Meny

Se på Viaplay utomlands med en VPN

Viaplay måste låsa in stora delar av sitt innehåll till Sverige (och EU- samt ESS-länder). Det medför att du som prenumerant inte kan ta del av deras innehåll i länder såsom Thailand, Mexiko och Kanada.

I den här artikeln berättar vi bland annat hur du tittar på Viaplay utanför Sverige, vad det kostar och vilka VPN-tjänster vi rekommenderar.

Den bästa VPN-tjänsten för att se Viaplay utomlands

OVPN logo

OVPN

Du betalar 39 kronor per månad såvida du tecknar dig för 1 år. En pengarna tillbaka-garanti på 10 dagar inkluderas alltid.
90 kr
49kr/mån
SPARA 46%
Till erbjudandet

OVPN är den VPN-tjänst som passar bäst för att låsa upp Viaplay. Främst då de överlistar Viaplays motåtgärder så att du kan titta på Viaplay var du än befinner dig. Vi gillar även att servrarna är snabba, vilket medför att du inte behöver stå ut med lagg eller frysningar när du tittar på Viaplay.

Snabbt svar på din fråga!

Om vi tänker så här. Det finns många VPN-program, typ 50 stycken som är bra. Men det är bara en bråkdel av dem som är så pass bra att de kan låsa upp Viaplay utomlands, såsom i Asien, USA och Kanada.

OVPN och Surfshark är två VPN-tjänster som ska klara av det (jag har själv gjort det), medan NordVPN och Cyberghost är två andra VPN-tjänster som inte klarar av det för stunden.

Man kan säga att Viaplay och VPN-tjänsterna krigar mot varandra. VPN-tjänsterna försöker lura Viaplay att tro att du befinner dig i Sverige, medan Viaplay försöker avslöja att du använder dig av en VPN-tjänst för att således slänga ut dig.

Du ska alltså ha en VPN som klarar av att ”lura systemet”, och i dagsläget är det endast OVPN och Surfshark som klarar av det (förmodligen också ExpressVPN).

Men det finns inga 100-procentiga garantier för det, då Viaplay kan överlista VPN-tjänsterna genom att använda sig av en teknik som kallas för deep packet inspection.

Läs mer: Vad är en VPN? Ett komplett svar för nybörjare!

Varför låser Viaplay sitt material till Sverige?

Viaplay köper in stora dela av sitt material av produktionsbolag som vill sälja sina sändningar till en region i taget för att tjäna mer pengar. Det innebär att Viaplay måste låsa in sitt material för att inte bryta mot några avtal. Dessa avtalsformer är inte fördelaktiga för dig som konsument.

Detta då de medför att du inte får ta del av det material du betalar för i din prenumeration.

Så tittar du på Viaplay utanför Sverige

 1. Skaffa ett VPN-abonnemang, förslagsvis OVPN. 
 2. Ladda ner och installera en VPN-app för din enhet. OVPN erbjuder VPN-appar med i princip alla språk i världen inklusive engelska, svenska och alla övriga skandinaviska språk. Du kan använda deras VPN-tjänst på alla vanliga enheter såsom iOS, Android, Windows och MacOS.
 3. Koppla upp dig mot en svensk VPN-server. Då tror Viaplay att du befinner dig i Sverige, när du i själva verket befinner dig utomlands.
 4. Starta Viaplay-appen! Nu kan du komma åt Viaplay, oavsett var du befinner dig.

Kan alla VPN-tjänster låsa upp Viaplay utomlands?

Nej, alla VPN-tjänster kan inte låsa upp Viaplay utanför Sverige. Viaplay använder sig av en teknik som gör att de ska kunna särskilja VPN-trafik från vanligt internettrafik. Denna teknik kallas för ”deep packet inspection”. Viaplay är bra på att stänga ute VPN-tjänster, men de går att besegra.

Idag kan du använda dig av Surfshark och OVPN för att låsa upp Viaplay utomlands. Vi har själva kontrollerat att såväl OVPN som Surfshark klarar av det. Om Viaplay skulle lyckas stänga ute Surfshark eller OVPN, då tycker vi att du ska använda dig av pengarna tillbaka-garantin.

Pengarna tillbaka-garantin fungerar som en försäkring som medför att du kan prova att låsa upp Viaplay utomlands utan risk. 

OBS: NordVPN och Cyberghost är två stora VPN-företag som idag inte klarar av att låsa upp Viaplay utanför Sverige.

Är det lagligt att låsa upp Viaplay och Viafree?

Ja. Det finns inga lagar eller regler som straffar de som ”lurar systemet”. Det värsta som kan hända är alltså att Viaplay visar upp en skylt där det står ”Du kan inte använda Viaplay med en VPN”. Mer än så händer inte.

Du kan inte bli straffad och du blir inte av med ditt konto om du använder en VPN som inte klarar av att låsa upp Viaplay och Viafree. 

I vilka länder måste du låsa upp Viaplay?

I länder som bland annat USA, Kanada, Mexiko, Thailand, Turkiet, Kina, Iran, Ryssland, Ukraina, Indien, Argentina, Algeriet, Mongoliet, Sydafrika, Egypten och Kenya måste du låsa upp Viaplay med hjälp av en VPN-tjänst.

Till våra läsare: Vilken VPN har du, och klarar din VPN-tjänst av att låsa upp Viaplay utomlands. Hör av dig till oss på [email protected] eller skriv några rader i kommentarsfältet. Då skulle vi bli glada, då du således både hjälper oss och våra läsare.

3 bra VPN-tjänster som låser upp Viaplay

1. OVPN

OVPN small logo 250

OVPNBästa svenska VPN-tjänsten!

Gratis multihop för nya kunder
Från
42 kr
9.5
Så tycker vi
Specifikationer
OVPN erbjuder en bergsäker VPN till ett bra pris. Bra funktioner varvas med utmärkt prestanda.
Recension
  Gratis multihop för nya kunder
  Inga känsliga loggar sparas
  Låser upp Netflix
  Anonym fildelning tillåts
  Program på svenska
  Relativt litet servernätverk
Pris från
42 kr per månad
Fungerar med
Windows, Mac, iOS, Android och Linux
Antal samtidiga enheter
4–7 beroende på abb
Anonym fildelning
Tillåts
Låser upp Netflix
Ja, i över 4 regioner inkl. USA
Policy om loggar
Inga loggar sparas då servrarna är hårddiskfria
VPN-protokoll
OpenVPN och WireGuard
Kill Switch
Ja, för Windows och Mac
Webbsida på svenska
Ja, och alla nordiska språk
Program på svenska
Ja, och alla nordiska språk
Betala med
Swish, Kreditkort, kontokort, PayPal eller Bitcoin
Pengarna tillbaka-garanti
10 dagar

OBS: OVPN klarade av att låsa upp Viaplay vid testtillfället. Men om stödet skulle försvinna, använd dig av pengarna tillbaka-garantin och prova med Surfshark eller ExpressVPN i stället.

Svenska OVPN presterar mycket bra inom många kategorier, och det är när det kommer till säkerhetsläget som de övertygar lite extra. Detta då VPN-företaget äger sina egna servrar, och ställt in samtliga av dem för att inte spara några loggar. 

Tv-plattformarna då? Kan de överlistas på ett snyggt sätt? Jepp – det kan ni lita på. OVPN klarar av att låsa upp alla tänkbara streamingplattformar, inklusive SVT Play, Netflix (alla regioner) C More samt Viaplay och Viafree förstås. BBC iPlayer kan dock inte överlistas, åtminstone inte i skrivande stund. 

Det här VPN-företaget passar även bra för fildelare, som vill slippa kravbreven – som blivit allt vanligare på senare tid. De erbjuder till och med en försäkring som skyddar fildelare mot rättegångskostnader.

Men den har inte nyttjats en endaste gång, då OVPN aldrig har röjt några kunduppgifter. VPN-företaget lämnar till och med ut transperensrapporter som bekräftar att så är fallet.

transperensrapport-ovpn

I övrigt är OVPN en av få VPN-aktörer som vågat storsatsa på WireGuard-protokollet, som både ska vara kvickare och säkrare i jämförelse med OpenVPN-protokollet. WireGuard är dagens bästa VPN-protokoll, så läs gärna mer om WireGuard i vår artikel om det protokollet.

Om vi ska hitta någonting att klaga på erbjuds inga egenutvecklade appar för Android samt iOS, men om vi bortser från det presterar OVPN hur bra som helst.  

Allt som allt är OVPN ett smart VPN-val, och om det är just dem ni fastnar för – kör gärna på det längsta abonnemanget för att tjäna en hacka.

2. Surfshark

Surfshark logo

SurfsharkSnabb och säker!

Du får koppla upp hur många enheter du vill
Från
€ 2,19
9.6
Så tycker vi
Specifikationer
Surfshark övertygar inom samtliga kategorier: Alla streamingplattformar kan låsas upp och priset är lågt såvida du tecknar dig för ett längre abonnemang.
Recension
  Du får koppla upp hur många enheter du vill
  Stort och snabbt servernätverk
  Kunnig supportavdelning
  Låser upp alla streamingtjänster
  Kostnadsfri multihop (dubbel kryptering)
  Avancerade säkerhetsfunktioner inkluderas
  Snabb fildelning
  Mycket VPN för pengarna
  Dyrt att betala månad för månad
  Inga svenska VPN-appar
  Ingen Kill Switch för Android
Pris från
€2,19 (ca. 25 kr) per månad
Fungerar med
Windows, Mac, iOS, Android och Linux
Antal samtidiga enheter
15+
Anonym fildelning
Tillåts
Låser upp Netflix
Ja, i över 16 regioner inkl. USA
Policy om loggar
Inga loggar sparas
VPN-protokoll
OpenVPN, IKEv2, SSTP, PPTP, WireGuard samt L2TP/IPSec
Kill Switch
Ja, för Windows, Mac och iOS
Webbsida på svenska
Nej
Program på svenska
Nej
Betala med
Kreditkort, kontokort, PayPal, Google Pay eller Bitcoin
Pengarna tillbaka-garanti
30 dagar

OBS: Surfshark klarade av att låsa upp Viaplay när vi testade tjänsten. Om stödet skulle upphöra, använd dig av pengarna tillbaka-garantin och prova med OVPN eller ExpressVPN i stället.

Surfshark presterar tillräckligt bra för att kunna mäta sig med de större VPN-jättarna, inte minst när det kommer till streaming. Mer specifikt låser de upp drösvis med tv-plattformar, såsom BBC iPlayer, SVT Play, C More, Netflix och Viaplay samt Viafree förstås. 

Utöver det finns egenutvecklade VPN-appar tillgängliga för alla vanliga plattformar, inkl. Linux – och serverparken är dessutom relativt stor. 

Hos det här VPN-företaget kan ni även koppla upp hur många enheter ni vill på en och samma gång, vilket bör ses som unikt – då många av konkurrenterna tillämpar enhetsbegränsningar av olika slag.

Men räkna inte med att kunna koppla upp mer än ett tjugotal enheter samtidigt – om ni gör så kommer förmodligen kundsupporten att höra av sig och fråga vad som försiggår.

Sammantaget är Surfshark ett riktigt bra VPN-alternativ som även låser upp Viaplay.

viaplay-kan-låsas-upp-med-surfshark

3. ExpressVPN

expressvpn 250

Express VPNDyr men kraftfull!

3 gratismånader för nya kunder
Från
$ 6.67
9.5
Så tycker vi
Specifikationer
ExpressVPN erbjuder ett stort och snabbt servernätverk. Om du har råd att teckna dig för en särskilt stark VPN är ExpressVPN ett toppval.
Recension
  3 gratismånader för nya kunder
  Snabbt servernätverk
  Anonym fildelning tillåts
  Begripliga applikationer
  Extremt hög prestanda
  Program på svenska
  Låser upp Netflix och BBC iPlayer
  Utmärkt kundsupport
  En påkostad VPN
Pris från
$6.67 (ca. 70 kr) per månad
Fungerar med
Windows, Mac, iOS, Android och Linux
Antal samtidiga enheter
5
Anonym fildelning
Tillåts
Låser upp Netflix
Ja, i över 12 regioner inkl. USA
Policy om loggar
Inga loggar sparas
VPN-protokoll
OpenVPN, PPTP, Lightway och L2TP
Kill Switch
Ja, för Windows, Mac och Linux.
Webbsida på svenska
Ja, och alla nordiska språk
Program på svenska
Ja, och alla nordiska språk
Betala med
Kreditkort, kontokort, PayPal eller Bitcoin
Pengarna tillbaka-garanti
30 dagar

OBS: Enligt besökare (och VPN-företaget) ska ExpressVPN klara av att låsa upp Viaplay, men vi har inte testat det själva. Använd dig av pengarna tillbaka-garantin om upplåsningen inte fungerar.

ExpressVPN kan mäta sig med bra VPN-tjänster såsom Cyberghost inom precis varenda kategori, men vi behöver inte rota länge för att hitta en uppenbar nackdel – prisläget är lite väl högt. Men man kan knappast gnälla alltför mycket, då samma VPN-företag presterar utmärkt inom alla kategorier (förutom just prisnivån).

De låser upp precis allt, inklusive SVT Play, C More, Viaplay, Netflix, BBC iPlayer samt många fler tv-plattformar. Som tumregel är det bara de mest resursstarka och kunniga VPN-företagen som klarar av att överlista tv-plattformarnas motåtgärder (brandväggar samt IP-räder), och samtliga VPN-företag i den här artikeln klarar av den bedriften.

VPN-appar finns så det räcker och blir över, närmare bestämt för iOS, Android, Mac samt Windows. Serverparken är dessutom stor som attan och det är knappast någon snigelfart det är frågan om. 

Då var det dags för lite gnäll! Men vad ska vi klaga på? Svaret blir prisläget, som inte är helt perfekt, men samtidigt rimligt med tanke på hur väl ExpressVPN presterar. För att sammanfatta läget bör ExpressVPN ses som ett extremt starkt VPN-alternativ som bör passa alla som har råd att punga ut en extra slant.

Populära tv-serier och filmer på Viaplay

Som vi tidigare gått igenom hittar ni en stor mängd serier och filmer på Viaplay. Ett urval av dessa presenteras nedan:

Det som göms i snö

IMDb: 7.4
Genre: Drama/Thriller

Här träffar vi på humorikonen Robert Gustafsson som för en gångs skull fått en lite mer allvarlig roll.

I Det som göms i snö spelar han en poliskommissarie vid namn Peter Wendel, som leder en cold case-grupp som ska utreda huruvida en man som fängslats för mord verkligen är skyldig till det han anklagats för.

Serien är kraftigt inspirerad av Thomas Quick-utredningen, och för sina goda insatser belönades Robert Gustafsson även med ”bästa manliga skådespelare”-utmärkelsen under Kristallgalan år 2019. Det som göms i snö består av en säsong som sändes i totalt åtta delar.

Heder

IMDb: 6.6
Genre: Drama

Här bekantas vi med fyra kvinnliga advokater som alla arbetar på advokatfirman Heder. Advokatbyrån har specialiserat sig på att hjälpa kvinnor som blivit utsatta för sexualbrott, vilket förstås är hedersamt.

Men allt är tyvärr inte guld och gröna skogar – advokaterna ifråga har ganska många lik i garderoben, vilket innebär att advokatfirman kan ligga pyrt till.

Om vi tar en kik på vad kritikerna tycker är reaktionerna blandade. Många verkar gilla budskapet – dvs. att alla förtjänar en hjälpande hand, men vissa anser att skådespelarna gör ett ganska mediokert jobb.

Alex

IMDb: 6.8
Genre: Thriller/Action

Här träffar vi en hård men hopplöst korrupt polis vid namn Alex, som ska försöka ändra på sig efter att han av misstag skjutit sin poliskollega. För att lyckas med detta måste han dock smutsa ner sig rejält, dvs. ta ett par rejäla kliv ner i den undre världen.

En stor del av kritikerna anser att serien är mycket spännande, fräsch och ganska olik andra skandinaviska actionserier.

Den inre cirkeln

IMDb: 6.5
Genre: Thriller/Action

Den inre cirkeln har producerats exklusivt för Viaplay, och i densamma hittar vi en man vid namn David Ehrling – som gett sig attan på att bli statsminister.

Serien är löst baserad på en roman, I maktens öga, som skrevs av Per Schlingmann. Kritiken var rätt blandad. Aftonbladet valde att beskriva serien med följande ord:

”Olle Sarris frisyr är det enda minnesvärda med ”Den inre cirkeln”

Vilket förmodligen var lite väl hårt. Med tanke på IMDB-betyget, dvs. 6.5, kan serien trots allt vara sevärd.

Swedish Dicks

IMDb: 6.5
Genre: Komedi

I den minst sagt udda komediserien Swedish Dicks träffar vi på Peter Stormare och Johan Glans – som spelar två olicensierade privatdetektiver som gör sitt för att lyckas i Los Angeles.

Många kritiker beskriver serien som både nyskapande och spännande. Ett flertal av dessa verkar även gilla att Keanu Reeves hoppar in lite titt som tätt.

Svartsjön

IMDb: 6.2
Genre: Thriller/Skräck

Denna serie handlar om ett gäng ungdomar som besöker en nerlagd skidanläggning. En av de mest ambitiösa ungdomarna, Johan, vill återuppliva anläggningen – men den idén hamnar lite i skymundan efter att ett antal skumma händelser inträffar.

Redan den första natten hör de ett konstigt ljud – och får då reda på den egentliga anledningen till att skidanläggningen stängts ner.

Många av de som väl kikat på Svartsjön anser att stämningen är perfekt, och nästan alla är rörande överens om att den första säsongen håller högst klass.

Advokaten

IMDb: 6.2
Genre: Thriller/Skräck

I Advokaten försöker huvudkaraktären, försvarsadvokaten Frank Nordling, ta reda på varför hans föräldrar dog. Föräldrarna gick bort när Frank var barn, i samband med att en bilbomb exploderade.

När Frank väl får reda på att dådet kan kopplas till Köpenhamns undre värld, och mer specifikt ”Waldman” – smider han en slug plan som innebär att han tvingas spela ett farligt dubbelspel.

Trots det relativt låga IMDB-betyget verkar många kritiker vara nöjda. I huvudsak får manusförfattarna samt skådespelarna flest skopor kärlek.

Svenska Synden

IMDb: N/A
Genre: Dokumentär

Bert Milton, mannen som ägt ett helt porrimperium, ses numera som en av Sveriges värsta skattesmitare. Men finns det några förmildrande omständigheter, eller var till och med utsatt för en komplott?

Det försöker dokumentärskaparna bakom Svenska Synden ta reda på. Om vi ska ta Bert Milton på orden kan många, inklusive Kungen, Hells Angels, Aftonbladet samt hans far vara de som drog i trådarna.

Vad tycker kritikerna då? Jodå, Filmtopp anser att det är synnerligen konstigt att alla pratar engelska (med svensk brytning). Detta då det inte bör vara fler än just oss svenskar som bryr oss om Miltons öde.

I övrigt säger samma kritiker (Jonatan Blomberg) att upprepningar och återanvända scener är vardagsmat i dokumentärserien ifråga – som får lite av ett underbetyg.

Hassel

IMDb: 5.6
Genre: Thriller/Drama

Här spelar Ola Rapace kriminalkommissarien Roland Hassel, vars mentor och fadersgestalt blir mördad mitt på blanka dagen. Och jepp – nu är det hämnd som gäller. Även om hans arbete, familj och psykiska hälsa dras ner mot ett nattsvart hål.

Många av kritikerna anser att serien kan vara aningen långsamtgående, åtminstone till en början – men efter att ett par avsnitt betats av ska det tydligen ta fart ordentligt.

Ingen utan skuld

IMDb: 6.5
Genre: Thriller/Drama

Ingen utan skuld inleds med att en man vid namn Robert Kastell, som alla trodde var död, helt plötsligt ploppar upp i Sverige. Väl här ska han hämnas på en vapenhandlare, Anders Speths, som verkar vara en riktigt ful fisk.

Ett stort antal kritiker anser att serien håller en hög, men inte jättehög nivå. Mer specifikt beskrivs handlingen som solid, skådespelarinsatserna likaså, men det där lilla extra saknas enligt somliga förståsigpåare.

Svar på vanligt ställda frågor

🤗 Kan jag titta på Viaplay utomlands?

Ja, du kan titta på Viaplay utomlands så länge du befinner dig i ett land innanför EU- och EES-samarbetet. Om du befinner dig i ett land utanför EU och EES måste du använda en VPN-tjänst för att låsa upp Viaplay. Värt att tänka på är att inte alla VPN-tjänster klarar av att låsa upp Viaplay.

OVPN och Surfshark är idag de bästa VPN-alternativen för att kunna titta på Viaplay utomlands.

🤗 Vilka sportsändningar ingår på Viaplay?

Med ett Viaplay Sport- eller ett Viaplay Total-abonnemang kommer ni åt nästan all livesport som finns, inklusive:

 • Premier League
 • Champions League
 • Bundesliga
 • Formel 1
 • NHL
 • NFL

Samt en större mängd sammanfattningar samt sportdokumentärer.

🤗 Vilka barnprogram ingår på Viaplay?

Viaplay ger oss tillgång till ett stort antal barnserier och barnfilmer, såsom:

 • Svampbob fyrkant
 • Klara Ko
 • Thor
 • Spindelmannen
 • Röjar Ralf
 • Lejonkungen
 • Den lilla sjöjungfrun
 • Draktämjaren
 • Bee Movie

Och många fler.

🤗 När funkar Viaplay utomlands?

Viaplay funkar utomlands när du antingen befinner dig innanför EU eller EES, eller när du använder en VPN som klarar av att överlista Viaplays motåtgärder. VPN-tjänster som är gratis klarar inte av det, men OVPN och Surfshark klarar idag av denna uppgift galant.

🤗 Fungerar Viaplay offline utomlands?

Ja, Viaplay fungerar offline när du är utomlands. Tänk på att Viaplay kan välja att lägga till ett krav på att du måste bekräfta var du befinner dig via internet, även när du försöker spela upp material offline när du är utomlands. Om det sker måste du ha en VPN för att låsa upp offlinespelning. 

Prenumerera
Notifiera mig om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

De senaste artiklarna

Mer om VPN