Meny

De bästa VPN-tjänsterna för Kodi år 2020

VPN-tekniken är underbar, inte minst för Kodi-användare, som har all anledning att behöva skydda sig från bland annat upphovsrättslobbyn. Det finns omkring 250 VPN-aktörer på marknaden, men det är i runda slängar bara ett tjugotal som presterar tillräckligt bra för att kunna användas tillsammans med Kodi.

På VPNBasen har 60+ VPN-företag testkörts, och i listan nedan hittar ni de 10 bästa alternativen för just Kodi.

Vilka krav måste VPN-företagen uppnå?

Det är långtifrån alla VPN-tjänster som lirar bra tillsammans med Kodi, och det finns i huvudsak tre anledningar till att så är fallet:

VPN-servrarna måste vara snabba: Det är både svårt och dyrt att erbjuda snabba VPN-servrar. I skrivande stund är det bara ett tiotal VPN-företag som basar över servrar som är kvicka nog för kräsna Kodi-användare.

Egenutvecklade appar ska finnas på plats: OpenVPN Connect och andra tredjepartsalternativ är förvisso säkra som bara den. Men det bästa är om VPN-företagen erbjuder egenutvecklade appar för alla vanliga enheter, såsom Windows, Mac, iOS samt Android. Och då många Kodi-torskar väljer att installera VPN-tjänsten i sina routrar måste även det kravet uppfyllas.

Installationsguider bör erbjudas: I många fall är det vansinnigt lätt att komma igång. Ni laddar ner en VPN-app, loggar in, trycker på ”connect” – sen är ni skyddade. Men när det kommer till just Kodi kan det vara skönt med lite extra hjälp, och många (men långtifrån alla) VPN-företag erbjuder det.

Varför bör ni skydda Kodi med en VPN?

Det finns många anledningar, men för att inte tjata öronen av er tar jag bara upp tre av dem:

#1. Regions-spärrade Kodi-appar kan låsas upp

Somliga Kodi-appar fungerar endast i specifika länder. För att nämna ett exempel fungerar BBC iPlayer-appen bara i Storbritannien, och det är ju ganska problematiskt för oss svenskar. Men om ni tecknar er för en kompetent VPN-lösning är det bara att koppla upp er mot en brittisk server – sen är det problemet ur världen.

#2. Ni kan göra er kvitt övervakarna

Alla svenskar övervakas per automatik, det är ingen hemlighet och regleras av övervakningslagen LEK. EU anser att Sveriges datalagringslag är förkastlig, men det struntar regeringen i.

Mer specifikt måste alla svenska internetoperatörer logga allt ni gör på nätet i minst 10 månader, och de får inte säga nej när en ”brottsbekämpande myndighet” kommer och knackar på. Och jepp – exakt samma sak gäller för upphovsrättslobbyn, som tar hjälp av advokatbyråer för att kunna skicka ut hotbrev.

Övervakarna spårar era unika identifierare på nätet, dvs. era IP-nummer, och som en konsekvens av det vet de precis vad ni gör. VPN-företagen döljer era riktiga IP-nummer och tack vare de vet ingen, inte ens VPN-företagen själva, vad ni pysslar med på nätet.

#3. Internetuppkopplingen kan inte längre strypas

Jahopp. Alla svenska operatörer snokar på oss. Det var ju knappast någon fröjd för örat. Men överträdelserna stannar inte där. Internetoperatörerna har dessutom full rätt att strypa våra internetuppkopplingar utan att uppge någon anledning.

Om ni undrar varför Youtube, Netflix och andra populära plattformar buffrar under kvällar och helger har ni svaret precis här. Operatörerna har oftast inte tillräcklig kapacitet för att kunna erbjuda full hastighet dygnet runt, och som en konsekvens av det stryper de era uppkopplingar när det passar dem.

För att nämna ett exempel har Telia följande att säga i sitt användaravtal:

”Telia vidtar åtgärder i nätet för att undvika överbelastning. Sådana åtgärder kan avse prioritering eller annan särskild hantering av viss trafik. De åtgärder som vidtas kan påverka vissa tjänsters kvalitet, t.ex. i form av tillfälligt reducerad hastighet”

Ni hittar alltid likvärdiga ramsor, oavsett vilken operatör ni tecknat avtal med.

Många Kodi-tillägg är renodlade IPTV-lösningar, som i sin tur är bandbreddskrävande, och inte vinner några popularitetspriser hos operatörerna. De blir ofta strypta, men om ni kör på en högpresterande VPN-lösning slipper ni det problemet, vilket bör leda till en bättre Kodi-upplevelse.

Vilken VPN passar bäst för Kodi?

Sammanlagt fick 10 VPN-tjänster visa vad de gick för, och samtliga av dem testades tillsammans med två populära Kodi-tillägg, Genesis och Exodus Redux. Alla VPN-alternativ som ni hittar i listan bjöd på en helt laggfri Kodi-upplevelse, men somliga är bättre än andra, som ni snart kommer märka.

#1 Cyberghost

cyberghost-logo-landingssida-696x

Rumänska Cyberghost gör allt rätt. Apparna är lättanvända samt snygga, och finns på plats för alla vanliga plattformar, inklusive Kodi-boxar och smarta tv-apparater (med Android-tv). Det tar på som mest någon minut att komma igång.

VPN-företaget basar dessutom över ett större gäng p2p-servrar som optimerats för just Bittorrent- och p2p-trafik. Och då i princip alla Kodi-appar är beroende av just p2p-stödet är det såklart ett stort plus.

Om vi kikar på serverprestandan finns det heller ingenting att klaga på. Cyberghost springer varv runt många av konkurrenterna, och det märktes inte minst när Kodi-apparna testkördes.

I övrigt är serverparken enorm, kundsupporten är vansinnigt bra uppstyrd, alla viktiga säkerhetsfunktioner finns tillgängliga och inga känsliga loggar sparas. Cyberghost är ett sant toppval, alla kategorier.

Testa Cyberghost nu!

Läs gärna recensionen för att få mer information om hur Cyberghost presterar.

InformationAttribut
Företagets säteRumänien
Antal servrar6200+ i 90+ länder
Appar förWin 10, Linux, Mac, iOS och Android
Kompatibel med routrarJa
Antal samtida enheter som tillåts7
Support viaWebbformulär, chatt och mail
FildelningTillåts
Låser upp NetflixJa
Låser upp BBC iPlayerJa
Låser upp SVT PlayJa
Pengarna tillbaka-garanti45 dagar
Pris från€2.75
WebbsidaCyberghost.com

#2 ExpressVPN

expressvpn-landningssida-för-kodi

ExpressVPN bjussar på allt som är viktigt när det kommer till Kodi-streaming. Ett bra stöd finns för fildelning via p2p- samt Bittorrentprotokollet, och hastigheterna vi får ut är kvicka nog för att vi ska kunna slippa lagg, frysningar och andra tråkigheter.

Egenutvecklade appar finns tillgängliga för Windows, Mac, Android samt iOS, och det är inte heller svårt att installera VPN-tjänsten i routern. Utöver detta finns lättförståeliga Kodi-guider på plats för alla vanliga enheter, inklusive Kodi-boxar.

expressvpn-installationsguide-kodi

Nåja, nu har vi varit snälla ett tag. Vad ska vi klaga på? VPN-företagets serverpark är snäppet mindre i jämförelse med listettans, och prisläget ser inte lika trevligt ut. Men trots att så är fallet väljer många att köra på ExpressVPN, och det är inte konstigt då de presterar utmärkt och är en sann VPN-gigant.

Testa ExpressVPN nu!

Läs gärna mer om vad andra användare tycker om ExpressVPN i recensionen.

FaktaInfo
Företagets säteBrittiska Jungfruöarna
Antal servrar3000+ i 94+ länder
Appar förWin 10, Linux, Mac, iOS och Android
Kompatibel med routrarJa
Antal samtida enheter som tillåts5
Support viaWebbformulär, chatt och mail
FildelningTillåts
Låser upp NetflixJa
Låser upp BBC iPlayerJa
Låser upp SVT PlayJa
Pengarna tillbaka-garanti30 dagar
Pris från:$6.67
WebbsidaExpressVPN.com

#3 IvacyVPN

ivacyvpn-landningssida-696x

IvacyVPN lirar utmärkt tillsammans med Kodi. Prisläget ser mycket bra ut och allt som allt presterar de inte lika bra som de två översta alternativen, men bra nog för att kvala in på en tredjeplats.

VPN-servrarna är kvicka, inga känsliga loggar sparas, supportmedarbetarna svarar på momangen och p2p samt Bittorrent-trafik tillåts på ett gäng öronmärkta servrar. Utöver detta finns lättbegripliga kom igång-guider för Kodi tillgängliga för alla tänkbara enheter. Jag provkörde även Genesis och Exodus Redux, och där var det aldrig tal om något laggande eller buffrande.

kodi-ivacy

VPN-tjänsten passar även utmärkt för gaming, och klarar av att låsa upp alla tänkbara tv-plattformar, inklusive Netflix (alla regioner) och BBC iPlayer.

För att sammanfatta läget: IvacyVPN blir omsprungna av de två toppalternativen, men då prisläget ser ut som det gör kniper de tredjeplatsen lik förbaskat.

Testa IvacyVPN nu!

Läs gärna den mer detaljerade recensionen för att få veta mer om IvacyVPN.

InformationAttribut
Företagets säteSingapore
Antal servrar1000+ i 100+ länder
Appar förWin 10, Mac, iOS och Android
Kompatibel med routrarJa
Antal samtida enheter som tillåts5
Support viaWebbformulär, chatt och mail
FildelningTillåts
Låser upp NetflixJa
Låser upp BBC iPlayerJa
Låser upp SVT PlayJa
Pengarna tillbaka-garanti30 dagar
Pris från$1.33
WebbsidaIvacyVPN.com

#4 RUSVPN

rusvpn-superhjälte-liten

RUSVPN har inget med Ryssland att göra. De har sin bas i Dominica, och presterar mycket bra inom många kategorier.

Egenutvecklade appar finns tillgängliga för iOS, Android, Mac samt Windows, och de lirar även finfint tillsammans med OpenVPN-routrar. Samtliga av apparna är dessutom utrustade med Kill Switch-skydd, vilket innebär att både IP- samt DNS-läckor kan förhindras på ett smidigt sätt.

Servrarna kunde dock må bra av en liten spark i baken, kundsupporten likaså, men om vi bortser från det finns det inte mycket att klaga på.

Om vi tar en kik på prisläget tjänar ni en hacka på att teckna er för ett lite längre abonnemang, vilket är mer eller mindre standard inom VPN-svängen.

Testa RUSVPN nu!

Lär dig mer om RUSVPN genom att läsa recensionen.

InformationAttribut
Företagets säteDominica
Antal servrar330+ i 35+ länder
Appar förWin 10, Mac, iOS och Android
Kompatibel med routrarJa
Antal samtida enheter som tillåts5
Support viaWebbformulär, chatt och e-post
FildelningJa
Låser upp NetflixJa
Låser upp BBC iPlayerJa
Låser upp SVT PlayJa
Pengarna tillbaka-garanti30 dagar
Pris från$2.99
WebbsidaRUSVPN.com

#5 NordVPN

nordvpn-logo-landningssida-696x

NordVPN har en självklar plats på många topplistor, så även denna. Serverparken är enorm, p2p- och Bittorrent-trafik tillåts på öronmärkta servrar och både Genesis och Exodus Redux fungerade hur bra som helst.

streaming-via-kodi-med-vpn-tjänst

Precis som alla andra toppleverantörer erbjuder även NordVPN egenutvecklade VPN-appar för de vanligaste enheterna, dvs. Mac, Windows, Android och iOS.

Prismässigt då? Jodå, NordVPN lägger sig förvånansvärt lågt, fast då måste ni förvisso teckna er för ett ganska långt abonnemang. För att minimera risken erbjuder många VPN-aktörer pengarna tillbaka-garantier. NordVPN:s garanti löper över 30 dagar, och om ni vill utnyttja den hojtar ni till på supportgänget – så betalar de tillbaka era slantar bums.

I övrigt ingår även “Double VPN”-funktionen, som gör att ni kan koppa upp er mot två VPN-servrar på en och samma gång. Om ni surfar i ett land med stark censur kan det verktyget komma väl till pass, men om ni bara vill maxa Kodi-upplevelsen bör den vara avstängd då hastighetsläget kan ta sig en smäll.

Det är väldigt lite som skiljer toppalternativen från varandra. NordVPN är i mina ögon inte det bästa valet för Kodi, men de presterar samtidigt bra nog för att kunna rekommenderas.

Testa NordVPN nu!

I NordVPN:s recension kan du läsa mer om allt som gör dem unika.

InformationAttribut
Företagets sätePanama
Antal servrar5600+ i 61+ länder
Appar förWin 10, Mac, iOS och Android
Kompatibel med routrar Ja
Antal samtida enheter som tillåts6
Support viaWebbformulär, chatt och mail
FildelningTillåts
Låser upp NetflixJa
Låser upp BBC iPlayerJa
Låser upp SVT PlayJa
Pengarna tillbaka-garanti30 dagar
Pris från€3.17
WebbsidaNordVPN.com

#6 Zenmate

zenmate-logo-landningssida

Zenmate fungerar utmärkt tillsammans med Kodi, och egenutvecklade appar finns tillgängliga för alla vanliga enheter, inklusive smarta tv-apparater samt Kodi-boxar. I övrigt är servrarna kvicka, rent säkerhetsmässigt finns det inte heller någonting att klaga över och inga känsliga loggar sparas.

VPN-företaget klarar av att överlista följande plattformar:

 • Youtube (USA)
 • Comedy Central (USA)
 • Hulu (USA)
 • Netflix (USA och Storbritannien)
 • BBC iPlayer
 • iTV Hub

Och både Exodus Redux samt Genesis fungerade hur bra som helst.

VPN-företaget ägs av samma moderföretag som basar över Cyberghost, och de presterar nästan lika bra. Det som talar till Zenmates fördel är egentligen bara prisläget, som ser lite trevligare ut i jämförelse mot listettan.

Testa Zenmate nu!

I recensionen kan du läsa mer om hur Zenmate presterar.

InformationAttribut
Företagets säteTyskland
Antal servrar300+ i 30+ länder
Appar förWin 10, Mac, iOS och Android
Kompatibel med routrarJa
Antal samtida enheter som tillåts5
Support viaWebbformulär och mail
FildelningTillåts
Låser upp NetflixJa
Låser upp BBC iPlayerJa
Låser upp SVT PlayJa
Pengarna tillbaka-garanti30 dagar
Pris från€2.22
WebbsidaZenmate.com

#7 OVPN

ovpn-logo-landningssida-696x-1

Svenska OVPN bjuder inte på någon jättelik serverpark, och egenutvecklade appar hittar vi ”bara” för Windows och Mac. Men trots det finns det en hel del att gilla.

Vi kan koppla upp i princip alla enheter som finns, inklusive routrar (AsusWrt, DD-WRT, OpenWrt, Tomato och pfSense), NAS-enheter och Rasberry Pi-burkar. OVPN är ett utmärkt val för alla som inte har någonting emot manuella installationer, som kan ta en stund, åtminstone för nyinvigda.

I övrigt håller VPN-servrarna en ganska bra nivå och fildelningstrafik tillåts överallt, men det är inte där som OVPN briljerar. Det är när det kommer till säkerhets- och integritetsläget som VPN-företaget glänser som mest. Alla servrar är hårddiskfria och upphovsrättslobbyn får alltid foten vid dörren. Det bevisar de varje månad genom att släppa så kallade transperensrapporter.

ovpn-transperensrapport

Och sist men inte slipper ni alla taskigt Google Translate-översatta guider och tips, som många av konkurrenterna bjussar på. Mer specifikt är OVPN ett starkt val för Kodi, som tål att övervägas.

Testa OVPN nu!

Läs gärna mer om hur OVPN presterar i recensionen.

InformationAttribut
Företagets säteSverige
Appar förWin 10, Mac, iOS och Android
Kompatibel med routrarJa
Antal servrar83+ i 13+ länder
Antal samtida enheter som tillåts4
Support viaWebbformulär, chatt och mail
FildelningTillåts
Låser upp NetflixJa
Låser upp BBC iPlayerNej
Låser upp SVT PlayJa
Pengarna tillbaka-garanti10 dagar
Pris från49 kr
WebbsidaOVPN.com

#8 PIA

pia-696x

PIA gör precis det de ska, och presterar utmärkt inom många kategorier. Egenutvecklade appar finns tillgängliga för alla vanliga enheter (Windows, Mac, iOS samt Android) och det var aldrig tal om något buffrande när Genesis samt Exodus Redux testkördes.

inget-buffrande

VPN-servrarna kan dock behöva vässas ett snäpp. De är inte långsamma, men toppalternativens serverparker är betydligt rappare i benen. Men om vi bortser från det lilla tillkortakommandet är kundsupporten bra uppstyrd, säkerhetsläget perfekt och prisläget är det inte heller något fel på.

Mer specifikt sköter Private Internet Access sig bra, men inte tillräckligt bra för att kunna sno åt sig en topposition i listan.

Testa PIA nu!

I den recension som utförts kan du läsa mer om PIA.

InformationAttribut
USAUSA
Antal servrar3245+ i 33+ länder
Appar förWin 10, Mac, iOS och Android
Kompatibel med routrarJa
Antal samtida enheter som tillåts5
Support viaWebbformulär, chatt och e-post
FildelningJa
Låser upp NetflixJa
Låser upp BBC iPlayerJa
Låser upp SVT PlayJa
Pengarna tillbaka-garanti7 dagar
Pris från$3.33
WebbsidaPIA.com

#9 Tunnelbear

tunnelbear-logo-landningssida-696x

Kanadensiska Tunnelbear nämner ingenting om Kodi på företagets webbsida, men det gör ingenting, de lirar utmärkt med Kodi i vilket fall. Servrarna är mycket rappa, och tack vare det var det aldrig frågan om något laggande när Kodi-apparna testkördes.

kodi-fungerar-med-13-clowns-appen

I övrigt finns egenutvecklade appar på plats för alla vanliga enheter och säkerhetsläget är det inte heller något fel på. VPN-företaget håller dessutom klaffen om upphovsrättslobbyn skulle knacka på och klarar av att låsa upp många tv-plattformar, men inte Netflix och BBC iPlayer, tråkigt nog.

Allt som allt är Tunnelbear ett ganska bra val för Kodi-torskar, men de kan inte mäta sig med toppalternativen som återfinns längst upp i listan.

Testa Tunnelbear nu!

Läs mer om Tunnelbears starka och svaga sidor i recensionen.

InformationAttribut
Företagets säteKanada
Antal servrar350+ i 22+ länder
Appar förWin 10, Mac, iOS och Android
Kompatibel med routrarJa
Kompatibel med routrarNej
Antal samtida enheter som tillåts5
Support viaWebbformulär och mail
FildelningTillåts
Låser upp NetflixNej
Låser upp BBC iPlayerNej
Låser upp SVT PlayJa
Pengarna tillbaka-garantiBedöms från fall till fall
Pris från:$4.99
WebbsidaTunnelbear.com

#10 IPVanish

ipvanish-landningssida-för-kodi

Då IPVanish tar ganska bra betalt för sig är det lätt att tro att de presterar lika bra som ExpressVPN, som också tillämpar en ganska saltad prisnivå. Men de tankegångarna stämmer inte. Även om egenutvecklade VPN-appar finns tillgängliga för alla tänkbara enheter och p2p- samt Bittorrent-trafik tillåts överallt kan de inte jämföra sig med de verkliga jättarna.

Som ni ser nedan var det aldrig tal om något buffrande när Kodi-apparna testkördes:

kodi-kan-streamas-utan-buffring-med-vpn

Men trots att så var fallet kan de inte rekommenderas fullt ut. Ta mig inte fel, IPVanish ett starkt VPN-alternativ, men inte tillräckligt kompetenta för att kunna rekommenderas till hundra procent.

Testa IPVanish nu!

Läs mer om hur IPVanish presterar i recensionen.

InformationAttribut
Företagets säteUSA
Antal servrar1300+ i 75+ länder
Appar förWin 10, Mac, iOS och Android
Kompatibel med routrar Ja
Antal samtida enheter som tillåts10
Support viaWebbformulär, chatt och e-post
FildelningJa
Låser upp NetflixJa
Låser upp BBC iPlayerJa
Låser upp SVT PlayJa
Pengarna tillbaka-garanti7 dagar
Pris från$6.49
WebbsidaIPVanish.com

Svar på vanligt ställda frågor

#1. Vilka VPN-tjänster fungerar inte tillsammans med Kodi?

I listan ovan hittar ni riktigt bra VPN-alternativ, och här kan ni ta en kik på bottennappen. Dessa VPN-aktörer passar inte för Kodi, eller någonting annat för den delen. Håll er borta!

F-Secure Freedome – p2p-trafik är helt förbjudet
OperaVPN – kan inte skydda hela internetuppkopplingen
SaferVPN – är blockerad av många p2p-tillägg, inklusive Real Debrid.
AirVPN – för långsamma servrar.
VPNHub – sparar känsliga uppgifter
HideMyIP – sparar känsliga uppgifter
HideMyAss – sparar känsliga uppgifter
VPNTunnel – sparar känsliga uppgifter
Easy Hide IP – sparar känsliga uppgifter
Avast Secureline – sparar för mycket

#2. En gratis VPN för Kodi – är det en bra idé?

Nej. Det finns hundratals VPN-alternativ som är helt gratis, och visst, dessa kan säkert verka lockande för nyinvigda.

Sanningen är dock att gratisalternativen är opålitliga. Samtliga av dem sparar känslig data och säljer vidare rubbet till diverse skumma reklambolag. I övrigt är plågsamt långsamma serverhastigheter, reklam och spionprogram vanliga på gratissidan.

#3. Är det lagligt att använda en VPN tillsammans med Kodi?

Ja. VPN-tekniken är fullt laglig i hela Europa, inklusive Sverige, Norge och Finland förstås. I länder som tillämpar stark censur, såsom Kina och Turkiet, kan det vara snäppet svårare att komma igång, men långtifrån omöjligt.

#4. Hur kommer ni igång med en VPN på Kodi-sidan?

Det är tekniskt möjligt att installera en VPN-tjänst direkt i Kodi-gränssnittet, men det är både onödigt och ineffektivt. Det bästa alternativet är att installera en VPN-app på den enhet ni använder för att kika på Kodi. Gör så här för att komma igång:

Steg 1: Välj en passande VPN-tjänst i listan ovan. Cyberghost(recension) rekommenderas starkast.

Steg 2: Installera en VPN-app på den enhet du använder för att kika på Kodi.

Steg 3: Logga in och koppla upp er mot en VPN-server (ju närmare servern ni är – desto snabbare går det).

cyberghost-windows-app

Steg 4: Öppna Kodi-appen och börja streama det material ni vill komma åt

ExpressVPN:s och Cyberghosts VPN-tjänster kan även installeras på Android-TV-enheter. I skrivande stund stöds följande Kodi-boxar:

 • Nvidia Shield
 • Xiaomi Mi Box
 • MXQ
 • Vontair
 • Magicsee
 • LEMFO
 • WeChip
 • Memobox
 • Transpeed
 • DQiDianZ

#5. Kodi och Rasberry Pi – funkar de bra tillsammans?

Ja. Men det kan vara svårt att komma igång. Om ni använder en Raspberry Pi-enhet måste VPN-tjänsten sidladdas via en APK-fil, och det är knepigt, i synnerhet för nybörjare.

Det bästa är om ni installerar Windows 10, eller prånglar in VPN-tjänsten i routern, så att Rasberry Pi-enheten (och alla andra pryttlar) skyddas per automatik.

#6. Kan man installera en VPN i routern?

Jepp, det var vi precis inne och nosade på. Om ni går den vägen skyddas alla enheter automatiskt och inga VPN-appar behövs, om ni håller er inom WiFi-nätets räckvidd vill säga.

Både Cyberghost(recension) och ExpressVPN(recension) fungerar utmärkt tillsammans med följande routrar:

 • Tomato
 • DD-WRT
 • OpenVPN

Tomato- och DD-WRT-programvaran måste installeras manuellt, medan många nyare routrar kommer med OpenVPN-stöd redan från fabrik.

Ni kan också låta en gammal dator fungera som en virtuell router. För att lyckas med det kopplar ni upp ”router-datorn” mot en VPN-server, för att efter det koppla upp de andra enheterna mot den virtuella router som precis skapats. Det är knappast den enklaste vägen att gå – men möjligheten finns.

delning-av-wifi-uppkoppling-för-windows-10

#7. Är Kodi lagligt?

Ja. Ni har säkert hört talas om snackare som påstår att så kallade ”Kodi-boxar” är olagliga, men det stämmer inte. Somliga IPTV-tjänster samt Kodi-appar kan dock vara olagliga. Men om ni använder en VPN döljs era riktiga IP-adresser, och ni blir därmed helt osynliga för alla övervakare, inklusive upphovsrättslobbyn.

#8. Finns det några nackdelar med att använda en VPN?

Hastighetsläget kan begränsas marginellt och det kan ta uppemot en kvart att komma igång. Värre än så är det inte. Om ni vill kunna välja och vraka bland alla VPN-alternativ – kika gärna in på topplistan. Där hittar ni alla VPN-företag som recenserats tillsammans med lite lättsmält fakta.

#9. Vad är en VPN-app

Kodi är en app, och VPN-företagen erbjuder i sin tur appar som gör att Kodi fungerar bättre. Mer specifikt döljer VPN-företagens appar era riktiga IP-nummer, vilket innebär att ni blir osynliga på nätet, undgår operatörernas hastighetsbegränsningar samt kan låsa upp alla tänkbara tv-portaler.

#10. Hur väljer ni den bästa VPN-tjänsten för Kodi?

Som vi redan gått igenom är egenutvecklade VPN-appar, snabba VPN-servrar och installationsguider för Kodi viktiga. Men om vi bortser från de kriterierna är även följande faktorer av vikt:

Krypteringsprotokoll: Säkra och effektiva krypteringsprotokoll måste finnas på plats.

Loggpolicyn: Inga känsliga loggar får sparas.

Kundsupport: Supportmedarbetarna måste vara kvicka och kompetenta.

Prisläget: VPN-företaget måste prestera utmärkt om vi tänker pris kontra prestanda.

Pengarna tillbaka-garantin: Nästan alla VPN-företag erbjuder pengarna tillbaka-garantier. Cyberghost är marknadsledande med sina 45 dagar, medan många av konkurrenterna tillämpar pengarna tillbaka-garantier som sträcker sig över 30 dagar.

Då var denna guiden avklarad, och med lite tur har ni hittat ett bra VPN-alternativ för Kodi. Om ni tycker att någonting är oklart eller bara vill tjattra lite – tjoa gärna till via kommentarsfältet.

Prenumerera
Notifiera mig om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

De senaste artiklarna

Mer om VPN