Meny

Kika på alla South Park-avsnitt med en VPN

Viaplay bjussar på ett fåtal South Park-avsnitt, men i övrigt ser det ganska fattigt ut. Många har säkert valt att ladda ner Trey Parkers och Matt Stones mästerverk på diverse torrentsidor, men det behöver ni inte göra. På SouthParkStudios.cc hittar ni alla avsnitt som har släppts, och kommer att släppas. I skrivande stund finns 23 säsonger tillgängliga, och fler lär det bli.

South Park Studios webbsida är dock regionslåst, och det är egentligen bara amerikaner som får ta del av materialet. Men det gör inte ett jota. Med en kompetent VPN-tjänst kan ni lura systemet – lätt som en plätt.

Lås upp alla alla avsnitt på tre minuter

Många (men långtifrån alla) VPN-företag klarar av att överlista tv-plattformarnas kraftiga brandväggar. Surfshark(recension) är en av dem, och fler bra alternativ hittar ni på VPN-topplistan. Gör så här för att komma åt samtliga South Park-avsnitt:

Steg 1: Skaffa en kompetent VPN-tjänst. I detta exempel använder jag mig av Surfshark, som överlistar alla tänkbara streamingplattformar.

Steg 2: Installera Surfsharks VPN-app på den enhet som passar bäst. Egenutvecklade sådana finns på plats för Windows, Mac, iOS och Android.

surfshark-appar

Steg 3: Logga in och koppla upp er mot en amerikansk VPN-server.

surfshark-usa-server

Steg 4: Ta er till SouthParkStudios.cc och kika på hur många South Park-avsnitt ni vill.

south-park-studios

Om ni inte använder er av en VPN är det följande meddelande som väntar:

south-park-studios-utan-vpn

Vad är South Park?

South Park är en animerad komediserie vars första avsnitt släpptes år 1997. Seriens skapare, dvs. Trey Parker och Matt Stone, ligger bakom nästan alla av rösterna.

Sedan uppstarten har över 300 avsnitt släppts. Serien återfinns även som tv-spel (tex. ”South Park: The Fractured but Whole” och ”South Park: The Stick of Truth”) och utöver det har en långfilm fått se dagens ljus: ”South Park: Bigger Longer & Uncut”, som blev Oscarsnominerad tack vare hitlåten ”Blame Canada.”

I tv-serien är det fyra unga killar som står i rampljuset; Stan Marsh, Kyle Broflovski, Eric Cartman och Kenny McCormick. Förutom dem hittar vi även Stans pappa, Randy Marsh, i många av avsnitten, och detsamma gäller även för Al Gore och den ständigt haschrökande handduken Towelie.

Vad tycker tittarna om South Park?

Serien är kritikerrosad så det heter duga. Under åren har den skrapat ihop ett användaromdöme motsvarande 8.6 på IMDb:

south-park

Och 87% på Rotten Tomatoes:

south-park-rotten-tomatoes

Serien är minst sagt egen, men många gillar samhällskritiken som oftast blandas med ganska rå humor.

south-park-imdb2

south-park-på-imdb

Mer specifikt bör South Park ses som en av världens bästa komediserier, åtminstone om ni frågar mig.

Varför är avsnitten inlåsta bakom en betalvägg?

Det är det amerikanska tv-bolaget Comedy Central som äger avsnitten, som i sin tur konkurrerar med alla andra större tv-plattformar. Och då serien är en av Comedy Centrals mest lyckade uppköp är det få konkurrenter som får ta del av materialet. För att nämna några exempel är det South Park-torka som gäller på bland annat Netflix, C More Play och HBO Nordic.

Läs mer: Lås upp alla Rick and Morty-avsnitt med en VPN

Läs mer: Lås upp NRK med en VPN

Lycka till med upplåsningen, den kommer gå hur bra som helst!

Är det något avsnitt som är lite extra roligt, eller någon karaktär som går er på nerverna? Snacka gärna av er i kommentarsfältet nedan.

Prenumerera
Notifiera mig om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

De senaste artiklarna

Mer om VPN