Meny

De 7 snabbaste VPN-tjänsterna år 2020

Många av de VPN-alternativ som finns på marknaden är säkra som bara den, men det är inte alla som är särskilt kvicka i benen. Så är fallet på grund av att VPN-tekniken lägger på ett extra säkerhetslager för att skydda våra internetuppkopplingar, och det är tyvärr långtifrån alla VPN-leverantörer som klarar av att erbjuda både säkerhet och snabbhet.

Med detta sagt finns det VPN-leverantörer som sköter sig underbart och erbjuder hastigheter på 150+ Mbps nerströms (medans andra tyvärr ålar sig fram).

Många VPN-företag erbjuder en extremt hög säkerhetsnivå, en benhård loggpolicy, snygga appar, möjligheten att fildela och streama anonymt och en stor mängd andra fördelar. Det finns egentligen bara en faktor som kan förstöra partyt: Hastighetsläget. Med en taskig serverhastighet i ryggen kan vi inte ta del av alla av de fördelar som nämns ovan, och det ska aldrig accepteras.

Det finns i runda slängar fyra faktorer som kan göra att våra VPN-uppkopplingar kan halta något:

Avståndet till VPN-servern spelar stor roll. Om vi befinner oss i Sverige och ansluter oss mot en svensk server går det i regel undan ordentligt. Men om vi tex. skulle prova lyckan mot en Hongkong-server skulle hastigheten förmodligen minska rejält, på grund av det enorma avståndet vill säga.

VPN-servern kan vara överbelastad. Ju fler användare som vill komma åt samma resurser – desto långsammare går det. De VPN-leverantörer som nämns på topplistan har dock serverparker som klarar av det mesta, och tar aldrig in mer användare än vad de klarar av.

Krypteringsnivån spelar en stor roll även den. När vi är uppkopplade mot en VPN-server är det den extra krypteringen som ser till att vi inte kan övervakas av bla. upphovsrättsorganisationer, internetoperatörer med mera.

En stark krypteringsnivå är underbart rent säkerhetsmässigt, men ju bättre skydd krypteringen ger – desto långsammare går det. De säkraste krypteringsprotokollen belastar även hårdvaran (tex. din telefon eller din dator) aningen mer. Men allt som allt: I mina ögon ska alltid den mest säkra krypteringsnivån väljas – även om hastigheten vi får ut kan ta sig en liten smäll.

Den enhet vi använder oss av kan påverka hastigheten. Om vi kopplar upp oss med en ruskigt gammal eller prestandafattig enhet kan den hastighet vi får ut påverkas negativt. Men i korthet: VPN-apparna är resurssnåla och om ni inte har en 10+ år gammal pryl som ska anslutas märker ni förmodligen inte av någon skillnad alls.

Sammanlagt har 55+ VPN-leverantörer recenserats och hastighetstestats. De sju kvickaste i gänget hittar ni nedan, medans de tre långsammaste rackarna får hamna i skamvrån, längst ner i artikeln.

Läs mer: Alla VPN-leverantörer recenseras i 12 steg.

De 7 Snabbaste VPN-tjänsterna

Med ett stort antal hastighetstester i bagaget kan jag säga att nästan alla VPN-företag sköter sig bra rent hastighetsmässigt. Men somliga sköter sig bättre än andra, som ni kommer att märka nedan.

#1. ZoogVPN: Snitthastighet – 162 Mbps nerströms

zoogvpn-logo-landningssida-696x

Grekiska ZoogVPN är en relativt liten VPN-leverantör som överraskade stort när servrarna fick sträcka på benen. Hastigheterna vi får ut är minst sagt höga, stöd finns för alla moderna VPN-protokoll (inkl. WireGuard) samt AES 256-kryptering.

Kill Switch-funktionalitet finns tillgängligt för Windows, Mac samt iOS, och det är heller inga problem att kunna komma åt utländska streamingtjänster såsom Netflix (USA) samt BBC iPlayer.

Med sina 38+ servrar i 28+ länder är de knappast störst på täppan, men då hastighetsläget ser ruskigt bra ut går det inte att klaga på det heller. I korta ord: ZoogVPN är snabba, men knappast ett perfekt VPN-alternativ om vi ser till helheten.

De har inte granskats av externa säkerhetsföretag, VPN-jättarnas appar håller en betydligt högre nivå och allt som allt räcker de inte till, då konkurrensläget ser ut som det gör. Listtvåan Cyberghost är ett betydligt bättre alternativ, som ni snart kommer att märka.

Testa ZoogVPN nu!

Lär dig mer om hur ZoogVPN presterar genom att läsa recensionen.

FaktaInfo
Hastighet nerströms (Sverige)185 Mbps
Hastighet nerströms (Storbritannien)

199 Mbps

Hastighet nerströms (USA)

103 Mbps

LoggpolicyInga loggar sparas
SäkerhetslägeInga säkerhetsbrister hittades
Torrenting och p2pTillåts
Låser upp NetflixJa
Låser upp BBC iPlayerJa
Pris från$1.25/mån
WebbsidaZoogVPN.com (recension)

#2. Cyberghost: Snitthastighet – 182 Mbps nerströms

cyberghost-logo-landingssida-696x

Allt som allt är Cyberghosts servrar vansinnigt kvicka och väloptimerade, så rent hastighetsmässigt är det få som slår denna VPN-aktör på fingrarna.

Som ni ser nedan går det undan rejält, och just hastighetsläget är en av de faktorer som får Cyberghost att placera sig som nummer ett på VPN-topplistan. Utöver detta hittades inga säkerhetsbrister, stöd finns för samtliga moderna VPN-protokoll (OpenVPN, L2TP/IPSec) samt för AES 256-kryptering (säkrare än så blir det inte).

Denna VPN-leverantör är en av få som inte har några nackdelar: Priset är lågt, stöd finns för att låsa upp Netflix samt BBC iPlayer och kundsupporten är både kvick och kunnig. Cyberghost är med andra ord det bästa valet sett till helhetsprestationen.

Testa Cyberghost nu!

Läs gärna recensionen för att få mer information om hur Cyberghost presterar.

FaktaInfo
Hastighet nerströms (Sverige)215 Mbps
Hastighet nerströms (Storbritannien)

125 Mbps

Hastighet nerströms (USA)

89 Mbps

LoggpolicyInga loggar sparas
SäkerhetslägeInga säkerhetsbrister hittades
Torrenting och p2pTillåts
Låser upp NetflixJa
Låser upp BBC iPlayerJa
Pris från€2.75/mån
WebbsidaCyberghost.com (recension)

#3. Windscribe: Snitthastighet – 140 Mbps nerströms

windscribe-logo-landningssida-696x

Windscribe är ett relativt stort VPN-företag som erbjuder egenutvecklade VPN-appar för alla vanliga enheter (Windows, Mac, iOS samt Android), och tack vare detta slipper vi installera diverse tredjepartsalternativ såsom OpenVPN Connect och dylikt på våra enheter.

Fildelning kan vi ägna oss åt på samtliga servrar, loggpolicyn är vattentät, BBC iPlayer och Netflix (USA) låser vi upp på ett nafs och allt som allt finns det ingenting att klaga på.

Men även om vi inte kan klaga på specifika tillkortakommanden är VPN-tjänster likt CyberGhost(recension), Surfshark(recension) och ExpressVPN(recension) betydligt mer högpresterande, sett till helhetserbjudandet. Windscribe kan därför inte rekommenderas helhjärtat.

Testa Windscribe nu!

Läs gärna mer om hur Windscribe presterar i recensionen.

FaktaInfo
Hastighet nerströms (Sverige)244 Mbps
Hastighet nerströms (Storbritannien)

54 Mbps

Hastighet nerströms (USA)

123 Mbps

LoggpolicyInga loggar sparas
SäkerhetslägeInga säkerhetsbrister hittades
Torrenting och p2pTillåts
Låser upp NetflixJa
Låser upp BBC iPlayerJa
Pris från$4.08/mån
WebbsidaWindscribe.com (recension)

#4. GooseVPN: Snitthastighet – 123 Mbps nerströms

goosevpn-logo-landningssida-696x

Med en stark loggpolicy, blixtsnabb kundsupport samt snabba servrar är nederländska GooseVPN ett riktigt toppval, som därför går att hitta högt upp på topplistan.

Stöd finns för alla moderna VPN-protokoll (OpenVPN, IKEv2, L2TP/IPSec och PPTP) och egenutvecklade appar går att hitta för iOS, Android, Mac och Windows. Torrenting- och p2p-trafik är tillåten på samtliga servrar och snabbt som attan går det (en test-torrent laddades ner i 211 Mbps nerströms).

Det enda lilla kruxet är att BBC iPlayer inte fungerade vid recensionsögonblicket, men om du kan klara dig utan tedrickande britter är GooseVPN ett vansinnigt bra val.

Testa GooseVPN nu!

Lär dig mer om GooseVPN genom att ta del av recensionen.

FaktaInfo
Hastighet nerströms (Sverige)230 Mbps
Hastighet nerströms (Storbritannien)

39 Mbps

Hastighet nerströms (USA)

100 Mbps

LoggpolicyInga loggar sparas
SäkerhetslägeInga säkerhetsbrister hittades
Torrenting och p2pTillåts
Låser upp NetflixJa
Låser upp BBC iPlayerNej
Pris från$2.99/mån
WebbsidaGooseVPN.com (recension)

#5 Surfshark: Snitthastighet – 117 Mbps nerströms

surfshark-logo-landningssida-696x-1

Surfshark är en av världens bäst presterande VPN-leverantörer och erbjuder precis allt man kan förvänta sig av en premiumleverantör. Servrarna är rappa, stöd finns för att komma åt utländska streamingtjänster och egenutvecklade appar finns för alla vanliga enheter.

Alla moderna VPN-protokoll (OpenVPN, IKEv2, SSTP, PPTP samt L2TP/IPSec) finns tillgängliga tillsammans med stödet för AES 256-kryptering. Vi kan därmed konstatera att säkerhetsläget knappast kan bli bättre, och allt som allt finns det ingenting att klaga på. Mer specifikt är Surfshark ett mycket bra val.

Testa Surfshark nu!

Ta gärna en titt i recensionen för att få reda på hur Surfshark presterar i detalj.

FaktaInfo
Hastighet nerströms (Sverige)180 Mbps
Hastighet nerströms (Storbritannien)

130 Mbps

Hastighet nerströms (USA)

41 Mbps

LoggpolicyInga loggar sparas
SäkerhetslägeInga säkerhetsbrister hittades
Torrenting och p2pTillåts
Låser upp NetflixJa
Låser upp BBC iPlayerJa
Pris från€2.09/mån
WebbsidaSurfshark.com (recension)

#6. FastestVPN: Snitthastighet – 115 Mbps nerströms

fastestvpn-logo-landningssida-696x

FastestVPN är inte bara snabba, utan även ruskigt billiga. $0.85/mån klarar vi oss undan med om vi tecknar oss för det längsta abonnemanget, vilket innebär att FastestVPN erbjuder en av världens billigaste VPN-tjänster.

Men det finns såklart mer att gilla: Servrarna är kvicka, loggpolicyn är vattentät, egenutvecklade appar erbjuds för alla vanliga enheter och stöd finns även för de viktigaste VPN-protokollen (OpenVPN, PPTP, L2TP och IKEv2).

Det enda som vi kan slå ner på är att vi inte kan komma åt varken Netflix (USA) eller BBC iPlayer. Summa summarum: FastestVPN är snabba som attan, precis som namnet antyder, men om vi ser till helheten presterar VPN-jättarna på topplistan betydligt bättre, så någon helhjärtad rekommendation kan tyvärr inte lämnas.

FaktaInfo
Hastighet nerströms (Sverige)112 Mbps
Hastighet nerströms (Storbritannien)

126 Mbps

Hastighet nerströms (USA)

108 Mbps

LoggpolicyInga loggar sparas
SäkerhetslägeInga säkerhetsbrister hittades
Torrenting och p2pTillåts
Låser upp NetflixNej
Låser upp BBC iPlayerNej
Pris från$0.85/mån
WebbsidaFastestvpn.com (recension)

#7. Trust.Zone: Snitthastighet – 111 Mbps nerströms

trust.zone-logo-landningssida-696x

Seychelliska Trust.Zone har lyckats med i princip allt, inklusive serveroptimeringen. Inga känsliga loggar sparas, några säkerhetsbrister kunde inte hittas och priset är lågt om vi tecknar oss för ett längre abonnemang. Utöver detta stöds även den mest säkra krypteringsstandarden, AES 256, fullt ut och kan användas tillsammans med OpenVPN, världens säkraste VPN-protokoll.

Egenutvecklade appar finns tillgängliga för Android, Windows samt Mac och det är heller inga problem att kunna kika på Netflix amerikanska utbud eller BBC iPlayer. I korthet: Det finns inget att ogilla med Trust.Zone, och det är därför VPN-företaget hamnat högt upp på topplistan.

Testa Trust.Zone nu!

Läs gärna recensionen för att få veta mer om hur Trust.Zone presterar.

FaktaInfo
Hastighet nerströms (Sverige)145 Mbps
Hastighet nerströms (Storbritannien)

52 Mbps

Hastighet nerströms (USA)

137 Mbps

LoggpolicyInga loggar sparas
SäkerhetslägeInga säkerhetsbrister hittades
Torrenting och p2pTillåts
Låser upp NetflixJa
Låser upp BBC iPlayerJa
Pris från$2.88/mån
WebbsidaTrustZone.com (recension)

De tre långsammaste VPN-leverantörerna

För att någon ska kunna vara snabbast måste någon annan vara långsammast. Här tar vi en titt på de VPN-leverantörer som presterar sämst hastighetsmässigt.

I övrigt kan jag säga att ordningen inte spelar något större roll – alla VPN-leverantörer som ni hittar nedan är i princip lika långsamma.

#1 AceVPN: Snitthastighet – 10 Mbps nerströms

acevpn-logo-landningssida-696x

AceVPN övertygar inte på något sätt. Lite väl många loggar sparas, kundsupporten är knappast vad man skulle kunna kalla för kvicka och Windows-appen är buggig som få. Visst, det går utmärkt att komma åt BBC iPlayer och Netflix amerikanska utbud, och VPN-tjänsten är trots allt säker.

Men de låga hastigheterna är det som får bägaren att rinna över, och så länge inte AceVPN-gänget får bättre koll på skutan kan de heller inte rekommenderas helhjärtat.

FaktaInfo
Hastighet nerströms (Sverige)16 Mbps
Hastighet nerströms (USA)

4 Mbps

LoggpolicyAcceptabel
Säkerhetsläge Inga säkerhetsbrister kunde hittas
Torrenting och p2pTillåts
Låser upp NetflixNej
Låser upp BBC iPlayerNej
Pris från $3.89
WebbsidaAceVPN.com (recension)

#2 OperaVPN: Snitthastighet – 13.5 Mbps nerströms

operavpn-logo-landningssida-696px

Vi ska inte kunna förvänta oss topphastigheter och en säkerhetsnivå utöver det vanliga från en gratistjänst, men bättre än såhär måste det trots allt vara. OperaVPN-gänget erbjuder en vansinnigt långsam VPN-uppkoppling som egentligen inte duger till någonting alls. Till och med vardagssurfande och e-postande blir nästintill olidligt i dessa typer av hastigheter.

OperaVPN är som sagt gratis, och det är nog det enda som är positivt här. Virustotal flaggar för tråkigheter och fildelning samt utländsk streaming kan vi glömma. Allt som allt är Opera en kompetent webbläsare, men VPN-delen är tyvärr helt under isen.

Jämför alla VPN-tjänster på topplistan

FaktaInfo
Hastighet nerströms (Europa)8 Mbps
Hastighet nerströms (USA)

19 Mbps

LoggpolicyAcceptabel
SäkerhetslägeVirustotal flaggade på en punkt
Torrenting och p2pTekniskt omöjligt
Låser upp NetflixNej
Låser upp BBC iPlayerNej
Pris frånGratis
WebbsidaOperaVPN.com (recension)

#3. RapidVPN: Snitthastighet – 15 Mbps nerströms

rapidvpn-logo-landningssida-696x

RapidVPN erbjuder ett brett stöd för många typer av enheter, klarade av alla säkerhetstester, tillåter fildelning via Bittorrent-protokollet samt p2p på ett gäng öronmärkta servrar, men efter det tar det roliga slut. Hastigheterna vi får ut är hopplöst långsamma, loggpolicyn är på gränsen till osäker, någon utländsk streaming blir det inte heller tal om och prisnivån är något hög.

Summa summarum: RapidVPN kan inte rekommenderas i nuläget.

Jämför alla VPN-tjänster på topplistan

FaktaInfo
Hastighet nerströms (Sverige)20 Mbps
Hastighet nerströms (Storbritannien)

17 Mbps

Hastighet nerströms (USA)

7 Mbps

Loggpolicy På gränsen till osäker
SäkerhetslägeInga säkerhetsbrister hittades
Torrenting och p2pTillåts
Låser upp NetflixNej
Låser upp BBC iPlayerNej
Pris från$5.30/mån
WebbsidaRapidVPN.com (recension)

Avslutande ord

Det finns många faktorer som spelar in när det kommer till att välja rätt VPN-leverantör, och den hastighet vi får ut är förmodligen en av de viktigaste sådana.

Om ni vill veta mer om de VPN-leverantörer som presterar absolut bäst, inom alla kategorier vill säga – kika gärna vidare på topplistan, där de bästa VPN-tjänsterna återfinns.

Prenumerera
Notifiera mig om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

De senaste artiklarna

Mer om VPN