Meny

Topplistan – de bästa VPN-tjänsterna år 2020

I dagsläget finns det omkring 200 till 300 VPN-tjänster som kommer och går. De oseriösa rackarna lägger ofta ner verksamheten helt eller byter namn, medans de stabila alternativen tuffar på som vanligt.

Alla VPN-leverantörer (utan undantag) lovar exakt samma saker: En säker och anonym internetupplevelse, starka krypteringsalternativ (”Military grade encryption” – som det så fint heter) samt moderna säkerhetsfunktioner.

Hur hittar man den bästa VPN-tjänsten?

Då VPNBasen och alla andra VPN-jämförelsesajter får ersättning för att förmedla vidare kunder är det vanligt att många av de recensioner du hittar online inte är 100% ärliga. Men så är det inte här.

Jag tänker inte riskera mitt eget eller sidans rykte genom att rekommendera osäkra eller underpresterande VPN-tjänster. Samtliga av de recensioner som listas på sajten är helt ärliga och grundligt genomförda – det kan du lita på.

De bäst presterande VPN-leverantörerna har kartlagts

I skrivande stund har 60+ VPN-leverantörer recenserats, och ingenting har glömts. Alla recensioner svarar på följande frågor (och många fler):

 • Finns det någon möjlighet att låsa upp svenska och utländska streamingtjänster?
 • Hur kvick och kunnig är kundserviceavdelningen?
 • Hur bra är prisläget kontra det som erbjuds?
 • Är apparna säkra samt enkla att använda?
 • Hur snabba är VPN-servrarna?
 • Hur väl skyddas fildelare?
 • Ingår stöd för de säkraste VPN-protokollen?
 • Erbjuds säkra och användarvänliga VPN-appar för alla vanliga enheter?

Läs gärna mer om hur recensionsprocessen går till här.

Dessa 10 VPN-leverantörer presterar bäst

De bäst presterande VPN-företagen sparar inga känsliga loggar som riskerar att identifiera er på webben. De döljer era riktiga IP-nummer på ett effektivt sätt, och tar inte mer betalt än nödvändigt. Lägg gärna märke till att unika rabatter (i många fall) inkluderas, såvida du klickar dig vidare via de länkar som återfinns i denna artikel. 

Nog snackat – nu tar vi en kik på de 10 bästa VPN-tjänsterna år 2020:

#1 Cyberghost – en starkt presterande VPN-jätte

cyberghost-landningssida-696

Cyberghost är en rumänsk VPN-aktör som erbjuder 6.200+ servrar i 90+ länder, vilket gör dem till något av en bjässe på VPN-marknaden.

Egenutvecklade appar erbjuds för bland annat iOS, Android, Windows, Linux och Mac. Till och med router-installationerna går blixtsnabbt. Säkerhetsläget kartlades med hjälp av sammanlagt fem webbtjänster och som väntat fanns det ingenting att anmärka på. Utöver detta erbjuds även Kill Switch-funktionalitet för Windows, Mac och iOS. Tack vare detta smidiga lilla verktyg bryts all internettrafik automatiskt om vi skulle tappa kontakten med Cyberghosts servrar.

Fullt stöd finns även för Tor-webbläsaren och fildela kan vi göra på samtliga servrar. Det enda lilla kruxet är att vår webbtrafik filtreras via de nederländska servrarna när vi laddar ner torrenter, men detta gör ingenting då hastigheten inte påverkas ett jota. Sammanlagt utfördes hastighetstester i tre länder och Cyberghost klarade sig mycket bra även där.

Det går även finfint komma åt Netflix amerikanska utbud samt BBC iPlayer, och samtliga moderna säkerhetsprotokoll finns tillgängliga, inklusive: OpenVPN, PPTP samt L2TP/IPSec.

Prismässigt finns det heller inte någonting att klaga på – och om du tecknar dig för ett längre abonnemang kommer du vansinnigt billigt undan.

Just nu får du sex gratismånader om du tecknar dig för ett år hos Cyberghost. Erbjudandet är exklusivt för VPNBasen, och har inget slutdatum.

Testa Cyberghost nu!

Läs gärna recensionen för att få mer information om hur Cyberghost presterar.

FaktaInfo
Företagets säteRumänien
Antal servrar6200+ i 90+ länder
Appar förWin 10, Linux, Mac, iOS och Android
Kompatibel med routrarJa
Antal samtida enheter som tillåts7
Support viaWebbformulär, chatt och mail
FildelningTillåts
Låser upp NetflixJa
Låser upp BBC iPlayerJa
Låser upp SVT PlayJa
Pengarna tillbaka-garanti45 dagar
Pris från€2.75
WebbsidaCyberghost.com

#2 ExpressVPN – en säker gigant som klarar av allt

expressvpn-landningssida-2020-696x

ExpressVPN slog upp sina dörrar år 2009 och har sitt säte i Brittiska Jungfruöarna. Allt som allt är företaget en av världens mest populära VPN-leverantörer, och efter att ha provkört tjänsten i några veckor förstår jag varför.

3000+ servrar erbjuds i 94+ länder och stöd ges för alla moderna VPN-protokoll, inklusive OpenVPN, IKEv2 samt IPsec.

Inga IP-, DNS- eller WebRTC-läckor kunde hittas och all programvara som testades var fria från både virus och diverse spionprogramvara.

Apparna är lättanvända och inbyggd Kill Switch-funktionalitet erbjuds för Windows, Mac och iOS. Netflix amerikanska utbud samt BBC iPlayer går att nå och vi kan fildela via Bittorrent- samt p2p-tekniken från vilken server vi än kopplar upp oss på. Hastigheterna går inte heller av för hackor, och med handen på hjärtat erbjuder ExpressVPN ruskigt stabila servrar. 

Finns det någonting negativt att säga om VPN-jätten då? Nja, det är knappast någon budget-VPN vi snackar om. För att sammanfatta läget: ExpressVPN presterar perfekt inom precis varenda kategori, och då har de också rätt att ta ut en extra slant. Om det något saltade prisläget inte är något problem bör det här VPN-företaget ses som ett utmärkt alternativ.

Just nu får du tre månader gratis om du tecknar dig för ett år. Erbjudandet är exklusivt för VPNBasens läsare, och appliceras per automatik om du klickar dig vidare via våra länkar.

Testa ExpressVPN nu!

Läs gärna mer om vad andra användare tycker om ExpressVPN i recensionen.

FaktaInfo
Företagets säteBrittiska Jungfruöarna
Antal servrar3000+ i 94+ länder
Appar förWin 10, Linux, Mac, iOS och Android
Kompatibel med routrarJa
Antal samtida enheter som tillåts5
Support viaWebbformulär, chatt och mail
FildelningTillåts
Låser upp NetflixJa
Låser upp BBC iPlayerJa
Låser upp SVT PlayJa
Pengarna tillbaka-garanti30 dagar
Pris från:$6.67
WebbsidaExpressVPN.com

#3 OVPN – den bäst presterande svenska VPN-lösningen

ovpn-landningssida-696

OVPN är en helsvensk VPN-leverantör som erbjuder både kundsupport och appar på svenska. Alla halvtaskiga Google Translate-översättningar kan med andra ord slänga sig i närmsta vägg.

Men men, för att hamna på topplistan räcker det knappast med goda grammatikkunskaper: Den VPN-uppkoppling som erbjuds måste vara av toppklass, och som tur är presterade OVPN mycket bra inom nästan alla kategorier.

Serverparken växer kontinuerligt, och just nu är det 83+ sådana i 13+ länder som gäller. Säkerhetsmässigt förlitar de sig på OpenVPN-protokollet som får arbeta i tandem med AES 256-algoritmen, vilket känns som en riktigt logisk idé. Stöd ska för övrigt läggas till för WireGuard-protokollet, med där har de en bit kvar innan samma protokoll kan lanseras skarpt. I övrigt utfördes ett antal säkerhetstester, och precis som förväntat kunde inget fuffens identifieras, om man kan kalla diverse IP- och DNS-läckor för fuffens vill säga.

Allt som allt kan fyra enheter vara uppkopplade samtidigt, vilket är mer eller mindre standard. Kill Switch-funktionalitet hittar vi för Windows och Mac och fildelning via torrenting samt p2p stöds på samtliga servrar.

VPN-företagets servrar är inte snabbast i klassen, men vansinnigt stabila. Jag provkörde tjänsten i flera veckor och hastigheterna dippade nästan aldrig under 50 Mbps oavsett vilket land jag kopplade upp mig mot, vilket är unikt.

Nåväl. Vad ska vi klaga på då? BBC iPlayer kan inte överlistas och egenutvecklade appar på mobilsidan blir vi utan, men det är verkligen allt. OVPN ger sig dock inte. De förbättrar sig undan för undan, och snart har jag inte någonting att gnälla över. VPN-företaget låser numera upp Netflix (USA, Tyskland och Sverige) och alla tänkbara nordiska tv-plattformar såsom SVT Play, HBO Nordic, YLE Areena samt många fler. Och när det kommer till apparna ska mobila sådana (dvs. iOS- och Android-varianter) vara på ingång år 2020.

OVPN utmärker sig speciellt på en punkt, och det är när det kommer till säkerhetsläget. Inga känsliga loggar sparas! Servrarna har inte ens någon fysisk lagring (HDD/SSD), vilket innebär att OVPN-gänget aldrig har någonting vettigt att lämna ut om diverse upphovsrättsorganisationer eller dylikt knackar på. Utöver detta har de aldrig samarbetat med några sådana skummisar, och lär aldrig göra det heller.

Prismässigt kommer vi dessutom rätt billigt undan. Om du tecknar dig för 1+ år behöver du bara betala 49 kronor varje månad, vilket knappast kan betraktas som alltför blödigt.

Samtliga av VPNBasens läsare (som klickar sig vidare via våra länkar) får Multihop-stöd per automatik. Denna funktion kostar i vanliga fall 480 kronor årligen. Även detta erbjudande är exklusivt för VPNBasen.

Testa OVPN nu!

Läs gärna mer om hur OVPN presterar i recensionen.

FaktaInfo
Företagets säteSverige
Appar förWin 10, Mac, iOS och Android
Kompatibel med routrarJa
Antal servrar83+ i 13+ länder
Antal samtida enheter som tillåts4
Support viaWebbformulär, chatt och mail
FildelningTillåts
Låser upp NetflixJa
Låser upp BBC iPlayerNej
Låser upp SVT PlayJa
Pengarna tillbaka-garanti10 dagar
Pris från49 kr
WebbsidaOVPN.com

#4 IvacyVPN – ett överpresterande lågprisalternativ

landningssida-för-ivacyvpn

IvacyVPN är förmodligen något okända för oss svenskar, men jag har provkört VPN-tjänsten, tillsammans med omkring 60 andra vill säga – och var toknöjd.

Sammanlagt erbjuds 1000+ servrar i 100+ länder, inkl. Sverige, USA samt Storbritannien. Hastigheterna går det inte heller att klaga över (100+ Mbps i Sverige), och egenutvecklade appar finns tillgängliga för alla vanliga enheter, inklusive iOS, Android, Mac, Pc, routrar samt Linux.

Säkerhetsmässigt är det AES 256-kryptering som gäller, vilket är mer eller mindre branschstandard. Samtliga säkerhetstester som utfördes klarade IvacyVPN-gänget sig igenom utmärkt – de fick även beröm för att loggpolicyn var, och fortfarande är, helt vattentät.

Samtliga läsare får ta del av en rabatt motsvarande 90 % om du tecknar dig för ett femårsabonnemang hos IvacyVPN. Den nya månadsavgiften motsvarar då cirka 10 kronor. Erbjudandet är unikt för VPNBasen, och om du vill veta mer om rabatterbjudandet, klicka här.

Testa IvacyVPN nu!

Läs gärna den mer detaljerade recensionen för att få veta mer om IvacyVPN.

FaktaInfo
Företagets säteSingapore
Antal servrar1000+ i 100+ länder
Appar förWin 10, Mac, iOS och Android
Kompatibel med routrarJa
Antal samtida enheter som tillåts5
Support viaWebbformulär, chatt och mail
FildelningTillåts
Låser upp NetflixJa
Låser upp BBC iPlayerJa
Låser upp SVT PlayJa
Pengarna tillbaka-garanti30 dagar
Pris från$1.33
WebbsidaIvacyVPN.com

#5 ZenmateVPN – ett starkt presenterande budgetval

zenmatevpn-landningssida-liten

Zenmate ägs av samma moderbolag som Cyberghost, dvs. Kape Technologies. Men trots detta finns det en lång rad olikheter VPN-företagen emellan. I korthet är Cyberghost mer av en premiumleverantör, medans Zenmate främst riktar in sig mot prismedvetna kunder.

Men men, stämmer den gamla ”man får det man betalar för”-dängan? I många fall – men inte här. ZenmateVPN presterar faktiskt bra eller mycket bra inom alla mätbara kategorier, även om de ligger en liten bit från det absoluta toppskiktet.

Mer specifikt är apparna välsvarvade som bara den, serverparken är dock inte lika tilltagen i jämförelse med VPN-jättarna direkt ovanför. Men det gör ingenting när det går undan så här pass bra. I övrigt presterar de utmärkt i många andra kategorier som bland annat rör säkerhetsläget, loggpolicyn, stödet för fildelning, stödet för att låsa upp Netflix och BBC iPlayer – tillsammans med mycket mer.

Zenmate kan beskrivas som ett mycket bra instegsalternativ för alla som vill ta del av en riktigt vass VPN-tjänst. Prisnivån har dessutom sänkts i ett antal omgångar – och mycket billigare än så här blir det nog aldrig.

Zenmate erbjuder 6 månader gratis, om du tecknar dig för 18 månader. Rabatterbjudandet gäller tillsvidare, och är exklusivt för VPNBasens läsare.

Testa Zenmate nu!

I recensionen kan du läsa mer om hur Zenmate presterar.

FaktaInfo
Företagets säteTyskland
Antal servrar300+ i 30+ länder
Appar förWin 10, Mac, iOS och Android
Kompatibel med routrarJa
Antal samtida enheter som tillåts5
Support viaWebbformulär och mail
FildelningTillåts
Låser upp NetflixJa
Låser upp BBC iPlayerJa
Låser upp SVT PlayJa
Pengarna tillbaka-garanti30 dagar
Pris från€2.22
WebbsidaZenmate.com

#6 Surfshark – ett prisvärt VPN-alternativ med kvicka servrar

surfshark-landningssida-liten

Surfshark är en relativt nystartad VPN-leverantör som erbjuder 1.000+ servrar i 61+ länder och har sitt säte i Panama (schyssta datalagar).

Det säkerhetsmässigt starkaste alternativet som vi kan använda oss av består av en AES 256-krypterad uppkoppling via OpenVPN-protokollet, och jepp, detta funkar utmärkt via Surfshark. Stöd finns även för IKEv2, SSTP, PPTP samt L2TP/IPSec, vilket kan vara bra om din enhet inte stödjer OpenVPN-standarden.

Alla servrar som testades visade prov på bra hastigheter och det går även utmärkt att komma åt det amerikanska Netflixutbudet samt BBC iPlayer. Kill Switch-stöd hittar vi för Windows, Mac samt iOS och utöver detta ingår även en Multihop-funktion (vi surfar från flera VPN-servrar samtidigt – säkerheten ökar).

Surfshark är också av få VPN-leverantörer som tillåter oss att surfa från ett obegränsat antal enheter samtidigt. Tack vare detta behöver vi aldrig teckna oss för mer en ett konto för att kunna surfa anonymt.

Fildelning via torrenting och p2p fungerar utmärkt (och snabbt går det) och apparna är minimalistiska, lättanvända samt kvicka. Egenutvecklade appar erbjuds för Windows, Mac, Linux, iOS och Android och några säkerhetsbrister kunde inte hittas överhuvudtaget.

Men priset då? Då Surfshark fortfarande är relativt nya inom VPN-svängen vill de bygga upp en stor kundbas. Priset du betalar är därför riktigt lågt, i synnerhet om du kör på det längsta abonnemanget. 

Om vi ska hitta någonting negativt får vi leta länge och väl. Serverhastigheterna i USA stannade på omkring 45 Mbps nerströms, men det är trots allt ett hack över medelnivån.

Testa Surfshark nu!

Ta gärna en titt i recensionen för att få reda på hur Surfshark presterar i detalj.

FaktaInfo
Företagets säteBrittiska Jungfruöarna
Antal servrar1.000+ i 61+ länder
Appar förWin 10, Mac, iOS och Android
Kompatibel med routrarJa
Antal samtida enheter som tillåtsObegränsat
Support viaWebbformulär, chatt och mail
FildelningTillåts
Låser upp NetflixJa
Låser upp BBC iPlayerJa
Låser upp SVT PlayJa
Pengarna tillbaka-garanti30 dagar
Pris från€2.09
WebbsidaSurfshark.com

#7 NordVPN – en av världens bästa VPN-lösningar

nordvpn-landningssida-liten

Panama-baserade NordVPN är världens största VPN-leverantör, åtminstone sett till den enorma serverparken. VPN-företaget förfogar över 5.600+ sådana in 61+ länder. Utöver detta erbjuds även dubbel kryptering som innebär att vi kan använda oss av två VPN-servrar samtidigt, vilket är underbart rent säkerhetsmässigt.

De egenutvecklade appar som erbjuds är lättanvända samt säkra och Kill Switch-funktionalitet hittar vi på både Windows- och Mac-appen.

På säkerhetsfronten finns det heller ingenting att klaga på. Inga IP-, DNS-, WebRTC-läckor eller annat fuffens kunde hittas i de säkerhetstester som utfördes. Ett fullt stöd finns även för att komma åt utländska streamingtjänster såsom BBC iPlayer samt Netflix amerikanska utbud.

Upp till sex pryttlar kan vara uppkopplade samtidigt mot ett och samma konto och enhetsstödet är enormt. Det kvittar vad du vill koppla upp: Android, iOS, Windows, Mac, Linux, Chrome OS, din router, NordVPN ger fullt stöd för allt. Om vi tecknar oss för ett längre abonnemang sticker även priset ner från €10.87/m till €3.17/m, vilket inte är helt fel.

Det enda negativa som går att hitta är att vi måste binda oss rätt länge för att kunna spara kosing. Men tack vare pengarna tillbaka-garantin som sträcker sig över 30 dagar bör detta inte vara några problem.

I skrivande stund erbjuder NordVPN samma pris för sitt 2-årsabonnemang, i jämförelse med 3-årsabonnemanget. Erbjudandet är exklusivt för VPNBasen och gäller tillsvidare.

Testa NordVPN nu!

I NordVPN:s recension kan du läsa mer om allt som gör dem unika.

FaktaInfo
Företagets sätePanama
Antal servrar5600+ i 61+ länder
Appar förWin 10, Mac, iOS och Android
Kompatibel med routrarJa
Antal samtida enheter som tillåts6
Support viaWebbformulär, chatt och mail
FildelningTillåts
Låser upp NetflixJa
Låser upp BBC iPlayerJa
Låser upp SVT PlayJa
Pengarna tillbaka-garanti30 dagar
Pris från€3.17
WebbsidaNordVPN.com

#8 RUSVPN: En relativt stark nykomling

rusvpn-landningssida-liten

Låt inte namnet lura er, RUSVPN har ingenting med Ryssland att göra. Det här VPN-företaget har sitt säte i den Dominica, och presterade faktiskt över förväntan, trots att de är ganska nytillkomna inom VPN-svängen.

Vi inleder med att titta närmare på vad VPN-företaget gör rätt. En lång rad pålitliga VPN-protokoll finns på plats, fildela kan vi göra precis överallt och inga känsliga loggar sparas. Utöver detta gör VPN-apparna precis det de ska, men de kan vara något sparsmakade för expertanvändare. För att knyta ihop säcken ser prisnivån trevlig ut, och säkerhetsläget likaså.

Om vi istället fokuserar på de aspekter som inte var helt perfekta var kundsupport-gänget något svårväckt. VPN-servrarna var dessutom lite småtrötta, men till VPN-företagets försvar förbättrades hastighetsläget vid den andra mätningen.

Allt som allt gör RUSVPN så pass mycket rätt att de kan rekommenderas. Trots de små tillkortakommandena presterar de bättre än många av konkurrenterna.

Ange ”VPNBASEN20” (instruktioner) för att få 20 % rabatt på samtliga RUSVPN-abonnemang. Erbjudandet är exklusivt för VPNBasen, och har inget slutdatum.

Testa RUSVPN nu!

Lär dig mer om RUSVPN genom att läsa recensionen.

FaktaInfo
Företagets säteDominica
Antal servrar330+ i 35+ länder
Appar förWin 10, Mac, iOS och Android
Kompatibel med routrarJa
Antal samtida enheter som tillåts5
Support viaWebbformulär, chatt och e-post
FildelningJa
Låser upp NetflixJa
Låser upp BBC iPlayerJa
Låser upp SVT PlayJa
Pengarna tillbaka-garanti30 dagar
Pris från$2.99
WebbsidaRUSVPN.com

#9 Trust.Zone – ett säkert och kvickt budgetalternativ

trustzone-liten

Seychelliska Trust.Zone utmärker sig främst på två sätt: Den låga prisnivån samt de kvicka serverhastigheterna (de presterar lika bra som Cyberghost – dvs. förstaalternativet på topplistan). Serverparken är inte överdrivet stor jämfört med jättarna, men det gör inget när det går undan såhär pass bra.

Egenutvecklade appar erbjuds för bland annat Windows, Mac, Android och Linux. Och samtliga av dessa erbjuder Kill Switch-funktionalitet.

Torrenting samt p2p tillåts på samtliga servrar och utöver detta går det även finfint att komma åt det amerikanska Netflix-utbudet samt BBC iPlayer.

Trust.Zone sviker heller inte på säkerhetssidan. Fullt stöd finns för att koppla upp sig via OpenVPN-protokollet med AES 256-kryptering. Som reservalternativ erbjuds även L2PT-protokollet, som inte går av för hackor det heller.

På minussidan då? Som vanligt när det kommer till de VPN-alternativ vi hittar på topplistan får vi rota långt ner i lådan för att hitta någonting negativt att säga. Någon egenutvecklad iOS-app erbjuds inte, men det är allt. Det tar verkligen emot att kritisera toppalternativen när de presterar såhär pass bra.

Testa Trust.Zone nu!

Läs gärna recensionen för att få veta mer om hur Trust.Zone presterar.

FaktaInfo
Företagets säteSeychellerna
Antal servrar164+ i 40+ länder
Appar förWin 10, Mac, iOS och Android
Kompatibel med routrarJa
Antal samtida enheter som tillåts5
Support viaWebbformulär
FildelningJa
Låser upp NetflixJa
Låser upp BBC iPlayerJa
Låser upp SVT PlayJa
Pengarna tillbaka-garanti10 dagar
Pris från$2.88
WebbsidaTrustZone.com

#10 ProtonVPN – en högpresterande VPN-aktör

protonvpn-landningssida-liten

Schweiziska ProtonVPN är grundat av ett gäng CERN-forskare, som även ligger bakom den bergsäkra e-posttjänsten Protonmail.

I korthet klarade ProtonVPN-gänget sig utmärkt i våra tester. Apparna är användarvänliga, alla viktiga säkerhetsprotokoll finns tillgängliga, säkerhetsläget är perfekt och loggpolicyn är fullkomligt vattentät.

Utöver detta är växer serverparken som bara den, och VPN-servrarna är dessutom betydligt kvickare än genomsnittet. Det är heller inga problem att låsa upp Netflix samt SVT Play, fildela kan vi göra överallt – och snabbt går det. Om du vill komma i kontakt med kundsupporten är det webbformulär som gäller, och ett utförligt svar dimper i sådana fall ner efter ungefär en timme. Åtminstone enligt mina egna erfarenheter.

Prisläget då? Det ser ganska trevligt ut. Du måste ha i åtanke att ProtonVPN vanligtvis inte betraktas som någon budgetleverantör. Här betalar du för ett säkerhetsläge utöver det vanliga – och det är också det du får. Sammanfattningsvis gör VPN-aktören en mycket bra prestation om vi tänker prisnivån kontra prestandan – och mer specifikt kan ProtonVPN rekommenderas helhjärtat.

Testa ProtonVPN nu!

Ta gärna del av recensionen för att lära dig mer om hur ProtonVPN presterar.

FaktaInfo
Företagets säteSchweiz
Antal servrar628+ i 44+ länder
Appar förWin 10, Mac, iOS och Android
Kompatibel med routrarJa
Antal samtida enheter som tillåts6
Support viaWebbformulär och mail
FildelningTillåts
Låser upp NetflixJa
Låser upp BBC iPlayerJa
Låser upp SVT PlayJa
Pengarna tillbaka-garanti30 dagar
Pris från:$4.00
WebbsidaProtonVPN.com

Svar på vanliga frågor som rör VPN-tekniken

Nedan visar vi svar på vanligt förekommande frågor som du kan tänkas ha i samband med att du väljer den bästa VPN-tjänsten.

 • Vilken VPN-tjänst är bäst?

  CyberGhostExpressVPN samt OVPN kan nämnas som tre mycket starka VPN-alternativ, som alla bör betraktas som bra val. Cyberghost bör dock beskrivas som det bästa allroundalternativet.

 • Visar era tester vilken VPN som har bäst integritet?

  Ja, vi har granskat samtliga av VPN-företagens loggavtal, vilket har visat på att många VPN-tjänster vurmar om din integritet, dvs. inte sparar några känsliga loggar. De VPN-leverantörer som samarbetat med myndigheter och regeringar har uppmärksammats, och fått ta emot kritik för detta.

  CyberGhost samt ExpressVPN sparar inga känsliga loggar, och det gör inte heller OVPN, även om svenska filmbolag försökt få dem att lätta på locket.

 • Vilken VPN-tunnel är bäst?

  En VPN-tunnel och en VPN-tjänst innebär exakt samma sak; att ett säkerhetsföretag anonymiserar din internetuppkoppling. Det svar du hittar ovan är träffsäkert för även denna fråga.

 • Vad är en VPN-tjänst?

  En VPN, eller VPN-tjänst, kapslar in hela internetuppkopplingen och skapar en skyddande tunnel mellan dig och VPN-leverantören. All internettrafik skyddas på ett mycket effektivt sätt, vilket innebär att din internetoperatör (tex. Telia, Telenor eller Tele2 etc.) inte kan se vad du gör på nätet.

  Mer specifikt byter VPN-företagen ut din personliga identifierare på webben, dvs. ditt IP-nummer. Om tex. en internetoperatör, upphovsrättslobbyn eller en hacker fått tag på det anonyma IP-numret kan de inte göra någonting alls. Alla VPN-företag på topp 10-listan håller klaffen om någon konstig förfrågan skulle dyka upp på skrivbordet.

  Läs mer: Vad är en VPN? (Komplett guide)

  Med en VPN-uppkoppling i ryggen kan du även byta din geografiska position. Om du väljer att koppla upp dig mot en brittisk server är det precis därifrån du surfar. Tack vare detta kan en lång rad regionslåsta streamingplattformar låsas upp, såsom Netflix och BBC iPlayerSVT PlayHBO NordicViaplayNRK och många fler.

  Om vi grottar ner oss i den tekniska biten består en VPN-uppkoppling av två delar. Den första är det VPN-protokoll du använder dig av och den andra delen består av krypterings-protokollet. AES 256-algoritmen är den starkaste krypteringsformen och OpenVPN är det mest populära VPN-protokollet.

 • Är det lagligt att använda en VPN-tjänst?

  Ja. VPN-tekniken fullt tillåten nästan överallt, inklusive Sverige förstås. Men i länder som tillämpar starka censurlagar, likt Kina, Irak samt Iran, är läget lite mer komplicerat.

  Många VPN-företag, såsom Cyberghost och NordVPN, har specialiserat sig på att göra era VPN-uppkopplingar osynliga i länder som förbjuder VPN-tekniken. Jag har kopplat upp mig mot VPN-nätverk i både Kina och Turkiet, och det fungerade hur bra som helst.

  Läs mer: I dessa länder är VPN-tekniken förbjuden

  Tänk bara på att hålla dig borta från Tor-nätverket och inte skylta med att du använder en VPN så borde det inte uppstå några problem.

 • Kan Netflix och BBC iPlayer låsas upp?

  Ja, det går alldeles utmärkt i ungefär 75% av fallen. Många VPN-företag klagar av att låsa upp i princip allt.

  Innan 2016 kunde alla VPN-företag överlista både Netflix och BBC iPlayer på ett nafs. Den tiden är dock förbi, och det är Hollywoods fel att så är fallet. Då mediebolagen vill kunna sälja exakt samma material (tex. en tv-serie) till flera olika regioner måste många större tv-plattformar låsa ute allt eller delar av sitt material för kunder som bor i ”fel” länder.

  I slutet av 2016 fick Netflix ta emot en hel del kritik för att de bugat och bockat för Hollywood. Men trots det valde streamingjättens vd att mopsa upp sig vid ett investeringsmöte, där han hade följande att säga:

  ”Det är bara en liten och högljudd minoritet som vill kunna låsa upp Netflix, det är inget att bry sig om”

  Där hade han dock fel. Många VPN-företag var redo att ta upp kampen. TorGuards vd kontrade på ett ganska snyggt sätt:

  ”Netflix will be pushing this plan forward soon, and when that happens, TorGuard will immediately deploy new server IP addresses so users can still bypass blocks.”

  Många (men långtifrån alla) större VPN-företag har resurser och kunnande nog att överlista tv-plattformarnas fula tricks. Det hjälper inte ett dyft att många streamingplattformar har infört starka brandväggar för att VPN-företagen inte ska kunna ”lura systemet”.

  Själva förloppet kan beskrivas som lite av en katt och råtta-lek där de större VPN-företagen ofta vinner och de mindre VPN-aktörerna vanligtvis åker på storstryk.

 • Passar en VPN för fildelning?

  Svaret är ett rungande ja. Då VPN-företagen byter ut våra riktiga IP-nummer mot anonyma sådana kan upphovsrättslobbyn inte komma och kladda med sina smetiga fingrar. Alla VPN-aktörer värt sitt salt håller klaffen om upphovsrättslobbyn försöker begära ut kunduppgifter.

  OVPN ett exempel. De släpper regelbundna transperensrapporter som alla berättar exakt samma sak – att de aldrig tjallar på sina kunder.

  ovpn-upphovsrättslobbyn

 • Är det osäkert att fildela utan en VPN?

  Ja, och det finns två orsaker till att så är fallet. Men innan jag snackar mer om dem måste vi gå igenom hur Bittorrent-protokollet är uppbyggt.

  Bittorrent-protokollet är underbart, det kan vi inte komma ifrån. Men det har en stor svaghet. När du laddar ner en torrent skyltar du med din riktiga IP-adress, och det är inte bra alls.

  Då alla internetoperatörer måste spåra sina användare och tvingas lätta på locket om upphovsrättslobbyn kommer och knackar på är problemet med kravbreven fortfarande stort. Det spelar ingen roll om du är skyldig eller inte. Då upphovsrättslobbyn allierat sig med skumma advokatbyråer väljer många att betala kravbreven för att få saken ur världen.

  Men gör inte det för allt i världen. Upphovsrättslobbyn gillar att gapa och hota, men några fildelare har de inte åtalat. Förmodligen då ett IP-nummer väger ganska lätt i rättssammanhang. Jag väljer att använda en VPN istället för att på så sätt kunna ge ett stort långfinger åt hela utpressningsbranschen, och det borde du också göra.

  Utöver detta kan cyberbrottslingar och hackers hitta på mycket bus om de får tillgång till era riktiga IP-nummer. Men om du döljer dig via en VPN kan de inte göra ett jota. Då får de ett anonymt IP-nummer uppkört i ansiktet, och den informationen är fullkomligt värdelös.

 • Hur ser VPN-företagen på fildelning?

  Det varierar. Hos listettan Cyberghost samt hos ExpressVPN kan du fildela precis överallt. Andra VPN-aktörer har valt att öronmärka ett gäng p2p-servrar för just det ändamålet, och det kan beskrivas som en bra – men inte helt perfekt lösning.

  Vissa VPN-företag säger dock stopp och belägg när det kommer till fildelning. F-Secure Freedome är ett exempel. Men det är lyckligtvis ganska få VPN-företag som har den tråkiga inställningen, och själv skulle jag inte röra Freedome om de så slängde VPN-tjänsten efter mig.

 • Sparar VPN-företagen några loggar?

  Ja. Alla VPN-aktörer sparar loggar, annars skulle de inte kunna leverera en fungerande tjänst. Det intressanta är huruvida loggarna kan räknas som känsliga eller inte.

  För att du ska kunna få reda på det måste loggavtalen granskas, och det har jag gjort i precis varenda recension. De VPN-företag som sparar känsliga eller för många uppgifter straffas rejält – det kan du lita på.

 • Vilka typer av loggar sparas?

  I korta drag kan loggarna delas upp i två kategorier: känsliga och onödiga.

  De känsliga loggarna består av tex. IP-adresser, DNS-förfrågningar och annat som kan röja er identitet. VPN-företag som lägger vantarna på sådana typer av uppgifter är inte vatten värda.

  Efter det hittar vi de onödiga loggarna, som bland annat består av tidsstämplar och bandbreddsloggar. Tidsstämplarna visar när VPN-anslutningen påbörjades och när den avslutades, och bandbreddsloggarna visar hur mycket data du förbrukat.

  Det är ingen dödssynd om VPN-företagen sparar någon enstaka onödig uppgift, men det är inte heller någon fjäder i hatten då många VPN-aktörer väljer att lägga vantarna på så lite det bara går.

 • Vad är en VPN-router?

  En VPN-router är en helt vanlig router som bestyckats med en VPN-tjänst. Om du väljer att gå den vägen skyddas alla enheter som kopplas upp per automatik, och du kan samtidigt glömma allt vad VPN-appar heter – åtminstone när du surfar på hemmaplan.

  Många VPN-aktörer kör dessutom med enhetsbegränsningar och kan säga: ”Du får bara koppla upp X antal enheter på en och samma gång”. Men med en VPN-router i ryggen behöver du inte bry dig om den ramsan då en router alltid bara räknas som en enhet.

  Med en VPN-skyddad internetspridare kan du även skydda lite mer svåruppkopplade enheter såsom spelkonsoler, Chromecast-stickor och smarta TV-apparater.

 • En gratis VPN – är det någonting att ha?

  Nej. Den gamla dängan: ”Om någonting är gratis är det du som är produkten” gäller även inom VPN-svängen. Det finns risker med gratis-VPN-tjänsterna, vilket vi pratar mer om nedan.

  VPN-alternativ som inte tar betalt för sig får inte in några pengar via prenumerationsavgifter. Det säger sig självt. De tjänar pengar genom att bjuda på störande reklam samt genom att sälja all användardata till skumma reklaminstitut.

  De värsta i högen, såsom Betternet, har till och med installerat virus och spionprogram på användarnas datorer för att tjäna lite mer kosing. När det uppmärksammades fick de sig en knäpp på näsan av den amerikanska handelskommissionen.

 • Hur mycket kostar en VPN-tjänst?

  En högpresterande VPN-tjänst brukar landa på mellan 20 till 70 kronor i månaden. För att nämna två exempel lägger Surfshark sig ruskigt lågt med sina ca. 20 kronor i månaden medans Perfect Privacy kostar närmare 70 kronor per månad.

  En sak stämmer för nästan alla VPN-leverantörer – ju längre du binder upp dig desto billigare blir det. Jag rekommenderar att du tecknar dig för det längsta VPN-abonnemanget för att på så sätt pressa ner priset en smula. Om du inte skulle vara nöjd kan du trots allt välja att nyttja pengarna tillbaka-garantin, som oftast är giltig under en månad.

  När det kommer till den aspekten är Cyberghost bäst i gänget. Deras pengarna tillbaka-garanti sträcker sig över 45 dagar, och i skrivande stund är det ingen konkurrent som slår dem på fingrarna där.

  Tips: Vissa VPN-leverantörer erbjuder riskfria prova på-konton där du ibland inte ens behöver registrera några betaluppgifter. Hela listan hittar du här.

 • Vad skiljer en dyr mot en billig VPN?

  Prisnivån säger inte allt. För att nämna ett exempel piskar Surfshark 95 procent av konkurrenterna, trots att VPN-tjänsten är billig som bara den. Det är helheten som är viktigast – inte prisnivån.

 • Hur påverkas hastighetsläget av en VPN?

  Hastigheten kan minska med några procent då ett extra krypteringslager läggs till, men om du väljer något av de mest högpresterande VPN-alternativen är hastighetsminskningen minimal.

  Det finns även en chans att hastigheten ökar då många operatörer väljer att strypa era internetuppkopplingar under de tidpunkter då nätet är som mest belastat. Mer specifikt rör det sig oftast om kvällar och helger då många väljer att kika på bandbreddsslukande tjänster såsom Netflix, HBO Nordic, Youtube och Viaplay.

  Denna ganska fula manöver är helt laglig och finns ofta angiven i operatörernas användaravtal. Så här förklarar Telia det hela:

  ”Telia vidtar åtgärder i nätet för att undvika överbelastning. Sådana åtgärder kan avse prioritering eller annan särskild hantering av viss trafik. De åtgärder som vidtas kan påverka vissa tjänsters kvalitet, t.ex. i form av tillfälligt reducerad hastighet.”

  Där har vi det, svart på vitt. Operatörerna kan strypa vilka tjänster de vill – när de vill, och så länge du godkänt användaravtalen har du ingenting att sätta emot. Men men, precis som vanligt kommer VPN-tekniken med en hjälpande hand. Då hela internetuppkopplingen kapslas in i en skyddad tunnel kan internetoperatörerna inte se vad du pysslar med, och då blir det snudd på omöjligt att begränsa uppkopplingshastigheten.

  Jag kan inte stå här och garantera att hastighetsläget förbättras, men chansen är faktiskt ganska stor att så blir fallet.

 • Finns det några risker med att använda en VPN-tjänst?

  Nej, inte om du sköter dig. Ett fåtal VPN-användare väljer att utnyttja anonymiteten för att bete sig illa – och det är aldrig okej. Men hackers, cyberbrottslingar och andra ljusskygga individer brukar dock kastas ut ganska omgående.

  I korta drag – om du beter dig som en vettig människa på webben har du ingenting att oroa dig över. Den enda risken står gratistjänsterna för, som i sin tur säljer användardata och i värsta fall infekterar era enheter med virus.

  Men turligt nog är VPN-företag som haffas med byxorna nere kortvariga. Om någon specifik VPN-leverantör skulle missköta sig får du vetskap om det direkt via bloggen.

 • Alla viktiga attribut sammanfattas

  I tabellen nedan ser du hur VPN-leverantörerna sköter sig på ett kortfattat sätt. Länkarna leder till recensionerna.

  PS: Glöm inte att scrolla åt höger -> för att ta del av samtliga attribut.

  VPN-leverantörLoggpolicyTorrentingHastighetSäkerhetsläckorMax. samtida enheterNetflix (USA)BBC iPlayerServrar/LänderKill Switch för:Företagets säteEyes-samerbetet
  #1 CyberghostInga loggar sparasTillåts och uppmuntrasSnabbNej7JaJa6200+ i 90+ länderWindows, Mac, iOSRumänienUtanför
  #2 ExpressVPNInga loggar sparasTillåts och uppmuntrasSnabbNej5JaJa3000+ i 94+ länderWindows, Mac, iOSBrittiska JungfruöarnaUtanför
  #3 OVPNInga loggar sparasTillåts och uppmuntrasSnabbNej4JaNej83+ i 13+ länderWindows, AndroidSverige14 Eyes
  #4 IvacyVPNInga loggar sparasTillåtsSnabbNej5JaJa1000+ i 100+ länderWindows, MacSingapore14 Eyes
  #5 ZenmateVPNInga loggar sparasTillåts och uppmuntrasSnabbNej5JaJa300+ i 30+ länderWindows, Mac, iOSTyskland14 Eyes
  #6 SurfsharkInga loggar sparasTillåts och uppmuntrasSnabbNejObegr.JaJa1.000+ i 61+ länderWindows, Mac, iOSBrittiska JungfruöarnaUtanför
  #7 NordVPNInga loggar sparasTillåts och uppmuntrasSnabbNej6JaJa5600+ i 61+ länderWindows, MacPanamaUtanför
  #8 RUSVPNInga loggar sparasTillåts och uppmuntrasSnabbNej5JaJa330+ i 35+ länderWindows, Mac, iOS och AndroidDominicaUtanför
  #9 Trust.ZoneInga loggar sparasTillåts och uppmuntrasSnabbNej5JaJa164+ i 40+ länderWindowsSeychellernaUtanför
  #10 ProtonVPNInga loggar sparasTillåts och uppmuntrasSnabbNej1-10JaJa387+/32Windows, MacSchweizUtanför
  #11 GooseVPNInga loggar sparasTillåts och uppmuntrasSnabbNejObegr.JaJa114+ i 32+ länderWindows, Mac, iOSNederländerna9 Eyes
  #12 VyprVPNInga loggar sparasTillåtsAcceptabelNej5JaJa700+ i 70+ länderWindows, Mac, AndroidSchweizUtanför
  #13 AnonymousVPNInga loggar sparasTillåtsSnabbNejObegränsatJaJa25+ i 25+ länderWindows och AndroidSeychellernaUtanför
  #14 Perfect PrivacyInga loggar sparasTillåts och uppmuntrasSnabbNejObegr.JaJa55+ i 24+ länderWindows, MacSchweizUtanför
  #15 IPVanishInga loggar sparasTillåtsSnabbNej10JaJa1300+ i 75+ länderWindows och MacUSA5 Eyes
  #16 CactusVPNInga loggar sparasTillåtsSnabbNej5JaJa27+ i 17+ länderWindows, MacMoldavienUtanför
  #17 TunnelbearInga loggar sparasTillåts och uppmuntrasSnabbNej5NejNej350+ i 22+ länderWindows, MacKanada5 Eyes
  #19 AzireVPNInga loggar sparasTillåtsSnabbNej5JaJa32+ i 9+ länderAndroidSverige14 Eyes
  #18 SaferVPNInga loggar sparasTillåtsAcceptabelNej5JaJa700+ i 34+ länderWindows, MacIsrael14 Eyes (rykte)
  #20 ZoogVPNInga loggar sparasTillåts och uppmuntrasSnabbNej5JaJa38+ i 28+ länderWindows, Mac, iOSGreklandUtanför
  #21 VPNBaronInga loggar sparasTillåtsSnabbNej5JaNej32+ i 12+ länderWindowsRumänienUtanför
  #22 PureVPNInga loggar sparasTillåtsAcceptabelNej5JaJa2000+ i 140+ länderWindows, Mac, AndroidHongkongUtanför
  #23 WindscribeInga loggar sparasTillåtsSnabbNej5JaJa480+ i 60+ länderWindowsKanada5 Eyes
  #24 FastestVPNInga loggar sparasTillåts och uppmuntrasSnabbNej10NejNej128+ i 28+ länderWindows, Mac, iOSCaymanöarnaUtanför
  #25 UltraVPNInga loggar sparasTillåts och uppmuntrasSnabbNej15JaNej1.000+ i 100+ länderWindows, MacStorbritannien5 Eyes
  #26 MullvadInga loggar sparasTillåtsAcceptabelNej5NejJa400+ i 39+ länderWindowsSverige14 Eyes
  #27 CeloVPNInga loggar sparasTillåtsAcceptabelNej8JaNej18+ i 15+ länderWindowsAustralien5 Eyes
  #28 VPN UnlimitedInga loggar sparasTillåtsSnabbNej5-10JaJa400+ i 80+ länderWindows, Mac, iOS, AndroidUSA5 Eyes
  #29 SwitchVPNInga loggar sparasTillåts och uppmuntrasSnabbNej2-5JaJa220+ i 38+ länderWindows, MacUSA5 Eyes
  #30 VeePNInga loggar sparasTillåtsSnabbNej10JaJa2500+ i 42+ länderWindows, Mac, iOSPanamaUtanför
  #31 PIAInga loggar sparasTillåts och uppmuntrasSnabbNej5JaJa3245+ i 33+ länderWindows, MacUSA5 Eyes
  #32 ibVPNInga loggar sparasTillåts och uppmuntrasAcceptabelNej5JaJa180+ i 50+ länderWindows, MacRumänienUtanför
  #33 StrongVPNInga loggar sparasTillåts och uppmuntrasSnabbNej5JaJa950+ i 30+ länderWindows, MacUSA5 Eyes
  #34 PrivateVPNInga loggar sparasTillåtsSnabbNej6JaJa150+ i 60+ länderWindowsSverige14 Eyes
  #35 HideIPVPNInga loggar sparasTillåtsSnabbNej3JaJa29+ i 11+ länderWindows, MacUSA5 Eyes
  #36 BoxPNInga loggar sparasTillåtsAcceptabelNej5JaJa200+ i 32+ länderWindowsSeychellernaUtanför
  #37 LimeVPNInga loggar sparasTillåtsSnabbNejObegr.JaNej20+ i 18+ länderWindows, Mac, iOSSingapore14 Eyes (rykte)
  #38 Hotspot ShieldInga loggar sparasTillåtsAcceptabelNej5JaJa3200+ i 70+ länderWindowsUSA5 Eyes
  #39 FrootVPNInga loggar sparasTillåts och uppmuntrasLångsamNej5JaJa47+ i 35+ länderWindowsSverige14 Eyes
  #40 TorGuardInga loggar sparasTillåts och uppmuntrasAcceptabelNej5JaJa3000+ i 55+ länderWindows, MacUSA5 Eyes
  #41 AnonineInga loggar sparasTillåtsAcceptabelNej5JaJa150+ i 34+ länderWindowsSeychellernaUtanför
  #42 AirVPNInga loggar sparasTillåtsSnabbNej5JaJa237+ i 20+ länderWindowsItalien14 Eyes
  #43 Easy Hide IPMedioker loggpolicyTillåtsAcceptabelNej3JaJa150+ i 26+ länderWindowsSeychellernaUtanför
  #44 OneVPNInga loggar sparasTillåtsAcceptabelNej5NejJa390+ i 57+ länderWindows, MacHongkongUtanför
  #45 ProXPNInga loggar sparasTillåtsSnabbNej4JaJa15+ i 10+ länderWindows, MacNederländerna9 Eyes
  #46 VPN.acInga loggar sparasTillåtsSnabbNej6NejNej89+ i 21+ länderWindows, Mac, Android, iOSRumänienUtanför
  #47 Hide.meInga loggar sparasTillåtsSnabbNej5NejNej160+ i 55+ länderWindows, Mac, iOS, AndroidMalaysiaUtanför
  #48 VPNAreaInga loggar sparasTillåtsSnabbNej6JaJa212+ i 70+ länderWindows, MacBulgarienUtanför
  #49 BolehVPNInga loggar sparasTillåtsAcceptabelNej3JaNej35+ i 12+ länderWindows, Mac, iOSMalaysiaUtanför
  #50 VPNSecureInga loggar sparasTillåtsAcceptabelNej5JaJa79+ i 48+ länderWindows, MacAustralien5 Eyes
  #51 TigerVPNInga loggar sparasTillåtsAcceptabelNej5NejNej300+ i 42+ länderWindowsSlovakienUtanför
  #52 VPNTunnelInga loggar sparasTillåtsAcceptabelNej5JaJa800+ i 31+ länderWindows, Mac, iOSSeychellernaUtanför
  #53 Hide My IPKänsliga loggar sparasTillåtsAcceptabelNej5NejNejX i 123+ städerWindows, Mac, Android, LinuxUSA5 Eyes
  #54 SpyoffInga loggar sparasTillåtsAcceptabelJaObegr.JaNej1000+ i 50+ länderWindows, MacSan MarinoUtanför
  #55 RapidVPNInga loggar sparasTillåtsLångsamNej2NejNej20+ i 6+ länderWindows, Mac, AndroidStorbritannien5 Eyes
  #56 AceVPNMedioker loggpolicyTillåtsLångsamNej1JaJa50+ i 25+ länderWindows, MacUSA5 Eyes
  #57 VPNHubInga loggar sparasTillåts men avrådsAcceptabelNej6JaJa800+ i 49+ länderWindows, Mac, AndroidUSA5 Eyes
  #58 SlickVPNInga loggar sparasTillåtsSnabbNej5JaNej150+ i 40+ länderWindows och MacUSA5 Eyes
  #59 Avast SecurelineMedioker loggpolicyTillåtsSnabbNej5NejNej55+ i 34+ länderWindows och MacTjeckienUtanför
  #60 HideMyAssSparar känsliga loggarTillåts men avrådsSnabbNej5NejNej850+ i 190+ länderWindows, Mac och AndroidStorbritannien5 Eyes
  #61 F-Secure FreedomeMedioker loggpolicyFörbjudsAcceptabelNej7NejJa22+ i 21 länderWindows, MacFinlandUtanför
  #62 OperaVPNMedioker loggpolicyOmöjligtLångsamJa1NejNejOkäntNejNorge9 Eyes
  #63 BetternetMedioker loggpolicyOmöjligtLångsamNej5NejNej11+ i 10+ länderNejKanada5 Eyes

  Plats 11 till 20: Starka utmanare

  Nu när de tio bäst presterande VPN-leverantörerna har fått en stund i rampljuset är det dags att visa upp ytterligare ett antal VPN-aktörer.

  De VPN-företag som du hittar nedan presterar bra eller mycket bra inom många kategorier. Och vem vet – somliga av dem kanske norpar åt sig en bättre position inom kort?

  Plats 21 till 30: Acceptabla VPN-alternativ

  Det finns hundratals VPN-företag på marknaden. De bästa VPN-alternativen återfinns högst upp på topplistan, och de som presterar acceptabelt, men inte tillräckligt väl, hittar du precis här. Då konkurrensen är enorm inom VPN-branschen måste ett fåtal VPN-leverantörer hamna i skuggan, även om de presterar acceptabelt, eller i många fall bra.

  Ta mig inte fel, VPN-företag likt Windscribe, PureVPN och UltraVPN är långtifrån hemska, men då helhetsupplevelsen inte var tillräckligt god blir det en ganska blygsam placering på topplistan som blir aktuell.

  Plats 31 till 40: Mediokra VPN-tjänster

  Här återfinns bland annat Private Internet Access, StrongVPN, PrivateVPN och LimeVPN. De presterar inte uselt, men tillräckligt mediokert för att inte få en helhjärtad rekommendation.

  Plats 41 till 50: Dussinalternativ inom VPN

  VPN-företag såsom AirVPN, Hide.me och BolehVPN gör inte bort sig, men de ligger samtidigt mil bakom VPN-jättar såsom Cyberghost och ExpressVPN, som springer varv runt samtliga VPN-alternativ som återfinns i denna lite mer undanskymda del av topplistan.

  Plats 51 till 60: Undermåliga VPN-alternativ

  VPN-företag såsom TigerVPN, SpyOff och AceVPN kan inte mäta sig med mer stabila VPN-alternativ, som du hittar längre upp i topplistan. Mer specifikt bör du inte välja någon av dessa VPN-tjänster, då de som bäst presterar mediokert, och därför inte har fått någon helhjärtad rekommendation.

  Plats 60 till 63: Mycket dåliga VPN-alternativ

  OperaVPN är gratis och gör sitt bästa. F-Secure Freedome erbjuder en kombinerad VPN- och antivirustjänst, och Betternet kan inte försvaras på något sätt. Hur vi än vrider och vrider på det hela är dessa VPN-alternativ synnerligen lågpresterande, sett till både säkerhetsläget samt alla andra jämförbara aspekter.

  Hitta den bästa VPN-tjänsten för din enhet

  Vi har testat hundratals VPN-appar. Somliga av dessa är lättbegripliga, och fungerar utmärkt, medan andra erbjöd en ren skräckupplevelse.

  Ta gärna del av länkarna nedan, för att hitta mer inspiration gällande att hitta den bästa VPN-tjänsten för din enhet, eller ditt specifika ändamål: 

  Avslutning

  Använder du dig av en VPN-tjänst som återfinns på VPN-topplistan, och i så fall – är du nöjd? Snacka gärna mer om saken i kommentarsfältet nedan, eller i VPN-recensionerna.

  1 KOMMENTAR

  Prenumerera
  Notifiera mig
  guest
  1 Comment
  Oldest
  Newest Most Voted
  Inline Feedbacks
  View all comments
  Jonas

  Kör med. Expressvpn, funkar bra men rätt dyr..

  De senaste artiklarna

  Kill Switch för VPN (Vad det är, vad det gör och varför du behöver det)

  Om du är intresserad av VPN-teknik är chansen stor att du uppmärksammat begreppet "Kill Switch". Många VPN-företag marknadsför detta verktyg på deras webbsidor och...

  Så kan du hantera CAPTCHA:s när du använder en VPN

  Ber Google dig att bekräfta att du inte är en robot gång efter annan, genom att du exempelvis löser matematiska problem eller klickar på...

  Brittiska internetoperatörer övervakar IPTV-pirater enligt nytt avslöjande

  Ett flertal internetoperatörer som verkar i Storbritannien avlyssnar kunder som använder sig av olicensierade IPTV-plattformar. Bevis för påståendet har inhämtats från en hemlig dataavlyssning...

  De mest nerladdade filmerna i Sverige vecka 42 (2020)

  Varje vecka pratar vi mer om de filmtorrenter som laddats ner mest frekvent i Sverige. Den här veckan återfinns endast en nykomling i listan;...

  Mer om VPN

  Så här förvandlar ni er era Asus-routrar till OpenVPN-servrar

  Många av Asus lite mer påkostade routrar lirar hur bra som helst tillsammans med OpenVPN, och det är inte supersvårt att komma igång. Guiden...

  Se på SVT Play utomlands med en VPN-tjänst

  Public Service-plattformen SVT Play är helt otillgänglig utanför Sveriges gränser, men det lilla problemet kan VPN-tekniken råda bot på. Oavsett om ni är på...

  IPv4 vs. IPv6 – vad är skillnaden egentligen?

  Internet förändras kontinuerligt. Som många vet är det IP-protokollet som får hela webben att fungera, och just nu befinner vi oss i ett stort...

  Titta på svensk tv utomlands med en VPN-tjänst

  Om ni reser eller kanske till och med bor utomlands är många svenska tv-portaler helt otillgängliga. Detta då ett flertal av plattformarna kräver en...

  Kika på WWE-matcher helt gratis med en VPN-tjänst

  Vissa gillar att plantera blommor, andra tycker det är trevligare att se på när ett gäng vältränade fighters slår varandra sönder och samman med...

  Titta på Peacock i Sverige med en VPN

  NBC:s nya streamingtjänst Peacock slog upp dörrarna den 15 juli år 2020, och är regionslåst till USA. Men med en VPN-tjänst, likt den som...