Hide.me
Test år 2021
Uppdaterad: 2021-03-19
Besök Hide.me
Besök Hide.me
Höjdpunkter
 • Stort servernätverk
 • Utmärkta VPN-appar
 • Långsamt servernätverk
 • Låser inte upp Netflix
Betyg:
5.5
Hastighet
5
Säkerhet
9
Funktioner
5
Streaming
3
Betyg:
5.5
Besök Hide.me
Meny
Hide.me
Test år 2021
Uppdaterad: 2021-03-19
Besök Hide.me
Besök Hide.me
Höjdpunkter
 • Stort servernätverk
 • Utmärkta VPN-appar
 • Långsamt servernätverk
 • Låser inte upp Netflix
Betyg:
5.5

Test av Hide.me → En bra men relativt långsam VPN-tjänst

En sammanfattning för dig som har bråttom

Hide.me ger dig tillgång till en stor serverpark, och de sparar inte heller några känsliga loggar.

Den här VPN-tjänsten presterar väl i många kategorier, men faller på att man inte kan låsa upp Netflix och BBC iPlayer samt det faktum att servernätverket är relativt långsamt.

Hide.me är ingen dålig VPN, men då konkurrensen ser ut som den gör rekommenderar vi att du slutar läsa för att i stället ta dig till vår samlingsartikel där vi berättar mer om de bästa VPN-tjänsterna.

Hide.me erbjuder två typer av VPN-lösningar: En gratis VPN-tjänst samt en betydligt mer funktionsspäckad premiumversion. Om vi tar en titt på VPN-företagets webbsida ser vi att inga känsliga loggar ska sparas. Apparna ska dessutom vara användarvänliga som få och VPN-servrarna ska vara snabba som bara den.

I recensionen nedan granskar vi de påståenden som precis nämnts, men innan allvaret börjar ska du få mjuka upp med lite snabbfakta:

InformationAttribut
Företagets säteMalaysia
Torrenting och p2pTillåts
Netflix amerikanska utbudNej
BBC iPlayerNej
SVT PlayJa
Antal servrar1 900+ i 75+ länder
VPN-protokollOpenVPN, SoftEther, IKEv2, L2TP, PPTP och SSTP
Krypteringsteknik (högst)AES 256
Kill SwitchJa (Windows, Mac, iOS och Android)
Antal samtida enheter som tillåts10
Support viaWebbformulär, chatt och mail
Pengarna tillbaka-garanti30 dagar
Pris från€4.99
WebbsidaHide.me

På plussidan (+)

Många säkerhetsprotokoll erbjuds

Precis som väntat ger Hide.me dig tillgång till världens mest säkra krypteringsalgoritm, AES 256. Fullt stöd finns även för det öppna VPN-protokollet OpenVPN, så även dessa protokoll:

 • Softether (mycket säkert)
 • IKEv2 (mycket säkert)
 • L2TP/IPSec (säkert)
 • PPTP (mediokert)
 • SSTP (mediokert)

I första hand ska du använda dig av IKEv2, OpenVPN eller Softether – och allt som allt är det en bra mix av VPN-protokoll som Hide.me erbjuder.

Något stöd för WireGuard, som är världens snabbaste VPN-protokoll, inkluderas dock inte. Det lämnar en lite bitter eftersmak i munnen, så om det är ett bra stöd för WireGuard du är ute efter; läs gärna mer om CyberGhost eller Surfshark.

De fungerar utmärkt tillsammans med WireGuard, och är dessutom både starkare samt mer prispressade i jämförelse med Hide.me.

Kill Switch för alla vanliga enheter

Kill Switch-funktionalitet finns tillgängligt för iOS, Android, Mac och Windows. Tack vare Kill Switch-verktyget bryts din internetuppkoppling per automatik om Hide.me-servrarna skulle må lite dåligt eller exempelvis om någon av deras appar skulle krascha.

Med Kill Switch-verktyget kan såväl IP- som DNS-läckor förhindras på ett effektivt sätt, så den här funktionen ska alltid vara påslagen.

Det faktum att Kill Switch finns tillgängligt för fyra typer av enheter är dessutom en stark prestation, så här ska Hide.me ha en eloge.

Inga känsliga loggar sparas

Enligt Hide.me är det följande som gäller: ”No Log VPN. Zero. Nada”. Men då hela VPN-branschen lovar exakt samma sak går det tyvärr inte att ta VPN-företagen på orden.

Med detta sagt: Loggpolicyn måste granskas – och det sätter vi igång med direkt.

Hide.me sparar

 • Din e-postadress (för tex. supportärenden)
 • Din inloggningsinformation (för tex. lösenordsåterställning)
 • Betalinformation (krypteras)
 • Cookies (på hemsidan)
 • Begränsad Google Analytics-data (på hemsidan)
 • Bandbreddsloggar (inf. som rör hur mycket data man förbrukar)

Samtliga av de uppgifter som precis nämnts är helt ofarliga, och krypteras dessutom till oigenkännlighet.

Hide.me samarbetar inte heller med vare sig upphovsrättslobbyn eller myndigheter, vilket ska ses som ytterligare en trygghetsstämpel.

Hide.me sparar inte

 • IP-adresser
 • DNS-förfrågningar
 • Uppkopplingsloggar (inf. som rör hur länge man varit uppkopplad mot en specifik VPN-server)
 • Tidsstämplar (inf. som rör när man kopplar upp sig mot en specifik VPN-server)

Den loggpolicy som tillämpas är både säker och begriplig. Hide.me förklarar tydligt varför vissa typer av uppgifter sparas, samt vilka insatser de utför för att den insamlade informationen ska kunna hållas säker.

Hide.me är dessutom en av få VPN-företag som låtit sig granskas av externa säkerhetsfirmor. Defence Code Ltd. stod för den senaste revisionen, då de granskade huruvida den loggpolicy som Hide.me skyltar med på webbsidan verkligen tillämpas i praktiken. Resultatet var glasklart – loggpolicyn följs till punkt och pricka.

Utöver Hide.me har även VPN-företag såsom Surfshark, Cyberghost, NordVPN, ExpressVPN samt IvacyVPN klarat av likvärdiga säkerhetsprov.

Inga säkerhetsbrister kunde hittas

En VPN-tjänst som läcker är inte vatten värd. DNS- eller IP-läckor ska aldrig accepteras, och det är just därför denna kategori är så pass viktig.

Men hur klarar Hide.me sig egentligen?

Riktigt bra faktiskt. Inget fuffens kunde hittas, precis som väntat:

 • VPN Insights (ok)
 • IPLeak.net (ok)
 • Virustotal.com (ok)
 • Torrent IP Tool (ok)
 • Browserleaks.com (ok)
inga-ip-läckor-vid-torrenting-för-vpn-insights
Inga IP-läckor vid torrenting..
inga-dns-läckor-enligt-vpn-insigts-för-hide-me
Inga DNS-läckor..
inga-ip-läckor-för-hide-me
Inga IP-läckor enligt VPN Insights..

Fildelning tillåts på öronmärkta servrar

Oavsett vilket VPN-paket du väljer att teckna dig för så går det utmärkt att fildela. Till och med gratiskunder kan fildela, men den månatliga databegränsningen på 2 GB lär förvisso sätta käppar i hjulet för precis alla som inte vill betala för att kunna använda Hide.me Premium.

Premiumkunder får tillgång till en lång rad p2p-servrar samt automatisk Port Forwarding. Tack vare Port Forward-stödet kan man skapa en direkt uppkoppling mot andra personer som delar samma fil (eller filer), och som en konsekvens av det ska man i teorin kunna fildela med en särskilt hög hastighet.

Hide.me och torrenter – hur snabbt går det?

För att kontrollera huruvida det går undan eller inte passade jag på att ladda ner en fruktansvärt laglig testfil (en Linux-distribution) med hjälp av qBittorrent.

104 Mbps nerströms var den högsta hastighet som uppmättes. Det är ett acceptabelt resultat, men med tanke på att min uppkopplingshastighet försämrades med cirka 60 % hade jag förväntat mig mer.

torrenting-test-med-hide-my-ip

Den här kategorin får stanna i plushögen, och då är jag faktiskt generös.

VPN-apparna fungerar utmärkt

Somliga VPN-företag erbjuder krångliga (men säkra) OpenVPN Connect-applikationer eller allt för tunga appar med gränssnitt sega som sirap. Hide.me trillar dock inte ner i några sådana fällor. De erbjuder användarvänliga och prestandaeffektiva appar som det är lätt att bli förtjust i.

Hide.me för Windows

Vi börjar med att granska Windows-appen, som var en mycket trevlig bekantskap. Gränssnittet var rappt, Kill Switch-lösningen var aktiverad redan från start och detsamma gällde även för ett säkert VPN-protokoll (OpenVPN).

Om man snöar in sig på det tekniska var serverbytena hur kvicka som helst. Det var med andra ord inget ”koppla ner dig – välj server – koppla upp dig”-trams som gällde. Efter att en ny server valts utfördes serverbytet per automatik, precis som det ska vara.

app-för-windows-för-hide.me_
Hide.me för Windows..

Hide.me för iOS

iOS-appen då? Kan den övertyga på samma sätt?

Jodå, det kan den allt.

iOS-klienten påminde starkt om Windows-appen, vilket innebar att jag kände igen mig på momangen.

I övrigt var installationen överstökad på bara någon minut då samtliga inställningar kunde godkännas med Touch ID (Face ID funkar också bra). Om man granskar de tekniska aspekterna en stund var serverbytena snabba även här, gränssnittet likaså, och appen visade aldrig några trötthetstecken oavsett hur mycket jag plågade den stackaren.

klient-för-hide-me-för-ios
Hide.me för iOS..

Mjukvaruingenjörerna på Hide.me får klappa sig själva på axlarna tills de får kramp. VPN-apparna är funktionsrika, begripliga och snabba. Bättre än så här blir det knappast.

Ett stort servernätverk finns tillgängligt

För alla som betalar för Hide.me premium är det 1 900+ servrar i 75+ länder som gäller, vilket är en bra prestation.

Servrarna har dessutom en bra spridning, då de finns utplacerade i samtliga världsdelar.

Hide me servrar

Många typer av enheter kan skyddas

Hos Hide.me kan man skydda alla vanligt förekommande enheter, vilket inkluderar:

 • iOS (egenutvecklad app)
 • Android (egenutvecklad app)
 • Windows (egenutvecklad app)
 • Mac (egenutvecklad app)
 • Linux
 • Routrar (Tomato, DD-WRT, AsusWRT mfl.)
 • NAS-enheter (Synology/Qnap)
 • Webbläsare (Chrome/Firefox)

Utöver detta är det maximalt en uppkopplad enhet i taget som gäller för gratisanvändarna, medan de som betalar för sig kan skydda uppemot 10 enheter på en och samma gång.

Det är en bra prestation. Men Hide.me ligger dock i lä i jämförelse med Goose VPN, som inte tillämpar någon enhetsbegränsning överhuvudtaget och dessutom presterar bättre än Hide.me i alla mätbara kategorier.

vpn-klienter-för-hideme

Snabba och trevliga supportmedarbetare

Om du behöver komma i kontakt med kundsupporten är det direktmail, ett webbformulär eller en chattklient som gäller. Chattklienterna brukar i regel erbjuda de snabbaste svaren, och det var just den kontaktvägen jag valde att använda mig av.

Supportavdelningen kontaktades vid två tillfällen, och det tog aldrig mer än 15 sekunder innan jag fick ett trevligt och träffsäkert svar.

Den sista frågan berörde vilka typer av VPN-protokoll som de rekommenderar för Windows. En av supportmedarbetarna förklarade då precis vad som gällde, och gav sig inte förrän jag var helt nöjd.

Bättre än så här blir det inte.

chattlogg-för-hide-me-1

Utöver detta finns även en hjälpsektion tillgänglig. Väl där hittar man bland annat installationsguider för alla enheter som kan skyddas samt ett välbesökt supportforum.

hjälpsektion-för-hide.me_

Hide.me har ett bra rykte online

Om man tar ytterligare en titt på Hide.me:s webbsida ser man att de stoltserar med ett flertal filtrerade omdömen. PC World och Techradar beskriver Hide.me i väldigt positiva ordalag, och det är förstås hur bra som helst.

Men vad tycker kunderna egentligen?

hide.me-betyg

För att man ska kunna ta reda på det måste en lång rad sociala medie-sajter och webbforum granskas, och det tar vi tag i på momangen.

Enligt webbsidor såsom Reddit, Facebook och Twitter verkar nästan alla som uttalat sig vara nöjda. I synnerhet är det kundsupporten, apparna samt stödet för att kunna fildela anonymt som beröms mest frekvent.

kundbetyg-för-hide.me_

Men finns det några negativa röster då?

Det gör det alltid. I genomsnitt var femte recensent har någonting negativt att säga, och den skaran klagade främst på de relativt låga hastigheter de fick ut.

Mer specifikt måste man bläddra igenom ett flertal recensioner innan man hittar en missnöjd rackare. Vi menar därför att Hide.me har ett bra, men inte helt fläckfritt rykte online.

Neutralt (+-)

Hide.me Free är begränsad

Som vi tidigare nämnt är det en databegränsning på 10 GB som gäller för Hide.me Free. Men vad kan man göra med 10 GB data då?

Inte mycket!

Du kan som mest titta på en Youtubevideo i HD i cirka en timme, sen var den månadspotten förbrukad.

Nästan alla VPN-företag som erbjuder kostnadsfria VPN-tjänster som ett komplement till sin betal-VPN, gör det för att locka in kunder till premiumversionen. Det är en acceptabel men samtidigt onödig affärsmodell, i synnerhet när man som i Hide.me:s fall även erbjuder en pengarna tillbaka garanti.

Begränsningar för Hide.me Free

Gratisanvändarna får chatta med supportpersonalen och de slipper även stå ut med störande annonser, vilket nästan alla VPN-tjänster som är gratis tvingar på sina användare.

Men ett flertal begräsningar existerar dock. Utöver datataket på 10 GB får gratisanvändare endast koppla upp sig mot servrar i 5 olika länder, medan premiumkunder får ta del av VPN-servrar i 75+ länder.

Det faktum att Hide.me erbjuder en gratis VPN-tjänst ska inte ses som en nackdel, men inte heller en fördel när gratisversionen är så här pass begränsad.

En acceptabel prisnivå

Som brukligt sparar man mest pengar på att teckna sig för det längsta abonnemanget, som är relativt prispressat.

Men samtidigt; Zenmate kostar cirka hälften så mycket i jämförelse med Hide.me, samtidigt som de presterar betydligt bättre. Det är alltid en dålig idé att teckna sig för en ganska bra VPN, när toppalternativen presterar så mycket bättre.

Likt många andra VPN-aktörer erbjuder även Hide.me en pengarna tillbaka-garanti, som i detta fallet gäller i 30 dagar. Men tänk på att du maximalt får använda dig av 500 MB data. Om du överskrider den gränsen upphör öppet köp-garantin att gälla.

Betala kan du göra med bland annat:

 • Kontokort (Visa/Mastercard)
 • PayPal
 • Bitcoin

På minussidan (-)

Netflix och BBC iPlayer kan inte låsas upp

Enligt kundsupporten var det inte säkert att man skulle kunna låsa upp utländska streamingportaler såsom Netflix (USA) och BBC iPlayer. Och som rubriken säger var det helt omöjligt att låsa upp utländska streamingportaler vid recensionstillfället.

Som en liten tröst kan man i alla fall låsa upp en lång rad svenska streamingplattformar såsom Viaplay, SVT Play och HBO Nordic.

svt-play-fungerar-för-hideme-vpn

Servernätverket är relativt långsamt

Bashastigheten

När vi inte skyddar oss med en VPN är det nedanstående hastigheter som gäller.

 • Nerströms: 244 Mbps
 • Uppströms: 251 Mbps

Hide.me – ett komplett hastighetstest

Som du ser nedan presterar Hide.me relativt mediokert när det kommer till de hastigheter som erbjuds. En hastighetssänkning på cirka 44 % mot en svensk server är ett högst mediokert resultat.

LandNerströmsUppströms
Sverige141 Mbps37 Mbps
Storbritannien (London)135 Mbps59 Mbps
Finland130 Mbps87 Mbps
Norge127 Mbps54 Mbps
Italien118 Mbps62 Mbps
Tyskland105 Mbps124 Mbps
Storbritannien (Manchester)99 Mbps41 Mbps
Belgien72 Mbps19 Mbps
USA (Los Angeles)68 Mbps12 Mbps
Brasilien41 Mbps29 Mbps
USA (Dallas)25 Mbps8 Mbps
Sammanfattande tankar
Hide.me erbjuder en utmärkt VPN-tjänst som presterar bra i många kategorier, men främst faller på det faktum att servernätverket är långsamt.
Betyg:
5.5
Prenumerera
Notifiera mig om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
Hide.me
Betyg:
5.5
 • Stort servernätverk
 • Utmärkta VPN-appar
 • Långsamt servernätverk
 • Låser inte upp Netflix

Mer om VPN

Stort servernätverk Utmärkta VPN-appar - Långsamt servernätverk - Låser inte upp NetflixTest av Hide.me → En bra men relativt långsam VPN-tjänst