Meny

Battlestate Games använde sig av DMCA-lagen för att censurera youtuber

Battlestate Games, som ligger bakom multiplayerspelet Escape from Tarkov, skickade iväg en rejäl drös med DMCA-rapporteringar mot youtubern Eroktic. Rapporteringsfunktionen ska egentligen bara användas när någon bryter mot upphovsrättslagen, men Battlestate har erkänt att de använde rapporteringsverktyget för att få tyst på youtubern. Enligt samma spelstudio spred han ”lögner och hat”.

Eroktic ska ha uppmärksammat en säkerhetsbrist som kunde drabba spelarna, men Battlestate hävdade i sin tur att detta var fel, och gjorde allt för att videon skulle tas ner. DMCA-klagomålet ledde till att videon försvann från plattformen, trots att den inte bröt mot några lagar eller regler.

Eroktic e1545241912148

Battlestate gav sig dock inte där. Sammanlagt gav de sig på 47 av Eroktics videor som alla togs ner efter ett par dagar. Battlestate bad senare om ursäkt och sa att de inte skulle göra om det, men hävdar samtidigt att de använde sig av rapporteringsfunktionen för att skydda spelarna. En representant från spelstudion menar:

”Vi ville bara visa att det inte ska löna sig att ljuga. Spelet och vårt community förtjänar bättre.”

Eroktic säger till Torrentfreak att totalt två av 47 videor har kommit upp igen, och att han därmed straffats ekonomiskt. Battlestate Games klarade sig betydligt bättre då de inte straffades överhuvudtaget, om man inte räknar med dålig PR vill säga.

Prenumerera
Notifiera mig om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

De senaste artiklarna

Mer om VPN