Meny

Thailands största piratsajt har tagits ner av Hollywood

Den thailändska piratsajten Movie2Free.com grundades år 2014 och drevs av två män från samma land. Webbsidan var nyligen en av Sydostasiens mest besökta streamingportaler, men efter att Hollywood, eller rättare sagt upphovsrättslobbyn, tröttnat var loppet kört.

Den 22-årige thailändaren som skötte de dagliga bestyren greps i samband med en polisräd, och den 30-årige mannen, som även äger sajten – ska befinna sig utanför Thailands gränser.

På samma webbsida ska även piratkopierade DVD-filmer ha sålts, och ägaren ska ha rott hem omkring 5 miljoner baht, eller omkring 1.6 miljoner kronor, månatligen. Men huruvida denna uträkning stämmer eller bara en uppskattning som utredarna svarvat ihop, är än så länge oklart.

movies2free-ny-landningssida
Movie2Free.coms nuvarande landningssida..

Mannen som gripits är häktad för upphovsrättsbrott, och hålls kvar till vidare. Det återstår även att se om räden kommer att ha någon effekt, både när det kommer till den olicensierade streamingen samt till DVD-försäljningen. Det finns trots allt en stor mängd andra piratsajter att välja på.

Prenumerera
Notifiera mig om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

De senaste artiklarna

Mer om VPN