Meny

Är det värt att betala sin VPN med Bitcoin?

Bitcoin är världens största och mest välkända kryptovaluta. Men är det ett måste att betala sin VPN med Bitcoin för att vara helt anonym? Det tar vi reda på i den här artikeln.

Måste du köpa en VPN med Bitcoin?

Du behöver inte köpa din VPN-tjänst med Bitcoin. VPN-tjänster som är bäst i test skyddar dig med effektiva krypteringsprotokoll, och de sparar inte heller några loggar och de krypterar även betalinformationen. Du är alltså helt anonym om du har en bra VPN-tjänst, oavsett hur du betalar för den.

Varför behöver du inte köpa en VPN med Bitcoin?

Till skillnad från vad många tror är Bitcoin inte ett anonymt betalnätverk. Bitcoin är nämligen ett av de mest transparenta betalningsnätverken i världen, men du kan blir relativt anonym när du betalar med Bitcoin. Helt anonym blir du dock inte.

Men hur kommer det sig egentligen? Blir man spårad när man köper en VPN med Bitcoin?

Det kan du faktiskt bli. Alla Bitcointransaktioner är helt offentliga, och sparas i Bitcoinnätverket. Mer specifikt är det din Bitcoin-adress som sparas vid varje transaktion, som i sin tur berättar var dina Bitcoin finns just nu och var de skickas.

Din Bitcoin-adress är kopplad mot din plånbok och i förlängningen ägaren, det vill säga dig.

Manga bitcoin pa rad som glanser

Du kan ibland dölja din Bitcoinadress ett tag, men i regel kan experter ta reda på vem som är ägare till en specifik Bitcoin-adress. Detta då alla förändringar i blockkedjan är permanenta.

Värt att notera är att bara för att du inte kan spåras på ett enkelt sätt idag, kan det fortfarande bli busenkelt att spåra dig i framtiden.

Varför känner vissa att de måste betala med Bitcoin?

Anledningen till att vissa känner att de behöver köpa sin VPN med Bitcoin är att det finns VPN-tjänster som samarbetar med övervakare. Med övervakare menar vi bland annat regeringar, myndigheter och så även upphovsrättstroll som skickar kravbrev till fildelare.

3 VPN-tjänster som inte sparar loggar

2 säkra sätt att betala för din VPN

1. Med kontokort eller kreditkort

Du kan betala för din VPN med såväl kontokort som kreditkort. Skillnaden mellan kontokort och kreditkort är att du handlar mot ett kreditutrymme när du köper någonting med ett kreditkort. Du kan alltså handla först och betala sen med ett kreditkort, till skillnad från bankkort som drar dina pengar direkt från ditt konto.

Alla köp samlas på en kreditfaktura som du betalar månatligen, och så länge du betalar månadsfakturan till fullo tillkommer inga kostnader för ränta. Årsräntan ligger dock på omkring 15 % för kreditkort, så det är en dålig idé att köpa en VPN och delbetala för abonnemanget månad för månad.

Utöver detta inkluderas i princip alltid en reseförsäkring samt ofta även ett bonus- eller cashback-program. Läs gärna mer om Komplett kreditkort som erbjuder såväl bonus som reseförsäkring.

OBS: Vi tjänar inga pengar om du klickar på länken. Sanningen är att jag själv har Kompletts kreditkort och gillar rabatten man får när man handlar hemelektronik hos dem. Lägg även märke till att du inte ska skaffa ett kreditkort om du känner att du inte klarar av att ha tillgång till snabba krediter.

Bild pa person som handlar med kreditkort

2. Med PayPal

Det är lika säkert att betala med PayPal jämfört med att betala konto- eller kreditkort. Då VPN-tjänster som håller måttet gör fullkomlig slarvsylta av (de krypterar alltså dina) betaluppgifterna är PayPal en säker betalmetod.

Det viktigaste är som vi förtydligat att VPN-företaget inte sparar några känsliga loggar, och faktiskt krypterar betaluppgifterna.

Prenumerera
Notifiera mig om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

De senaste artiklarna

Mer om VPN