Meny

Travis McCrea vill slippa undan rättegång pga. religiösa skäl

Författaren John Van Stry har stämt den före detta ledaren för det kanadensiska piratpartiet, Travis McCrea, och anklagar densamme för upphovsrättsbrott. Bakgrunden till det hela ska vara att McCrea tidigare drivit en piratsajt för e-böcker, eBook.bike, som numera är nerlagd.

McCrea hävdar i sin tur att Van Stry inte har några bevis på att eBook.bike någonsin innehållit några upphovsrättsskyddade verk, och då Van Stry faktiskt inte har presenterat några belägg för sina anklagelser har han faktiskt en poäng.

Men nu till det lite mer absurda. Då McCrea varit ledare för Kopimist-kyrkan i Idaho, som i sin tur bygger på den svenska religionsinriktningen ”Det missionerande kopimistsamfundet”, anser han att det är hans lagliga rätt att ge bort upphovsrättsskyddade verk.

Författarens advokater verkar dock inte vara imponerade av ”undanflykten”, men McCrea kan faktiskt ha en poäng även där. Enligt USA:s konstitution får religionsutövare lite mer lagligt svängrum när det kommer till att ge uttryck för sina religiösa övertygelser – så länge dessa inte skadar någon vill säga.

Om McCrea får som han vill skrotas stämningsansökan medans Van Stry får stå för rättegångskostnaderna, men där är vi inte än. Torrentfreak menar dock att McCrea väntas vinna fallet, men då tack vare det bristande bevisläget – och inte hans religiösa övertygelser.

Prenumerera
Notifiera mig om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

De senaste artiklarna

Mer om VPN