Meny

Streama sport online på ett säkert sätt

Sverige är ett sportintresserat land och det går att följa både nationella och internationella ligor och mästerskap, oavsett sport. Däremot visas inte alla sportsändningar på samma kanal. De sänds heller inte av samma produktionsbolag. Och det är alltid några tävlingar och matcher som inte visas alls.

Det här behöver inte betyda att matcherna inte går att se. Det betyder bara att tittaren måste vända sig bortom de traditionella tv-kanalerna.

Sändningsrättigheter för toppligorna

Fotboll är utan tvekan en av de populäraste sporterna i Sverige. Tyvärr behöver tittare skaffa flera abonnemang för att kunna följa alla ligor. Sändningsrättigheterna till Champions League och Premier League ägs av Nent Group. Matcherna sänds via Viasat fram till 2021 respektive 2022. Det är i sin tur CMore som visar Serie A och La Liga, medan Discovery numer sänder Superettan och Allsvenskan.

Ett alternativ till att abonnera på ett helt kanalpaket är att streama varje match för sig. Det är något som erbjuds av vissa spelbolag. Spelbolagen har gått från att enbart erbjuda oddsspel till att inkludera såväl livestreaming som nyhetsrapporteringar. Hos bet365 finns artiklar om betting på fotboll som tar upp odds såväl som stämningen och det allmänna läget för ett specifikt lag. Manchester United var ett lag som i höstas fick kritik för sin dåliga start, men nu är oddsen för att de slutar bland de fyra bästa i Premier League 5.50.

Det här är ett sätt att öka mervärdet för spelaren som vill betta, och livestreamingen är ett omtyckt inslag. Det ger spelaren en chans att titta på en match utan att betala dyra abonnemangsavgifter.

Sportsändningar från hela världen

Det finns däremot fler ligor och sporter än de som är stora i Europa. De som t.ex. vill titta på baseboll har svårt att hitta sådana matcher på de svenska kanalerna. För att få tillgång till dessa sändningar behöver tittaren befinna sig i ett land där sporten är populär, eller använda en VPN-tjänst som kan ta sig förbi geoblockeringar.

Detta fixar en VPN utan att användaren behöver göra egna justeringar. VPN används i första hand för att skapa en säker väg ut på internet och VPN-tjänsterna ser även till att ingen kan se vem du är eller vad du gör. Det innebär att din platsinformation, vilken hämtas av såväl internetleverantörer och webbsidor, inte syns. Rättare sagt visas en platsinformation, men det är inte platsen som du befinner dig på. Beroende på vilken server du ansluter dig till kan det se ut som att du sitter i tex. Japan eller USA, vilka är de två största basebollnationerna.

Använd en VPN för sportstreaming

Det finns ett hundratal företag som erbjuder VPN-tjänster. De som vill titta på en särskild sport bör välja att satsa på en VPN med servrar i något av de länder där den specifika sporten är populär. Därefter ska du ta en titt på hastighetsläget, eftersom du vill kunna streama sändningarna i realtid och utan lagg. En VPN är också bra ur en säkerhetssynpunkt och det kan även vara gynnsamt att titta på faktorer såsom säkerhetsläget samt loggföringen.

Det finns fler sätt än ett att följa era favoritlag och ligor. Det är upp till var och en hur de vill göra det, men det tåls alltid att tänka lite extra på säkerheten.

Tillägg: Artikeln är skriven av Alexander Olsson med mål att bredda VPNBasens innehåll.

Prenumerera
Notifiera mig om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

De senaste artiklarna

Mer om VPN