Meny

Recension SurfsharkVPN: Lågt pris och snabba hastigheter

Surfshark är en relativt nystartad VPN-leverantör som främst utmärker sig på två sätt: vi kan koppla upp hur många enheter vi vill på en och samma gång och prisläget ser ovanligt tilltalande ut. Men men, vi ska inte vara alltför snälla – de ska faktiskt grillas en stund och ett lågt prisläge kan ibland påverka både prestandan samt kvaliteten.

Hur är det egentligen med hastighetsläget? Kan vi låsa upp Netflix samt BBC iPlayer? Kan vi fildela säkert och kvickt? Detta och mycket mer tar vi reda på i recensionen nedan. Men innan vi smiter iväg dit för ni stirra på lite snabbfakta:

FaktaInfo
Företagets säteBrittiska Jungfruöarna
P2P och torrentingTillåts
Netflix amerikanska utbudJa
BBC iPlayerJa
SVT PlayJa
Antal servrar1.000+ i 61+ länder
VPN-protokollOpenVPN, IKEv2, SSTP, PPTP, WireGuard samt L2TP/IPSec.
Krypteringsteknik (högst)AES 256
Kill SwitchJa (Windows, Mac och iOS)
Antal samtida enheter som tillåtsObegränsat
Support viaWebbformulär, chatt och mail
Pengarna tillbaka-garanti

30 dagar

Kostnad vid månadsbetalning€10.95
Kostnad vid årsabonnemangN/A
Övriga abonnemang:
Sex månader

€5.49

Två år

€2.09

Webbsida

Surfshark.com

Testa Surfshark nu!

På plussidan (+)

Alla moderna säkerhetsprotokoll finns tillgängliga

Det börjar bra. Surfshark erbjuder ett fullt stöd för 256-bitars AES-kryptering, vilket är betraktat som världens mest säkra krypteringsalternativ. Utöver detta stöds även det öppna VPN-protokollet OpenVPN samt IKEv2, som även de är ruskigt säkra. Och visst, ni kan också köra på PPTP-, SSTP- samt L2TP/IPSec-protokollen, men det bör ni endast göra om ni inte har något annat val – tex. om en lite äldre enhet ska kopplas upp.

Precis som många andra VPN-leverantörer erbjuder även Surfshark en Kill Switch-lösning som skyddar oss mot diverse säkerhetsläckor genom att alltid koppla ner vår internetanslutning vid eventuella driftstopp. Samma verktyg finns för närvarande tillgängligt för Mac, iOS och Windows.

Multi Hop-stöd inkluderas

Ett fåtal VPN-aktörer såsom OVPN samt NordVPN erbjuder Multi Hop-stöd, tillsammans med Surfshark förstås.

Multihop-funktionen innebär att all webbtrafik krypteras via flera serverhallar (just nu 2), och tack vare detta får säkerhetsläget sig en bestämd knuff i rätt riktning. Hastighetsläget kan dock ta lite stryk – men vissa tycker att det är värt besväret då vi samtidigt blir i princip ospårbara på webben.

Den bästa Multi Hop-leverantören i gänget är dock Perfect Privacy – som låter all webbtrafik krypteras via sammanlagt fyra serverhallar. Men då betalar vi ungefär två till tre gånger mer jämfört med vad Surfshark tar ut – vilket kan kännas lite väl häftigt.

surfshark-multihop

Säkerhetsverktyget CleanWeb inkluderas

Som rubriken säger ingår ett kompetent säkerhetsverktyg oavsett vilket VPN-abonnemang ni väljer att köra på. I huvudsak är CleanWeb bra på två saker: att skydda oss mot störande reklam samt att förhindra phishing-attacker. Och då vi blir reklamfria sparar vi även lite data – vilket kan vara bra om ni surfar via en mobil enhet med ett begränsat data-abonnemang.

surfshark-cleanweb-annonsblockerare

Nätfiske-attacker kan vi aldrig skyddas till 100% mot, men CleanWeb gör i alla fall skumma länkar oklickbara – vilket kan beskrivas som en bra hjälp på vägen. Vi hittar dock inget DDoS-skydd, vilket NordVPN:s säkerhetsverktyg bjussar på, men det är inte hela världen.

Jag har själv testat CleanWeb någon dag och samtliga annonser blockerades och skumma länkar på diverse fulstreamingsajter blev oklickbara. Så jag kan med andra ord inte göra annat än att lyfta på hatten – CleanWeb är faktiskt en riktigt kompetent rackare.

Extrafunktioner mot betalning

Hacklock

Surfshark lanserade webbverktyget Hacklock år 2020, som innebär att du kan övervaka huruvida dina kontouppgifter har kommit på vift eller inte.

Mer specifikt undersöker tjänsten om din e-postadress har återfunnits i en dataläcka. Om så skulle vara fallet dimper ett illavarslande e-postmeddelande ner i inkorgen, som berättar att du bör byta lösenord på alla webbtjänster där du använder samma inloggningsinformation.

surfshark-hacklock

Hacklock har integrerats i ett flertal VPN-appar, inklusive Windows-appen. Målet är att samtliga Surfshark-appar ska ha denna funktionalitet i framtiden.

Blindsearch

Blindsearch är ett förbättrat inkognito-läge, som erbjuds tillsammans med Hacklock, för en dollar, eller cirka 10 kronor månatligen.

Blindsearch ska garantera full anonymitet, samt en reklam- och loggfri surfupplevelse, för alla som vill kunna ta del av det. I skrivande stund fungerar tjänsten endast på webben, men en app-integrering kommer att bli aktuell i framtiden.

blind-search.

Jag har provkört tillägget, och det fungerar utmärkt. Så fort man stänger ner s.surfshark.com-fliken försvinner all information för gott. Så är inte fallet för det vanliga incognito-läget, där din internetoperatör kan spåra dig.

Testa Surfshark nu!

VPN-företaget har ett bra omdöme online

Så fort vi öppnat landningssidan ser vi att Surfshark skryter med att de är omtyckta online, och det kan mycket väl stämma – men det skadar inte att kika på diverse internetforum såsom Reddit, Twitter och Facebook för att se om sanningen ser annorlunda ut där.

surfshark-betyg-på-trustpilot

Som tur är behöver Surfshark-gänget knappas kallas för lögnare då vi hittar betydligt fler positiva recensioner än negativa sådana. I huvudsak är det CleanWeb, apparna samt serverhastigheterna som beröms mest. Det gick förvisso att hitta någon som var något missnöjd med kundsupporten – men då denne även verkade behöva hjälp av fler än bara Surfshark-gänget avfärdar vi hans arga ord som rent gnäll. Dessa typer av hat-recensioner drabbar för övrigt alla VPN-leverantörer, och i många fall är det bara att ta ett djupt andetag och gå vidare.

Då man var tvungen att bläddra igenom en herrans massa positiva recensioner för att hitta någonting negativt får Surfshark beskrivas som mycket populära online – och då blir det återigen plushögen som gäller.

Apparna är användarvänliga och enkla att förstå

Då Surfshark knappast kan beskrivas som någon lilleputt-leverantör var förväntningarna stora innan apparna fick sig en provtur. Och för att ge en lite spoiler blev jag knappast besviken.

På Windows-sidan erbjuds en lättanvänd och avskalad klient där alla viktiga inställningsval, såsom ett aktiverat Kill Switch-verktyg samt en hög säkerhetsnivå är aktiverade direkt från start. Utöver detta sparas även de mest använda servrarna automatiskt, vilket ökar användarvänligheten ytterligare ett snäpp. Vissa populära Multi Hop-val är dessutom förmarkerade även de – vilket även det sågs som ett plus.

I övrigt sker serverbytena ögonblickligen och mer specifikt kändes appen alltid rapp och fin, även när jag plågade den lite. Om ni vill läsa mer om Windows-klienten kan ni göra det här.

surfshark-app-windows
SurfShark för Windows..

iOS-appen var en trevlig bekantskap även den. Installationen var genomförd på cirka någon halv minut och kunde godkännas via Touch-ID (Face ID funkar minst lika bra).

Även här var serverbytena överstökade på någon sekund och jag gillade även att apparna var så pass lika varandra designmässigt – vilket innebar att inkörningstiden var lika med noll då jag kom direkt från Windows-klienten. Om ni vill veta mer om hur iOS-appen fungerar samt hur ni kommer igång, kika gärna vidare här.

app-för-ios-iphone-och-ipad
SurfShark för iOS..

Med detta sagt var alla appar jag fick nöjet att provköra snygga, säkra och användarvänliga. Här finns det verkligen ingenting att klaga på.

Inga säkerhetsläckor kunde hittas

Surfsharks VPN-uppkoppling testades mot ett antal webbverktyg, såsom:

 • VPN Insights (ok)
 • IPLeak.net (ok)
 • Virustotal.com (ok)
 • Torrent IP Tool (ok)
 • Browserleaks.com (ok)

Och inget fuffens kunde hittas – precis som väntat.

torrenting-har-inga-ip-läckor-enligt-ip-leak-tjänst
Inga IP-läckor vid torrenting..

inget-virus-i-programvaran-för-surfshark
Programvaran är ren som nyfallen snö..

inga-dns-läckor-med-sharkvpn
Inga DNS-läckor..

surfshark-har-inga-ip-läckor-enligt-vpn-insights
Inga IP-läckor enligt VPN Insights..

Servrarna är kvicka som bara den

Bashastigheten

Utan en VPN-uppkoppling i ryggen var det nedanstående hastighetsläge som gällde vid recensionstillfället.

Nerströms: 244 Mbps
Uppströms: 251 Mbps
Latens: 12 ms

baslinjetest-för-vpn-recensioner

Sverige

Den svenska servern skenade iväg rejält. Nerladdningshastigheten sjönk dessutom aldrig under 150 Mbps, vilket är väldigt unikt sett till hur många av konkurrenternas svenska VPN-servrar sköter sig.

Nerströms: 180 Mbps
Uppströms: 30 Mbps
Latens: 36 ms

surfshark-servertest-sverige

Storbritannien

Sammanlagt fick tre brittiska servrar sträcka på de lurviga benen, och hastigheten sjönk aldrig under 100 Mbps nerströms – vilket är världsklass.

Nerströms: 130 Mbps
Uppströms: 15 Mbps
Latens: 37 ms

servertest-storbritannien-med-surfshark

USA

I USA går det vanligtvis ganska långsamt, men trots detta klarade Surfsharks New York-server av att leverera en respektabel hastighet. 40+ Mbps nerströms räcker finfint i princip allt – inklusive Netflix- samt Youtube-streaming.

Nerströms: 41 Mbps
Uppströms: 4 Mbps
Latens: 116 ms

surfshark-server-usa-hastighetstest

Allt som allt klarar SurfsharkVPN sig utmärkt rent hastighetsmässigt. De lägger sig ett rejält hack över medelnivån inom denna kategori, och då blir det plushögen som gäller även här.

Loggpolicyn är säker och enkel att förstå sig på

Likt precis alla andra VPN-leverantörer som existerar på marknaden sparar även Surfshark ett antal uppgifter om oss. Men turligt nog bör dessa betraktas som ofarliga.

VPN-företaget lägger vantarna på följande:

 • Våra e-postadresser (för tex. supportärenden)
 • Våra inloggningsuppgifter (för tex. lösenordsåterställning)
 • Betalningsuppgifter (krypteras och kan inte användas för att spåra oss)
 • Begränsad Google Analytics-data (på deras egen webbsida)
 • Cookies (på samma webbsida)

surfshark-loggpolicy

De uppgiftstyper som nämns ovan sparar i princip alla VPN-leverantörer, och är ingenting som är unikt för just Surfshark. Och när det är sagt tar vi en kik på någonting trevligare, dvs. vad Surfshark-gänget inte sparar:

 • Våra IP-adresser
 • Surfhistorik
 • Uppkopplingsloggar (inf. om hur länge vi varit uppkopplad mot en specifik server)
 • Inf. om förbrukad datamängd
 • Tidsstämplar (inf. om när vi kopplar upp oss mot en specifik server)

Surfshark samarbetar aldrig med upphovsrättsmaffian, vilket är helt underbart – men enligt loggavtalet kan de samarbeta med domstolar i andra länder. Men detta är långtifrån ett måste då Brittiska Jungfruöarna är väldigt självbestämmande och tillämpar starka datalagar. Sammanfattningsvis – som jag tolkar loggavtalet håller de klaffen stängd så länge ni inte ägnar er åt mycket grov brottslighet – vilket känns som en rättvis deal.

surfshark-samarbetar-med-myndigheter

Loggpolicyn är med detta sagt mycket säkert utformad, och jepp – into the plushög you go.

Testa Surfshark nu!

Företaget är granskade av en extern säkerhetsfirma

Surfshark har låtit ett gäng säkerhetsexperter från Cure 53 granska säkerhetsnivån, vilket bör ses som ett rejält styrketecken.

Med detta sagt granskades alla delar av företaget: personalen, apparna, loggpolicyn, servrarna och mycket mer – och mer specifikt kunde inget fuffens hittas. I den senaste revisionen granskades apparna – och den lilla kiken gick hur bra som helst:

“Två medarbetare i Cure53-teamet har granskat samtliga applikationer och enligt testerna ansågs dessa vara väldigt robusta. Cure53 kom fram till att alla applikationer och webbläsartillägg höll en mycket hög kvalitet både när det kom till säkerhetsläget samt till integritetsnivån.”

surfshark-har-granskats-av-säkerhetsfirma

Att insynen inom VPN-branschen inte alltid är den bästa är ett stort problem, och att betala för att ett VPN-företag förmodligen sköter sig kan kännas lite sisådär. Sammanlagt har ett tiotal VPN-aktörer låtit sig granskas av externa säkerhetsfirmor, och i mina ögon borde fler VPN-företag våga anta samma utmaning.

Om ni själva vill läsa hela rapporten finns den tillgänglig här.

Fildela kan vi göra överallt – och snabbt går det

Bittorrent- samt p2p-trafik tillåts oavsett vilken VPN-server ni är uppkopplade mot, men precis som hos många andra VPN-aktörer filtreras internettrafiken via holländsk server om mjukvaran känner av att vi fildelar.

Denna lilla omväg kan i vissa fall räknas som en nackdel – men inte här, och det finns två anledningar till att så är fallet. För det första är upphovsrättslagarna i träsko-landet mycket avslappnade, och för det andra påverkas inte hastighetsläget ett dugg.

Och med det sagt hoppar vi vidare till testandet. På bilden nedan ser ni att det går undan som bara den när en vansinnigt laglig Linux-distribution laddas ner. Hastighetsläget, dvs. 23 MiB/s eller ca. 193 Mbps, bör betraktas som ett mycket starkt resultat.

torrenting-test-med-surfshark

Netflix och BBC iPlayer kan låsas upp

Netflix, BBC och alla andra större streamingtjänster har många saker gemensamt. Somliga av dessa är bra, dvs. att de ger oss tillgång till ett megastort utbud av filmer samt tv-serier. Men andra saker är rent av småaktiga – såsom att de låser ute stora delar av innehållet för människor som råkar bo på ”fel” plats. Med detta sagt pågår det ett krig mellan VPN-aktörerna och streamingplattformarna, som Netflix och gänget ofta vinner – men inte här, som tur är.

netflix-surfshark

Vid testtillfället gick det utmärkt låsa upp både Netflix samt BBC iPlayer. Allt vi behöver göra är att koppla upp oss mot rätt server – sen är det bara att streama loss för fulla muggar.

För att tillägga fungerar även SVT Play finfint på de svenska servrarna, vilket knappast kan räknas som en större prestation. Men vi ska inte vara tjuriga – de ska ha en liten eloge för det också.

Många typer av enheter kan kopplas upp

Surfshark lirar utmärkt med följande plattformar:

 • Android (egenutvecklad app)
 • iOS (egenutvecklad app)
 • Windows (egenutvecklad app)
 • Mac (egenutvecklad app)
 • Linux (egenutvecklad app)
 • Webbläsare (Chrome/Firefox)

Och utöver detta går det även bra att Installera VPN-tjänsten i routern. Om ni inte förfogar över någon kraftfull sådan är nyare Asus- eller Netgear-routrar synnerligen bra val.

Men om ni redan har en påkostad router kan ni flasha den och köra på antingen AsusWRT-, DD-WRT- eller Tomato-plattformen – som alla har fullt stöd från Surfhsharks sida.

appar-för-surfshark

Ett av de starkaste argumenten för att välja just Surfshark är att vi kan koppla upp precis hur många enheter vi vill på en och samma gång, vilket bör ses som riktigt generöst med tanke på prisnivån. Cyberghost skryter med sina 7 samtida enheter och ExpressVPN maler på med sina 5 samtida sådana. Perfect Privacy erbjuder förvisso också ett obegränsat antal uppkopplade enheter – men då ser prisnivån inte lika trevlig ut, vilket vi redan har snackat om.

OBS: För att förtydliga läget betyder ”ett obegränsat antal enheter” oftast runt 20 till 25 sådana. Om ni kopplar upp fler enheter än så brukar kundservice-gänget höra av sig och fråga vad ni pysslar med.

Testa Surfshark nu!

Kundservice-gänget är kvicka och kompetenta

Jag hade nöjet att snicksnacka med ett antal kundtjänstmedarbetare via chattklienten, och ett korrekt svar fick jag alltid inom 30 sekunder, vilket är absolut världsklass.

Kundservicepersonalen kontaktades sammanlagt tre gånger: en måndag 18.30 (de svarade inom 10 sekunder), en lördag 13.00 (de svarade inom 30 sekunder) och en söndag 23:30 ( de svarade inom 30 sekunder). Det var heller aldrig frågan om några bottar eller annat trams – personliga var det som gällde precis varenda gång.

chattlogg-surfshark-kundservice
Edd var en kvick rackare..

Utöver detta finns även diverse inställningsguider, felsökningsguider, installationsguider samt mycket annat under FAQ- och Hjälp-flikarna. Så chansen är dessutom stor att kundservice-gänget aldrig behöver kontaktas överhuvudtaget.

Serverparken är stor – men inte störst

Surfsharks serverflotta väger in på strax över 1.000 sådana i 61+ länder, vilket är en mycket bra prestation. Men då Cyberghosts och NordVPNs serverparker är mer än dubbelt så stora hamnar de lite i skymundan – men inte mycket.

Då Surfshark aldrig tar in fler kunder än vad de kan hantera hålls hastigheterna på en ruskigt bra nivå – och med handen på hjärtat är skillnaden mellan 1.000+ och 5.000+ servrar inte särskilt stor, åtminstone inte inom VPN-branschen.

surfsharks-serverpark

Prisläget ser riktigt trevligt ut

Det finns sammanlagt tre typer av VPN-abonnemang att välja på. Innehållet är alltid detsamma, men prisläget skiljer sig dock ganska rejält. Både enmånads- och sexmånads-varianten ligger i linje med konkurrenternas prissättning, men tvåårsabonnemanget bör betraktas som ett rejält klipp. Det är med andra ord få VPN-leverantörer inom samma viktklass som Surfshark som klarar av att matcha den här prisnivån.

På ryktesvägar ska tvåårs-varianten bli marginellt dyrare, men det snacket har jag hört i snart två år – så vi borde kunna känna oss säkra på att tvåårs-dealen blir kvar ett tag till.

I övrigt ingår även en pengarna tillbaka-garanti som sträcker sig över 30 dagar. För att utnyttja densamma hör ni bara av er till kundsupporten – och efter detta betalas de investerade slantarna tillbaka inom någon vecka. Någon enstaka fråga om varför ni ångrat er kan ställas, men det är absolut inte frågan om något gnäll från Surfsharks sida. De som är missnöjda får alltid sina pengar återbetalade.

surfshark-abonnemang-prislista
Ny prislista för 2020..

Betala kan ni göra via bland annat:

 • Paypal
 • Kontokort (Visa/Mastercard)
 • Bitcoin
 • Övriga kryptovalutor

På minussidan (-)

Absolut ingenting.

Rekommenderas Surfshark?

Ja. Allt som allt erbjuder Surfshark en av de bästa VPN-lösningarna på marknaden. Loggpolicyn är benhård, prisläget ser bra ut, Netflix samt BBC iPlayer kan låsas upp, kundsupport-gänget är ena kompetenta rackare och i princip alla typer av enheter kan kopplas upp.

Om ni vill jämföra en stund till finns alltid topplistan tillgänglig. Väl där hittar ni kortfattad information om alla VPN-leverantörer som recenserats.

Testa Surfshark nu!

Har någon av ni läsare provkört Surfshark? Och om så är fallet – är ni nöjda? Hör gärna av er via kommentarsfältet för att diskutera mer eller kläm till med ett användarbetyg vettja.

17 KOMMENTARER

Prenumerera
Notifiera mig om
guest
17 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
PH

Bra och utförliga recensioner ni gör! Jag har kört Surfshark sen i somras då jag tog den bara för att den var så billig. Trots att jag kör PrivateVPN egentligen, men man kan ju aldrig ha för många VPN-tjänster 😀 Den fungerar bra, även om jag tycker mig ha märkt lite variationer i hastighet mot Stockholm. Har märkt att sidladdningarna ibland går trögare än jag är van vid I alla fall i Linux där sidladdningarna är blixtsnabba hela tiden i vanliga fall med min andra VPN. Men det är väl som alltid, det kan vara olika för olika användare beroende på konfiguration. Men jag skulle bara vilja lägga till att den här appen som är till Linux är inte med någon GUI, utan man gör allting via terminalen. Installationen är inga större problem då de beskriver bra hur man ska göra, men det känns lite tråkigt att behöva starta och… Läs mer »

PH

Kan bekräfta att kundsupporten är snabb och effektiv. Av någon anledning så fungerade inte lösenordet helt plötsligt, kanske har det att göra med att jag installerat en virtuell ubuntu i virtualbox där jag försökte logga in i webläsartillägget? Sen testade jag med att logga ur mitt webläsartillägg i host-maskinen där jag var inloggad, men märkte att jag inte kunde logga in där heller. Inte heller gick det att logga in på deras hemsida och heller inte resetta lösenordet via hemsidan (fick inget mail med återställningslänken som jag borde fått)
Hursomhelst tog jag kontakt med surfshark på deras hemsidas chat. Fick svar inom 30 sekunder. Fick svara på frågor om när jag köpt abonnemanget, hur jag betalat och emailadressen jag använde när jag köpte den. Sen återställde han lösenordet och gav mig ett tillfälligt. Allt klart på 5 minuter. Och fick som sig bör ett email om att lösenordet hade bytts.

PH igen

Jag får rätta mig själv här.
Det går faktiskt att köra via nätverkshanteraren. Surfshark verkar dock vilja att man kör deras terminalbaserade app istället, för instruktionerna och ovpn-filerna och certifikaten som behövs för att köra med nätverkshanteraren får man leta efter själv.
Jag råkade hitta instruktionerna och filerna på deras sajt efter en sökning via duckduckgo…
Så nu är jag happy igen 🙂

Om någon skulle vilja det också så finns instruktionerna här:
https://support.surfshark.com/hc/en-us/articles/360012109779-Connect-to-Surfshark-VPN-using-Ubuntu-Network-Manager

Bengt Olsson

Ja de bra på allt snabba servers man kan byta kvickt utan några problem.
Supporten är snabba om gäller svårlöst problem.
körde de i min ena sophos utm110/120 hittade en guide för pfsense men körde opnsense men kör via min dator nu var låga hastigheter när laddade ner filmer osv.
nu går det som blixten appen för windows 10 uppdateras en eller två gånger per månad det bra.

Bengt Olsson

Tjena,
nej skaffade en Asus rt-ax56u väldigt nöjd med den.
Men skulle ha in surfsharks vpn tjänst de hade en guide gick efter den men fick in den men kör ipleak.net så får jag bara deras dns server inte den ip som fått för vpn då.
var kontakt med supporten och fick väldigt bra hjälp via live chatten.
Satt med chatten drygt 4 timmar kunde skriva på mitt språk också.
men vi kom fram att de kunde inte lösa det men hittade en sida som någon har testat den.
Han hade vpn med surfshark igång som funkade har kontaktat han via email väntar svar.
Har kontaktat asus support
snackade med en på sweclockers som påstår det bugg i openvpn clienten vissa asus routers.
Ser i loggen att fått en ip-adress.

Bengt Olsson

hej,
de pratar engelska men de använder översättning ta prova vet jag.
Har fått ordning på köra vpn i routern.
Ja de duktiga att hjälpa en tycker jag
Det funkar med l2tp fick några adresser kör en mot en london adress har bra speed där.
Den har kom strax innan december har kommit två firmware men har rapporterat det är en bugg i openvpn iaf på denna router.
Asus supporten ville skall skicka in den men tro avvaktar kör det protokoll ett tag tills en ny firmware eller byter jag till Asus RT-AX92U den skall vara snäppet ännu bättre.

Bengt Olsson

mycket märkligt när hittade ett protokoll för min vpn client på routern så efter tag säger den från kopplade men kan ändå surfa är det något med min router eller

Bengt Olsson

ja skall skicka in den men får bli slutet av mars fick ett erbjudan byta till asus rt-ax92u det den skall ha istället.
när får pengar skall köpa den när fått den skickar jag in nuvarande router.
har fått vpn client att funka i min nuvarande router via l2tp får köra det så länge kör mot en london server.

Bengt Olsson

Jo det L2TP fick stänga det laggade när spelade Diabli 3 på dator kör Windows 10 appen tillsvidare fått bytt min router men kan kanske komma en patch innan skickar in den hoppas på det löser mina problem hoppas jag.
Får tillbaka pengar för den har idag iaf
Asus RT-AX92U har en gameboost också det gillar jag
Hoppas iaf

Juhat

Surfshark har sen nån månad plötsligt börjat blocka PrivateVPNs servrar har jag noterat. Jag kör nämligen dubbla VPN. PrivatVPN i botten och sen firefoxtillägget för Surfshark. Det är ju smutt att kunna dölja för det man kan även för VPN-leverantörer tänker jag. PrivateVPN ser inte var jag surfar och Surfshark får inte min riktiga IP-adress. Påstår att det varit ”för många inloggningsförsök” när man ska logga in på deras hemsida. Webläsartillägget loggar ut sig själv och går inte att logga in förrän man stoppat PrivateVPNs koppling..

Första gången chattade jag med dem och bad dem avblockera de två Stockholms IP-nummer som PrivatVPN har, och det gjordes. Men blocken var tillbaka nästa dag.
Undrar vad poängen är med det? Det funkar hur bra som helst med Ivacy t.ex.

De senaste artiklarna

Mer om VPN