Meny

Allt om Kodi: Tillägg, tips, guider och mycket mer

Kodi är en av världens mest populära mediaspelare, men det är inte helt enkelt att komma igång. Det problemet ämnar vi slå hål på i denna artikeln.

Här listar vi allt. De bästa sporttilläggen, vuxentilläggen tv-serie- och film-tilläggen, ja – i princip allt. Lite längre ner i artikeln hittar du även allmänna Kodi-tips som bland annat handlar om hur frysningar och avbrott blir ett minne blott, hur nytt material läggs in samt hur du kan lira retro-spel via Kodi – och kolossalt mycket mer.

Med lite fina tips i ryggen öppnar sig en helt ny värld. Kodi kan egentligen beskrivas som ett tomt skal, som i sin tur kan fyllas med i princip vad som helst. Utöver detta fungerar Kodi på alla tänkbara plattformar, inklusive Windows, Mac, Android samt Linux. På iOS-sidan ser det tyvärr lite dystert ut – men med lite tur får även iPad- och iPhoneanvändare ta del av Kodi inom kort.

Innan vi börjar..

Kodi-tillägg som du installerar via tredjepartskällor kan ge dig tillgång till material från piratströmmar, trots att du inte har samtyckt om att titta på piratkopierat material.

Att dölja sin webbtrafik med en bra VPN är därför en god idé, så att upphovsrättslobbyn får möjlighet att skicka kravbrev till dig. Läs gärna mer om hur du hittar en bra VPN i vår samlingsartikel om de bästa VPN-tjänsterna i Sverige.

Då det finns tusentals Kodi-tillägg att välja på har vi valt ut de bästa apparna och delat in samtliga av dessa i smidiga kategorier. Det finns tragiskt nog även en tilläggs-viloplats i slutet av artikeln, där alla nerlagda och/eller ostabila tillägg återfinns.

Läs mer: Här listas de bästa VPN-tjänsterna för Kodi

De bästa Kodi-tilläggen – hela listan

För enkelhetens skull delas tilläggen in i olika kategorier. Vi börjar med att ta en titt på tv-serie- och film-tilläggen, som är de mest populära Kodi-tilläggen. Lite längre ner i artikeln återfinns bland annat sporttillägg, vuxentillägg, live tv-tillägg samt allmänna tips gällande hur du använder Kodi på bästa sätt.

Läs mer: Hur fungerar Kodi? En komplett nybörjarguide

De bästa tilläggen för Kodi

 • De bästa film och tv-serie-tilläggen för Kodi

  1. Exodus Redux

  exodus-redux-696x

  Exodus Redux slog upp dörrarna i slutet av 2018, och hänger fortfarande med finfint. Trots att tillägget är ett relativt nytt sådant hamnar det högt upp på topplistan tack vare att i princip alla länkar fungerar utmärkt. Det är inte heller några problem med vare sig laggande eller buffrande, vilket är mer än vad man kan säga om vissa andra tillägg – som inte finns med i den här förträffliga artikeln förstås.

  Utbudet av filmer och tv-serier är med andra ord brett. Det finns också möjlighet att puffa in undertexter – vilket innebär att tillägget förtjänar en stor tumme upp.

  Guide: Installera Exodus Redux
  Svenska undertexter: Ja
  Källa: Exodus Redux Repo
  Länk till källan: https://i-a-c.github.io —

  2. Genesis

  genesis-696x

  Genesis var för en tid sedan en riktig gigant, men så är det tyvärr inte så längre. Ta mig inte fel – tillägget är superbra, men numera är utbudet endast ”ganska stort”. Här hittar vi en större mängd filmer, serier samt liveinnehåll, och några brutna länkar eller buffrande var inget jag märkte av.

  Guide: Installera Genesis
  Svenska undertexter: Ja
  Källa: KodiUKTV Repo
  Länk till källan: http://kodiuk.tv/repo

  3. Movie Theater Butter

  movie-theater-butter-696x

  Movie Theater Butter är en direkt efterföljare till Incursion – ett Kodi-tillägg som numera är nerlagt. Här hittar vi främst tv-serier samt filmer, och stöd för undertexter är inte heller någon bristvara. För närvarande är det 720p-upplösning som gäller som bäst, men så länge det inte är någon dealbreaker är tillägget ett mycket bra val.

  Guide: Installera Movie Theater Butter
  Svenska undertexter: Ja
  Källa: Diamond Wizard Repo
  Länk till källan: http://repo.rubyjewelwizard.com/

  4. Venom

  venom-696x

  Venom är ett relativt nytt Kodi-tillägg som ökat i popularitet på sistone. Som när det kommer till i princip alla andra tillägg inom denna kategorin är tv-serie- samt filmbiblioteket enormt, vilket knappast är fel. I övrigt är tillägget väluppdaterat och allt som allt tar det bara några minuter att komma igång – om ni följer guiden nedan vill säga.

  Guide: Installera Venom
  Svenska undertexter: Ja
  Källa: Venom Repo
  Länk till källan: https://123venom.github.io/

  5. Firefly

  firefly-upplösning-696

  Firefly är kanske inte något purfärskt Kodi-tillägg, men det håller finfint fortfarande. Här hittar vi främst tv-serier samt filmer, och även lite dokumentärer för er som är intresserade av det.

  Guide: Installera Firefly
  Svenska undertexter: Ja
  Källa: HuckFinn repo
  Länk till källan: https://huckfinndiesel.github.io/repo/

  6. Yoda

  yoda-tillägg-för-kodi

  Yoda har förmodligen sett bättre dagar, men även om antalet streaminglänkar inte är lika många som förr fungerar tillägget fortfarande stabilt nog för att tas upp här. Svenska undertexter går att hitta och det är heller inga problem att koppla ihop sitt eventuella  Trakt-konto tillsammans med tillägget. I övrigt erbjuder Kodil den senaste versionen av Yoda, och bör därför väljas i första hand.

  Guide: Installera Yoda
  Svenska undertexter: Ja
  Källa: Kodil
  Länk till källan: http://androidaba.com/addons/
  Alternativ länk: http://www.lvtvv.com/repo/

  7. I Am Ego

  i-am-ego-696x

  I Am Ego-tillägget bjussar på tv-serie- och filmstreamar i upp till 1080p-kvalitet. Om ni letar en stund går det även att hitta ett gäng dokumentärer – men tv-serier och filmer är trots allt det som I am Ego-gänget verkar ha lagt ner mest krut på. Fullt stöd finns även för undertexter.

  Guide: Installera I Am Ego
  Svenska undertexter: Ja
  Källa: GoldenGun
  Länk till källan: https://goldengunrepo.github.io/install/me/

  8. Tempest

  tempest-696x-1

  Tempest fungerar utmärkt för att komma åt både nya och äldre filmer samt tv-serier. Tillägget är en efterföljare till det numera nerlagda Kodi-tillägget Covenant, och fungerar hur bra som helst.

  I övrigt finns det ingenting att klaga på. Tempest hittar många streaminglänkar, och några problem vad gäller buffrande eller något annat trams var inget som jag stötte på.

  Guide: Installera Tempest
  Svenska undertexter: Ja
  Källa: Tempest Repo
  Länk till källan: http://tempest.zapto.org/repo/

  9. MTB´s Greased Lightning

  mtb-greased-lightning-696x

  Utvecklarna bakom MTB’s Greased Lightning säger själva att deras autoplay-funktion, dvs. ”Fast AutoPlay”, ska bjussa på vansinnigt snabbladdade streams. Och jepp – snabbt går det. I övrigt är innehållet brett som attan – hos MTB’s Greased Lightning hittar vi bland annat:

  • TV-serier
  • Filmer
  • Dokumentärer
  • Musik

  Samt mycket mer. Men då tv-serier och filmer verkar ta upp mest plats hamnar appen på det ställe den gör.

  Guide: Installera MTB´s Greased Lightning
  Svenska undertexter: Ja
  Källa: Diamond Wizard Repo
  Länk till källan: http://repo.rubyjewelwizard.com

  10. Corona

  corona-kodi-tillägg

  Corona är ett lättnavigerat och kvickt Kodi-tillägg som har hundratals filmer samt tv-serier på lager. De är även hyfsat snabba på att få in nytt innehåll, och är väl värda en provtur. Stöd finns även för undertexter på bland annat svenska och engelska.

  Guide: Installera Corona
  Svenska undertexter: Ja
  Källa: Sandman Repo
  Länk till källan: http://repo.entersandman.xyz

  11. Nemesis AIO

  nemesis-696x

  Nemesis AIO-gänget är ena hejare på att gräva fram on demand-innehåll från jordens alla hörn och kanter. Förutom film och tv-serier hittar vi också material från öppna webbkameror, spelvideor, tecknade filmer, dokumentärer samt mycket mer. Vid skrivande stund fungerar tillägget utmärkt, och det går även finfint att få tag på undertexter till mycket av det material ni hittar.

  Guide: Installera Nemesis AIO på er Kodi-enhet
  Svenska undertexter: Ja
  Källa: StreamArmy
  Länk till källan: http://streamarmy.co.uk/repo

  12. Sanity

  sanity-696x

  Sanity har egentligen bara en nackdel – vi blir utan undertexter. Men om det inte är några problem bör tillägget passa perfekt. Utbudet är brett och i princip alla länkar fungerar hur bra som helst.

  Guide: Installera Sanity
  Svenska undertexter: Nej
  Källa: Sandman Repo
  Länk till källan: http://repo.entersandman.xyz

  13. A Pirate’s Life for Me

  a-pirates-life-for-me-696x

  Kodi-tillägget A Pirate’s Life for Me ger oss tillgång till en lång rad filmer, tv-serier och annat trevligt via en relativt ny teknik kallad ”torrent-caching”. Samma teknik innebär att tillägget sniffar fram välmående torrentlänkar för att sedan kunna spela upp materialet med finfin kvalitet.

  Guide: Installera A Pirate’s Life for Me
  Svenska undertexter: Nej
  Källa: Diamond Wizard Repo
  Länk till källan: http://repo.rubyjewelwizard.com

  14. Nole Cinema

  nole-cinema-696x-1

  Nole Cinema erbjuder i princip bara en sak, filmer – men det gör de bra. Tillägget är ett av få som erbjuder strömmar i 4K-kvalitet. Men som sagt, är det bara tv-serier som lockar bör ni kanske välja någonting annat.

  Guide: Installera Nole Cinema
  Svenska undertexter: Nej
  Källa: Planet Universe
  Länk till källan: http://www.planet-universe.co.uk

  15. Death From Above

  falcon-ultra-för-kodi-696x

  Kodi-tillägget Death from Above bjussar bland annat på tv-serier, filmer, dokumentärer, barnprogram, musik, livesport samt mycket annat. Tillägget installeras heller inte från någon källa, eller repo, vilket förkortar installationsförloppet något.

  Sammanlagt nio tillägg ingår, alla från Kodi-utvecklarna Falcon. Vid skrivande stund fungerar åtminstone åtta av dessa, vilket bör räcka för de flesta.

  Guide: Installera Death from Above
  Svenska undertexter: Nej
  Källa: AJ Builds
  Länk till källan: http://ajbuilds.uk/secret

  16. Yify Movies HD

  yify-movies-hd-696x

  Yify är en välkänd Bittorrent-releasegrupp som nu även finns på Kodi. Exakt samma filmer som ni hittar i tillägget går även att ladda ner via diverse torrentsajter. Men om det är smidighet ni är ute efter är alltid Kodi-tilläggen de bästa valen.

  Guide: Installera Yify Movies HD
  Svenska undertexter: Nej
  Källa: Stream Army Repo
  Länk till källan: http://streamarmy.co.uk/repo

  17. Classic Cinema

  classic-cinema-upplösning-696x

  Som namnet antyder är det retro-filmer som gäller för hela slanten. Här hittar ni en lång rad klassiker som hämtas direkt från public domain-källor.

  Guide: Installera Classic Cinema
  Svenska undertexter: Nej
  Källa: Kodis officiella källa
  Länk till källan: Förinstallerad källa

  18. UK Turk Playlist

  uk-turk-playlist-696p

  UK Turk Playlists är ett mycket populärt Kodi-tillägg som bland annat innehåller tv-serier, filmer, livesport, internationella radiokanaler, öppna övervakningsfeeds (CCTV), livekanaler, dokumentärer samt mycket mer.

  Guide: Installera UK Turk Playlist
  Svenska undertexter: Nej
  Källa: UK Turk Repo
  Länk till källan: https://addoncloud.org/ukturk/install

  19. Loki

  loki-kodi-tillägg-696x

  Loki, dvs. tillägget som är namngett efter DC-antihjälten med samma namn, är mycket populärt i Kodi-kretsar. Här hittar vi bland annat filmer, tv-serier, sportmaterial från tex. WWE samt UFC och mycket mer. Men men, även om innehållet är brett som bara den är det på film- och tv-serie-sidan som Loki skiner allra klarast.

  Guide: Installera Loki
  Svenska undertexter: Nej
  Källa: Loki Repo
  Länk till källan: http://kodiuk.tv/repo

  20. The Magic Dragon

  the-magic-dragon-696x

  Tillägget har stigit snabbt i popularitet tack vare det breda utbudet av tv-serier samt filmer, och vid skrivande stund har The Magic Dragon aldrig legat nere någonsin. I övrigt är gränssnittet både snyggt och kvickt. Det finns även musik och sportsändningar tillgängliga – men det är trots allt film- och tv-serie-sidan som fått mest kärlek.

  Guide: Installera The Magic Dragon
  Svenska undertexter: Nej
  Källa: Diamond Wizard Repo
  Länk till källan: http://repo.rubyjewelwizard.com

  21. GAIA

  gaia-696x

  Gaia har en snygg och enkel layout, och det tar inte många sekunder innan man hittar det man letar efter. Tillägget bjussar bland annat på tv-serier, filmer, dokumentärer, barnprogram samt mycket mer.

  Tillägget låg nere under den första delen av 2019, men är numera uppe och tickar igen. Just nu är det Gaia 4 som gäller, en version som kommer med en hel del förbättringar jämfört med de tidigare upplagorna.

  Guide: Installera GAIA
  Svenska undertexter: Nej
  Källa: Gaia Repo
  Länk till källan: https://repo.gaiakodi.com/

  22. Scrubs v2

  scrubs-v2

  Scrubs V2 är en fortsättning på det numera nerlagda Kodi-tillägget Scrubs. Här hittar vi bland annat tv-serier, filmer, livesändningar av olika slag samt mycket annat. Som mest visas materialet i Full HD, dvs. 1080p.

  Guide: Installera Scrubs v2
  Svenska undertexter: Nej
  Källa: Jew Repo
  Länk till källan: https://jewbmx.github.io/

  23. Entertainment Time

  entertainment-time-696x

  Här hittar vi ett större gäng tv-serier och filmer. Undertexter blir vi dock utan, men om detta inte är någon dealbreaker bör tillägget passa hur bra som helst.

  Guide: Installera Entertainment Time
  Svenska undertexter: Nej
  Källa: Kodil
  Länk till källan: http://androidaba.com/addons/
  Alternativ länk: http://www.lvtvv.com/repo/

 • De bästa live tv-tilläggen för Kodi

  De så kallade live tv-tilläggen innehåller en stor mängd gratiskanaler, och jepp – en VPN-tjänst (VPN-topplistan) är lite av ett måste om ni ska använda er av tilläggen inom denna kategorin. Dels för att många av dem ligger lite i den lagliga gråzonen, och då andra är regionsblockerade.

  1. cCloud TV

  ccloud-kodi-tillägg-696x

  cCloud TV är ett mycket populärt live tv-tillägg som bland annat bjussar på sportkanaler, filmkanaler, nyhetskanaler, dokumentärkanaler samt mycket mer. Allt innehåll är dessutom placerat i väldigt självförklarande kategorier, vilket innebär att det inte tar många sekunder att hitta rätt material.

  Guide: Installera cCloud TV
  Källa: Kodil
  Länk till källan: http://androidaba.com/addons/
  Alternativ länk: http://www.lvtvv.com/repo/

  2. Robin Hood TV

  robin-hood-tv-696x

  Robin Hood TV, som är baserat på den lite lagom charmiga Disneykaraktären med samma namn, bjussar på en stor mängd IPTV-kanaler. Störst fokus ligger på europeiska samt amerikanska sådana, och allt som allt är live tv-utbudet riktigt bra.

  Guide: Installera Robin Hood TV
  Källa: Tojelako Repo
  Länk till källan: http://kodiadd-ons.com/repo

  3. SVT Play

  svt-play-för-kodi-696x

  SVT, det vill säga Sveriges eget public service-gäng, kan nås via en ruskigt välsvarvad Kodi-app. Det är dock inte SVT själva som ligger bakom tillägget, utan en utvecklare som kallar sig för ”nilzen”. I övrigt är appen lättnavigerad, och vi hittar även kategorier såsom ”sista chansen” samtidigt som vi kan ta del av de senaste livesändningarna på ett enkelt sätt.

  För att sammanfatta läget – SVT Play-appen fungerar hur bra som helst, och det är riktigt skönt att slippa lämna Kodi-gränssnittet för att kika på lite svensk tv-underhållning av riktigt hög kvalitet.

  OBS: Om ni inte befinner er i Sverige är en svensk VPN-server ett måste.

  Guide: Installera SVT Play
  Källa: Kodis officiella källa
  Länk till källan: Förinstallerad källa

  4. NRK TV

  nrk-696p

  I NRK:s Kodi-tillägg kommer vi åt mängder av live tv-innehåll såsom:

  • Sport
  • Dramaserier
  • Nyheter
  • Filmer och tv-serier

  Samt mycket mer. Allt som behövs är en norsk VPN-server – sen är det bara att tuta och köra.

  OBS: Tillägget är regionsblockerat – en norsk VPN-server ett måste.

  Guide: Installera NRK TV
  Källa: Kodis officiella källa
  Länk till källan: Förinstallerad källa

  5. YLE Areena

  yle-för-kodi-696p

  YLE:s Kodi-plugin bjussar på bland annat live tv-sändningar, serier, filmer samt mycket mer. Om ni bara förstår finska är tillägget hur bra som helst, och undertexter finns för många språk – inklusive svenska och engelska.

  OBS: Tillägget är regionsblockerat – en finsk VPN-server ett måste.

  Guide: Installera Yle Areena
  Källa: Kodis officiella källa
  Länk till källan: Förinstallerad källa

  6. ORF TVthek

  orf-tvthek

  ORF TVthek är en österrikisk public service-portal som erbjuder en finfin Kodi-app. Här sänds en lång rad sportevenemang live, tillsammans med tv-serier, filmer, samt mycket mer.

  OBS: Tillägget är regionsblockerat – en österrikisk VPN-server ett måste.

  Guide: Installera ORF TVthek
  Källa: Kodis officiella källa
  Länk till källan: Förinstallerad källa

  7. CBC

  cbc-appen-för-kodi

  Kanadensiska CBC är helt gratis, och fungerar utmärkt tillsammans med Kodi. Här visas alltifrån OS-sändningar till NHL samt mycket mer. Det går även att hitta en stor mängd filmer och serier som även de är gratis.

  OBS: Tillägget är regionsblockerat – en kanadensisk VPN-server ett måste.

  Guide: Installera CBC
  Källa: Kodis officiella källa
  Länk till källan: Förinstallerad källa

  8. UKTV Play

  uktv-play-upplösning-696x

  Har ni en bra VPN-tjänst i ryggen (VPN-topplistan) och är sugna på att kika på brittisk tv? I sådana fall är UKTV Play ett mycket bra val. Här hittar ni mängder av material såsom tv-serier, filmer, dokumentärer, reality-tv samt mycket mer. I korthet är tillägget ett mycket bra komplement till iTV samt BBC iPlayer.

  OBS: Tillägget är regionsblockerat – en storbritannisk VPN-server ett måste.

  Uppdatering: UKTV Play fanns under en tid tillgänglig på Kodis officiella källa, men numera är det Kodil som gäller.

  Guide: Installera UKTV Play
  Källa: Kodil
  Länk till källan: http://androidaba.com/addons/
  Alternativ länk: http://www.lvtvv.com/repo/

  9. SR Mediathek

  sr-mediatrek-för-kodi

  Via tyska SR Mediathek går det utmärkt att komma åt stora mängder sportmaterial. Det finns både livesändningar samt sammanfattningar att tillgå. Utöver detta kan vi även hitta tv-serier och filmer – men det är på sportsidan som tillägget lyser starkast.

  OBS: Tillägget är regionsblockerat – en tysk VPN-server ett måste.

  Guide: Installera SR Mediathek
  Källa: Kodis officiella källa
  Länk till källan: Förinstallerad källa

 • De bästa alltiallo-tilläggen för Kodi

  Här listas de Kodi-tillägg som innehåller precis allt, såsom:

  • Tv-serier
  • Filmer
  • Livesport
  • Live-tv
  • Dokumentärer
  • Musik
  • Radiokanaler

  Samt mycket mer. Dessa tillägg är med andra ord inte nischade åt något speciellt håll, men fungerar lika bra för det. Nedan följer en ganska liten men gedigen lista på de bästa alltiallo-tilläggen.

  1. Limitless

  limitless-tillägget-för-kodi

  Limitless innehåller det mesta, såsom kabel tv-kanaler, filmer, livesport, barnprogram samt mycket mer. Länkarna fungerar dessutom riktigt bra, åtminstone för tillfället.

  Guide: Installera Limitless
  Källa: Luxury Repo
  Länk till källan: http://luxurywizard.space/luxury

  2. iTV

  itv-för-kodi-696x

  Den storbritanniska tv-hubben iTV går även att nå via webben, men en Kodi-app är heller aldrig fel. På så sätt slipper vi lämna Kodis trygga värld, och får trots detta tillgång till allt iTV material som finns, inklusive:

  • Livekanaler
  • Filmer
  • Tv-serier
  • Dokumentärer
  • Livesport

  Samt mycket mer. Allt som behövs är en storbritannisk VPN-server (iTV är regionsblockerat), ett brittiskt postnummer (förslag finns) samt tålamod nog att traggla er igenom guiden nedan.

  Guide: Installera iTV
  Källa: Kodil
  Länk till källan: http://androidaba.com/addons/
  Alternativ länk: http://www.lvtvv.com/repo/

  3. BBC iPlayer (iPlayer WWW)

  iplayer-www-bbc-iplayer

  Även BBC iPlayer går att nå via webben, och precis som många andra brittiska tv-plattformar är också denna regionslåst. Men men, detta kommer vi runt via en VPN-tjänst (VPN-topplistan) samt ett brittiskt postnummer (förslag finns).

  Utbudet är i sin tur brett som attan. Här hittar vi filmer, tv-serier, dokumentärer, livesport, livekanaler samt mycket mer.

  Guide: Installera BBC iPlayer
  Källa: Kodis officiella källa
  Länk till källan: Förinstallerad källa

  4. Deceit

  deceit-kodi-tillägg

  Deceit är ytterligare ett alltiallo-tillägg som innehåller alltifrån tv-serier och filmer till musik, radiokanaler och podcasts. Vid skrivande stund är det dock live tv-strömmarna som lyser klarast, och just IPTV-delen är vansinnigt bra uppstyrd.

  Guide: Installera Deceit
  Källa: One Nation
  Länk till källan: http://www.onenation.info

  5. 7 of 9

  7-of-9-696px

  7 of 9 är även det ett mångsidigt och välfungerande Kodi-tillägg som alla bör ge en chans. Bland innehållet hittar vi exempelvis livesport, live-tv, filmer, musik, tv-serier, radiokanaler samt mycket mer.

  Guide: Installera 7 of 9
  Källa: Diamond Wizard Repo
  Länk till källan: http://repo.rubyjewelwizard.com

  6. All Eyez on Me

  all-eyes-on-me-för-kodi

  Här hittar vi bland annat stand up-föreställningar, barnprogram, filmer, dokumentärer, tv-serier samt en större drös livesändningar. Likt ett antal andra Kodi-tillägg inom denna changern har även All Eyez on Me varit otillgänglig under vissa perioder. Men nu är tillägget återigen uppe och hoppar – och det ska vi vara glada över.

  Guide: Installera All Eyez On Me
  Källa: All Eyes on Me Repo
  Länk till källan: http://aeom.ga/repo

  7. Fladnag

  fladnag-tilläggen-för-kodi

  Fladnag-paketet innehåller inte bara ett, utan hela sex tillägg, som alla kan installeras på en och samma gång. Sammanlagt följer dessa tillägg med i Fladnag-paketet:

  • Fladnag Kids Boxsets
  • Fladnag Cartoons
  • Faldnag Collections
  • Faldnag Movies
  • Fladnag Sports
  • Fladnag TV Shows

  Och med detta sagt är ni säkert med på att tilläggspaketet är vansinnigt heltäckande.

  Guide: Installera Fladnag
  Källa: TK2K Repo
  Länk till källan: http://www.t2k-cloud.co.uk/Repo

 • De bästa sport-tilläggen för Kodi

  Nedanstående Kodi-tillägg är ena riktiga hejare på att gräva fram sportmaterial i olika former. Här listas alltifrån fotbollstillägg till racing och F1-appar – häng med.

  1. SportsDevil

  sportsdevil-för-kodi-696x

  SportsDevil är ett av världens mest populära sport-tillägg för Kodi. Tillägget har funnits med ett bra tag och tuffar fortfarande på hur bra som helst. Här finns i princip allt i sportväg, inklusive fotboll, tennis, hockey, motorsport, kampsport samt mycket mer. Ni får även chansen att streama de bästa och mest populära matcherna efter de sänts, om ni skulle missa dem första gången vill säga.

  Guide: Installera SportsDevil
  Källa: Kodil
  Länk till källan: http://androidaba.com/addons/
  Alternativ länk: http://www.lvtvv.com/repo/

  2. Sportowa

  sportowa-för-kodi

  Sportowa är snäppet mindre än SportsDevil, men det gör inte så mycket då i princip samtliga streams fungerar utmärkt. Här finner vi bland annat fotboll, tennis, hockey, basket, bordtennis, ja – i princip allt i sportväg. Det finns även en större knippe sportkanaler att tillgå, och vid skrivande stund fungerar omkring 90 procent av dessa.

  Guide: Installera Sportowa
  Källa: Mbebe
  Länk till källan: https://mbebe.github.io/blomqvist

  3. Our Match

  our-match-upplösning-696

  Gillar ni att kika på sammanfattningar från alla tänkbara fotbollsligor, såsom Serie A, Premier League, La Liga samt många andra? Då är Kodi-tillägget Our Match någonting för er. Här listas sammanfattningarna bara någon minut efter att matcherna har slutat. Streaminglänkarna är dessutom många och fungerar super.

  Guide: Installera Our Match
  Källa: Kodil
  Länk till källan: http://androidaba.com/addons/
  Alternativ länk: http://www.lvtvv.com/repo/

  4. Sport 365

  sport-365-696x

  Sport 365 är ena hejare på att hitta bra live-länkar till alla typer av sportevenemang. Gränssnittet är rent, och det finns i princip alltid många länkar att välja på oavsett vilken sport som intresserar er mest.

  Guide: Installera Sport 365
  Källa: Bughatsinho Repository
  Länk till källan: https://bugatsinho.github.io/repo

  5. JoyRide

  joyride-696x

  Om motorsport är det som lockar är JoyRide ett Kodi-tillägg som borde passa som handen i handsken. Här hittar vi livelopp från bland annat Formel 1, Nascar samt MotoGP. I samma tillägg hittar vi även ett större gäng äventyrsfilmer. Men som sagt – det är på motorsport-sidan som tillägget glänser som mest.

  Guide: Installera JoyRide
  Källa: One Nation
  Länk till källan: http://www.onenation.info

  6. Kick Off

  kickoff-kodi-app-upplösning-696x

  Kick Off är ett sporttillägg som är vansinnigt duktigt på att hitta Premier League-streams. Här hittar vi även höjdpunkter samt live tv-kanaler som inriktar sig på fotboll.

  Guide: Installera Kick Off
  Källa: Kodil
  Länk till källan: http://androidaba.com/addons/
  Alternativ länk: http://www.lvtvv.com/repo/

  7. NHL On-demand

  nhl-on-demand-upplosning-696x

  NHL On-demand ger oss tillgång till en lång rad NHL-matcher (live), repriser samt höjdpunkter – helt gratis. Tillägget har testats av mig och fungerar helt underbart.

  Guide: Installera NHL On-demand
  Källa: Kodil
  Länk till källan: http://androidaba.com/addons/
  Alternativ länk: http://www.lvtvv.com/repo/

  8. Red Bull TV

  red-bull-koditillägg-696x

  Red Bull TV ger oss tillgång till mängder av extremsport. Här hittar vi bland annat liveevent, höjdpunkter samt mycket annat. Och då detta tillägg går att hitta på den officiella Kodi-källan blir installationen vansinnigt enkel.

  Guide: Installera Red Bull TV
  Källa: Kodis officiella källa
  Länk till källan: Förinstallerad källa

  9. NHL TV

  nhl-tv

  NHL TV är förvisso inte gratis, men en riktigt välsvarvad Kodi-app bjussar de åtminstone på. Om ni väl betalar en slant blir samtliga NHL-matcher tillgängliga. Tjänsten kan dessutom tecknas månadsvis, om ni känner att priset för årsmedlemskapet är lite väl häftigt.

  Även om ni inte betalar för NHL TV går det fortfarande att komma åt höjdpunkter från samtliga NHL-matcher samt kultklassade NHL-matcher från förr. Som med en hel del andra Kodi-tillägg är en VPN-tjänst (topplistan) med rappa USA-servrar ett måste.

  Guide: Installera NHL TV
  Källa: Kodis officiella källa
  Länk till källan: Förinstallerad källa

  10. NFL Teams

  nfl-teams

  Om amerikansk fotboll är det som lockar är NFL Teams-appen ett mycket bra val. Höjdpunkter och fullständiga matcher (repriser) kommer ni åt helt utan problem. Om ni betalar en slant kan ni kika på samtliga NFL-matcher live, men gratisversionen är bra nog i mina ögon.

  OBS: Tillägget är regionsblockerat – en amerikansk VPN-server är ett måste.

  Guide: Installera NFL Teams
  Källa: Kodis officiella källa
  Länk till källan: Förinstallerad källa

  11. Eurosport Player

  eurosport-player-för-kodi

  Eurosport Player kostar förvisso från 79 kronor i månaden – men själva erbjudandet är faktiskt ganska prisvärt med tanke på allt som ingår. Det vill säga i princip alla större cykel-lopp, alla större tennisturneringar (Grand Slams) samt mycket mer.

  Och med den officiella appen behöver man heller inte lämna Kodi-gränssnittet för att kunna ta del av all sport – vilket är ett stort plus. Eurosport Player fungerar dessutom överallt – ingen specifik VPN-server behövs.

  Guide: Installera Eurosport Player
  Källa: Kodis officiella källa
  Länk till källan: Förinstallerad källa

  12. AMA Pro Racing

  ama-pro-racing

  Lite dirtbike har aldrig skadat, och med AMA Pro Racing-appen kommer ni åt hundratals dirtbike-tävlingar varje månad. Både från de professionella ligorna samt från amatörligorna.

  Guide: Installera AMA Pro Racing
  Källa: Kodis officiella källa
  Länk till källan: Förinstallerad källa

  13. Xumo.tv (blandad sport)

  xumo.tv-app-för-kodi

  IPTV-appen Xumo.tv visar ett större gäng sportevenemang helt gratis. Fotboll, fiske, MMA, hockey och mycket annat sänds på många av de livekanaler som finns att tillgå – och det kostar inte ett jota.

  Det finns även en hel del djurprogram, nyhetskanaler, spelkanaler och sådant, men då sportutbudet är så pass stort hamnar tillägget trots allt i sportkategorin. Vid skrivande stund är Xumo.tv regionsblockerad, och en amerikansk VPN-server krävs för att komma åt materialet (VPN-topplistan).

  Guide: Installera Xumo.tv
  Källa: Kodis officiella källa
  Länk till källan: Förinstallerad källa

  14. MLB.tv

  mlb.tv-app-för-kodi

  MLB, eller Major League Baseball, visar höjdpunkter samt eftersnack från alla MLB-matcher – helt gratis. Ett MLB.tv-konto krävs dock, och en amerikansk VPN-server vill säga (VPN-topplistan).

  Guide: Installera MLB.tv
  Källa: Kodis officiella källa
  Länk till källan: Förinstallerad källa

 • De bästa kampsports-tilläggen för Kodi

  1. Johki’s Wrestling

  johnkis-wrestling-för-kodi

  Här hittar ni de bästa wrestlingmaterialet, och i mina ögon fungerar detta tillägg snäppet bättre än tvåan, World of Wrestling. Johki’s Wrestling bjussar bland annat på live-event samt repriser om man skulle missa det förstnämnda. Utöver detta har tillägget även utökats på senare tid, vilket innebär att vi numera får tag på bland annat boxnings- samt UFC-matcher på exakt samma ställe.

  Guide: Installera Johki’s Wrestling
  Källa: Man Cave Repo
  Länk till källan: http://mcteam.tech/repo

  2. World of Wrestling

  world-of-wrestling

  Kodi-tillägget World of Wrestling innehåller – jepp, ni gissade rätt, en vansinnig massa wrestling. Här hittar ni en större bunt live-event som blandas med topp 10-klipp, DVD-specialare samt utvalda klipp från WWE:s Youtubekanal. Pay Per View-eventen fungerar dock lite sisådär, men allt som allt är World of Wrestling ett bra val för alla wrestlingfans.

  Guide: Installera World of Wrestling
  Källa: Loki Repo
  Länk till källan: http://kodiuk.tv/repo

  3. Planet MMA

  planet-mma-för-kodi

  Planet MMA stängdes ner i början av 2019, men nu är de tillbaka igen – starkare än någonsin. Här hittar vi mängder av MMA-material såsom livesändningar, topplistor, klassiska matcher samt repriser från veckans största sammandrabbningar.

  Guide: Installera Planet MMA
  Källa: One Nation Repo
  Länk till källan: http://onenation.info/repo/

 • De bästa barntilläggen för Kodi

  1. ToonMania2 

  toonmania-2

  ToonMania2 bjussar på en större mängd barninnehåll. Här finner vi många större, klassiska barnprogram, och utöver detta mängder med Anime-innehåll med engelska undertexter.

  ToonMania2 fungerar hur bra som helst, och samtliga länkar som testades tuffade igång utan problem – vilket bör innebära att tillägget kan vara värt en närmare kik.

  Guide: Installera ToonMania2
  Källa: GoldenGun
  Länk till källan: https://goldengunrepo.github.io/install/me/

  2. Ares KidsTube

  ares-kidstube

  På Ares KidsTube hittar vi innehåll som passar de allra minsta, och allt material som finns tillgängligt laddas ögonblickligen. I samma tillägg hittar vi alltifrån färdiga spellistor till godnattvisor – ett mycket trevligt barntillägg med andra ord.

  Guide: Installera Ares KidsTube
  Källa: Kodil
  Länk till källan: http://androidaba.com/addons/
  Alternativ länk: http://www.lvtvv.com/repo/

  3. FunimationNow

  fuminationnow

  FunimationNow är ett premiumtillägg för alla Anime-älskare. För omkring 60 kronor i månaden (eller ca. 600 kronor årligen) får ni tillgång till hur mycket undertextat Anime-innehåll som helst.

  För er som vill komma billigare undan finns en hel del innehåll tillgängligt helt gratis – men då får vi också stå ut med en knippe annonser. Med detta sagt – den bästa Anime-upplevelsen får ni om ni betalar för er – men gratisvarianten är inte så dum den heller. 

  Guide: Installera FunimationNow
  Källa: Kodis officiella källa
  Länk till källan: Förinstallerad källa

 • De bästa musik-tilläggen för Kodi

  Här hittar ni en stor mängd musiktillägg. Många av dem är helt gratis och hämtar sitt material från Youtube, medans andra, såsom Spotify, kostar en slant.

  1. KMusic Tube

  kmusic-tube-för-kodi

  Detta musiktillägg ger oss tillgång till all musik som finns på Youtube – direkt från Kodi-gränssnittet vill säga. Här hittar vi Billboard-listor, Itunes-listor, Spotify-listor och vi kan även söka direkt på den låt vi vill snappa upp. I korthet – KMusic Tube är ett av de bästa musiktilläggen för Kodi.

  Guide: Installera KMusic Tube
  Källa: Kodil
  Länk till källan: http://androidaba.com/addons/
  Alternativ länk: http://www.lvtvv.com/repo/

  2. Mp3 Streams

  mp3-streams-upplösning-696x

  Många musik-tillägg förlitar sig på Youtube för att kunna spela upp musik, men inte Mp3 Streams. Här är det som namnet antyder MP3-länkar som gäller för hela slanten, och det fungerar helt underbart.

  I MP3 Streams finns i princip all musik ni kan tänka er smidigt uppsorterat i olika kategorier. Och för er som inte vill eller orkar bläddra finns även en sökfunktion som gör det enklare att hitta rätt låt/album på en gång.

  Guide: Installera MP3 Streams
  Källa: Kodil
  Länk till källan: http://androidaba.com/addons/
  Alternativ länk: http://www.lvtvv.com/repo/

  3. TuneIn Radio

  installera-tunein-radio-696x

  TuneIn Radio går att installera på i princip alla operativsystem, såsom:

  • Windows
  • Mac
  • iOS
  • Android

  Men om ni vill kunna sköta all musikhantering direkt via Kodis eget gränssnitt är det också Kodi-tillägget ni bör använda er av. Här kan ni leta efter er favoritmusik direkt, och det går även att söka efter ett stort antal radiokanaler.

  I Sverige samarbetar TuneIN-gänget med bland annat NRJ, Mix Megapol, Rix FM samt många fler – så utbudet är det absolut inget fel på. Ni kan även synkronisera Kodi-kontot med övriga enheter om ni väl skapar ett konto (det är gratis) på TuneIn Radios webbsida.

  Guide: Installera TuneIn Radio
  Källa: Kodil
  Länk till källan: http://androidaba.com/addons/
  Alternativ länk: http://www.lvtvv.com/repo/

  4. Youtube Music

  youtube-music-696x

  Youtube Music samlar in topplistor från bland annat Spotify och Itunes och låter oss spela upp exakt samma material via Youtube. Smidigare än så här kan det knappast bli.

  Guide: Installera Youtube Music
  Källa: TK2K Repo
  Länk till källan: http://www.t2k-cloud.co.uk/Repo

  5. Ares Relaxation

  ares-relaxation-för-kodi

  Här hittar vi en stor mängd lugna och avslappnande låtar som förmodligen passar bra efter en lång arbetsdag. Utöver detta finns det även en hel del yoga-övningar samt meditationsövningar att välja på.

  Guide: Installera Ares Relaxation
  Källa: Kodil
  Länk till källan: http://androidaba.com/addons/
  Alternativ länk: http://www.lvtvv.com/repo/

  6. Youtube

  valpar-på-youtube696x

  Det finns förvisso en Youtube-app på Kodil-repositoryn, men den behövs inte längre. Detta eftersom vi numera hittar en smidig Youtube-sök direkt från Kodis huvudmeny, vilket vi gjort sedan Kodi 18, Leia släpptes. Som ni själva ser går det utmärkt att söka efter bruna labradorer, men de flesta väljer förmodligen att söka efter diverse musikvideor istället.

  Guide: Kom igång med Youtube på Kodi
  Källa: Kodis officiella källa
  Länk till källan: Förinstallerad källa

  7. Spotify

  spotify-upplösning-696x

  Den inte så lite kända musikplattformen Spotify går att hitta på Kodi, och även om appen är inofficiell fungerar den finfint i vilket fall. Allt som krävs är ett Spotify Premium-konto, sen är det bara att tuta och köra.

  Guide: Installera Spotify
  Källa: Kodil
  Länk till källan: http://androidaba.com/addons/
  Alternativ länk: http://www.lvtvv.com/repo/

  8. SoundCloud

  696x-soundcloud-app

  Musikdelningstjänsten SoundCloud har funnits med länge, och är fortfarande mycket populär. I Kodi-tillägget är det dessutom mycket enkelt att hitta ny indie-musik via bara några knapptryck.

  Guide: Kom igång med SoundCloud på Kodi
  Källa: Kodis officiella källa
  Länk till källan: Förinstallerad källa

 • De bästa tränings-tilläggen för Kodi

  Dessa tillägg bjussar på mängder av träningsmaterial såsom träningsvideor, stretchövningar, yogapass samt mycket mer.

  1. Pulse Fitness

  pulse-fitness

  Pulse Fitness har funnits med ett bra tag, och är ett av de mest populära Kodi-tilläggen för träningsentusiaster. Här hittar vi bland annat yogavideor, matlagningstips, träningstips för alla tänkbara kroppsdelar samt mycket mer.

  Guide: Installera Pulse Fitness
  Källa: Kodil
  Länk till källan: http://androidaba.com/addons/
  Alternativ länk: http://www.lvtvv.com/repo/

  2. Ares Fitness

  ares-fitness-696x

  Ares Fitness är ett kompetent träningstillägg som bland annat innehåller stretchtips, träningsvideor, tips från träningsexperter samt mycket mer. Tillägget är en del av det seriösa Ares-projektet, och uppdateras därför ofta med nya länkar.

  Guide: Installera Ares Fitness
  Källa: Kodil
  Länk till källan: http://androidaba.com/addons/
  Alternativ länk: http://www.lvtvv.com/repo/

  3. Fitness Zone

  fitness-zone-696x

  Fitness Zone är förmodligen inte bäst i skaran, men lite träningsrelaterat innehåll finns det allt. Här hittar vi främst träningsvideor samt träningstips. I korthet bör tillägget växa till sig något innan det kan rekommenderas helhjärtat, men allt som allt kan Fitness Zone vara värd en chans.

  Guide: Installera Fitness Zone
  Källa: Kodil
  Länk till källan: http://androidaba.com/addons/
  Alternativ länk: http://www.lvtvv.com/repo/

 • Den bästa "Kodi-builden"

  Om ni laddar ner och installerar en så kallad ”Kodi Build” installeras en stor mängd material på en och samma gång. Detta tilltag kan spara en hel del tid, men i det långa loppet är det sällan värt att pilleriplocka med dessa typer av byggen.

  Visst, ni får ett stort gäng tillägg, många källor och ett snyggt tema på en och samma gång – men när bygget slutar uppdateras får vi sitta där med skägget i brevlådan. I mina ögon är det bästa att ladda ner de tillägg ni gillar samt ett tema ni tycker är snyggt, för att på så sätt få mer kontroll.

  Men det finns dock ett undantag, och detta i form av Reddit Reaper-bygget. Det är både väluppdaterat och snyggt skött – och även om jag inte är överförtjust i diverse Kodi-byggen är Reddit Reapers hopkok det enda som går att rekommendera.

  1. Reddit Reaper-bygget

  reaper-wizard-696x

  Reddit Reapers Kodi-bygge installerar ett större gäng tillägg och källor tillsammans med ett passande tema, och finns i två versioner: Base och Full. Base kan användas på i princip alla Kodi-enheter medans Full kräver mer kraftfull hårdvara – såsom en Nvidia Shield eller bättre.

  I guiden nedan går vi igenom vad som ingår i större detalj – häng med.

  Guide: Installera Reddit Reaper-bygget
  Källa: Reddit Reaper
  Länk till källan: https://reddit-reaper.github.io/repo

 • De bästa vuxen-tilläggen för Kodi

  Kommentarer känns rätt överflödiga här.

  1. XXX-O-DUS

  xxx-o-dus-för-kodi

  Exodus-gänget har skrapat ihop ett eget vuxen-tillägg, och detta med det småfyndiga namnet XXX-O-DUS. Tillägget hämtar material från en mängd vuxensajter såsom PornHD, Xhamster, Redtube samt många fler. Appen tillåter också att ni låser ut användare som borde veta hut, och många videor går även att ladda ner till den egna lagringsdisken.

  XXX-O-DUS fanns från en början på Exodus Redux-repon, men har numera flyttat till Kodil.

  Guide: Installera XXX-O-DUS
  Källa: Kodil
  Länk till källan: http://androidaba.com/addons/
  Alternativ länk: http://www.lvtvv.com/repo/

  2. FapZone

  fapzone-för-kodi-upplösning-696x

  FapZone är ett av de mest populära vuxentilläggen som går att hitta för Kodi, och utbudet är enormt.

  Guide: Installera FapZone
  Källa: Stream Army Repo
  Länk till källan: http://streamarmy.co.uk/repo

  3. Adultflix

  adultflix-696x

  Adultflix listar vuxenvideor från ett stort antal källor i ett och samma tillägg. Här hittar vi material från bland annat:

  • 3Movs
  • VRSmash
  • Eporner
  • PornHub
  • Xhamster
  • Porn.com

  Samt ett femtiotal ytterligare källor. Tillägget är även något mer funktionsrikt jämfört med många av de andra alternativen då vi bland annat hittar livevideor, VR-videor, vuxenbilder samt ett föräldraskydd – för att underåriga inte ska komma åt materialet av misstag vill säga.

  Guide: Installera AdultFlix
  Källa: Fusion
  Länk till källan: http://fusion.tvaddons.co

  4. T2K Adult Zone

  installera-t2k-adult-zone

  T2K Adult Zone är ett kompetent vuxentillägg som visar material från bland annat Eporner och FluxxMovies. Det finns även en topplista tillgänglig som i sin tur visar upp de mest populära klippen.

  Guide: Installera T2K Adult Zone
  Källa: TK2K Repo
  Länk till källan: http://www.t2k-cloud.co.uk/Repo
  Lösenord vid första uppstart: T2K Adults Only

  5. VideoDevil

  videodevil

  VideoDevil skramlar fram vuxenvideor från (vad jag hört) välkända sajter, såsom:

  • Youporn
  • xHamster
  • Tube8
  • PornoTube

  Samt många fler.

  Guide: Installera VideoDevil
  Källa: Fusion
  Länk till källan: http://fusion.tvaddons.co

  6. Adult Hideout

  adult-hideout-porrtillägg-för-kodi

  Adult Hideout letar reda på stora mängder vuxenmaterial från många av internets mest besökta vuxensidor.

  Guide: Installera Adult Hideout
  Källa: Fusion
  Länk till källan: http://fusion.tvaddons.co

  7. YouPorn

  youporn-för-kodi

  YouPorns Kodi-tillägg går att hitta i Kodil-repositoryn, och ska egentligen kunna visa hela YouPorn-utbudet – men det gör den inte. Istället presenteras ett antal erotiska bilder som hämtats från YouPorns webbsida. Roligare än så blir det aldrig.

  Utöver detta fungerar inte heller sökfunktionen, och i korta drag är appen tämligen värdelös. Men men, vi får hoppas att tillägget fungerar bättre i framtiden.

  Guide: Installera Youporn
  Källa: Kodil
  Länk till källan: http://androidaba.com/addons/
  Alternativ länk: http://www.lvtvv.com/repo/

 • De bästa Real Debrid-tilläggen för Kodi

  Real Debrid är en premiumleverantör som erbjuder videostreams med extra bra kvalitet. Nedanstående Kodi-tillägg kan på ett enkelt sätt kopplas ihop med Real Debrid, och med ett sådant konto i ryggen höjs bildkvaliteten ett snäpp.

  Ett Real Debrid-konto kostar omkring 30 kronor i månaden, vilket många tycker är prisvärt.

  1. Seren

  seren-kodi-tillägg

  Seren är ett mycket populärt Kodi-tillägg som tyvärr endast fungerar tillsammans med Premiumize eller Real Debrid, som i sin tur kostar en slant. Men men, om ni klarar er utan gratis streaminglänkar kan Seren trots allt vara värda en provtur.

  Guide: Installera Seren
  Real Debrid krävs: Ja
  Svenska undertexter: Nej
  Källa: Nixgates Repo
  Länk till källan: https://nixgates.github.io/packages

  2. ReleaseBB

  releasebb-696x

  Även här måste vi koppla upp oss mot Real Debrid eller Premiumize, det finns med andra ord inga gratislänkar tillgängliga. Men om detta inte är någon dealbreaker kan ReleaseBB trots allt vara någonting som passar.

  Tillägg: Det går numera att hitta gratislänkar via ReleaseBB. En mycket trevlig överraskning med andra ord.

  Guide: Installera ReleaseBB
  Real Debrid krävs: Nej
  Svenska undertexter: Nej
  Källa: Bughatsinho Repository
  Länk till källan: https://bugatsinho.github.io/repo

  3. Riddler Stream

  riddler-stream-kodi-tillägg

  Riddler Stream ger oss tillgång till massvis av tv-serier och filmer. Det finns egentligen bara en nackdel – vi måste betala en slant för ett Real Debrid-konto. Men men, för omkring 30 kronor i månaden kan ni höja bildkvaliteten ett snäpp – och vissa tycker att det är värt besväret.

  Guide: Installera Riddler Stream
  Real Debrid krävs: Ja
  Svenska undertexter: Nej
  Källa: Man Cave Repo
  Länk till källan: http://mcteam.tech/repo

  4. T2K 1 Click Movie

  t2k-one-click-movie-för-kodi

  I korthet är TK2K 1 Click Movie ett lättnavigerat Kodi-tillägg, fullt med filmer samt tv-serier i upp till 4K-kvalitet. För att få tillgång till den högsta bildupplösningen behövs dock ett Real Debrid-konto – men detta är långtifrån ett måste.

  Guide: Installera TK2K 1 Click Movie
  Real Debrid krävs: Nej
  Svenska undertexter: Nej
  Källa: TK2K Repo
  Länk till källan: http://www.t2k-cloud.co.uk/Repo

 • Övriga tillägg samt Kodi-tips

  1. Skapa användarprofiler i Kodi

  välj-användarkonto-kodi

  Att kunna skapa och växla användarprofiler i Kodi har många fördelar. Obehöriga användare kan exempelvis låsas ute, och med detta sagt är det enkelt att hålla borta barn eller nyfikna partners som eventuellt vill snoka och ha sig. I guiden nedan lär vi oss att både skapa och låsa användarkonton.

  Guide: Kom igång med användarprofiler på Kodi

  2. Kom igång med undertexter (OpenSubtitles och SubScene)

  opensubtitles-för-kodi

  När man vill spela upp lokalt, dvs nerladdat innehåll, är det skönt att ha undertexter att luta sig tillbaka mot. I guiden nedan går vi igenom hur ni kommer igång med både OpenSubtitles samt SubScene. I korthet tar Opensubtitles-installationen något längre tid – men utbudet av undertexter är i sin tur något större jämfört med SubScene.

  Guide: Kom igång med undertexter i Kodi
  Källa: Kodis officiella källa
  Länk till källan: Förinstallerad källa

  3. Spela retrospel med hjälp av IAGL

  internet-archive-game-launcger

  IAGL, eller Internet Archive Game Launcher, gör att ni kan lira retro-spel via Kodi. Allt som krävs är lite tålamod vid installationen samt en spelkontroll (SNES-varianten rekommenderas) som kostar omkring en hundralapp ute i handeln. Det går förstås att lira via exempelvis tangentbordet – men det är ingen höjdare i mina ögon.

  För att ge några exempel kommer ni åt spel från dessa plattformar:

  • Game Boy Color
  • MS-DOS
  • Nintendo (NES, SNES och N64)
  • Sega Dreamcast

  Samt många fler.

  Guide: Spela retrospel i Kodi
  Källa: Fusion
  Länk till källan: http://fusion.tvaddons.co

  4. Automatisera dina torrent-nerladdningar 

  sonarr-ladda-ner-tv-serier-automatiskt-1

  Sammanlagt används fyra program (qBittorent, Jackett, Sonarr och Radarr) för att ni ska kunna ladda ner tv-serier och filmer automatiskt, för att senare spela upp dem via Kodi vill säga. Guiden är ganska omfattande och tar en stund att slutföra, men när ni väl är klara kommer ni inte ångra er.

  Guide: Ladda ner tv-serier och filmer automatiskt

  5. Lägg till lokalt lagrade tv-serier och filmer i Kodi

  spela-upp-filmer-via-kodi-696x

  Det finns en hel uppsjö av Kodi-tillägg att välja på, som ni inte minst märker i denna guiden. Men Kodi klarar också av att spela upp lokalt material, såsom filmer samt tv-serier. Om ni bara följer guiden nedan så kommer ni igång hur enkelt som helst.

  Guide: Lägg till tv-serier och filmer i Kodi

  6. Lägg till lokalt lagrad musik i Kodi

  musik-för-kodi-upplösning-696x

  Om inte musik-tilläggen räcker till är det alltid skönt att kunna lägga in lite egna låtar. Kodi sväljer i princip alla filformat – så när ni väl lagt till musikmappen tar det inte många minuter innan ni kan dunka loss.

  Guide: Lägg till lokalt lagrad musik i Kodi

  7. Skapa snygga fotoalbum i Kodi

  kodi-bilder-696x

  Som ni ser ovan är Kodis fotoalbum riktigt snygga, och det tar dessutom bara någon minut att komma igång. Allt som krävs är att vi visar Kodi var bildmappen håller hus – sen fixar programmet resten.

  Guide: Skapa snygga fotoalbum i Kodi

  8. Fixa streams via AceStream (och Plexus)

  acestream-upplosningen-696x

  AceStream är ett vansinnigt kompetent Kodi-tillägg som gräver fram streaminglänkar som annars hade varit otillgängliga. Dessa länkar inkluderar bland annat livesport-, film- och tv serie-länkar. Med andra ord gör AceStream att många andra streamingtillägg fungerar betydligt bättre, och appen är lite av ett måste för alla Kodi-entusiaster.

  Plexus är i sin tur en hejare på att spela upp de så kallade AceStream-länkarna, som ni kan hitta på bland annat Reddit, Facebook och Twitter.

  Guide: Installera AceStream och Plexus
  Källa: Kodil
  Länk till källan: http://androidaba.com/addons/
  Alternativ länk: http://www.lvtvv.com/repo/

  9. Kika på loggfiler med Easy Log Viewer

  easy-log-viewer-696x

  Kodi har förvisso ett officiellt logg-tillägg, ”Log Viewer”, men då Easy Log Viewer är många vändor bättre och betydligt mer lättförstått kör vi på det istället. Som namnet antyder kan vi kika på diverse felmeddelanden som har en tendens att dyka upp när man minst anar det. Loggmeddelandena kan även granskas på den egna hårddisken, men det snackar vi mer om i guiden nedan.

  Guide: Installera Easy Log Viewer
  Källa: Kodil
  Länk till källan: http://androidaba.com/addons/
  Alternativ länk: http://www.lvtvv.com/repo/

  10. Koppla samman Trakt med Kodi

  trakt-upplösning-696x

  Trakt är ett underbart program som är både resurssnålt och kvickt. I korthet läser Trakt av vad ni kikar på för tv-serier och filmer, sammanställer informationen och kommer med rekommendationer. Om ni tex. har missat några serieavsnitt har Trakt stenkoll på vilka dessa är. Programmet kan även komma med rekommendationer på nya filmer och tv-serier som bör passa, baserat på era tittarvanor vill säga.

  Trakt fungerar ihop med många olika Kodi-tillägg – och det tar inte många minuter att koppla samman Trakt med Kodi.

  Guide: Så här kopplar ni ihop Trakt med Kodi

  11. Snygga till Kodi genom att byta tema

  välj-aeon-nox-temat-696x

  Kodis standardtema, eller standardskin, är i mina ögon riktigt trevligt.

  Men trots detta är det aldrig fel att ta en kik efter ett snyggare sådant, och det finns en hel del (70+) att välja på. Att byta tema går dessutom väldigt kvickt – och om ni inte är nöjda går det alltid att byta tillbaka till standardvarianten.

  Guide: Snygga till Kodi – byt tema på någon minut

  12. Fixa krångel och buffrande via en enkel guide

  kodi-buffrar-1

  Om Kodi skulle tjura ihop, det vill säga buffra eller bete sig märkligt på något annat sätt – finns det här en mycket enkel guide att följa.

  Där använder vi oss av tillägg såsom Supreme Builds Wizard samt Ares Wizard för att lösa alla tänkbara problem. Avancerade användare kan även prova lyckan med diverse kodsträngar.

  Guide: Buffrar Kodi? Så här fixar du till problemet..

  13. Den sista utvägen – nollställ Kodi fullständigt

  kodi-winsows-store

  Ibland kan Kodi tyvärr vara bortom all räddning – och då är det bara att bita i det sura äpplet och nollställa hela programmet. I guiden nedan beskriver vi hur detta går till på Windows 10 samt Android TV-boxar. Men hur som helst – följ gärna fixa krångel och buffrande-guiden först, innan ni väljer att kasta in handduken helt.

  När Kodi nollställs försvinner allt, inklusive teman (skins), tillägg samt eventuella byggen – så tänk er gärna för både en och tre gånger innan ni nollställer programmet.

  Guide: Nollställ Kodi fullständigt

  14. Här listas de bästa Kodi-källorna

  man-cave-repo

  Alla Kodi-tillägg har en sak gemensamt, de måste laddas ner från en källa, eller ”repository”. Den officiella Kodi-källan är alltid förinstallerad. Där hittar vi alla standard-tillägg som i sin tur inte är särskilt kontroversiella.

  Tredjepartskällorna är ett måste för att de lite mer innehållsrika tilläggen ska kunna installeras. Som ni själva har läst i denna artikel är exempelvis Kodil, All Eyez On Me, Stream Army Repo och flera mycket populära.

  I guiden nedan listas de mest populära källorna samt några av de tillägg som ingår i respektive källa. Tack vare detta kan ni själva välja de appar som ni anser vara mest intressanta, även om denna artikel är en ganska bra resurs för just detta.

  Guide: Installera de bästa Kodi-källorna

  15. Kom igång med Kodi – en komplett nybörjarguide

  kodi-hemskärm-696

  När Kodi-gränssnittet öppnar sig för första gången är det säkert en ganska blandad känsla som väcks hos många. Visst, man ser att det finns hur många trevliga funktioner som helst, men vet inte alls var man ska börja.

  I nybörjarguiden nedan går vi bland annat igenom hur Kodi installeras följt av på vilka sätt Kodi utmärker sig från konkurrenter såsom Plex och VLC Media Player. Vi går också igenom lite kort om vad tilläggen är bra för samt om Kodi-byggena är någonting att ha.

  Guide: Kom igång med Kodi – en komplett nybörjarguide

  16. Twitch

  twitch-upplösning-696x

  När folk snackar om Kodi är det förmodligen sällan som ämnet spelstreaming som kommer på tal. Sanningen är dock att det går alldeles utmärkt att kika på detta via den officiella Twitch-appen, som dessutom är ruskigt kvick.

  Här kan ni med andra ord logga in på ert användarkonto, kika på prenumerationer samt även leta efter nytt innehåll. Appen är ett måste för alla spelfantaster, och ni behöver inte ens vara inloggade för att kika på de mest populära kanalerna.

  Guide: Kom igång med Twitch på Kodi
  Källa: Kodis officiella källa
  Länk till källan: Förinstallerad källa

  17. Vice

  vice-upplösning-696

  Vice började sin resa som en mindre tidning, men har nu växt till sig och blivit en av världens mest kända dokumentärskapare. Organisationen och dess journalister har gjort sig kända för att tackla lite mer krångliga ämnen, vilket har varit ett framgångsrecept som heter duga.

  Vidare till Kodi-appen. Där hittar vi hundratals dokumentärer som alla finns uppstyrda i olika kategorier – bara ett klick bort.

  Guide: Installera Vice
  Källa: Kodis officiella källa
  Länk till källan: Förinstallerad källa

 • Kodi-tillägg som ligger nere

  1 Kodi Solutions IPTV

  OBS: Detta Kodi-tillägg har blivit på tok för ostabilt för att kunna rekommenderas. Källan, dvs. KS Hosting Repo, ligger allt som oftast nere – vilket innebär att tillägget slutar fungera i tid och otid. När tjänsten fortfarande fungerade kunde vi komma åt en lång rad IPTV-kanaler för ett vettigt pris, men den tiden verkar vara förbi.

  Webbsida: https://www.ks-hosting.com/clients/cart.php
  Källa: KS Hosting Repo
  Länk till källan: https://www.ks-hosting.com/repo/

  2 Nymeria

  OBS: Då Ezzer Macs-källan ligger nere kommer vi heller inte åt Nymeria, vi får hoppas att detta ändras i framtiden. Nymeria bjussade främst på filmer samt tv-serier, och var relativt populärt.

  Svenska undertexter: Nej
  Källa: Ezzer Macs
  Länk till källan: http://www.miniaturelife67.co.uk/repo/

  3 Death Star

  OBS: Detta Kodi-tillägg har slutat fungera då källan, Ezzer Macs, tagits ner. Men med lite tur återupplivas tillägget i framtiden. Även här var det tv-serier samt filmer som gällde för hela slanten.

  Svenska undertexter: Nej
  Källa: Ezzer Macs
  Länk till källan: http://www.miniaturelife67.co.uk/repo/

  4 Bearded Bandit

  OBS: Bearded Bandit har tagits ner från Jew Repo, och är därför otillgänglig. Tillägget var under en lång tid mycket populärt tack vare det breda utbudet av nya tv-serier och filmer.

  Svenska undertexter: Ja
  Källa: Jew Repo
  Länk till källan: https://jewbmx.github.io/

  5 Made in Canada IPTV

  made-in-canada-upplosning

  OBS: Made in Canada var under en tid ett av de bästa IPTV-tilläggen för Kodi, men på grund av diverse stämningshot från upphovsmaffian var utvecklarna tvungna att lägga ner sin verksamhet. Om tillägget gör comeback läggs det återigen till på rätt ställe i artikeln, men den chansen är tyvärr inte särskilt stor.

  Källa: Kodil
  Länk till källan: http://androidaba.com/addons/
  Alternativ länk: http://www.lvtvv.com/repo/

  6 Kodi Popcorn Time

  kodi-popcorn-time-upplosning

  OBS: Kodi Popcorn Time var ett långlivat tillägg som numera ligger nere. Tillägget bjussade främst på nya tv-serier och filmer, och med lite tur är det uppe och tickar igen inom kort.

  Källa: Kodil
  Länk till källan: http://androidaba.com/addons/
  Alternativ länk: http://www.lvtvv.com/repo/

  7 Sportie

  sportie-tillägg-för-kodi

  OBS: Sportie var under en tid vansinnigt duktiga på att gräva fram sportsändningar, i synnerhet fotbollsströmmar. Numera fungerar dock inte tillägget, men som ni ser ovan finns det en hel del annat att välja på.

  Källa: Kodil
  Länk till källan: http://androidaba.com/addons/
  Alternativ länk: http://www.lvtvv.com/repo/

  8 Saddo Boxing

  saddo-boxing-upplösning-696x

  OBS: Saddo Boxing visade livematcher i bra bildkvalitet, men materialet blev tunnare och tunnare och numera ligger tillägget nere – förmodligen för gott.

  Källa: Jew Repo
  Länk till källan: https://jewbmx.github.io/

  9 Wrestling on Demand

  wrestling-on-demand-696x

  OBS: Wrestling On Demand var ett ganska långlivat wrestling-tillägg som numera gått i graven. Tillägget var främst känt för att gräva fram riktigt bra livesändningar.

  Källa: Kodil
  Länk till källan: http://androidaba.com/addons/
  Alternativ länk: http://www.lvtvv.com/repo/

  10 Adult Swim

  adult-swim-kodi-repo

  OBS: Adult Swim-tillägget har fungerat allt sämre på sistone, och kan inte längre rekommenderas. Detta är förstås synd då den amerikanska tv-kanalen bland annat sänder serier såsom Archer, Family Guy, American Dad samt många fler. Men men, det finns alltid fler alternativ att välja på – det är styrkan med Kodi.

  Svenska undertexter: Nej
  Källa: UK Turk Repo
  Länk till källan: https://addoncloud.org/ukturk/install

  11 Watchdogs Video

  watchdogs-video

  Watchdogs Video är en väluppdaterad Kodi-app med mängder av filmer samt tv-serier. Stöd finns även för undertexter i alla tänkbara språk.

  Uppdatering: Tillägget ligger tyvärr nere, men bör vara uppe och ticka igen inom kort.

  Svenska undertexter: Ja
  Källa: GoldenGun
  Länk till källan: https://goldengunrepo.github.io/install/me/

  12 Vader Streams

  vader-streams-lägger-ner-sin-verksamhet

  OBS: Vader Streams, dvs. ett av världens största pirat tv-nätverk, stängdes ner i maj 2019. Samtliga kunder och återförsäljare ska dock vara säkra då Vader Streams-gänget rensade alla känsliga uppgifter innan upphovsrättsmaffian kom på besök.

  Källa: Kodil
  Länk till källan: http://androidaba.com/addons/
  Alternativ länk: http://www.lvtvv.com/repo/

 • Prenumerera
  Notifiera mig om
  guest
  0 Kommentarer
  Inline Feedbacks
  Visa alla kommentarer

  De senaste artiklarna

  Mer om VPN