Meny

Policy för gästinlägg samt sponsrade inlägg

Gästinlägg bidrar till många positiva konsekvenser. Kontakter kan knytas med nya, spännande människor samtidigt som läsarna får ta del av ett mer varierat innehåll. Men det finns dock ett antal regler och rekommendationer som gästförfattare bör förhålla sig till – och dessa går vi igenom nu.

Vi samarbetar inte med SEO-byråer

SEO-byråer erbjuder ett bra urval av kunder, och samarbetar (i regel) med textförfattare som skriver intressanta och träffsäkra artiklar.

Men då jag själv arbetar med SEO är dessa typer av tjänster inte nödvändiga för denna webbsida. Som en konsekvens av detta ignoreras samtliga annonserbjudanden som kan sammankopplas med SEO-byråer.

Regler för gästförfattare

En stor vikt bör läggas på att innehållet i fråga ska vara unikt och intressant. Material som innehåller för mycket repetition, för dålig grammatik eller är för dåligt strukturerat publiceras aldrig. Följande råd måste alltid följas:

 • Artikeln i fråga måste bestå av minst 500 ord, men betydligt mer om det tex. rör sig om en guide eller dylikt.
 • Innehållet måste vara detaljerat och unikt. Många artiklar dubbelkollas via webbverktyg såsom Copyscape.com. Innehåll av dålig kvalitet markeras alltid som spam av sökmotorer likt Google samt Bing, och är aldrig önskvärt.
 • Alla gästförfattare äger sitt eget arbete, men när detsamma lämnas över förbehåller vi oss rätten att utföra mindre förändringar som bland annat kan röra artikelbilder, överskådlig utformning och dylikt.
 • Samtliga utgående länkar kontrolleras. Ideella webbsidor behöver aldrig betala för utåtgående länkar – men kommersiella sådana måste ibland betala en viss ersättning. Den exakta summan beror på många faktorer, och den diskussionen tas bäst via e-post.
 • Använd ett bra språk samt korrekt grammatik. Det märks tydligt om en gästförfattare inte är ute efter att bidra med spännande innehåll, utan bara suktar efter en utåtgående länk mot sin egen webbsida. Jag har vid ett flertal tillfällen vägrat publicera innehåll som inte håller måttet – och kommer fortsätta att göra så så länge sajten existerar.
 • Jag är ingen elak paragrafryttare. Ni kan alltid diskutera fritt med mig och komma med diverse förslag. Jag är inte omöjlig på något sätt.

Dessa ämnesområden är extra intressanta

På VPNBasen publiceras främst teknikrelaterade nyheter. Om ni vill ha en bra översikt vad gäller ämnesområden som passar extra bra – släng gärna en blick mot på de senaste publicerade inläggen på landningssidan.

I korthet uppskattar många av läsarna artiklar inom följande områden:

 • Medieprogram (tex. Kodi och Plex)
 • IT-säkerhet
 • Fildelning
 • VPN (tekniken, apparna, nya krypteringsformer etc.)
 • Nya teknik- och censurlagar

Den första kontakten bör tas via e-post

Som rubriken säger – alla samarbetsförslag bör i första hand diskuteras via e-post.

De senaste artiklarna

Mer om VPN