Meny

Lås upp Netflix och BBC iPlayer med en VPN-tjänst

Håll i er. Jag kommer med glada och tråkiga nyheter. De goda nyheterna är att Netflix fungerar i hela världen. De tråkiga nyheterna är att Netflix väljer dela upp allt material i olika regioner, och vi svenskar har tyvärr dragit lite av en nitlott.

Om ni är Netflix-prenumeranter vill ni förstås kunna ta del av allt material som tv-plattformen har att erbjuda. Men för att lyckas med den manövern måste ni ta hjälp av en VPN-tjänst, för att på så sätt kunna låsa upp det fullständiga utbudet – dvs. det amerikanska. Det fixar ni lätt som en plätt, häng med en stund så har ni lärt er allt ni behöver veta.

I artikeln utgår jag från att ni vill kunna låsa upp USA-utbudet, då det är just det biblioteket som nästan alla vill komma åt. Det finns ju trots allt över 6.200 titlar i jänkarnas Netflix-bibliotek, så det är förståeligt.

Men men, alla VPN-företag klarar inte av det jobbet, och det är i princip bara de stora VPN-jättarna som lyckas överlista Netflix kraftfulla proxy-brandägg. Och då alla VPN-tjänster inte är stöpta ur samma form bör ni ha koll på vilka av dem som presterar bäst, så att ni inte gör ett dåligt val.

Mer specifikt använder VPN-företagen sig av olika VPN-protokoll för att kunna dölja era personliga identifierare på nätet, dvs. IP-adresserna. Det fungerar utmärkt att låsa upp Netflix tillsammans med OpenVPN-protokollet, men om ni inte är ute efter att vara helt anonyma, utan ”bara” att låsa upp Netflix USA-utbud, kan ni byta protokoll hej vilt för att bättra på hastighetsläget.

Om ni vill veta mer om just VPN-protokoll har jag skapat en guide för just det ändamålet.

Läs mer: Alla VPN-leverantörer granskas i 12 steg.

Toppalternativen för utländsk streaming

De VPN-företag som nämns nedan kan låsa upp både Netflix samt BBC iPlayer i ett nafs.

#1 Cyberghost

cyberghost-logo-landingssida-696x

Rumänska Cyberghost klarar av att låsa upp alla tänkbara tv-plattformar, inklusive BBC iPlayer samt Netflix förstås, och är i korthet det bästa VPN-alternativet – alla kategorier.

Serverparken är enorm (fn. världens största), säkerhetsläget är på topp, egenutvecklade appar finns tillgängliga för alla vanliga enheter och fildela kan ni göra på ett gäng öronmärkta VPN-servrar.

När ni är inne i VPN-klienten väljer ni en passande streamingserver, resten av jobbet fixar Cyberghost åt er. De söker med andra ord upp den snabbaste Netflix-servern per automatik, så att ni slipper välja och vraka bland alla tillgängliga servrar.

cyberghost-streamingservrar

Stremingservrarna (och alla andra servrar för den delen) är mycket snyggt optimerade, så det är aldrig frågan om något laggande eller buffrande. 

För att sammanfatta läget låser Cyberghost upp det amerikanska Netflix-utbudet via alla appar som finns tillgängliga (iOS, Android, Mac och Windows), samt via webbläsare. Om ni väljer att tjonga in VPN-tjänsten i routern kan ni även komma åt Netflix amerikanska bibliotek via tex. Apple TV-enheter och spelkonsoler. 

Exakt samma ramsa gäller för BBC iPlayer, som kan låsas upp via den dedikerade BBC iPlayer-servern.

cyberghost-bbc-iplayer-server

Det är dessutom löjligt enkelt att komma igång, vilket innebär att VPN-företaget bör passa alltifrån nybörjare till mer härdade VPN-användare. Prisläget är det inte heller något fel på, och allt som allt bör Cyberghost ses som det starkaste VPN-alternativet.

Testa Cyberghost nu!

Läs gärna recensionen för att få mer information om hur Cyberghost presterar.

InformationAttribut
Företagets säteRumänien
Antal servrar6200+ i 90+ länder
Appar förWin 10, Linux, Mac, iOS och Android
Kompatibel med routrarJa
Antal samtida enheter som tillåts7
Support viaWebbformulär, chatt och mail
FildelningTillåts
Låser upp NetflixJa
Låser upp BBC iPlayerJa
Låser upp SVT PlayJa
Pengarna tillbaka-garanti45 dagar
Pris från€2.75
WebbsidaCyberghost.com

#2 ExpressVPN

expressvpn-landningssida-liten

ExpressVPN presterar utmärkt, men är något mer kostsamma i jämförelse med många av konkurrenterna. Men trots det är de hur populära som helst, vilket säger en hel del om kvaliteten och prestandan.

VPN-aktören klarar bland annat av att låsa upp Netflix amerikanska bibliotek, BBC iPlayer, Amazon Prime och Hulu. Ibland blir man dock tvungen att hojta till på kundtjänsten för att kunna få reda på vilka USA-servrar som klarar av att låsa upp Netflix just nu. Men det är ingen större fara, när jag låste upp Netflix och BBC iPlayer via ExpressVPN klarade ungefär 90% av VPN-servrarna av de uppgifterna.

I övrigt är det användarvänliga appar, snabba VPN-servrar, en live-chatt som håller öppet dygnet runt samt en 30 dagars pengarna tillbaka-garanti som gäller.

I korthet: ExpressVPN presterar perfekt inom alla mätbara kategorier, och de är ett urstarkt VPN-alternativ.

Testa ExpressVPN nu!

Läs gärna mer om vad andra användare tycker om ExpressVPN i recensionen.

FaktaInfo
Företagets säteBrittiska Jungfruöarna
Antal servrar3000+ i 94+ länder
Appar förWin 10, Linux, Mac, iOS och Android
Kompatibel med routrarJa
Antal samtida enheter som tillåts5
Support viaWebbformulär, chatt och mail
FildelningTillåts
Låser upp NetflixJa
Låser upp BBC iPlayerJa
Låser upp SVT PlayJa
Pengarna tillbaka-garanti30 dagar
Pris från:$6.67
WebbsidaExpressVPN.com

#3 RUSVPN

rusvpn-superhjälte-liten

RUSVPN har sitt huvudkontor i den lilla ö-republiken Dominica, och tack vare det kan de aldrig tvingas samarbeta med vare sig myndigheter eller regeringar. VPN-servrarna är bara ”ganska snabba”, och kundsupporten kunde ha varit något rappare. Men om vi bortser från det sköter VPN-företaget sig perfekt.

Egenutvecklade appar finns tillgängliga för alla vanliga enheter (iOS, Android, Mac och Windows) och både Netflix samt BBC iPlayer kan överlistas, oavsett vilken enhet ni använder er av. 

Det kan vara knivigt att hitta rätt VPN (kolla gärna in köpguiden). Vissa VPN-företag nischar sig mot fildelning, andra mot streaming och somliga mot total anonymitet, medan ett fåtal klarar av precis allt. RUSVPN bör växa till sig inom vissa områden, men när det kommer till att låsa upp streamingplattformar sköter de sig utmärkt, och tack vare det kammar de hem tredjeplatsen i den här listan.

Testa RUSVPN nu!

Lär dig mer om RUSVPN genom att läsa recensionen.

InformationAttribut
Företagets säteDominica
Antal servrar330+ i 35+ länder
Appar förWin 10, Mac, iOS och Android
Kompatibel med routrarJa
Antal samtida enheter som tillåts5
Support viaWebbformulär, chatt och e-post
FildelningJa
Låser upp NetflixJa
Låser upp BBC iPlayerJa
Låser upp SVT PlayJa
Pengarna tillbaka-garanti30 dagar
Pris från$2.99
WebbsidaRUSVPN.com

#4 IvacyVPN

ivacyvpn-landningssida

IvacyVPN är främst kända för sin låga prisnivå, men trots detta klarar de av exakt samma saker som de större VPN-företagen gör.

Om ni snöar in oss på Netflix och BBC iPlayer en stund kan de låsas upp utan problem, oavsett hur ni väljer att koppla upp er. I övrigt är serverparken stor nog, VPN-servrarna är kvicka och egenutvecklade VPN-appar finns på plats för alla vanliga plattformar (Windows, Mac, iOS och Android). Det går även utmärkt att pilla in VPN-tjänsten i routern – för att kunna låsa upp Netflix amerikanska utbud i Kodi-boxar, spelkonsoler och smarta tv-apparater.

Mer specifikt är IvacyVPN ett högpresterande och prispressat VPN-alternativ som bör passa många.

Testa IvacyVPN nu!

Läs gärna recensionen för att få veta mer om IvacyVPN.

InformationAttribut
Företagets säteSingapore
Antal servrar1000+ i 100+ länder
Appar förWin 10, Mac, iOS och Android
Kompatibel med routrarJa
Antal samtida enheter som tillåts5
Support viaWebbformulär, chatt och mail
FildelningTillåts
Låser upp NetflixJa
Låser upp BBC iPlayerJa
Låser upp SVT PlayJa
Pengarna tillbaka-garanti30 dagar
Pris från$1.33
WebbsidaIvacyVPN.com

#5 OVPN

ovpn-landningssida-696

Svenska OVPN är en riktigt intressant VPN-leverantör, och en av få som satsar fullt ut när det kommer till WireGuard-protokollet. Serverparken är inte superstor och egenutvecklade appar finns inte tillgängliga på mobilsidan. Men om vi bortser från det är allting tiptop.

När det kommer till just streaming har de skärpt till sig rejält. De låser numera upp det mesta, dvs. Netflix amerikanska utbud, SVT Play, C More och mycket mer. Men inte BBC iPlayer – tråkigt nog.

Om vi snöar in oss på serverparken igen ska OVPN ha en eloge för att den är bred, dvs. att VPN-servrarna har en bra spridning och finns tillgängliga i alla viktiga länder. Och då det går ganska bra undan spelar det ingen större roll om den inte är enorm. 

Avslutningsvis kan jag säga att OVPN erbjuder kundsupport på svenska, och alla guider är skrivna på exakt samma språk. Prisnivån är i sin tur helt okej. Då OVPN äger all hårdvara själva, och inte hyr sina servrar, kostar det lite extra. Med det är de värda – om ni frågar mig.

Testa OVPN nu!

Läs gärna mer om hur OVPN presterar i recensionen.

InformationAttribut
Företagets säteSverige
Appar förWin 10, Mac, iOS och Android
Kompatibel med routrarJa
Antal servrar83+ i 13+ länder
Antal samtida enheter som tillåts4
Support viaWebbformulär, chatt och mail
FildelningTillåts
Låser upp NetflixJa
Låser upp BBC iPlayerNej
Låser upp SVT PlayJa
Pengarna tillbaka-garanti10 dagar
Pris från49 kr
WebbsidaOVPN.com

#6 NordVPN

nordvpn-logo-landningssida-696x

NordVPN erbjuder snygga och lättanvända appar, och tack vare det är de ett mycket bra nybörjarval. VPN-servrarna är dessutom snabba som attan, vilket är a och o när det kommer till just streaming. 

Hos dem kan ni som mest koppla upp sex enheter på en och samma gång, och det bör räcka för de flesta. Netflix amerikanska utbud låser ni upp på de amerikanska servrarna, och BBC iPlayer kan överlistas via de brittiska varianterna. Om vi bortser från Netflix USA-utbud kommer ni även åt det brittiska, kanadensiska, nederländska, japanska och franska biblioteket, så länge ni ansluter er mot rätt VPN-server vill säga.

Precis som alla andra VPN-företag på listan döljer de era riktiga IP-nummer, och som en konsekvens av det blir ni anonyma på nätet. Allt som allt är NordVPN ett mycket stabilt val, som tål att övervägas.

Testa NordVPN nu!

I NordVPN:s recension kan du läsa mer om allt som gör dem unika.

InformationAttribut
Företagets sätePanama
Antal servrar5600+ i 61+ länder
Appar förWin 10, Mac, iOS och Android
Kompatibel med routrar Ja
Antal samtida enheter som tillåts6
Support viaWebbformulär, chatt och mail
FildelningTillåts
Låser upp NetflixJa
Låser upp BBC iPlayerJa
Låser upp SVT PlayJa
Pengarna tillbaka-garanti30 dagar
Pris från€3.17
WebbsidaNordVPN.com

#7 Surfshark

surfshark-logo-landningssida-696x-1

Här har vi nästa alternativ i listan, dvs. Surfshark, som är relativt nya inom VPN-svängen. Men det gör inte ett jota då de skötte sig utmärkt vid recensionstillfället. Precis som väntat låser de upp både BBC iPlayer samt Netflix, oavsett vilken enhet ni använder er av.

I övrigt är det egenutvecklade VPN-appar som gäller för alla vanliga plattformar (iOS, Android, Windows och Mac). Samtliga av dem är både säkra samt användarvänliga, och har exakt samma gränssnitt. 

För att ni ska kunna kika på Netflix USA-utbud kopplar ni helt enkelt upp er mot en amerikansk VPN-server, och för BBC iPlayer är det brittiska servrar som gäller. Svårare än så är det inte. Hastighetsläget är dessutom perfekt – så det är aldrig frågan om något laggande eller buffrande.

Surfshark presterar förvisso inte lika bra som listettan Cyberghost, men trots att så är fallet kan de vara ett värdigt alternativ.

Testa Surfshark nu!

Ta gärna en titt i recensionen för att få reda på hur Surfshark presterar i detalj.

InformationAttribut
Företagets säteBrittiska Jungfruöarna
Antal servrar1.000+ i 61+ länder
Appar förWin 10, Mac, iOS och Android
Kompatibel med routrarJa
Antal samtida enheter som tillåtsObegränsat
Support viaWebbformulär, chatt och mail
FildelningTillåts
Låser upp NetflixJa
Låser upp BBC iPlayerJa
Låser upp SVT PlayJa
Pengarna tillbaka-garanti30 dagar
Pris från€2.09
WebbsidaSurfshark.com

Gör så här för att låsa upp Netflix och BBC iPlayer

Följ stegen nedan så är ni igång inom några minuter.

Steg 1: Teckna er för en kompetent VPN-tjänst: Listettan Cyberghost(recension) är det bästa valet i mina ögon.

Steg 2: Koppla upp er mot rätt VPN-server. CyberGhosts streamingservrar överlistar både BBC iPlayer samt Netflix.

cyberghost-usa-server-för-netflix

Steg 3: Starta Netflix/BBC iPlayer-appen: Och voila! Nu är streamingplattformarna upplåsta.

bbc-iplayer-cyberghost-låser-upp

Svar på vanligt ställda frågor

Jag vill göra allt för att ni ska kunna välja rätt VPN-tjänst, så att ni därmed kan låsa upp både Netflix och BBC iPlayer. Med det sagt skadar det inte att djupdyka i ämnet, och det sätter vi igång med bums.

Varför är det amerikanska Netflix-bibliotek större än det svenska?

Som många redan vet är det inte billigt att spela in film- samt tv-serier, och som en konsekvens av det vill produktionsbolagen klämma ut varenda krona från tv-plattformarna, inklusive Netflix och BBC iPlayer förstås.

För att lyckas med det säljer filmbolagen samma material flera gånger, till olika geografiska zoner. På grund av denna ganska fula manöver blir mediejättarna rika som troll, samtidigt som både tv-plattformarna och konsumenterna straffas för filmbolagens girighet. Netflix försöker slå sig fria genom att tillverka eget material, som är tillgängligt överallt, men trots att så är fallet kommer de alltid vara tvungna att köpa in nya tv-serier och filmer från externa bolag, och det är problematiskt.

År 2019 var Netflix tvungna att betala över 100 miljoner dollar för att kunna få visa Friends i Europa. AT&T, som äger rättigheterna till kultserien, kunde trissa upp prisnivån rejält då både HBO och Apple var med i budgivningen. AT&T gjorde som mediebolagen alltid gör. De delade in världsmarknaden i geografiska zoner och sålde tv-serien till de tv-plattformar som betalade bäst. Men ta mig inte fel. AT&T måste förstås få tjäna pengar. Men då deras beteende leder till att tv-plattformarnas utbud blir skevt som bara den är det lätt att bli förbaskad.

Varför kan inte alla VPN-företag låsa upp Netflix och BBC iPlayer?

År 2016 påbörjade Netflix något som kan beskrivas som en katt och råtta-lek mot VPN-företagen. Vid samma tidpunkt trollade Netflix och BBC iPlayer fram kraftiga proxy-brandväggar som ska kunna känna av huruvida ni surfar med ett VPN-skydd eller inte.

Till en början var många VPN-företag lite kaxiga, men den attityden ändrades ganska snabbt då tv-plattformarnas motåtgärder var mer effektiva än vad VPN-branschen förväntat sig. I korta drag pågår det ett krig mellan streamingplattformarna och VPN-företagen, och i många fall går tv-plattformarna vinnande ur striden.

Netflix har dessutom fått ta emot stor kritik för att de valt att blockera VPN-tjänster, men företagsledningen brydde sig inte ett dyft. På en investeringsträff som ägde rum år 2016 sa Netflix-vd:n att de som tyckte att blockeringen var orättvis var ”en högljudd men liten minoritet som inte påverkar det ekonomiska läget”, och sen fortsatte han att tjattra om hur mycket pengar Netflix skulle håva in inom de kommande åren. Att 40.000 uppretade kunder skrev under en protestlista var ingenting som varken han eller någon annan inom företaget verkade bry sig om.

netflix-vpn-block-lista

Netflix har även fått ta emot kritik för att de delar in sina bibliotek i olika geografiska zoner. Men även där kan filmbolagen ha haft ett finger med i spelet, som ni ser i min utmärkta lilla sketch:

Vad tror ni, var det de här som inträffade?

Filmbolag: – Hörru Netflix! Ni får bara visa vår film i Europa, men på grund av de där nedrans VPN-företagen kan vem som helst kika på det mästerverk som ni köpt rättigheterna till.

Netflix: – Vi kan inte styra över alla tekniska lös..

Filmbolag: – Blockera eländet annars stämmer vi er!

Netflix: – Ok då.

Filmbolag: – Vad bra! Då är det införstått. Nu ska vi bada i vårat kassavalv Joakim von Anka-style.

Netflix: – Förresten, vore det inte skönt om vi kunde få visa de tv-serier och filmer vi köper in överallt, och därmed slippa tramsiga VPN-blockeringar samt missnöjda kunder?

Filmbolag: – Nej, den nuvarande affärsmodellen passar utmärkt.

Netflix: – För er ja.

Filmbolag: – Sluta sura, blockera VPN-tjänsterna och håll klaffen, hejs svejs!

Är det lagligt att låsa upp Netflix och BBC iPlayer?

Ja. Ni kommer förmodligen inte få några tackkort från streamingjättarna, men det är helt tillåtet.

Måste man använda en VPN-tjänst för att kunna kika på Netflix?

Nej, men om ni ”lurar systemet” med en VPN kan ni ta del av det amerikanska Netflix-utbudet, som är betydligt större än det svenska biblioteket.

Måste man använda en VPN för att kunna titta på BBC iPlayer?

Ja, om ni befinner er utanför Storbritannien måste ni låsa upp tv-plattformen med hjälp av en VPN. BBC har låst in allt de har – och det finns ingen annan utväg.

Hur mycket större är Netflix amerikanska utbud?

Det är i runda slängar tre gånger så stort i jämförelse med det svenska biblioteket. I Sverige kan vi ta del av cirka 2.100 filmer samt tv-serier, medan USA-biblioteket innehåller omkring 6.200 titlar.

Hur väljer man den bästa VPN-tjänsten?

Det finns ett hundratal VPN-alternativ på marknaden, och ett tjugotal av dem presterar ruskigt bra. Det kan därför vara svårt att hitta den bästa VPN-tjänsten, men för att hjälpa er en bit på vägen ska jag nämna några faktorer som är extra viktiga.

Möjligheten att låsa upp streamingplattformar: Ta reda på huruvida VPN-företaget klarar av att låsa upp Netflix samt BBC iPlayer innan ni slår till. Om ni vill vara 100% säkra på att VPN-aktören klarar av den bedriften – hojta gärna till på kundsupporten. I skrivande stund klarar alla VPN-företag som nämns i artikeln av att låsa upp både BBC iPlayer samt Netflix. Men då tv-plattformarna kan streta emot rejält är det inte dumt att dubbelkolla innan ni betalar för er.

Användarvänligheten är viktig: VPN-företag som erbjuder egenutvecklade appar för alla vanliga enheter är att föredra. VPN-apparna bör också vara användarvänliga och rappa.

VPN-servrarna måste vara snabba: För att VPN-företagen ska kunna göra er anonyma på nätet måste ett extra skyddslager läggas till. Som en konsekvens av det kan uppkopplingshastigheten påverkas negativt. Men om ni väljer ett stabilt VPN-alternativ är hastighetsförändringen minimal, och i bästa fall kan hastigheten rentav öka, då många teleoperatörer stryper våra internetuppkopplingar.

Smarta extrafunktioner bör ingå: Tänk gärna på att en VPN-tjänst klarar av betydligt mer än att ”bara” låsa upp tv-plattformar. Vissa VPN-företag fungerar utmärkt för tex. fildelning och gaming, medan andra klantar till det inom nästan alla områden. 

Supportpersonalen ska vara kunnig och kvick: Avslutningsvis är det skönt att kunna tjattra med supportpersonalen dygnet runt. Då VPN-tekniken är ganska avancerad kan saker och ting gå fel – och vid de tillfällena är det skönt att kunna få hjälp direkt.

Listettan CyberGhost(recension) klarar av precis allt, och är i mina ögon det absolut bästa VPN-alternativet.

Vilken VPN-tjänst rekommenderas för att låsa upp Netflix och BBC iPlayer?

Som vi redan varit inne och nosat på bör CyberGhost(recension) ses som det bästa valet, och nu ska jag förklara varför.

CyberGhost är stora och starka nog för att kunna överlista både BBC iPlayer samt Netflix, och det gör man inte i en handvändning. CyberGhost tuffade igång år 2011, och har alltid klarat av att låsa upp alla tänkbara tv-plattformar.

Medan många av konkurrenterna kämpat för att kunna låsa upp Netflix och BBC iPlayer ibland, eller överhuvudtaget, har CyberGhost alltid klarat av den bedriften. Det bör ses som ett rejält trygghetstecken.

Vilka VPN-företag klarar inte av att låsa upp Netflix?

Som jag sagt tidigare är både BBC iPlayer och Netflix duktiga på att ta reda på huruvida ni använder er av en VPN eller inte. I runda slängar klarar 50% av VPN-företagen av att låsa upp båda tv-plattformarna.

Följande VPN-aktörer (och många fler) klarar inte av den manövern:

 • HoxxVPN
 • Avast Secureline
 • F-Secure Freedome
 • TunnelBear
 • VPN.ac
 • Celo VPN
 • Hide My IP
 • Hide.me
 • UltraVPN
 • Windscribe 
 • ProXPN

Hur fungerar tv-plattformarnas motåtgärder?

Ingen vet hur Netflix och BBC iPlayers proxy-brandväggar fungerar. Men de är kraftfulla och utvecklas hela tiden – så mycket vet vi.

Netflix avslöjar inte mycket – och har följande att säga om saken:

”Some members use proxies or “unblockers” to access titles available outside their territory. To address this, we employ the same or similar measures other firms do. This technology continues to evolve and we are evolving with it.”

VPN-företagen byter ut era riktiga IP-adresser för att kunna lura tv-plattformarna. Om ni kopplar upp er mot en amerikansk VPN-server får ni ta del av ett amerikanskt IP-nummer. Men det hjälper inte alltid. Om en IP- eller DNS-läcka inträffar är loppet kört. Då vet både BBC iPlayer och Netflix om att ni försöker lura dem, och börjar genast att tjura.

Mer specifikt försöker tv-plattformarna luska ut om det IP-nummer ni använder er av är fejkat eller inte. VPN-jättar såsom CyberGhost(recension) och ExpressVPN(recension) sköter sig utmärkt på säkerhetsfronten, och klarar av att lura skjortan av både BBC iPlayer och Netflix, medan många av konkurrenterna misslyckas fatalt.

Vad händer om felmeddelandet ”Netflix Proxy Error” ploppar upp?

Då har ni otur. Om ni fått den frasen uppkörd i ansiktet använder ni er av en VPN som inte klarar av att låsa upp Netflix.

netflix-pproxy-fel

Mer specifikt använder ni en VPN-tjänst som inte klarar av att låsa upp BBC iPlayer, och om så är fallet bör ni byta VPN-leverantör bums.

Kan gratis VPN-tjänster användas för att överlista BBC iPlayer och Netflix?

Nej. Jag ska går rakt på sak och säga att gratisalternativen är fullkomligt värdelösa. De underpresterar och är i värsta fall farliga. De klarar inte heller av att låsa upp vare sig Netflix eller BBC iPlayer. Jag ska ge er tre exempel på varför en gratis VPN aldrig är en bra idé:

Databegränsningar är vanliga: Hastighetsläget är i bästa fall mediokert och ni tvingas nästan alltid stå ut med diverse databegränsningar. 

Gratisalternativen klarar inte av att överlista tv-plattformar: Om ni försöker er på den manövern möts ni oftast av ”Proxy Error”-meddelanden och annat trams. 

Gratisalternativen sparar känsliga loggar: De renodlade gratisvarianterna får inte in pengar via månadsavgifter, det säger sig självt. De tvingas därför bli kreativa, och med kreativa menar jag oärliga, då de samlar in så mycket de kan för att tillslut sälja rubbet till diverse skumma reklambolag. 

Gratisalternativen kan aldrig rekommenderas. Håll er till stabila alternativ, såsom CyberGhost(recension). Det är mitt ärliga råd.

Finns det några nackdelar med att låsa upp BBC iPlayer och Netflix med en VPN?

Det finns nackdelar med allt, så även VPN-tekniken. Men om ni väljer en högpresterande VPN-lösning eliminerar ni samtliga av de nackdelar som jag tar upp nedan.

Hastighetsläget kan försämras: Och som en konsekvens av det kan Netflix och BBC iPlayer börja hacka och buffra. Men med en bra VPN-tjänst, såsom CyberGhost(recension) eller ExpressVPN(recension), bör ni inte märka av någon hastighetsskillnad överhuvudtaget.

VPN-tjänster kan vara krångliga: I bästa fall är det är det busenkelt att komma igång: Köp VPN-tjänsten, ladda ner rätt VPN-app, logga in och tryck på connect – sen är det bara att tuta och köra. Se till att välja en VPN-tjänst som erbjuder användarvänliga VPN-appar  samt en kundsupport som håller måttet. Om ni går den vägen kommer ni garanterat bli nöjda.

Kompatibilitets-problem: Se till att VPN-företaget ifråga bjussar på egenutvecklade appar för alla enheter ni använder er av. Om ni tex. vill koppla upp en iPhone, en Windows-burk samt en Mac-dator bör ni se till att rätt appar finns på plats innan ni slår till.

Pålitlighets-problem: Välj en VPN-tjänst som inte krånglar. Många VPN-jättar garanterar en upptid som ligger på omkring 99,9 procent, nöj dig inte med lägre.

Sammanfattning

Netflix och BBC iPlayer väljer att låsa sitt material i geografiska zoner, men med ett högpresterande VPN-alternativ kan ni ta er förbi deras löjliga motåtgärder. Jag rekommenderar i första hand CyberGhost(recension), men om ni vill välja och vraka bland alla VPN-företag som recenserats finns alltid VPN-topplistan tillgänglig.

1 KOMMENTAR

Prenumerera
Notifiera mig om
guest
1 Kommentar
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

De senaste artiklarna

Mer om VPN