Meny

Allt om Kodi: Tillägg, tips, guider och mycket mer

Kodi är en av världens mest populära mediaspelare, men det är inte helt enkelt att komma igång. Det problemet ämnar vi slå hål på i denna artikeln.

Här listar vi allt. De bästa sporttilläggen, vuxentilläggen tv-serie- och film-tilläggen, ja – i princip allt. Lite längre ner i artikeln hittar du även allmänna Kodi-tips som bland annat handlar om hur frysningar och avbrott blir ett minne blott, hur nytt material läggs in samt hur du kan lira retro-spel via Kodi – och kolossalt mycket mer.

Med lite fina tips i ryggen öppnar sig en helt ny värld. Kodi kan egentligen beskrivas som ett tomt skal, som i sin tur kan fyllas med i princip vad som helst. Utöver detta fungerar Kodi på alla tänkbara plattformar, inklusive Windows, Mac, Android samt Linux. På iOS-sidan ser det tyvärr lite dystert ut – men med lite tur får även iPad- och iPhoneanvändare ta del av Kodi inom kort.

Innan vi börjar..

Många Kodi-användare väljer att skydda sig via en VPN-tjänst. Tack vare detta kan regeringen, internetoperatörer och skumma advokatbyråer aldrig få reda på vad du pysslar med online. Jag rekommenderar att du använder dig av en VPN-tjänst som är snabb nog för att klara av att leverera en utmärkt Kodi-upplevelse, utan buffrande eller frysningar. Samtidigt som säkerhetsläget är på topp, priset är rätt och loggpolicyn är bergsäker – vill säga.

På VPNBasen har över 60 VPN-tjänster fått visa vad de går för. Några lyckades bra i våra tester, medans andra föll pladask. På topplistan hittar du de bästa VPN-tjänsterna som rankar högt inom alla kategorier. Gratisalternativen är dock osäkra, så de borde du undvika.

För närvarande har Cyberghost(recension) intagit förstaplatsen på topplistan. Detta VPN-alternativ är det jag själv använder – och min Kodi-upplevelse har fått en rejäl skjuts tack vare detta, samtidigt som jag kunnat ta del av en lång rad andra fördelar.

På Kodi-sidan ger en VPN-tjänst dig även möjligheten att ta del av annars regionslåsta appar. Utöver detta kan du inte heller bli spårad av av upphovsrättstroll, som har en ful ovana att skicka ut utpressningsbrev i tid och otid.

Då det finns tusentals Kodi-tillägg att välja på har vi valt ut de bästa apparna och delat in samtliga av dessa i smidiga kategorier. Det finns tragiskt nog även en tilläggs-viloplats i slutet av artikeln, där alla nerlagda och/eller ostabila tillägg återfinns.

Läs mer: Här listas de bästa VPN-tjänsterna för Kodi

De bästa Kodi-tilläggen – hela listan

För enkelhetens skull delas tilläggen in i olika kategorier. Vi börjar med att ta en titt på tv-serie- och film-tilläggen, som är de mest populära Kodi-tilläggen. Lite längre ner i artikeln återfinns bland annat sporttillägg, vuxentillägg, live tv-tillägg samt allmänna tips gällande hur du använder Kodi på bästa sätt.

Läs mer: Hur fungerar Kodi? En komplett nybörjarguide

De bästa tilläggen för Kodi

 • De bästa film och tv-serie-tilläggen för Kodi

  1. Exodus Redux

  exodus-redux-696x

  Exodus Redux slog upp dörrarna i slutet av 2018, och hänger fortfarande med finfint. Trots att tillägget är ett relativt nytt sådant hamnar det högt upp på topplistan tack vare att i princip alla länkar fungerar utmärkt. Det är inte heller några problem med vare sig laggande eller buffrande, vilket är mer än vad man kan säga om vissa andra tillägg – som inte finns med i den här förträffliga artikeln förstås.

  Utbudet av filmer och tv-serier är med andra ord brett. Det finns också möjlighet att puffa in undertexter – vilket innebär att tillägget förtjänar en stor tumme upp.

  Guide: Installera Exodus Redux
  Svenska undertexter: Ja
  Källa: Exodus Redux Repo
  Länk till källan: https://i-a-c.github.io —

  2. Genesis

  genesis-696x

  Genesis var för en tid sedan en riktig gigant, men så är det tyvärr inte så längre. Ta mig inte fel – tillägget är superbra, men numera är utbudet endast ”ganska stort”. Här hittar vi en större mängd filmer, serier samt liveinnehåll, och några brutna länkar eller buffrande var inget jag märkte av.

  Guide: Installera Genesis
  Svenska undertexter: Ja
  Källa: KodiUKTV Repo
  Länk till källan: http://kodiuk.tv/repo

  3. Movie Theater Butter

  movie-theater-butter-696x

  Movie Theater Butter är en direkt efterföljare till Incursion – ett Kodi-tillägg som numera är nerlagt. Här hittar vi främst tv-serier samt filmer, och stöd för undertexter är inte heller någon bristvara. För närvarande är det 720p-upplösning som gäller som bäst, men så länge det inte är någon dealbreaker är tillägget ett mycket bra val.

  Guide: Installera Movie Theater Butter
  Svenska undertexter: Ja
  Källa: Diamond Wizard Repo
  Länk till källan: http://repo.rubyjewelwizard.com/

  4. Venom

  venom-696x

  Venom är ett relativt nytt Kodi-tillägg som ökat i popularitet på sistone. Som när det kommer till i princip alla andra tillägg inom denna kategorin är tv-serie- samt filmbiblioteket enormt, vilket knappast är fel. I övrigt är tillägget väluppdaterat och allt som allt tar det bara några minuter att komma igång – om ni följer guiden nedan vill säga.

  Guide: Installera Venom
  Svenska undertexter: Ja
  Källa: Venom Repo
  Länk till källan: https://123venom.github.io/

  5. Firefly

  firefly-upplösning-696

  Firefly är kanske inte något purfärskt Kodi-tillägg, men det håller finfint fortfarande. Här hittar vi främst tv-serier samt filmer, och även lite dokumentärer för er som är intresserade av det.

  Guide: Installera Firefly
  Svenska undertexter: Ja
  Källa: HuckFinn repo
  Länk till källan: https://huckfinndiesel.github.io/repo/

  6. Yoda

  yoda-tillägg-för-kodi

  Yoda har förmodligen sett bättre dagar, men även om antalet streaminglänkar inte är lika många som förr fungerar tillägget fortfarande stabilt nog för att tas upp här. Svenska undertexter går att hitta och det är heller inga problem att koppla ihop sitt eventuella  Trakt-konto tillsammans med tillägget. I övrigt erbjuder Kodil den senaste versionen av Yoda, och bör därför väljas i första hand.

  Guide: Installera Yoda
  Svenska undertexter: Ja
  Källa: Kodil
  Länk till källan: http://androidaba.com/addons/
  Alternativ länk: http://www.lvtvv.com/repo/

  7. I Am Ego

  i-am-ego-696x

  I Am Ego-tillägget bjussar på tv-serie- och filmstreamar i upp till 1080p-kvalitet. Om ni letar en stund går det även att hitta ett gäng dokumentärer – men tv-serier och filmer är trots allt det som I am Ego-gänget verkar ha lagt ner mest krut på. Fullt stöd finns även för undertexter.

  Guide: Installera I Am Ego
  Svenska undertexter: Ja
  Källa: GoldenGun
  Länk till källan: https://goldengunrepo.github.io/install/me/

  8. Tempest

  tempest-696x-1

  Tempest fungerar utmärkt för att komma åt både nya och äldre filmer samt tv-serier. Tillägget är en efterföljare till det numera nerlagda Kodi-tillägget Covenant, och fungerar hur bra som helst.

  I övrigt finns det ingenting att klaga på. Tempest hittar många streaminglänkar, och några problem vad gäller buffrande eller något annat trams var inget som jag stötte på.

  Guide: Installera Tempest
  Svenska undertexter: Ja
  Källa: Tempest Repo
  Länk till källan: http://tempest.zapto.org/repo/

  9. MTB´s Greased Lightning

  mtb-greased-lightning-696x

  Utvecklarna bakom MTB’s Greased Lightning säger själva att deras autoplay-funktion, dvs. ”Fast AutoPlay”, ska bjussa på vansinnigt snabbladdade streams. Och jepp – snabbt går det. I övrigt är innehållet brett som attan – hos MTB’s Greased Lightning hittar vi bland annat:

  • TV-serier
  • Filmer
  • Dokumentärer
  • Musik

  Samt mycket mer. Men då tv-serier och filmer verkar ta upp mest plats hamnar appen på det ställe den gör.

  Guide: Installera MTB´s Greased Lightning
  Svenska undertexter: Ja
  Källa: Diamond Wizard Repo
  Länk till källan: http://repo.rubyjewelwizard.com

  10. Corona

  corona-kodi-tillägg

  Corona är ett lättnavigerat och kvickt Kodi-tillägg som har hundratals filmer samt tv-serier på lager. De är även hyfsat snabba på att få in nytt innehåll, och är väl värda en provtur. Stöd finns även för undertexter på bland annat svenska och engelska.

  Guide: Installera Corona
  Svenska undertexter: Ja
  Källa: Sandman Repo
  Länk till källan: http://repo.entersandman.xyz

  11. Nemesis AIO

  nemesis-696x

  Nemesis AIO-gänget är ena hejare på att gräva fram on demand-innehåll från jordens alla hörn och kanter. Förutom film och tv-serier hittar vi också material från öppna webbkameror, spelvideor, tecknade filmer, dokumentärer samt mycket mer. Vid skrivande stund fungerar tillägget utmärkt, och det går även finfint att få tag på undertexter till mycket av det material ni hittar.

  Guide: Installera Nemesis AIO på er Kodi-enhet
  Svenska undertexter: Ja
  Källa: StreamArmy
  Länk till källan: http://streamarmy.co.uk/repo

  12. Sanity

  sanity-696x

  Sanity har egentligen bara en nackdel – vi blir utan undertexter. Men om det inte är några problem bör tillägget passa perfekt. Utbudet är brett och i princip alla länkar fungerar hur bra som helst.

  Guide: Installera Sanity
  Svenska undertexter: Nej
  Källa: Sandman Repo
  Länk till källan: http://repo.entersandman.xyz

  13. A Pirate’s Life for Me

  a-pirates-life-for-me-696x

  Kodi-tillägget A Pirate’s Life for Me ger oss tillgång till en lång rad filmer, tv-serier och annat trevligt via en relativt ny teknik kallad ”torrent-caching”. Samma teknik innebär att tillägget sniffar fram välmående torrentlänkar för att sedan kunna spela upp materialet med finfin kvalitet.

  Guide: Installera A Pirate’s Life for Me
  Svenska undertexter: Nej
  Källa: Diamond Wizard Repo
  Länk till källan: http://repo.rubyjewelwizard.com

  14. Nole Cinema

  nole-cinema-696x-1

  Nole Cinema erbjuder i princip bara en sak, filmer – men det gör de bra. Tillägget är ett av få som erbjuder strömmar i 4K-kvalitet. Men som sagt, är det bara tv-serier som lockar bör ni kanske välja någonting annat.

  Guide: Installera Nole Cinema
  Svenska undertexter: Nej
  Källa: Planet Universe
  Länk till källan: http://www.planet-universe.co.uk

  15. Death From Above

  falcon-ultra-för-kodi-696x

  Kodi-tillägget Death from Above bjussar bland annat på tv-serier, filmer, dokumentärer, barnprogram, musik, livesport samt mycket annat. Tillägget installeras heller inte från någon källa, eller repo, vilket förkortar installationsförloppet något.

  Sammanlagt nio tillägg ingår, alla från Kodi-utvecklarna Falcon. Vid skrivande stund fungerar åtminstone åtta av dessa, vilket bör räcka för de flesta.

  Guide: Installera Death from Above
  Svenska undertexter: Nej
  Källa: AJ Builds
  Länk till källan: http://ajbuilds.uk/secret

  16. Yify Movies HD

  yify-movies-hd-696x

  Yify är en välkänd Bittorrent-releasegrupp som nu även finns på Kodi. Exakt samma filmer som ni hittar i tillägget går även att ladda ner via diverse torrentsajter. Men om det är smidighet ni är ute efter är alltid Kodi-tilläggen de bästa valen.

  Guide: Installera Yify Movies HD
  Svenska undertexter: Nej
  Källa: Stream Army Repo
  Länk till källan: http://streamarmy.co.uk/repo

  17. Classic Cinema

  classic-cinema-upplösning-696x

  Som namnet antyder är det retro-filmer som gäller för hela slanten. Här hittar ni en lång rad klassiker som hämtas direkt från public domain-källor.

  Guide: Installera Classic Cinema
  Svenska undertexter: Nej
  Källa: Kodis officiella källa
  Länk till källan: Förinstallerad källa

  18. UK Turk Playlist

  uk-turk-playlist-696p

  UK Turk Playlists är ett mycket populärt Kodi-tillägg som bland annat innehåller tv-serier, filmer, livesport, internationella radiokanaler, öppna övervakningsfeeds (CCTV), livekanaler, dokumentärer samt mycket mer.

  Guide: Installera UK Turk Playlist
  Svenska undertexter: Nej
  Källa: UK Turk Repo
  Länk till källan: https://addoncloud.org/ukturk/install

  19. Loki

  loki-kodi-tillägg-696x

  Loki, dvs. tillägget som är namngett efter DC-antihjälten med samma namn, är mycket populärt i Kodi-kretsar. Här hittar vi bland annat filmer, tv-serier, sportmaterial från tex. WWE samt UFC och mycket mer. Men men, även om innehållet är brett som bara den är det på film- och tv-serie-sidan som Loki skiner allra klarast.

  Guide: Installera Loki
  Svenska undertexter: Nej
  Källa: Loki Repo
  Länk till källan: http://kodiuk.tv/repo

  20. The Magic Dragon

  the-magic-dragon-696x

  Tillägget har stigit snabbt i popularitet tack vare det breda utbudet av tv-serier samt filmer, och vid skrivande stund har The Magic Dragon aldrig legat nere någonsin. I övrigt är gränssnittet både snyggt och kvickt. Det finns även musik och sportsändningar tillgängliga – men det är trots allt film- och tv-serie-sidan som fått mest kärlek.

  Guide: Installera The Magic Dragon
  Svenska undertexter: Nej
  Källa: Diamond Wizard Repo
  Länk till källan: http://repo.rubyjewelwizard.com

  21. GAIA

  gaia-696x

  Gaia har en snygg och enkel layout, och det tar inte många sekunder innan man hittar det man letar efter. Tillägget bjussar bland annat på tv-serier, filmer, dokumentärer, barnprogram samt mycket mer.

  Tillägget låg nere under den första delen av 2019, men är numera uppe och tickar igen. Just nu är det Gaia 4 som gäller, en version som kommer med en hel del förbättringar jämfört med de tidigare upplagorna.

  Guide: Installera GAIA
  Svenska undertexter: Nej
  Källa: Gaia Repo
  Länk till källan: https://repo.gaiakodi.com/

  22. Scrubs v2

  scrubs-v2

  Scrubs V2 är en fortsättning på det numera nerlagda Kodi-tillägget Scrubs. Här hittar vi bland annat tv-serier, filmer, livesändningar av olika slag samt mycket annat. Som mest visas materialet i Full HD, dvs. 1080p.

  Guide: Installera Scrubs v2
  Svenska undertexter: Nej
  Källa: Jew Repo
  Länk till källan: https://jewbmx.github.io/

  23. Entertainment Time

  entertainment-time-696x

  Här hittar vi ett större gäng tv-serier och filmer. Undertexter blir vi dock utan, men om detta inte är någon dealbreaker bör tillägget passa hur bra som helst.

  Guide: Installera Entertainment Time
  Svenska undertexter: Nej
  Källa: Kodil
  Länk till källan: http://androidaba.com/addons/
  Alternativ länk: http://www.lvtvv.com/repo/

 • Prenumerera
  Notifiera mig om
  guest
  0 Kommentarer
  Inline Feedbacks
  Visa alla kommentarer

  De senaste artiklarna

  Mer om VPN