det är just kostnadsfria NHL-alternativ vi vill komma åt har många av betal-alternativen fått strykas.

Kvar har vi ett antal tv-kanaler samt streamingtjänster som antingen sänder alltifrån ett fåtal NHL-matcher varje år till giganter som sänder betydligt fler matcher än så.

CBC – Kanadas statligt ägda tv-kanal (gratis)

cbc-sports-för-nhl-streaming

Då man kan tro att alla kanadensare föds med en hockeyklubba i handen är det självklart att även deras public service-kanaler sänder NHL. CBC är alltid helt gratis – både vad gäller tv-versionerna samt streamingportalen.

I regel sänds ett antal NHL-matcher varje lördag, och samma kanal visar även många slutspelsmatcher. Men fokus ligger främst på de kanadensiska lagen, vilket känns förståeligt.

För att kunna använda er av CBC för att streama hockey kopplar ni upp er mot en kanadensisk VPN-server – sen är det bara att tuta och köra.

Bildkvalitet HD eller bättre
Kommentatorerna snackar Engelska
Välj en server i Kanada
Webbsida CBC.ca

 

TVPlayer – Britternas public service-variant (gratis)

tvplayer-kommer-vi-åt-med-brittisk-vpn

Den brittiska streamingplattformen TVPlayer ger oss tillgång till en mängd storbritanniska tv-kanaler, och när det kommer till NHL-streaming är det Freesports som ska väljas.

Förutom tre NHL-matcher i veckan sänder samma kanal även svenska SHL-matcher med jämna mellanrum. För de som är intresserade av den ryska hockeyligan visas dessutom ett större gäng KHL-matcher på Freesports.

Bildkvalitet HD eller bättre
Kommentatorerna snackar Engelska
Välj en server i Storbritannien
Webbsida TVPlayer.com

NHL.tv (betaltjänst)

nhl.tv-logotyp

Som rubriken säger kostar det en slant att prenumerera på NHL.tv, men för hockeyälskare är streamingtjänsten lite av ett måste. Att följa samtliga matcher ert favoritlag spelar kostar $109 per säsong.

Och det mest påkostade paketet, samtliga NHL-matcher, går på $139. Vill ni däremot mjukstarta lite går det även att köra på månadsabonnemanget, vilket kostar $24.99. Månadsvarianten blir knappast prisvärd i längden, men kan samtidigt ses som ett bra val om ni ”bara” vill komma åt slutspelsmatcherna.

Om vi som räkneexempel kör på Viaplay, som har en månadskostnad på 399 kronor (* 8 månader) blir slutpriset för en hel säsong 3192 kronor. Och då ingår dessutom inte alla matcher.

Med andra ord är det inte svårt att bättra på NHL-utbudet rejält och samtidigt spara en hacka. Allt som behövs är en kompetent VPN-tjänst som klarar av att lura NHL.tvs proxyservrar, och samtliga VPN-alternativ som listas i denna artikel klarar detta hur bra som helst.

Bildkvalitet HD eller bättre
Kommentatorerna snackar Engelska
Välj en server i USA eller Kanada
Pris från $24.99
Webbsida NHL.tv

Vilka VPN-leverantörer passar för NHL-streaming?

När det kommer till utländsk streaming är det bäst att satsa på VPN-företag som erbjuder snabba servrar, en stor serverpark samt en bra prisnivå. Och som en duktig tv-kock har jag plockat fram tre alternativ som passar extra bra.

1. Cyberghost (från $2.45/mån)

nhl-landningssida-för-cyberghost

Rumänska Cyberghost är en av världens mest populära VPN-leverantörer, och om ni läser recensionen förstår ni varför. I korthet: Rappa servrar finns tillgängliga i 60+ länder, loggpolicyn är vattentät och priset går inte av för hackor det heller.

FaktaInfo
Företagets säteRumänien
Antal servrar6200+ i 90+ länder
Antal samtida enheter som tillåts7
Support viaWebbformulär, chatt och mail
Kostnad vid månadsbetalning€11.99
Kostnad vid årsabonnemang€5.29
Övriga abonnemang:
Två år€3.29
Tre år€2.45
Pengarna tillbaka-garanti45 dagar
WebbsidaCyberghost.com (recension)

2. Surfshark (från 1.99/mån)

surfshark-logo-landningssida-696x

Amerikanska Surfshark är knappast någon lilleputt med deras 826+ servrar i 50+ länder. Servrarna är dessutom kvicka, och i Sverige samt Storbritannien är det inte svårt att komma över 100 Mbps-strecket.

För närvarande erbjuds det mest prisvärda abonnemanget, $1.99 om vi tecknar oss för 2 år. Denna deal var först tänkt som någon form av introduktionserbjudande, men det hänger kvar än.

3. VyprVPN (från $3.75/mån)

vyprvpn-landningssida-för-streaming

VyprVPN har alltid utmärkt sig när det kommer till säkerhetsläget. De erbjuder till och med ett eget VPN-protokoll, Chamelion. På streamingfronten såg det dock rätt dystert ut ett tag, men numera storsatsar den schweiziska VPN-jätten på att låsa upp regionsblockerat innehåll, och de gör det bra.

Vi får mycket mer än ”bara” NHL-streaming

Om ni tecknar er för en VPN-tjänst får vi även ta del av andra fördelar såsom:

  • Netflix fullständiga USA-utbud
  • BBC iPlayer, iTV Hub och andra streamingtjänster kan låsas upp
  • Våra internetoperatörer och andra övervakare kan inte längre spionera på oss
  • Säkrare torrenting- och p2p-nerladdningar

Samt mycket annat. Vill ni veta mer om VPN-tekniken finns en bra nybörjarguide för just detta, och om ni vill jämföra samtliga VPN-leverantörer är det topplistan som gäller.

Prenumerera
Notifiera mig om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

De senaste artiklarna

Mer om VPN