Att välja rätt VPN-leverantör kan vara svårt då alla lovar precis samma saker. Men som tur är erbjuder vissa av dem gratis VPN-konton som kan provas helt utan risk. I många fall måste ni inte ens ange era betaluppgifter.

Nog snackat – nu tar vi oss till listan, som innehåller 11 VPN-aktörer som erbjuder gratis prova på-konton.

Prova på en VPN-tjänst gratis med följande alternativ

#1 Cyberghost

cyberghost-gratiskonto-som-gäller-en-dag-landningssida

CyberGhost är en av världens mest populära VPN-leverantörer, som presterade mycket bra inom alla mätbara kategorier i den recension som utförts. Serverparken bjussar på finfina hastigheter, snygga appar finns tillgängliga för alla vanliga enheter, fildela kan ni göra överallt och alla tänkbara streamingtjänster, såsom Netflix och BBC iPlayer, kan låsas upp.

Det gratis VPN-konto som erbjuds kan användas i upp till 24 timmar för Windowsanvändare och i maximalt sju dagar för iOS-användare. Utöver detta behöver ni inte heller registrera några betaluppgifter – en e-postadress är allt som behövs.

Testa Cyberghost nu!

Läs gärna recensionen för att få mer information om hur Cyberghost presterar.

FaktaInfo
Prova på-kontot kan användas gratis i1 dag (Windows) / 7 dagar (iOS)
Uppgifter som anges vid registreringE-postadress
Pris vid förlängningFrån €2.45 per månad
WebbsidaCyberghost.com

#2 GooseVPN

goosevpn-logo-landningssida-696x

Nederländska GooseVPN är en relativt nystartad VPN-aktör som har mycket att erbjuda. Med detta sagt är hastighetsläget helt perfekt, säkerhetsläget likaså och apparna går heller inte av för hackor. Det enda minustecknet som går att tala om är att BBC iPlayer inte kan låsas upp, men med tanke på hur väl VPN-företaget presterar i övrigt bör det inte ses som någon ”biggie”.

När det kommer till gratiserbjudandet sträcker sig detta över 30 dagar. Ni behöver dock ange en hel del uppgifter, men då dessa skyddas på ett utmärkt sätt bör inte heller det vara något problem.

Testa GooseVPN nu!

Lär dig mer om GooseVPN genom att ta del av recensionen.

FaktaInfo
Prova på-kontot kan användas gratis i30 dagar
Uppgifter som anges vid registreringE-postadress, namn- och betalinformation.
Pris vid förlängningFrån $4.99 per månad
WebbsidaGooseVPN.com

#3 ProtonVPN

protonvpn-landningssida

ProtonVPN grundades av ett gäng CERN-forskare, och bör i korthet kunna betraktas som en av världens mest säkra VPN-tjänster. I recensionen presterade de mycket bra inom nästan alla kategorier. Servrarna är rappa som bara den, apparna är både användarvänliga samt säkra och kundsupport-sidan är mycket bra uppstyrd. Det finns bara ett litet minus: vi kan inte komma åt BBC iPlayer – men det är verkligen allt.

Prova på-perioden sträcker sig över sju dagar, och när tidsfristen löpt ut kan ni välja att antingen betala för er eller att använda er av gratisvarianten. Denna är dock betydligt mer begränsad i jämförelse mot premiumversionen. Om ni fortsätter att använda er av gratisversionen krymper dessutom serverparken rejält, och det antal samtida enheter som tillåts begränsas till en enstaka rackare.

Testa ProtonVPN nu!

Ta gärna del av recensionen för att lära dig mer om hur ProtonVPN presterar.

FaktaInfo
Prova på-kontot kan användas gratis i7 dagar
Uppgifter som anges vid registreringE-postadress
Pris vid förlängningFrån $4.00 per månad
WebbsidaProtonVPN.com

#4 SwitchVPN

switchvpn-logo-landningssida-696x-1

SwitchVPN är en USA-baserad VPN-aktör som gör i princip allt rätt. Apparna är snygga och säkra, fildela kan vi göra överallt och säkerhetsmässigt finns det ingenting att anmärka på.

Om vi ska hitta någonting negativt att säga får vi leta en bra stund. Under en tid kunde man inte låsa upp Netflix, men det lilla problemet är fixat sedan ganska många år tillbaka.

Gratiserbjudandet sträcker sig över 24 timmar, och allt ni behöver ange är en giltig e-postadress.

Testa SwitchVPN nu!

I recensionen kan du lära dig mer om hur SwitchVPN presterar.

FaktaInfo
Prova på-kontot kan användas gratis i1 dag
Uppgifter som anges vid registreringE-postadress
Pris vid förlängningFrån $3.99 per månad
WebbsidaSwitchVPN.com

#5 CactusVPN

cactusvpn-logo-landningssida-696x-1

CactusVPN är en relativt liten VPN-aktör som överraskade rejält vid recensionstillfället. Trots den ganska magra serverparken klarar de av det mesta: alla streamingplattformar kan låsas upp, loggpolicyn är hur säker som helst och apparna är välsvarvade som få.

Om ni vill nyttja gratiserbjudandet behöver ni endast ange er e-postadress, vilket bör ses som ett stort plus. Totalt sett sträcker sig gratisperioden över ett dygn, och i det här fallet slutar provkontot att fungera efter att tidsfristen löpt ut.

Testa CactusVPN nu!

Läs gärna recensionen för att få reda på mer om CactusVPN:s starka och svaga sidor.

FaktaInfo
Prova på-kontot kan användas gratis i1 dag
Uppgifter som anges vid registreringE-postadress
Pris vid förlängningFrån $3.82 per månad (SmartDNS + VPN)
WebbsidaCactusVPN.com

#6 PrivateVPN

privatevpn-landningssida

PrivateVPN är en helsvensk VPN-aktör som klarade sig väldigt bra i den recension som utfördes. Alla streamingplattformar kan låsas upp, säkerhetsläget är perfekt, support-gänget svarar blixtsnabbt och fildela kan vi göra överallt.

För att kunna ta del av det gratis VPN-konto som erbjuds måste ni höra av er till kundsupporten. Väl där får ni ta del av en rabattkod som kan aktiveras på kontosidorna. Gratiserbjudandet sträcker sig över totalt sju dagar, och efter detta är det helt upp till er själva huruvida ni vill fortsätta eller inte.

Testa PrivateVPN nu!

Läs gärna recensionen för att få mer kunskap om PrivateVPN:s för- och nackdelar.

FaktaInfo
Prova på-kontot kan användas gratis i7 dagar
Uppgifter som anges vid registreringE-postadress och namnuppgifter
Pris vid förlängningFrån $3.82 per månad
WebbsidaPrivateVPN.com

#7 SaferVPN

safervpn-696x

SaferVPN gör mycket, men långtifrån allt rätt. Om ni tar en kik på recensionen kan ni läsa att stödet för fildelning kunde ha varit bättre och att apparna inte var riktigt hundraprocentiga. Men allt var dock inte helt åt skogen. Säkerhetsläget är perfekt, och alla större streamingplattformar, inklusive Netflix och BBC iPlayer, kan låsas upp.

De ska också ha en eloge för att prova på-erbjudandet är bra utformat då vi inte behöver ange några känsliga uppgifter. Men gränsen på ett dygn kan eventuellt ses som lite snålt tilltagen.

Testa SaferVPN nu!

I den recension som utförts kan du läsa mer om SaferVPN.

FaktaInfo
Prova på-kontot kan användas gratis i1 dag
Uppgifter som anges vid registreringE-postadress
Pris vid förlängningFrån $3.29 per månad
WebbsidaSaferVPN.com

#8 VPNHub

vpnhub-landningssida

VPNHub slog upp dörrarna i maj 2018, och är en del av den inte helt okända Pornhub-koncernen. VPN-företaget drog (enligt rykten) igång sin verksamhet på grund av den tilltänkta brittiska porrlagstiftningen, men när denna nu har skrotats lär de knappast smälla igen dörrarna för det.

Hur som helst skötte de sig helt okej, men långtifrån bra – i den recension som utfördes. Men ta mig inte fel, säkerhetsmässigt sviker de inte – och servrarna håller en acceptabel nivå. Men allt som allt var det lite väl många kategorier som hamnade i minushögen, såsom stödet för fildelning samt loggpolicyn.

Till deras försvar är i alla fall prova på-erbjudandet snyggt utformat. Om ni tecknar er för ett sådant kan ni testa på allt som VPN-företaget har att erbjuda i upp till en vecka, vilket bör ses som generöst.

Testa VPNHub nu!

VPNHubs styrkor och nackdelar listas i recensionen.

FaktaInfo
Prova på-kontot kan användas gratis i7 dagar
Uppgifter som anges vid registreringE-postadress, namn- och betaluppgifter
Pris vid förlängningFrån $3.49 per månad
WebbsidaVPNHub

#9 TigerVPN

tigervpn-landningssida-696x

Med omkring 200 till 300 VPN-aktörer på marknaden kan det vara svårt att utmärka sig, men TigerVPN(recension) har lyckats ganska bra med just detta. 2% av alla inkomster går oavkortat till välgörenhet, dvs. till diverse djur som behöver en hjälpande hand.

Om vi istället fokuserar på VPN-tjänsten ett tag är denna riktigt bra uppstyrd. Apparna är snygga och lättanvända, alla vanliga enheter kan kopplas upp och alla viktiga krypteringsprotokoll finns tillgängliga.

Nåväl, går det att kritisera TigerVPN-gänget för någonting? Det skulle i sådana fall vara att Netflix och BBC iPlayer inte kan låsas upp – men om inte det är något hinder bör VPN-aktören ifråga ses som ett mycket bra val.

Gratisversionen sträcker sig över totalt tre dagar. Allt ni behöver göra är att ladda ner en passande VPN-app, registrera ett konto inuti samma app – och efter det är det bara att tuta och köra.

Testa TigerVPN nu!

I recensionen kan du lära dig mer om hur TigerVPN presterar.

FaktaInfo
Prova på-kontot kan användas gratis i1 dag
Uppgifter som anges vid registreringE-postadress
Pris vid förlängningFrån $2.75 per månad
WebbsidaTigerVPN.com

#10 HideMyAss

hide-my-ass-erbjuder-gratis-prova-på-konto

HideMyAss(recension) är en riktig veteran inom VPN-branschen, som ännu inte har recenserats. Om vi ska lita på diverse externa recensionssajter ska de sköta sig helt okej prestandamässigt, men det finns dock ett stort problem med HMA.

De har ingenting emot att lätta på locket, och samarbetar fortfarande med både upphovsrättsmaffian och myndigheter. Mer specifikt kan jag inte rekommendera HideMyAss, men om ni vill testa vad de går för är gratiserbjudandet åtminstone generöst utformat.

Jämför alla VPN-tjänster på topplistan

FaktaInfo
Prova på-kontot kan användas gratis i30 dagar
Uppgifter som anges vid registreringBetalinformation och e-postadress
Pris vid förlängningFrån $6.91 per månad
WebbsidaHideMyAss.com

Vad händer efter att prova på-kontot löpt ut?

Två saker kan hända, beroende på vilken information som angetts vid registreringsprocessen.

#1. Om ni har angett era betaluppgifter kan ni tecknas för ett längre abonnemang. För att kunna slippa den oväntade utgiften är det viktigt att ni väljer att säga upp abonnemanget i god tid – om ni inte är nöjda vill säga.

#2. Om ni endast har angett er e-postadress slutar VPN-tjänsten att fungera efter att tidsfristen löpt ut. När VPN-tjänsten väl slutar fungera kan ni i lugn och ro ta ställning till huruvida VPN-aktören ifråga är värda att satsa på eller inte.

Hur kan VPN-abonnemanget sägas upp?

Om ni inte är nöjda med den VPN-tjänst som provkörts finns det i regel två sätt ni kan använda er av för att säga upp abonnemanget.

#1. Ta er till VPN-leverantörens webbsida – logga in på VPN-kontot och avaktivera prenumerationen.

#2. Somliga VPN-aktörer låter er säga upp avtalet direkt via VPN-appen. Men i många fall blir ni vidarebefordrade till den officiella webbsidan – och då behöver ni gå exakt samma väg som beskrevs under den första punkten.

Om ni skulle glömma bort att säga upp VPN-abonnemanget ifråga, och inte vill vara kunder – kan ni välja att använda er av pengarna tillbaka-garantin. I många fall gäller denna i uppemot 30 dagar, och om ni utnyttjar densamma får ni tillbaka alla investerade slantar utan att några jobbiga frågor ställs. Allt ni behöver göra är att hojta till på kundsupport-gänget så betalas pengarna tillbaka inom en månad, men oftast går det betydligt fortare än så.

Vad bör ni tänka på under provtiden?

Om ni väljer att använda er av en gratis vpn-tjänst bör ni tänka på följande:

#1. Först och främst – tänk på att testa användbarheten. Är VPN-tjänsten ifråga lättanvänd? Går den att installera på alla enheter som ni använder er av? Kan populära streamingtjänster såsom Netflix, BBC iPlayer och SVT Play låsas upp? Är apparna lika användarvänliga som ni hoppats på? Samtliga av de faktorer som precis nämnts bör undersökas.

#2. Testa om prestandan är så pass bra som VPN-företaget själva säger. Utför gärna några hastighetstester under olika tider på dygnet för att ni ska kunna få en bra bild över hur VPN-servrarna presterar.

#3. Utför säkerhetstester för att försäkra er om att VPN-uppkopplingen inte läcker. Diverse DNS- och IP-läckor ska aldrig accepteras. På sajter såsom IPLeak.net och Torrentprivacy.com kan ni försäkra er om att säkerhetsläget är perfekt.

#4. Kontakta kundsupporten minst en gång. Det finns ofta en chattklient tillgänglig på VPN-företagens respektive webbsidor, som ni kan använda er av för att komma i kontakt med kundsupport-gänget. Men om så inte skulle vara fallet kan samma avdelning nås via e-postbaserade ticketsystem och/eller e-post.

När ni väl har kommit i kontakt med supportavdelningen. Svarar de snabbt? Är de trevliga? Får ni långa och personligt anpassade svar? Om ni väljer att vara kunder efter att tidsfristen löpt ut är det skönt att veta att supportavdelningen är bra uppstyrd.

#5. Om ni vill kunna fildela – ladda ner några torrenter. Och utöver detta, besök gärna Slackware.com för att ladda ner en Linux-distribution. Inte för att ni bestämt måste använda er av Linux – men för att de torrenter som listas på samma sajt håller en mycket bra hastighet. Tack vare den lilla manövern bör ni få ett bra hum över hur väl Bittorrent- och p2p-trafik stöds.

Varför erbjuder inte fler VPN-aktörer gratiskonton?

Dessa typer av konton är till för kunder som vill kunna ta del av allt som VPN-företagen har att erbjuda gratis, och helt utan risk. Men tyvärr har dessa typer av erbjudanden missbrukats under en ganska lång tid. Hackers, cyberbrottslingar och andra ljusskygga individer har en förmåga att teckna sig för gratiskonton för att efter detta bete sig illa mot allt och alla.

Detta har inneburit att många VPN-företag tvingats lägga resurser på att jaga busar istället för att hjälpa kunder, vilket har lett till lite bitterhet inom branschen. Med detta sagt borde de VPN-aktörer som fortfarande erbjuder gratis prova på-konton hyllas rejält.

Vilka VPN-aktörer har fasat ut sina gratis-erbjudanden?

#1. VyprVPN

vyprvpn-logo-landningssida-liten-bild

VyprVPNs prova på-erbjudande har fasats ut, och finns inte längre tillgängligt. Numera är det en 30 dagars pengarna tillbaka-garanti som gäller för alla som vill testa vad VPN-företaget ifråga har att erbjuda.

Testa VyprVPN nu!

Lär dig mer om VyprVPN genom att läsa recensionen.

#2. NordVPN

nordvpn-erbjuder-inget-gratisalternativ.

NordVPN sköter sig utmärkt, och är högt placerad på VPN-topplistan. Men något gratiserbjudande är det inte längre tal om – och detta på grund av missbruk. Numera erbjuds ”bara” en 30 dagars pengarna tillbaka-garanti.

Testa NordVPN nu!

I NordVPN:s recension kan du läsa mer om allt som gör dem unika.

#3. Zenmate

zenmate-torrenting

Även Zenmate har valt att skrota sitt gratis prova på-erbjudande. Visst, ni kan fortfarande ta del av allt som VPN-företaget har att erbjuda utan att behöva betala för besväret, men då måste ni stå ut med ett antal begränsningar.

Om ni däremot vill se vad premiumversionen går för ingår fortfarande en pengarna tillbaka-garanti som sträcker sig över 30 dagar.

Testa Zenmate nu!

I recensionen kan du läsa mer om hur Zenmate presterar.

Har ni valt att använda er av något av gratiserbjudandena. Och om så är fallet – är ni nöjda – eller kanske till och med kunder? Hör gärna av er via kommentarsfältet nedan för att diskutera mer.

Prenumerera
Notifiera mig
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments