Meny

Recension Cyberghost: En starkt presterande VPN-jätte

Rumänska Cyberghost är en av världens mest populära VPN-leverantörer, och det finns mycket som gör att så är fallet: alla moderna krypteringsalternativ finns att tillgå, servrarna är kvicka som attan, säkerhetsläget är perfekt och apparna är välsvarvade som få.

Om vi smiter in på Cyberghosts webbsida ser vi också att VPN-företaget lägger ribban ganska högt. Alla utländska streamingtjänster inklusive Netflix samt BBC iPlayer ska kunna låsas upp, inga loggar ska sparas, fildela ska vi tydligen kunna göra på samtliga servrar och snabbt ska det gå.

Tips:6 månader gratis via alla Cyberghost-länkar från VPNBasen.

Vi har med andra ord en hel del att gå igenom, men innan vi gör så blir det dags för lite snabbfakta:

[ninja_tables id=”7186″]

Besök Cyberghost.com

På plussidan (+)

Som du kommer att läsa nedan gör Cyberghost-gänget mycket rätt. De bjussar på egenutvecklade appar för en lång rad enheter, säkerhetsläget är på topp och både BBC iPlayer samt Netflix kan låsas upp.

Många typer av enheter kan kopplas upp

Enheter som kör på följande plattformar kan kopplas upp:

 • Windows (egenutvecklad app)
 • iOS (egenutvecklad app)
 • Mac (egenutvecklad app)
 • Android (egenutvecklad app)
 • Linux (egenutvecklad app)

Utöver detta kan du även VPN-bestycka din router, och anonymiserings-nätverket Tor har dessutom fullt stöd. Om vi riktar ögonbollarna mot konkurrenterna bjussar omkring en tredjedel av dessa på ett bra routerstöd, och cirka en fjärdedel lirar bra ihop med Tor.

cyberghost-appar

Nåväl. Det är alltid skönt att kunna koppla upp mer än en enhet samtidigt, och hos Cyberghost är det sju samtida enheter som gäller – vilket är en bra bit över medelnivån. Perfect Privacy låter oss dock koppla upp ett obegränsat antal enheter, vilket i praktiken innebär omkring 20 till 25 samtida sådana. Men då ser också prisbilden helt annorlunda ut (den dubbleras).

Inga säkerhetsbrister kunde hittas

Sammanlagt fick Cyberghost stångas mot fem webbtjänster, inklusive:

 • VPN Insights (ok)
 • IPX.ac (ok)
 • Doileak.com (ok)
 • Virustotal.com (ok)
 • Torrent IP Tool (ok)

Och samtliga test som genomfördes visade på exakt samma sak: Inga säkerhetsbrister såsom exempelvis IP- eller DNS-läckor kunde identifieras.

ingen-ip-läcka-enligt-vpn-insights-för-cyberghost
Inga IP-läckor..

inga-torrent-läckor-för-cyberghost
Inga läckor i Bittorrent-protokollet..

ingen-webrct-läcka-på-cyberghost
Inga WebRTC-läckor..

Företaget har sitt säte utanför Eyes-samarbetet

Eyes-samarbetet kan beskrivas som en övervakningsgrupp som samarbetar för att spionera på sina medborgare. I samma oheliga allians återfinns 14 länder, men inte Rumänien, där Cyberghost har sitt säte. Med detta sagt har övervakningsländerna inget att säga till om i Rumänien, vilket bör ses som ett styrketecken.

sverige-ingår-i-14-eyes-avtalet
Sverige ingår i 14 Eyes-avtalet..

Om Eyes-samarbetet påverkar säkerhetsläget för VPN-aktörerna eller inte är omdebatterat. Ett fåtal hävdar att inget loggavtal i världen kan skydda VPN-företagen mot diverse övervakningsallianser, medans andra, eller dvs. nästan alla anser att det inte spelar någon större roll så länge VPN-företaget i fråga har koll på skutan.

Men som jag precis sagt – Cyberghost omfattas inte av Eyes-avtalet – så den diskussionen slipper du helt och hållet.

Apparna är användarvänliga och snygga

Så fort vi betalat för oss får vi tillgång till samtliga appar. Allt du behöver göra är att ladda ner en sådan som passar er enhet – och sen är det bara att tuta och köra. Vi börjar som vanligt med att ta en närmare kik på Windows-varianten.

Windows-appen var både avskalad samt lättbegriplig, och det tog inte mer än någon minut innan jag förstod hur allt hängde samman. Servrar som används ofta kan dessutom läggas in i en favorit-lista, vilket var en funktion som användes ganska frekvent. I övrigt var inställningsmenyn logisk och Kill Switch-verktyget samt de mest säkra krypteringsinställningarna var aktiverade från start .

Jag använde mig alltid av det mörka läget, vilket i mina ögon är ursnyggt, men då jag är en snurrboll av rang var jag lite väl snabb på screenshot-tangenten. Men men, det ljusa läget är inte så dumt det heller – och det är just detta som återfinns nedan.

cyberghost-klient-för-windows
Cyberghost för Windows..

Då var det dags att grilla iOS-appen, som faktiskt skötte sig riktigt bra. Gränssnittet påminde starkt om Windows-appen (och det gillar vi), och då installationen kunde godkännas via Touch ID (Face ID funkar fint det med) tog det inte mer än någon halv minut att komma igång.

app-för-ios-med-cyberghost-vpn
Cyberghost för iOS..

Mer specifikt var samtliga appar som testkördes säkra, rappa samt enkla att förstå sig på. Och med detta sagt tyngs plushögen ner med ytterligare en kategori.

Fildela kan vi göra på samtliga servrar

Som rubriken säger kan vi fildela överallt, men det finns ett litet aber: All p2p-trafik måste filtreras via ett gäng holländska servrar, men enligt supporten ska detta inte påverka vare sig hastighets- eller säkerhetsläget.

En annan sak som utmärker Cyberghost när det kommer till fildelning är att det knappast är frågan om någon ”hyschan pyschan”-taktik. De påpekar tydligt att fildelning tillåts och de beskriver även på vilka sätt vi skyddas mot upphovsrättsmaffian, vilket är mer än vad man kan säga om många av konkurrenterna.

En absurt laglig Linuxdistribution laddades ner vi qBittorrent, och hastighetsmässigt fanns det inget att klaga på. Hastighetsläget, det vill säga 24.7 MiB/s eller omkring 207 Mbps, är en vansinnigt bra prestation som ingen av konkurrenterna toppar.

torrentnerladdning-med-cyberghost

Serverparken är enorm

De VPN-leverantörer som ”bara” ger oss tillgång till ett hundratal servrar (eller mindre) kör ofta med dängor såsom: ”Det gör ingenting att vår serverpark är lite mindre då de servrar vi basar över är snabba som blixten”. Detta snack kan hålla ibland – men då gäller det också att servrarna håller måttet, vilket de långtifrån alltid gör.

serverpark-cyberghost

Tumregeln lyder nästan alltid: ju fler servrar desto bättre, och anledningen till att läget ser ut så är ganska enkel. Med många servrar i bagaget är det oftast enklare att hitta en snabb sådan.

Med detta sagt är Cyberghosts jättepark, där hela 6200+ servrar ingår, ofantligt stor – till och med världens största. Om vi bara har serverparkerna i åtanke är det bara NordVPN samt ExpressVPN som kan mäta sig med Cyberghost.

Netflix och BBC iPlayer kan låsas upp

Netflix gillar att fylla sin plattform till bredden med diverse spännande serier och filmer, och där är det bara att applådera. Men de gillar också att dela upp sitt utbud i ett antal regioner, och detta på grund av en trasig licensmodell som film- och serieskaparna håller hårt om. Och nepp – där blir det inga applåder från mitt håll.

Med detta sagt är USA-utbudet mer än tre gånger större än det svenska – och för att få tillgång till det fullständiga utbudet är en VPN-tjänst, det vill säga en kompetent sådan, ett måste. Detta då Netflix (och BBC iPlayer) har blivit vansinnigt duktiga på att urskilja vilka som använder sig av VPN-tekniken för att ”lura systemet”, och vilka som faktiskt befinner sig i landet i fråga.

I korta drag bannlyser streamingjättarna VPN-aktörernas IP-nummer i tid och otid, därefter skaffar VPN-företagen nya sådana och sedan är cirkusen igång. Större VPN-aktörer likt ExpressVPN samt NordVPN (och Cyberghost förstås) klarar av att överlista streamingplattformarna, men mindre VPN-företag ger oftast upp utan att ens försöka.

cyberghost-fixar-server-för-netflix-och-bbc-player

Som du ser ovan kan ett större gäng streamingtjänster låsas upp – men jag testade bara tre av dessa: SVT Play, Netflix och BBC iPlayer – och samtliga av dem kunde överlistas utan några som helst problem.

bbc-iplayer-cyberghost-låser-upp
Alla tv-plattformar kan låsas upp – inklusive BBC iPlayer..

Servrarna är vansinnigt pigga

Bashastigheten

Utan ett VPN-skydd i ryggen är det följande hastigheter som gäller.

Nerströms: 244 Mbps
Uppströms: 251 Mbps
Latens: 12 ms

baslinjetest-för-vpn-recensioner

Sverige

Den svenska server som fick sträcka på sina lurviga ben bjöd på mycket bra hastigheter, både uppströms och nerströms.

Nerströms: 235 Mbps
Uppströms: 66 Mbps
Latens: 12 ms

cyberghost-sverige-hastighetsmätning

Storbritannien

I Storbritannien är hastighetsläget oftast inte lika muntert. Och visst – hastigheten halverades nästan. Men med tanke på att det bara är en handfull VPN-aktörer som klarar av att leverera 120+ Mbps nerströms på sina brittiska servrar behöver Cyberghost-gänget knappast skämmas för sig.

Nerströms: 122 Mbps
Uppströms: 24 Mbps
Latens: 32 ms

cyberghost-hastighetsresultat-storbritannien

USA

Även i USA klarade Cyberghost av att pressa sig över 100 Mbps-spärren. 158 Mbps nerströms är ett toppresultat som inga konkurrenter brädar.

Nerströms: 89 Mbps
Uppströms: 5 Mbps
Latens: 109 ms

hastighetsmätning-usa-för-cyberghost

För att sammanfatta läget är Cyberghosts VPN-servrar kvicka som bara den, och mer specifikt är det få som kan slå VPN-företaget på fingrarna inom den här kategorin.

Säkra krypteringsalternativ erbjuds

Marknadens mest säkra krypteringsform, AES-256, stöds tillsammans med det öppna VPN-protokollet OpenVPN. Och om de får arbeta i tandem kan skyddsnivån hållas på en extremt hög nivå. Visst, du kan tillämpa mindre säkra varianter likt IPSec, men det rekommenderas aldrig såvida du inte har något annat val – till exempel om en lite äldre enhet ska kopplas upp.

År 2020 införde Cyberghost stöd för WireGuard, och skrotade samtidigt PPTP- och L2PT-protokollen, då Cyberghost menar att dessa protokoll är föråldrade. PPTP och L2PT är borttaget från samtliga appar, medan WireGuard är infört på Linux- och iOS-sidan. WireGuard kommer att finnas tillgängligt för samtliga VPN-appar i framtiden, menar en representant från Cyberghost.

openvpn-för-cyberghost

Kill Switch-funktionalitet erbjuds för Windows, Mac, iOS och Android. Tack vare detta verktyg bryts våra internetuppkopplingar automatiskt om vi skulle tappa kontakten med VPN-företagets servrar – vilket säkert låter som en ganska dålig idé, men det stämmer inte. Kill Switch-verktyget är det bästa skyddet vi har mot diverse IP- och DNS-läckor, och ett tillfälligt avbrott någon enstaka gång är i mina ögon helt försvarbart.

Kundsupport-gänget är snabba och trevliga

Många VPN-leverantörer modell större erbjuder chattklienter så att vi ska kunna få svar snabbast möjligt, och jepp – Cyberghost är en av dessa. Men bara för att en sådan kommunikationsväg erbjuds är det långtifrån säkert att vi får snabba svar – eller ens trevliga sådana. Nåväl. Vi (dvs. jag) ska inte snicksnacka mer – nu tar vi reda på om Cyberghosts kundservice-sektion är bra uppstyrd eller inte.

Så fort en fråga skrivits in i chattklienten möts man av en kortare FAQ-del, som i mina ögon är rätt träffsäker – vilket bör innebära att många frågvisa rackare motas innan frågan ens är skickad. Men då jag ville snacka lite med en livs levande människa skickade jag frågan i vilket fall, och cirka tio sekunder senare svarade Corina – som gav mig ett helt korrekt svar.

Sammanlagt kontaktades kundsupporten tre gånger (en gång mitt i natten), och vid samtliga av dessa tillfällen bjussades jag på korrekta svar inom 30 sekunder – vilket är världsklass.

kundservicelogg-för-chatten-med-cyberghost

VPN-företaget har ett bra rykte online

Efter att jag rotat igenom en större mängd omdömen från bland annat Reddit, Facebook, Twitter och Trustpilot kom jag fram till följande: nästan alla som uttalat sig verkar vara nöjda. I korthet är kundsupporten, streamingservrarna, annonsblockeraren (vi snackar mer om den nedan) och hastighetsläget de kategorier som beröms mest.

cyberghost-på-reddit

Loggpolicyn är bergsäker

I princip alla VPN-företag i hela världen kör med ”No Logs”-snack, som dessutom ofta är rent ljug. För att ta reda på hur Cyberghost sköter sig granskades loggavtalet – och precis som förväntat fanns det ingenting att anmärka på.

En viss mängd data sparas dock, såsom:

 • Våra e-postadresser (för tex. supportärenden)
 • Begränsad Google Analytics-data (på webbsajten)
 • Cookies (på samma webbsajt)
 • Betalningsinformation (krypterad – kan inte användas för att spåra oss)

Och nepp – det är inte så illa som det låter. Dessa typer av uppgifter sparar majoriteten av alla VPN-leverantörer som finns på marknaden. Och då de dessutom är krypterade till bristningsgränsen samt aldrig delas med tex. upphovsrättsorganisationer eller myndigheter bör vi kunna känna oss hur säkra som helst.

loggavtal-för-cyberghost

Vidare till vad samma företag inte sparar:

 • Våra IP-adresser
 • Tidsloggar (inf. om när vi kopplar upp oss mot en specifik server)
 • Uppkopplingsloggar (inf. som rör hur länge vi är uppkopplade mot en specifik server)
 • Våra inloggningsuppgifter (unikt)

VPN-företaget ska också ha en eloge för att användaravtalet var lättbegripligt. Vissa VPN-aktörer kör med uppemot 30 helsidor med juridiska mumbo jumbo-finter. Hos Cyberghost var det tre – och det räcker gott och väl.

Transparensrapporter publiceras 4 gånger årligen

Cyberghost publicerar en ny transperensrapport var tredje månad, vilket innebär att du kan ta del av hur snokande myndigheter, internetoperatörer samt upphovsrättstroll behandlas. Och som du själv märker får samtliga av dessa foten vid dörren – Cyberghost har aldrig lättat på locket, och kommer aldrig göra det heller.

transperensrapport-cyberghost

I den första transparensrapporten för år 2020 noterade Cyberghost att upphovsrättstrollen låg bakom merparten av förfrågningarna, medan polisförfrågningarna ”bara” var 20 till antalet. ”Malicious activity flags”, eller IP-nummer som flaggats av myndigheter, motsvarade 8 % av de totala förfrågningarna.

transperensrapport-2020-cyberghost

I samband med att rapporten publicerades förtydligade Cyberghosts vd, Timo Beyel, att inga känsliga sparas:

Here at CyberGhost, we’ve always followed the Privacy by Design principle. We don’t collect any type of data we don’t absolutely need. It’s the most reliable approach for us to provide you with secure infrastructure and protect your digital privacy.

Cyberghost står upp för ett fritt internet

VPN-leverantören driver sedan en tid tillbaka en nyhetstjänst som de kallar för Privacy Hub. Där kan vi bland annat läsa mer om vad Cyberghost tycker om integritetskränkande lagförslag, och på samma ställe rapporterar de även om fejkade nyheter, censurgalna länder och andra nyheter som passar in inom säkerhetsnischen.

Då Cyberghost har resurser nog att både uppmärksamma samt påverka i de frågor som togs upp ovan (och många fler) bör bloggen kunna ses som ett bevis på att företaget tänker på mer än bara pengar.

cyberghost-privacy-hub-1

Genomtänkta extrafunktioner inkluderas

VPN-företaget erbjuder en annonsblockerare

Vissa VPN-leverantörer erbjuder lite extra säkerhetsgodis, och Cyberghost är lyckligtvis en av dessa. Mer specifikt hjälper annonsblockeraren (eller säkerhetsverktyget som Cyberghost själva kallar den) till att skydda oss mot spionprogram, störande annonser, spårande och/eller bedrägliga webbsidor och mycket annat oönskat som vi hittar på webben.

Men hur fungerar den då? Jodå, jag provade samtliga säkerhetsfunktioner och var hur nöjd som helst. Alla annonsblockerare (Ublock Origin och Adblock Plus) avaktiverades, och under provfärden blockerades alla annonser som kom i min väg.

cyberghost-annonsblockerare-1

Det enda minuset är att vi måste vara uppkopplade mot en VPN-server för att säkerhetsverktyget ska fungera – men då det är en VPN-tjänst vi snackar om är det förmodligen inget minus överhuvudtaget.

Secret Photo Vault (för iOS-användare)

Secret Photo Vault, som skyddar ditt bildalbum med hjälp av ett lösenord, Touch ID eller Face ID, ingår för alla som väljer att teckna sig för Cyberghost. Programmet bör beskrivas som populärt, då betyget på App Store motsvarar 4.3 av 5, i skrivande stund.

secret-photo-vault-cyberghost

Lösenordshanteraren PassCamp

CyberGhost har inlett ett samarbete med PassCamp, vilket innebär att samtliga kunder får tillgång till lösenordstjänsten, mot en extra avgift om 100 kronor ($9.99) årligen. Det bör ses som generöst, då konkurrenter likt Dashlane och Lastpass kostar mellan 300 till 500 kronor per år.

cyberghost-passcamp

Detta tillägg är en frivillig extratjänst, som du tecknar via Cyberghosts kontrollpanel. Så om du redan förfogar över en bra lösenordshanterare kan du med fördel behålla den.

Prisläget ser riktigt trevligt ut

Många VPN-aktörer belönar kunder som vill hänga med länge, så även Cyberghost. Med detta sagt bör det längsta VPN-abonnemanget vara det bästa valet – i synnerhet då företaget erbjuder en tillbaka-garanti som sträcker sig över 45 dagar.

För att kunna nyttja pengarna tillbaka-garantin hör du bara av er till kundsupporten, så slingas pengarna tillbaka inom någon vecka. Det bästa hade dock varit om vi kunde trycka på en knapp för att avbryta prenumerationen, men Cyberghost vill förmodligen ha en chans att prata oss tillrätta innan abonnemanget avslutas helt – och det kan man knappast klandra dem för.

cyberghost-priser

Betala kan vi göra via bland annat:

 • Paypal
 • Kontokort (Visa/Mastercard)
 • Kryptovalutor (tex. Bitcoin)

På minussidan (-)

Här var det tomt – precis som det ska vara.

Rekommenderas Cyberghost?

Ja, absolut. Cyberghost gör allting rätt. Vi kan låsa upp en lång rad streamingtjänster likt Netflix och BBC iPlayer, servrarna är kvicka som attan, apparna är snygga och användarvänliga, supportavdelningen är väl uppstyrd, loggpolicyn är solid och prisnivån är underbar om man tecknar sig för minst ett år. Än så länge hittar jag ingenting att klaga på, och mer specifikt är Cyberghost ett av de bästa VPN-alternativen som finns att tillgå.

Av gammal vana länkar jag alltid tillbaka till topplistan, och även om det aldrig skadar att jämföra lite extra är Cyberghost ett urstarkt val som bör passa alla. Så en tillbakatripp är med andra ord långtifrån ett måste.

Besök Cyberghost.com

Har du provkört Cyberghost? Och om så är fallet – är du nöjd? Hör gärna av er via kommentarsfältet för att diskutera mer eller kläm till med ett användarbetyg vettja.

[bg_collapse view=”link” color=”#000000″ icon=”arrow” expand_text=”Ändringslogg för Cyberghost” collapse_text=”Visa mindre”]

2019-01-24 – Cyberghost dumpar PPTP-protokollet

Det numera ganska osäkra PPTP-protokollet dumpas helt, vilket känns som ett logiskt beslut då detta kan knäckas på ett par minuter med rätt (fel) person bakom spakarna.

2019-03-10 – Serverparken har utökats

Numera är det 6.200 servrar som gäller, vilket innebär att Cyberghost-gänget basar över världens största serverpark.

2019-05-17 – Prisnivåerna har justerats åt rätt håll

Prisläget ser ännu bättre ut, vilket aldrig skadar.

2020-01-24 – Nya hastighetsmätningar har genomförts

Cyberghost har vässat sina VPN-servrar ytterligare ett snäpp. De svenska, brittiska och amerikanska servrarna har återigen testkörts – och numera ser hastighetsläget än bättre ut.

2020-03-31 – CyberGhost skänker pengar till Coronavirus-fond

CyberGhost har valt att skänka bort 10 % av överskottet från samtliga VPN-försäljningar, fram till den sista mars, till Coronavirus Relief Fund. Fonden är behjälplig med skyddsmaterial, omvårdnadspersonal och nödhjälp för länder vars medborgare drabbats värst av Corona-epidemin.

2020-07-16 – Cyberghost skrotar L2TP-protokollet

Cyberghost menar att L2PT-protokollet är osäkert, och har därför valt att avveckla det. Då regeringar, streamingtjänster och upphovsrättstroll numera använder sig av deep packet inspection-teknik, som kan överlista L2PT på nolltid, anser vi att denna manöver är befogad.

2020-07-17 – Cyberghost ger stöd för WireGuard

Cyberghost stödjer numera WireGuard, men än så länge är det ”bara” Linux- samt iOS-apparna som fått detta stöd. Ett bredare stöd, för fler typer av VPN-klienter, kommer att bli aktuellt i framtiden.

2020-07-18 – Cyberghosts första transperensrapport för 2020 har publicerats

Under bara några månader har Cyberghost tagit emot tusentals IP-förfrågningar från bland annat upphovsrättstroll, myndigheter samt internetoperatörer, och inte lättat på locket en enda gång.

De förfrågningar som upphovsrättstrollen låg bakom hade minskat i jämförelse med den förra rapporten. Företagets vd menar att CyberGhosts strikta loggpolicy bör ha legat bakom minskningen, då många upphovsrättstroll inte bemödar sig med att skicka en förfrågan, då de vet att CyberGhost alltid säger nej, för att skydda sina kunders integritet.

2020-07-18 – Prisläget förändras igen

Cyberghost har skrotat treårsabonnemanget, och ersatt detta med ett rabatterat ettårsabonnemang. Mer specifikt får du 6 månader gratis om du tecknar dig för ett år. Om du nyttjar erbjudandet motsvarar den nya månadskostnaden 2.75 euro, eller strax under 30 kronor.

[/bg_collapse]

LÄMNA ETT SVAR

Kommentera gärna!
Ange ditt namn

De senaste artiklarna

Gratis VPN: 10 VPN-tjänster som kan testas kostnadsfritt (2020)

Det är en svår uppgift att hitta en gratis-VPN-tjänst som både är säker och snabb, men vi har testat över 30 kostnadsfria VPN-tjänster och...

VPNBasen byter inriktning; vi skriver numera bara om VPN

Under cirka tre år har jag publicerat nyheter om piratkopiering samt upphovsrätt på denna webbsida, men numera ska allt fokus läggas på VPN. Anledningarna...

Amazon ska jaga streamingpirater med nytt patent

Amazon, som precis lanserade sin svenska plattform, har nyligen patenterat ett antipiratverktyg med mål att kunna identifiera streamingpirater. Verktyget har en relativt enkel utformning,...

VPN för under 9 kr/mån med IvacyVPN:s Black Friday-erbjudande

IvacyVPN:s Halloweenerbjudande medförde en lägsta kostnad på 17 kr/månad, men detta erbjudande är än mer fördelaktigt. Om du tecknar dig för 5 år via...

Mer om VPN

Guide: Gör så här för att titta på Hulu i Sverige

I skrivande stund finns det hundratals seriösa VPN-företag på marknaden (tusentals om vi räknar med de värdelösa gratisalternativen). Men det är bara ett fåtal...

Netflix Proxy-fel: Vad är det, och hur löser du problemet?

Netflix Proxy Error-felmeddelandet uppenbarar sig när Netflix märker av att du försöker streama en video i samband med att du är uppkopplad mot en...

Vad är en VPN-router och vilka VPN-tjänster passar bäst?

Det finns många fördelar med att förvandla sin vanliga router till en VPN-router. Diverse snokande myndigheter samt kravbrevsskickande upphovsrätts-organisationer får alla foten vid dörren...

Så här kommer ni åt HBO Nordic utomlands

HBO Nordic, det vill säga den nordiska versionen av HBO, är endast tillgänglig inom Skandinavien. Om ni befinner er utanför Sverige, Norge, Danmark eller...

De bästa VPN-tjänsterna för Google Stadia

Google Stadia är en nyskapande speltjänst som ägs och drivs av Google. Till skillnad från "vanliga" spelkonsoler är priset lägre (omkring 1.300 kronor), och...

Gratis VPN: 10 VPN-tjänster som kan testas kostnadsfritt (2020)

Det är en svår uppgift att hitta en gratis-VPN-tjänst som både är säker och snabb, men vi har testat över 30 kostnadsfria VPN-tjänster och...