Meny

De bästa VPN-tjänsterna för IPTV år 2020

IPTV är ett mycket bra alternativ till de konventionella kabel-TV-abonnemangen, som i sin tur kostar multum. IPTV-branschen är dessutom på framfart, vilket såväl internetoperatörerna som upphovsrättslobbyn har uppmärksammat. Det är inte ovanligt att operatörer såsom Telia, Telenor, Bahnhof och många andra blockerar, eller stryper hastigheterna för IPTV-bolagens sändningar. Men lyckligtvis kan VPN-tekniken hjälpa till även här.

Vad är en VPN?

En VPN-tjänst, eller en VPN, kapslar in hela internetuppkopplingen så att internetoperatörer, upphovsrättslobbyn och andra snokare inte har en aning om vad ni donar med på nätet.

VPN-tekniken bjussar på många fördelar, och egentligen bara en nackdel: hastighetsläget kan bli lidande. Men om ni väljer ett kompetent VPN-alternativ suddar ni ut den minusposten på ett ganska enkelt sätt.

Vilka fördelar ger en VPN-tjänst vid IPTV-streaming?

I korthet är det tal om fyra typer av fördelar:

#1. Internetoperatörerna kan inte strypa hastigheten

#2. Alla tänkbara snokare får foten vid dörren

#3. Operatörerna kan inte blockera IPTV-tjänsten ifråga

#4. Bildkvaliteten kan förbättras rejält.

Vi börjar med att snacka mer om den fördel som nämndes först.

Operatörerna kan inte strypa IPTV-uppkopplingen

Att internetoperatörerna gillar att strypa våra uppkopplingar är inte särskilt känt, men det är ett faktum. När större och bandbreddskrävande streamingportaler såsom Netflix och HBO Nordic stryps gång efter annan kan ni kallt räkna med att exakt samma sak gäller för era IPTV-tjänster.

Operatörerna hävdar själva att de stryper våra uppkopplingar för att deras servrar ska belastas på ett jämnare sätt. Men sanningen är förmodligen att de inte vill bygga ut sina nät, och för att spara en slant stryper de kundernas uppkopplingar när belastningen är som mest påtaglig, dvs. på kvällar och helger.

Med en VPN slipper ni det problemet. Mer specifikt kan internetoperatörerna inte längre blockera exempelvis IPTV-trafik, då de helt enkelt inte vet vad ni donar med på nätet.

VPN-tjänsterna skyddar er integritet

Då somliga IPTV-tjänster befinner sig inom den lagliga gråzonen kan era internetoperatörer, och i värsta fall upphovsrättslobbyn, ryta ifrån om ni väljer att använda er av ”fel” IPTV-tjänster.

Här gäller exakt samma sak. Med en VPN-uppkoppling i ryggen kan ni hålla snokarna borta. Det kan komma väl till pass då somliga (ett fåtal) IPTV-leverantörer till och med valt att hänga ut sina kunder för att göra sitt liv snäppet enklare när upphovsrättslobbyn knackade på.

Regionsblockerade IPTV-tjänster kan låsas upp

Många VPN-tjänster, inklusive den som nämns längst ner i artikeln, klarar av att låsa upp både BBC iPlayer och Netflix. Och när de bemästrar de konststyckena kan ni även räkna med att samtliga IPTV-tjänster kan låsas upp, oavsett om era internetoperatörer väljer att blockera dem.

En VPN kan ge bättre bildkvalitet

Visst, det låter långsökt, men en VPN-tjänst kan faktiskt se till att bildkvaliteten förbättras rejält. Detta då ni helt enkelt kan välja att koppla upp er mot en server som inte är lika belastad som internetoperatörens.

Om vi leker med tanken och säger att IPTV-leverantörens servrar är belägna i Holland, koppla upp er mot en holländsk server så bör diverse lagg och frysningar kunna minimeras, och i bästa fall utrotas helt.

#1. Cyberghost – det bästa valet för IPTV

cyberghost-logo-landingssida-696x

Cyberghost bjuder på en riktigt kompetent VPN-tjänst som inte kostar skjortan. VPN-servrarna är snabba som attan, alla större streamingplattformer kan låsas upp och mer än 90 länder finns representerade på serverkartan. Just hastighetsläget samt serverparkens storlek är mycket viktiga när det kommer till VPN-tjänster för IPTV, och det är just därför som Cyberghost rekommenderas starkast.

I övrigt bjuder Cyberghost på egenutvecklade appar för alla vanliga plattformar (Windows, Mac, iOS och Android), inklusive Kodi-boxar och smarta tv-apparater, vilket bör passa perfekt för IPTV-torskar.

Testa Cyberghost nu!

Läs gärna recensionen för att få mer information om hur Cyberghost presterar.

FaktaInfo
Antal servrar6200+ i 90+ länder
ServerhastighetMycket snabb
Egenutvecklade appar förWindows, Mac, iOS och Android.
Kom igång-guider för KodiJepp. De har en hel supportflik för detta ändamål.
LoggpolicyInga känsliga loggar sparas.
Pris från€2.45
WebbsidaCyberghost.com (recension)

#2. ExpressVPN – ett högpresterande VPN-alternativ för IPTV

expressvpn-landningssida-696x

ExpressVPN presterar bra eller mycket bra i alla mätbara kategorier. Alla tänkbara tv-plattformar kan låsas upp och snabbt som attan går det. Prisnivån kan dock ses som något tilltagen, men för IPTV-fanatiker som bara nöjer med det bästa kan ExpressVPN ses som ett mycket bra val.

Med denna rabattlänken får ni i alla fall ner månadskostnaden till $6.67 i månaden. Det finns en anledning till att ExpressVPN tar ut så här pass saftiga priser, de är helt enkelt så pass bra.

Testa ExpressVPN nu!

Läs gärna mer om vad andra användare tycker om ExpressVPN i recensionen.

FaktaInfo
Antal servrar3000+ i 94+ länder
ServerhastighetMycket snabb
Egenutvecklade appar förWindows, Mac, iOS och Android.
Kom igång-guider för KodiJa, för alla vanliga enheter samt Chrome OS.
LoggpolicyInga känsliga loggar sparas.
Pris från$6.67
WebbsidaExpressVPN.com (recension)

#3. IvacyVPN – det bästa budgetvalet för IPTV

ivacyvpn-landningssida-696x

IvacyVPN presterar lika bra som de fullfjädrade VPN-jättarna, men tar bara ut en bråkdel av priset. Egenutvecklade appar finns tillgängliga för alla vanliga enheter (iOS, Android, Windows, Mac), kundsupport-gänget svarar på momangen, alla tänkbara streamingtjänster kan låsas upp och som jag tidigare nämnt; prisläget ser riktigt trevligt ut.

Testa IvacyVPN nu!

Läs gärna den mer detaljerade recensionen för att få veta mer om IvacyVPN.

FaktaInfo
Antal servrar1000+ i 100+ länder
ServerhastighetSnabb
Egenutvecklade appar förWindows, Mac, iOS, Android och Linux.
Kom igång-guider för KodiJa. Kodi och OpenElec.
LoggpolicyInga känsliga loggar sparas.
Pris från$1.33
WebbsidaIvacyVPN.com (recension)

Gör så här för att komma igång

Samtliga VPN-alternativ som precis nämnts kan installeras direkt i Kodi-boxen, men om ni vill skydda alla enheter per automatik kan det vara en bra idé att installera VPN-tjänsten i routern.

Om era smarta tv-apparater kör med Android TV ska det vara busenkelt att komma igång, men om det är andra operativsystem som gäller bör ni höra med VPN-företagets kundsupport innan ni tuffar igång.

Använder ni en VPN för att skydda era IPTV-uppkopplingar, och om så är fallet, är ni nöjda? Snacka gärna vidare i kommentarsfältet nedan.

Prenumerera
Notifiera mig om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

De senaste artiklarna

Mer om VPN