För att kunna hitta de VPN-leverantörer som lirar bäst tillsammans med Netflix och BBC iPlayer har 55+ sådana testats grundligt, och det är i runda slängar bara 70% av VPN-företagen som löser detta på ett bra sätt.

Läs mer: Samtliga VPN-leverantörer granskas i 12 steg.

Snabblänkar

Toppalternativen för utländsk streaming år 2019

Följande VPN-leverantörer kan användas för att låsa upp både Netflix fullständiga utbud samt brittiska BBC iPlayer. Lägg gärna märke till att jag själv har testat streamingstödet, och inte blint köper VPN-leverantörernas marknadsföringsmaterial.

#1 Cyberghost – det bästa valet för Netflix och BBC iPlayer

cyberghost-logo-landingssida-696x

Rumänska Cyberghost fungerar utmärkt ihop med både Netflix samt BBC iPlayer, och är utöver detta ett av det bäst presterande VPN-alternativen på topplistan.

Sammanlagt erbjuds 3800+ servrar i 60+ länder och det är inte bara det goda stödet för utländsk streaming som utmärker VPN-leverantören. Servrarna är kvicka, säkerhetsläget är på topp och stöd finns även för fildelning via Bittorrent-protokollet samt p2p.

I korthet är Cyberghost en högpresterande VPN-leverantör som bör passa i princip alla.

FaktaInfo
Låser upp NetflixJa
Låser upp BBC iPlayerJa
Pris från€2.75
WebbsidaCyberghost.com (recension)

#2 IvacyVPN – låser upp alla streamingtjänster världen över

ivacyvpn-fungerar-bra-för-att-låsa-upp-netflix

IvacyVPN är främst kända för sitt låga pris, men trots detta klarar de av exakt samma saker som de större jättarna, likt NordVPN samt ExpressVPN klarar av, fast till ett billigare pris. VPN-företaget klarar att låsa upp både Netflix amerikanska utbud samt BBC iPlayer, och som billigast klarar vi oss undan med $1.33/mån. Om det inte finns några trevliga rabattkuponger som sänker priset ytterligare vill säga.

FaktaInfo
Låser upp NetflixJa
Låser upp BBC iPlayerJa
Pris från$1.33
WebbsidaIvacyVPN.com (recension)

#3 ProtonVPN – de låser upp det mesta

protonvpn-landningssida

Hos ProtonVPN kan man låsa upp det mesta, inklusive Netflix och BBC iPlayer. I övrigt presterar de bra eller mycket bra inom alla mätbara kategorier. VPN-apparna är både snygga och säkra, säkerhetsläget är perfekt och inga känsliga loggar sparas.

VPN-företaget bjussar på en lång rad streamingservrar, och i skrivande stund låser de upp det amerikanska, brittiska och tyska Netflix-utbudet. Om vi bortser från de utländska tv-portalerna kan även en lång rad svenska streamingtjänster överlistas, såsom SVT Play, Viaplay och HBO Nordic. Om ni kopplar upp er mot en svensk VPN-server vill säga.

FaktaInfo
Låser upp NetflixJa
Låser upp BBC iPlayerJa
Pris från$4.00
WebbsidaProtonVPN.com (recension)

#4 Zenmate – ett bra budgetval för utländsk steaming

zenmate-logo-landningssida

Tyska Zenmate erbjuder en säker VPN-tjänst som passar utmärkt för Netflix- samt BBC iPlayer-streamande. Servrarna är kvicka som bara den, loggpolicyn är säker och förutom de två ovanstående streamingtjänsterna klarar VPN-leverantören även att låsa upp bla. iTV Hub, Hulu och Comedy Central.

Det enda negativa är att ingen direktchatt erbjuds, men med tanke på prisnivån är det rätt förlåtligt. Sammanfattningsvis är Zenmate ett mycket bra val – oavsett användningsområde.

FaktaInfo
Låser upp NetflixJa
Låser upp BBC iPlayerJa
Pris från€1.75
WebbsidaZenmate.com (recension)

#5 NordVPN – erbjuder streamingservrar för Netflix och BBC iPlayer

nordvpn-logo-landningssida-696x

NordVPN är världens största VPN-leverantör med sina 5.200+ servrar i 62+ länder, och precis som väntat går det att komma åt både Netflix amerikanska utbud samt BBC iPlayer.

Företaget har till och med laddat upp en lista på vilka servrar som gäller för att vi ska kunna överlista Netflix starka proxy-lösning. För närvarande är det servrar i Storbritannien, Kanada, Nederländerna, Japan, Frankrike eller Italien som bör väljas för garanterad Netflix-tillgång.

En likadan lista hittar vi även för BBC iPlayer, och där är det någon av företagets fyra storbritanniska servrar som gäller. Mer specifikt erbjuder NordVPN en ruskigt bra streamingupplevelse till ett bra pris som är svårt att matcha.

FaktaInfo
Låser upp NetflixJa
Låser upp BBC iPlayerJa
Pris från€3.17
WebbsidaNordVPN.com (recension)

#6 ExpressVPN – stödet för utländsk streaming är på topp

expressvpn-logo-landningssida-696x

ExpressVPN hävdar själva att vi ska kunna komma åt Netflix amerikanska utbud, BBC iPlayer, Amazon Prime och Hulu. Och som tur är stämmer detta helt och hållet, åtminstone för BBC iPlayer och Netflix, då jag själv har kunnat bekräfta att stödet för dessa tjänster är på topp.

Då streamingjättarna och VPN-leverantörerna för ett långvarigt krig mot varandra (mer om detta längre ner i artikeln) kan aldrig stödet för BBC iPlayer eller Netflix (USA) garanteras. Men med ExpressVPN är i alla fall chanserna maximala för att vi ska lyckas komma åt tjänsterna, och om läget skulle förändras ingår alltid en pengarna tillbaka-garanti som sträcker sig över 30 dagar.

FaktaInfo
Låser upp NetflixJa
Låser upp BBC iPlayerJa
Pris från$6.67 (via rabattlänken nedan)
WebbsidaExpressVPN (rabattlänk) (recension)

#7 Surfshark – det billigaste sättet att komma åt Netflix USA-utbud

surfshark-logo-landningssida-696x-1

Surfshark är en relativt nystartad VPN-leverantör som trots detta erbjuder en riktigt vass VPN-tjänst med fullt stöd för både Netflix (USA) samt BBC iPlayer.

Sammanlagt provades fyra av sex streamingservrar och det var aldrig några problem med vare sig lagg eller svarta skärmar (visas när Netflix förstår att vi använder oss av en VPN-tjänst).

Enligt företagets Netflix-flik ska det inte heller vara några problem med att få åtkomst till alla större utländska streamingtjänster på alla vanliga enheter, inklusive (iOS, Android, Windows och Mac).

FaktaInfo
Låser upp NetflixJa
Låser upp BBC iPlayerJa
Pris från$1.99
WebbsidaSurfshark.com (recension)

#8 SwitchVPN – kvicka servrar och bra stöd för streaming

switchvpn-logo-landningssida-696x-1

Amerikanska SwitchVPN är en relativt liten VPN-leverantör med sina 220+ servrar i 38+ länder, men när det kommer till stödet för utländsk streaming sviker de inte. Både Netflix amerikanska utbud samt BBC iPlayer fungerar hur bra som helst och kan nås på de nordamerikanska respektive brittiska servrarna.

VPN-företaget har även laddat upp en guide som beskriver hur vi ska göra om Netflix stretar emot, och om ni känner er osäkra erbjuder företaget även ett gratis prova på-konto som kan användas helt utan risk i upp till 24 timmar. Då behöver ni heller inte registrera någon betalningsinformation.

FaktaInfo
Låser upp NetflixJa
Låser upp BBC iPlayerJa
Pris från$3.99
WebbsidaSwitchVPN.com (recension)

#9 PrivateVPN – utmärkt stöd för Netflix samt BBC iPlayer

privatevpn-logo-696x

Sverigebaserade PrivateVPN fungerar även de helt utmärkt för att komma åt både Netflix (USA) samt BBC iPlayer. Företaget har även laddat upp en utförlig guide för hur det hela går till – och det är inte särskilt svårt att komma igång.

I samma guide hittar vi även en lista på servrar som bör kunna låsa upp utländsk streaming, och med andra ord har de garderat sig lite. Men när jag provkörde de servrar som nämndes var det åtminstone inga problem alls.

FaktaInfo
Låser upp NetflixJa
Låser upp BBC iPlayerJa
Pris från$3.82
WebbsidaPrivateVPN.com (recension)

#10 StrongVPN – alla streamingservrar gör vad de ska

strongvpn-logo-landningssida-696x

StrongVPN-gänget började sin bana som datoråterförsäljare men är numera ett av världens största VPN-företag med sina 650+ servrar i 26+ länder. Då ni hittar företaget på streaming-topplistan kommer det säkert inte heller som någon chock att det går mycket bra att låsa upp både Netflix samt BBC iPlayer.

Utöver detta har VPN-leverantören även laddat upp en liten guide för att vi ska kunna komma åt dessa samt hur vi går tillväga om stödet skulle krångla.

FaktaInfo
Låser upp NetflixJa
Låser upp BBC iPlayerJa
Pris från$5.83
WebbsidaStrongVPN.com (recension)

#11 CactusVPN – lås upp precis allt med SmartDNS-teknik

cactusvpn-logo-landningssida-696x-1

Den moldaviska VPN-leverantören CactusVPN erbjuder både en VPN-tjänst samt en SmartDNS-tjänst i ett och samma paket, och det är SmartDNS-tjänsten vi måste använda oss av om vi vill kunna låsa upp Netflix samt BBC iPlayer.

SmartDNS-tjänsten är riktigt vass och klarar av att låsa upp i princip allt. Men för att få tillgång till denna gäller det till att vi tecknar oss för premiumabonnemanget som innehåller både VPN-tjänsten samt SmartDNS-alternativet. Och om ni bara nöjer er med streaming-stödet kommer ni förvisso ännu billigare undan, men VPN+DNS-paketet rekommenderas starkast.

FaktaInfo
Låser upp NetflixJa
Låser upp BBC iPlayerJa
VPN+SmartDNS: Pris från$3.82
SmartDNS: Pris från$2.27
WebbsidaCactusVPN.com (recension)

#12 VyprVPN – låser upp i princip alla utländska streamingtjänster

vyprvpn-landningssida-för-streaming

VyprVPN var för några år sedan rätt mediokra när det kom till att låsa upp utländskt material, men de har lyckligtvis skärpt till sig rejält på streamingfronten. VPN-leverantören klarar att låsa upp allt, och förutom Netflix samt BBC iPlayer låser de även upp:

  • HBO Go
  • Amazon Prime
  • ESBN
  • Hulu
  • MLV.tv
  • NHL.tv

Och mycket mer. Tack vare ett aktivt samarbete med VyprVPN-gänget är 25% rabatt medräknat i samtliga abonnemang. Inga koder behövs – klicka bara på länken nedan så dras rabatten automatiskt.

FaktaInfo
Låser upp NetflixJa
Låser upp BBC iPlayerJa
Pris från$3.75
WebbsidaVyprVPN.com (recension)

Hur kan Netflix och BBC iPlayer låsas upp?

Detta lilla tilltag är mycket enkelt och tar bara någon minut.

#1. Installera en VPN-tjänst på din enhet. ExpressVPN(recension), Cyberghost(recension) och NordVPN(recension) har egenutvecklade appar för alla vanliga enheter (iOS, Android, Windows, Mac) och låser upp i princip samtliga streamingtjänster på ett nafs.

#2. Välj rätt VPN-server. Vilken server som är ”rätt” beror helt på den VPN-leverantör ni väljer att använda er av, men för de bästa valen är det följande som gäller:

Cyberghost: Välj en ”Optimized for Netflix”-server

ExpressVPN: Välj en amerikansk server

NordVPN: Alla servrar låser upp det amerikanska Netflix-utbudet utom de som befinner sig i Storbritannien, Kanada, Nederländerna, Japan, Frankrike och Italien.

För BBC iPlayer är det nästan alltid de storbritanniska servrarna som bör väljas – oavsett vilken VPN-leverantör ni använder er av.

#3. Starta Netflix/BBC-appen: Om ni har problem – rensa all webbläsarhistorik och försök igen. Om ni inte vet hur detta går till: Googla på ”Rensa webbhistorik [din webbläsare]”, så har ni all information ni behöver.

#4. Njut av Netflix/BBC:s fullständiga utbud: Ni har nu tillgång till en vansinnig mängd filmer och tv-serier.

Vilka VPN-företag klarar inte att låsa upp Netflix?

Alla VPN-leverantörer klarar tyvärr inte av trycket när Netflix och BBC iPlayer stretar emot. Välkända VPN-företag såsom Mullvad, OVPN, Tunnelbear och många andra kan inte låsa upp vare sig Netflix eller BBC iPlayer.

Varför är stora delar av Netflix material bortplockat i Sverige?

Som många vet är det inte billigt att spela in film- och tv-serier, vilket innebär att produktionsbolagen vill klämma ut varenda krona från streaming-leverantörer såsom Netflix och HBO.

Med detta sagt säljer filmbolagen samma material flera gånger. Men inte för att Netflix och gänget är glömska, utan för att hela världen har delats in i cirka fem geografiska zoner. På grund av denna fula lilla manöver tjänar mediejättarna pengar som troll, och vem straffas mest? Jo, vi konsumenter.

För att ge ett exempel var Netflix år 2019 tvungna att betala över 100 miljoner dollar för att kunna sända kultserien Friends i Europa och ett antal regioner till. Anledningen till det extra höga priset sägs bero på att både HBO och Apple varit med i budkriget. Det är även helt upp till ägaren, AT&T, att prångla iväg Friends-licensen till de regioner som Netflix inte velat betala för.

Varför kan inte alla VPN-företag låsa upp Netflix och BBC iPlayer?

År 2016 påbörjade Netflix något som numera kan beskrivas som en katt och råtta-lek mot VPN-företagen. Streamingjätten har införskaffat en stark proxy-lösning som automatiskt ska känna av om vi surfar via en VPN-uppkoppling eller inte.

Till en början var VPN-företagen lite kaxiga och samma årtal sa en talesperson från Torguard:

”Netflix will be pushing this plan forward soon, and when that happens, TorGuard will immediately deploy new server IP addresses so users can still bypass blocks.”

Som VPN-företaget själv sa gör Netflix (och BBC med för den delen) sitt för att blockera VPN-leverantörernas IP-nummer, och om de lyckas med detta skaffar VPN-företaget nya sådana och kapplöpningen är igång.

Det är inte långsökt att tro att följande inträffade:

Filmbolag: – Hörru Netflix, ni får bara visa vår film i Europa, men på grund av de där nedrans VPN-leverantörerna kan vem som helst kika på det mästerverk som ni köpt rättigheterna till.

Netflix: – Vi kan inte styra över alla tekniska lös..

Filmbolag: – Blockera eländet annars stämmer vi er!

Netflix: – Ok då.

Filmbolag: – Vad bra, då är det införstått. Nu ska vi bada i vårat kassavalv Joakim von Anka-style.

Netflix har fått ta emot stor kritik för att de gjort stora delar av Netflixutbudet otillgängligt, men de bryr sig inte nämnvärt. På en investeringsträff år 2016 sa vd:n att de som tyckte att blockeringen var orättvis var ”en högljudd men liten minoritet som inte påverkar det ekonomiska läget”, och sen fortsatte han säkerligen att tjattra om hur mycket pengar de skulle håva in. Att 40.000 uppretade kunder skrev under en protestlista var ingenting som varken han eller någon annan inom företaget verkade bry sig om.

Är det lagligt att låsa upp Netflix och BBC iPlayer?

Ja. Ni kommer förmodligen inte få några tackkort från streamingjättarna, men det är helt tillåtet. Det värsta som kan hända är att ett felmeddelande dyker upp, såsom:

”BBC iPlayer only works in the UK. Sorry, it’s due to rights issues. In the UK? Here’s some advice.”

Hur mycket större är Netflix amerikanska utbud?

I runda slängar tre gånger så stort. I Sverige kan vi ta del av cirka 1.600 serier och 400 filmer, och i USA är det 5.200 serier och 800 filmer som gäller.

För att ge några exempel kan följande tv-serier och filmer bara ses på den amerikanska delen av Netflix.

Välkända serier på den amerikanska delen av Netflix

Parks and Recreation (serie)

parks-and-recreation-på-netflix-i-usa-1

IMDB: 7.9
Genre: Komedi

En kritikerrosad komediserie med stjärnor såsom Amy Poehler (Leslie Knope) samt Nick Offerman, som spelar den karismatiske och lite lagom patriotiske Ron Swanson. Serien handlar om ett gäng parkförvaltare som går runt och skojar hej vilt. Och yes – ibland jobbar de lite också.

The West Wing (serie)

west-wing-på-netflix

IMDB: 8.7
Genre: Drama

Aaron Sorkin står bakom denna mycket trevliga dramaserie som handlar om ett gäng presidentrådgivare som arbetar på Vita Huset. Här följer vi en och samma president under hala hans mandatperiod, och rådgivarna får styra undan en och annan kris genom åren. Ett kvalitetsdrama med andra ord, med en rejäl portion humor.

House MD (serie)

house-md-sänds-på-netflix-i-usa

IMDB: 8.7
Genre: Drama/Komedi

Käpp – ja. Ett allmänt drygt humör – check. Spetskunskaper inom läkaryrket – jepp. Om inte det sista kriteriet uppfyllts hade alla säkert hatat House, som egentligen är en rätt snäll prick. Hans läkarkunskaper har landat honom ett toppjobb på ett av USA:s mest prestigefyllda sjukhus, och det är nu upp till honom att välja arbetskamrater.

Under säsongerna botas en hel del konstiga sjukdomsfall. Vi får även se House lacka ur på ungefär 99 procent av patienterna, vilket är hur kul som helst. En riktig klassiker – i synnerhet för alla som arbetat/arbetar inom sjukvården.

The Walking Dead (serie)

the-walking-dead-på-netflix-usa

IMDB: 8.3
Genre: Drama/Komedi

AMC:s långkörare The Walking Dead är omåttligt populär utomlands. I Skandinavien har TWD-fans varit tvungna att torrenta ner serien, men lyckligtvis kan vi komma kring regionspärren nuförtiden.

Nåväl, åter till actionserien. Som namnet antyder är det zombieslakt som står på schemat. Det ända kruxet är dock att de inte kallas för just detta, utan Walkers, men bits gör de lik förbaskat. Genom säsongerna får vi träffa på många färgstarka karaktärer såsom den motorcykelåkande Daryl Dixon, Carol och ledaren Rick.

Futurama (serie)

futurama-visas-på-netflix-i-usa

IMDB: 8.5
Genre: Komedi/Animerad

David X. Cohen och Matt Groening kan producera animerade komediserier så det står härliga till. De ligger bland annat bakom Simpsons och Disenchantment – samt detta mästerverk – Futurama.

Serien var vansinnigt populär på 90-talet, och har numera uppnått kultstatus. Om ni gillar animerade komedier utan moralkakor och annat trams är Futurama det absolut bästa valet.

30 Rock (serie)

30-rock-på-netflix-usa

IMDB: 8.2
Genre: Drama/Komedi

30 Rock handlar om ett gäng tv-producenter som ska driva ett framgångsrikt underhållningsprogram, vilket inte blir helt enkelt. Chefen (Alec Baldwin) är halvgalen, och det innebär att det är djupa andetag som gäller för att Liz Lemon (Tina Fey) ska kunna hålla huvudet kallt.

Lost (serie)

lost-netflix

IMDB: 8.4
Genre: Drama/Komedi

Ett flygplan kraschar mitt på en öde ö. De överlevande passagerarna är chockade, men gör samtidigt allt för att kunna överleva. Gänget är dessutom inte ensamma på ön, vilket gör en redan taskig situation blir bra mycket värre. Tillbakablickar varvas med ständiga intriger i denna 90-talsklassiker som charmade nästan alla. Om den har åldrats bra – det får ni själva avgöra.

Twilight Zone (serie)

twilight-zone-netflix

IMDB: 9.0
Genre: Drama/Skräck

Här är det inga biljakter och spännande specialeffekter, men det är ok ändå. Serien började sändas år 1959 och har till och med fått en nyutgåva som släpptes 2019. Men men, många tycker fortfarande att originalet är bäst, och på den amerikanska delen av Netflix går det att kika på samtliga säsonger.

Agents of SHIELD (serie)

frasier-visas-på-netflix-i-usa

IMDB: 7.5
Genre: Drama/Action

I Agents of SHIELD följer vi ett gäng superhjältar som arbetar i det fördolda för att kunna hålla jorden skyddad från diverse busar. Det är inte den mest populära Marvel-serien där ute – men trots detta kan serien vara väl värd en kik.

Frasier (serie)

frasier-visas-på-netflix-i-usa

IMDB: 8.1
Genre: Komedi

90-talsserien Frasier sändes i hela 11 säsonger, och är fortfarande riktigt populär. Komediserien handlar främst om psykologen Dr. Frasier Crane, som flyttar hem till Seattle för att arbeta som radiopsykolog. Bor gör han med farsan sin, vilket leder till en hel del intriger och roliga missförstånd.

Dexter (serie)

dexter-netflix

IMDB: 8.7
Genre: Action/Drama

Michael C Hall spelar här en seriemördare som ja, mördar, men främst på nattetid. På dagtid arbetar han som blodanalytiker hos Miamipolisen. Är han ett monster? Det är lite av en bedömningsfråga. Han dödar enbart andra mördare som tror de sluppit undan, och lever hela sitt liv efter en kod som är framarbetad tillsammans med hans styvfar.

De första fyra säsongerna är det bästa jag sett på tv någonsin. Dexter är en ”must see”, och en serie som bör passa i princip alla.

Blue Bloods (serie)

blue-bloods-netflix

IMDB: 7.6
Genre: Action/Drama

Här följer vi en familj som alla bestämt sig för att bli poliser. Vissa är lite högre upp i hierarkin, vilket innebär att de får basa över sina familjemedlemmar. Och jepp – intriger är ingen bristvara i denna rätt så spännande serie.

Sharknado (film)

sharknado-på-netflix-usa-1

IMDB: 3.3
Genre: Action/Drama/Komedi

I Kanada samt i många amerikanska delstater är cannabis fullt tillåtet, och det är förmodligen där som Sharknado gjort störst succé. Havets konung, det vill säga vithajen, gör entré via ett antal tornados för att sedan terrorisera lokalbefolkningen.

Samtliga filmutgåvor finns på den amerikanska delen av Netflix, och de är faktiskt riktigt underhållande om man vrider ner kraven sjuttioelva varv. Med andra ord – även om IMDB-betyget är helkasst är filmserien absolut värd en chans.

The Magicians (serie)

the-magicians-netflix

IMDB: 7.6
Genre: Action/Drama/Fantasy

I korta drag – en Harry Potter-serie för vuxna. Serien är lite lagom urflippad – men samtidigt ett måste för alla som gillar fantasy. The Magicians handlar i stort om ett gäng ungdomar som försöker förbättra sina magiska krafter och använda dessa på ett bra sätt. Fiender finns det många av, men så länge de arbetar tillsammans brukar det gå ganska bra.

Greys Anatomy (serie)

greys-anatomy-netflix

IMDB: 7.6
Genre: Action/Drama/Fantasy

McDreamy? McSteamy? McCreamy? Jag vet inte vad han heter – men minst en het läkare ska arbeta på sjukhuset enligt mina kvinnliga bekanta. Serien är en modern klassiker som fortfarande rullar fortfarande på, och är snart inne på sin artonde säsong.

The Kings Speech (film)

the-kings-speech-på-netflix-usa

IMDB: 7.6
Genre: Drama

I denna kritikerrosade film träffar vi på Colin Firth som spelar King George VI. Kung-skrället stammar tydligen en hel del, vilket en skådespelare samt talpedagog (samma man) ska råda bot på. Det återstår med andra ord att se om kungen klarar av att övervinna sitt talproblem, som lär vara extra jobbigt då han tvingas hålla tal stup i kvarten.

Being Human (serie)

being-human-netflix

IMDB: 7.8
Genre: Action/Fantasy

Här får vi se hur det går till när en varulv, en vampyr samt ett spöke ska leva tillsammans och försöka hålla sams. Serien beskrivs som något egen och får bland annat beröm för att den inte dumförklarar tittarna, vilket känns som lite av ett måste.

Hur som helst – gänget bor i en liten lägenhet i Bristol, England, och om ni vill kika på hur det går för den övernaturliga skaran är det den amerikanska delen av Netflix som gäller.

NCIS (serie)

ncis-netflix

IMDB: 7.8
Genre: Action/Drama

I NCIS följer vi bossen Leroy Jethro Gibbs som basar över ett gäng militärpoliser. Bland dessa hittar vi bland annat datageniet McGee, kvinnotjusaren Dinozzo samt labbteknikern Abby. Duktiga är de hela bunten, och serien är faktiskt riktigt underhållande.

Glee (serie)

californication-netflix

IMDB: 6.8
Genre: Action/Drama

Serien kallas av många för ”High Scool Musical för vuxna”. Ingen dålig komplimang med andra ord. Men om ni inte gillar musikaler – håll er borta. Glee-gänget kan sjunga om alltifrån kärlek till borttappade strumpor. Men om musikaler är er grej – kör hårt.

Californication (serie)

californication-netflix

IMDB: 8.3
Genre: Action/Drama

Californication handlar om en medelålders författare som av elaka tungor kallas för gubbsjuk, medans han själv beskriver sig som en livsnjutare av rang. I en lite lagom sliten Porsche åker han runt i Kalifornien; skriver, försöker lappa ihop sitt gamla förhållande med exet, skriver lite till, och först och främst: Jagar damer så det står härliga till.

Shameless (serie)

shameless-netflix

IMDB: 8.3
Genre: Drama

Här följer vi en ensamstående pappa som har skaffat sig ett större gäng barn, som han måste ta hand om själv. Det här med barnpassning är dock inte det mest lockande för den något alkoholiserade pappan, som oftast hittas på närmsta pub, ständigt redo att fixa till ytterligare några syskon.

Som tur är tar de äldsta syskonen ett stort ansvar, och tar hand om både pappan samt de mindre barnen. Detta går oftast helt ok, men ibland kör det tyvärr till sig rejält.

Skyfall (film)

james-bond-skyfall-på-netflix-usa

IMDB: 8.3
Genre: Drama/Action

På den amerikanska delen av Netflix stöter vi på en hel drös med Bond-filmer, och Skyfall är en av dessa. I denna rulle måste Bond (Daniel Craig) hjälpa till att flytta hela MI6 efter att en läcka avslöjat var de befinner sig.

The Office (UK och USA – serie)

the_office-netflix

IMDB: 8.8
Genre: Drama/Komedi

På den amerikanska delen av Netflix kan vi även ta en kik på The Office. Det vill säga både den brittiska samt den amerikanska versionen. Komikern Ricky Gervais har skrivit samtliga avsnitt, och båda versionerna betraktas redan som humorklassiker av rang.

An Idiot Abroad (serie)

an-idiot-abroad-netflix

IMDB: 8.3
Genre: Komedi

Karl Pilkington fick i uppdrag att resa jorden runt. Bakom det hela låg komikerikonen Ricky Gervais samt producenten Stephen Merchant. Karl hade väldigt kul under resans gång, men serien blev inte döpt till ”Karl Travels Around the World”, eller någonting annat respektfullt.

Titeln blev istället ”An Idiot Abroad”, vilket mr. Karl inte tyckte var alltför smickrande. Hur som helst ser han inte ut att må sämre av det. En turistattraktion som han inte var helt nöjd med var ”The great wall of China”, som istället fick heta ”The alright wall of China”. Han är lite av en egendomlig prick Karl, vilket gör hela serien så mycket roligare.

Trainspotting (film)

netflix-trainspotting

IMDB: 8.2
Genre: Komedi/Drama/Action

I kultfilmen Trainspotting får vi se hur det går till på Edinburghs drogscen under 90-talet. Vissa vill komma ifrån eländet, andra vill stanna kvar och tjäna pengar. Action är i alla fall ingen bristvara i en film som bjussar på en vansinnigt skön stämning från början till slut.

In The Loop (film)

in-the-loop-netflix

IMDB: 7.5
Genre: Komedi

I denna långfilm följer vi två säkerhetsorganisationer, en brittisk samt en amerikansk, som försöker förhindra ett krig länderna emellan. Fulspel blandas med riktigt komiska stunder. En bra film helt enkelt.

Get Carter (film)

get-carter-netflix

IMDB: 7.5
Genre: Komedi

I filmklassikern Get Carter från 1971 träffar vi på London-gangstern Jack Carter, som är på väg tillbaka till Newcastle för att begrava sin bror. Väl hemma försöker han reda ut vad som har hänt brorsan. Ett uppdrag som visar sig vara riktigt svårt, och som bjuder på en lång rad svängningar samt intriger.

Hairspray (film)

hairspray-netflix

IMDB: 6.7
Genre: Musikal/Drama

Själv skulle jag hellre spruta in hårspray i ögonen än att kika på denna rulle, som är en musikal rakt igenom. Inom musikalgenren ska filmen vara oslagbar, jag tar deras ord på att så är fallet.

The Cell (film)

the-cell-netflix

IMDB: 6.3
Genre: Drama/Fantasy

I en av Jennifer Lopez bästa filmer, The Cell, spelar hon en FBI-agent som ska ta sig in i sinnet på en seriemördare. Mördaren ligger i koma, och det hela blir riktigt spännande när Lopez ska ta reda på var han gömt sitt sista kidnappningsoffer. Det blir med andra ord en kamp mot klockan i en rysligt välspelad samt välgjord film.

The Hateful Eight (film)

the-hateful-eight-netflix

IMDB: 7.8
Genre: Drama/Fantasy

Storstjärnor såsom Samuel L. Jackson och Kurt Russel har framstående roller i Quentin Taraninos storfilm The Hateful Eight. Väl där ska en prisjägare frakta ”hem” en skurk som till 99.99 procent kommer att avrättas på momangen.

Men skurken, som för övrigt heter Daisy Domergue, har tur. Ett snöoväder börjar härja, och de tvingas ta skydd i en övergiven stuga, där Daisys gäng ligger i bakhåll för att försöka befria henne. Som en Tarantino-fantast av rang kan jag säga att filmen är vansinnigt underhållande och minst lika välgjord som Kill Bill-filmerna.

Jersey Boys (film)

jersey-boys-netflix

IMDB: 6.8
Genre: Drama/Biografi

I Jersey Boys träffar vi på ett gäng artister som växer upp i ett fattigt område. Men driftiga som de är bildar de bandet The Four Seasons, som visar sig veta hur man underhåller en publik.

Austin Powers: Goldmember (film)

austin-powers-goldmember-netflix

IMDB: 6.8
Genre: Action/Komedi

På den amerikanska delen av Netflix stöter vi på ett antal Austin Powers-filmer, och Goldmember är en av dessa. Ett komiskt mästerverk eller glorifierad snuskhumur? Det får ni avgöra själva.

Och igen – detta är bara ett axplock av de serier som ingår på den amerikanska delen av Netflix. Ytterligare 4.000+ titlar finns tillgängliga i Nordamerika, och för att komma åt dessa är det en VPN-tjänst som gäller.

Har ni låst upp Netflix, och om så är fallet, gick det bra? Snacka gärna vidare i kommentarsfältet nedan.

LÄMNA ETT SVAR

Kommentera gärna!
Ange ditt namn