Meny

Recension IvacyVPN: Ett överpresterande lågprisalternativ

IvacyVPN grundades år 2007 och har sitt säte i önationen Singapore. Om vi tar en titt på webbsidan ser vi att företaget lägger sig ett antal hack under genomsnittet rent prismässigt. De säger också att alla större utländska streamingplattformar ska kunna låsas upp, och att snygga och säkra appar ska finnas att tillgå för alla tänkbara enheter och operativsystem.

Nåväl. Nu återstår det att se om de klarar av att leverera, eller får äta upp sina vackra ord. Men innan vi inleder grillningen får ni kika på lite snabbfakta:

FaktaInfo
Företagets säteSingapore
P2P och torrentingTillåts
Netflix amerikanska utbudJa
BBC iPlayerJa
SVT PlayJa
Antal servrar1000+ i 100+ länder
VPN-protokollOpenVPN, PPTP, L2TP och SSTP
Krypteringsteknik (högst)AES 256
Kill SwitchJa (Windows, Mac)
Antal samtida enheter som tillåts5
Support viaWebbformulär, chatt och mail
Pengarna tillbaka-garanti30 dagar
Kostnad vid månadsbetalning$9.95
Kostnad vid årsabonnemang$3.33
Övriga abonnemang:
Två år$2.25
Fem år$1.33
WebbsidaIvacyVPN.com

På plussidan (+)

Alla vanliga enhetstyper kan kopplas upp

Enhetsstödet är enormt bra. Ivacy fungerar utmärkt med bland annat:

 • Windows (egenutvecklad app)
 • Mac (egenutvecklad app)
 • iOS (egenutvecklad app)
 • Android (egenutvecklad app)
 • Webbläsare (Chrome och Firefox)
 • Routrar (DD-WRT)
 • Linux
 • Kodi-boxar
 • Smarta tv-apparater
 • Openelec

I övrigt kan vi maximalt koppla upp fem enheter samtidigt, vilket är snäppet bättre jämfört med vad konkurrenterna bjussar på.

appstöd-för-ivacyvpn

Säkra krypteringsalternativ erbjuds

Branschens starkaste krypteringsstandard, AES 256, finns tillgängligt – och detsamma gäller för det öppna VPN-protokollet OpenVPN. Utöver detta kan ni även använda er av PPTP-, L2PT- samt SSTP-protokollen – om det skulle vara en äldre eller en ovanlig enhet som ska kopplas upp vill säga.

Kill Switch-funktionalitet hittar vi för övrigt på Windows- samt Mac-sidan. Samma verktyg är det bästa skyddet vi har mot bland annat IP- samt DNS-läckor – och bör alltid vara aktiverat.

kryptering-ivacyvpn

Inga säkerhetsbrister kunde hittas

VPN-uppkopplingen grillades mot ett antal webbtjänster, såsom:

 • VPN Insights (ok)
 • Virustotal.com (ok)
 • Torrent IP Check (ok)
 • IPX.ac (ok)
 • Doileak.com (ok)

Och inga säkerhetsbrister kunde identifieras, precis som väntat.

virustest-för-ivacyvpn
Programvaran är ren..

ip-läcka-test-vid-torrenting-för-ivacyvpn
Inga läckor vid torrenting..

dns-läckor-test-för-ivacy
Inga DNS-läckor

inga-ip-läckor-med-ivacy
Inga IP-läckor enligt VPN Insights..

Apparna är snygga och enkla att använda

Egenutvecklade appar finns att tillgå för i princip alla plattformar, och här får iOS- samt Windows-apparna rejäla genomkörare. Vi börjar som vanligt med att kika på Windows-varianten.

Som ni själva ser nedan är gränssnittet rent och prydligt. Serverbyten kan dessutom genomföras på någon sekund och det är inte svårt att aktivera Kill Switch-verktyget (som i mina ögon borde vara aktiverat redan från start).

Under ”streaming”-fliken kan vi även koppla upp oss mot servrar som tex. har anpassats för att vi ska kunna låsa upp Netflix fullständiga utbud eller BBC iPlayer. Vi hittar också en flik för fildelning, men just det tar vi upp lite längre ner i recensionen.

ivacy-programvara-windows
IvacyVPN för Windows

Mobilapparna är oftast något mer avskalade, och Ivacys iOS-variant är inget undantag till den regeln. Installationen är kvickt överstökad då vi kan godkänna densamma med Touch ID (Face ID fungerar lika bra) – och när det väl är gjort är det bara att logga in.

När vi väl är inne i appen går det att byta servrar utan någon som helst fördröjning och alla viktiga inställningsval förklaras på ett bra sätt under ”Properties”. I korthet var iOS-appen minst lika trevlig som Windowsklienten.

ivacyvpn-programvara-för-ios
IvacyVPN för iOS..

Mer specifikt var alla appar som testades mycket användarvänliga och det tog inte mer än någon minut innan jag kände mig hemma i gränssnitten – oavsett vilken app som provkördes.

Loggpolicyn är tydlig och säker

Alla VPN-företag kör med ”vi sparar inga loggar”-snacket, men det stämmer aldrig. Alla VPN-aktörer sparar några former av loggar – så även IvacyVPN.

Följande information lägger VPN-företaget vantarna på:

 • Våra namn (vi behöver inte använda vårt riktiga namn)
 • Våra e-postadresser (för tex. supportärenden)
 • Betalningsinformation (krypterad – kan inte användas för att identifiera oss)
 • Kraschrapporter (inf. om varför ett specifikt problem uppstod)

ivacyvpn-loggavtal

Exakt samma typer av information sparar dock i princip samtliga VPN-företag, så detta är inget som är unikt för just Ivacy. Den information de nallar av oss är dessutom kraftigt krypterad, och lämnas aldrig ut till exempelvis regeringar eller upphovsrättsmaffian.

Nu till de trevligaste, det vill säga vad Ivacy inte sparar:

 • Våra IP-nummer (kan användas för att spåra oss)
 • Trafikdata (kan användas för att spåra oss)
 • Tidsstämplar (inf. om när vi kopplar upp oss mot en specifik server)
 • Uppkopplingsloggar (inf. som rör hur länge vi varit uppkopplade mot en specifik server)

Och med det sagt kan IvacyVPN:s loggavtal beskrivas som mycket säkert utformad. Avtalet  är dessutom mycket enkelt att förstå, relativt kort och helt utan juridiskt fintande.

Kundsupporten är kvick och väl uppstyrd

Supportgänget nås enklast via chattklienten, men om man vill går det även bra att dra iväg ett e-postmeddelande eller fylla i ett webbformulär. Men chattklienten är dock förstavalet för i princip alla – och det var också den kommunikationsmetod som användes vid testtillfället.

I chattklienten svarar någon som heter ”Ferguson”, och det var lyckligtvis en riktigt kvick rackare. Han kunde ge mig korrekta svar inom tjugo sekunder varenda gång han kontaktades. Sammanlagt snackade jag med honom under tre tillfällen, och om han är chatbot, en människa eller en kombination av de båda låter jag vara osagt. Helt korrekta svar fick jag i alla fall – och mer än så kan man inte begära.

Utöver detta finns även en FAQ-sektion tillgänglig. Under denna flik hittar vi bland annat inställningsguider till samtliga enheter som stöds, guider för fildelning, gaming, streaming samt mycket mer.

Med detta sagt är kundsupporten mycket bra uppstyrd – åtminstone i mina ögon.

chattlogg-med-ivacyvpn

IvacyVPN har ett bra rykte online

Ivacy visar stolt upp ett gäng Trustpilot-omdömen på landningssidan, där de prisas som det bästa som hänt VPN-branschen någonsin. För att kunna få en lite mer nyanserad bild dammsögs halva internet efter information om vad befintliga kunder tycker om VPN-företaget, och i korthet verkar nästan alla vara nöjda. Gaming-prestandan, stödet för fildelning samt kundsupporten verkar dessutom vara mest lovordade.

ivacy-omdöme-på-reddit

De som uttalade sig negativt klagade på någon enstaka mjukvarubugg som är patchad för en halv evighet sedan. Och då man stötte på långt fler positiva röster än negativa sådana hamnar även den har kategorin i plushögen.

Fildelning tillåts på öronmärkta servrar

Vi kan tyvärr inte fildela precis överallt – men inte långt ifrån. Sammanlagt finns det en hejdundrandes massa fildelningsservrar i ett stort antal länder, såsom:

 • Sverige (2 st p2p-servrar)
 • USA (19 st p2p-servrar)
 • Storbritannien (4 st p2p-servrar)

Tillsammans med ett hundratal ytterligare p2p-servrar som finns utplacerade runt om i världen. Och som vi redan gått igenom samarbetar IvacyVPN-gänget inte med några upphovsrättsorganisationer. Samtliga av dessa får foten vid dörren – och så kommer det vara även i framtiden, åtminstone enligt support-tjommen.

Åter till testandet. En större Linuxdistribution laddades ner via qBittorrent (på en av de svenska p2p-servrarna) och hastigheten jag fick ut nerströms, 15.5 MiB/s (130 Mbps), går det knappast att klaga på.

torrenting-test-med-ivacyvpn

VPN-företaget låser upp BBC iPlayer samt Netflix

Netflix och VPN-branschen är knappast bästa vänner. De leker lite av en katt och råtta-lek där Netflix blockerar ett gäng IP-adresser – VPN-företagen skaffar nya sådana, Netflix ger sig ut på nya IP-räder, och så rullar det vidare.

Somliga VPN-leverantörer orkar inte bry sig om Netflix löjliga skyddsåtgärder och ger helt enkelt upp, men IvacyVPN stretar emot bra. Just nu kan vi låsa upp BBC iPlayer på de brittiska servrarna (BBC iPlayer-servrarna) och Netflix låser vi upp via de amerikanska Netflix-servrarna.

Som en liten notis fungerade även SVT Play utmärkt på alla svenska servrar som testades.

Servrarna är flera hack kvickare än genomsnittet

Bashastigheten

Så här ser hastighetsläget ut när internetuppkopplingen är oskyddad. Alla hastighetstest genomförs med en kvick Windows-burk samt en trådbunden internet-förbindelse.

Nerströms: 244 Mbps
Uppströms: 251 Mbps
Latens: 12 ms

baslinjetest-för-vpn-recensioner

Sverige

I Sverige trummade IvacyVPN:s servrar på riktigt bra. Strax över 130 Mbps nerströms är mer än godkänt, och en bra bit över medelnivån.

Nerströms: 134 Mbps
Uppströms: 24 Mbps
Latens: 12 ms

test-ivacyvpn-server-i-sverige

Storbritannien

De brittiska servrarna hängde på riktigt bra de med. 60+ Mbps nerströms är en mycket bra prestation med tanke på avståndet.

Nerströms: 65 Mbps
Uppströms: 18 Mbps
Latens: 36 ms

servertest-storbritannien-med-ivacyvpn

USA

USA-servrarna brukar ofta vara lite av en akilleshäl där många VPN-leverantörer gör bort sig fullständigt. Men Ivacy klarar sig bra. Nästan 40 Mbps nerströms är inte bäst i klassen, men en bra bit över medelnivån. Latensen kunde dessutom hållas på en ovanligt låg nivå.

Nerströms: 39 Mbps
Uppströms: 7 Mbps
Latens: 118 ms

test-server-usa-med-ivacyvpn

Mer specifikt är det bra tryck i IvacyVPN:s ganska stora serverpark, och med detta sagt blir det plushögen som gäller.

IvacyVPN storsatsar på gaming

Många VPN-leverantörer säger att de passar utmärkt för gaming, men Ivacy är det VPN-företag som gått längst när det kommer till att göra livet bättre för gamers.

I slutet av 2019 bestämde de sig för att sponsra den franska e-sportorganisationen GamersOrigin som har elitspelare inom Fortnite, League of Legends, Street Fighter V och andra större speltitlar.

ivacyvpn-gaming-recension

Mer specifikt har de lagt en större tunna krut på att gamers ska slippa undan DDoS-attacker dagarna i ända, och de erbjuder även ett välfungerande port forward-stöd samt dedikerade IP-adresser till de gamers som önskar ha ett sådant.

En del av extrafunktionerna kostar dock en liten slant extra, och det finns förstås fler VPN-aktörer som satsar på just gaming. Men Ivacy har samtidigt lanserat en mycket seriös satsning mot dessa typer av användare – och det ska de ha all heder för.

De längre abonnemangen är mycket prisvärda

Just nu erbjuds fyra abonnemangsformer, funktionerna är alltid densamma – men priset skiljer sig dock en hel del. Om ni förskottsbetalar för fem år kommer ni riktigt billigt undan – men det är långtifrån något krav.

Många VPN-aktörer erbjuder pengarna tillbaka-garantier, så även IvacyVPN. Här är det en 30 dagar lång sådan som gäller – och om ni vill kunna utnyttja densamma måste följande villkor följas:

 • Ni får inte ha förbrukat mer än 500 MB data
 • Ni får inte ha betalat med Bitcoin eller presentkort

Ni bör med andra ord prova tjänsten snabbt om ni är osäkra. Gör några hastighetstester på bredbandskollen och/eller Speedtest.net, kontrollera Netflix-tillgången och hör sedan av er via chattklienten om ni inte skulle vara nöjda.

OBS: Femårserbjudandet, det vill säga det mest prisvänliga alternativet, dyker upp i form av en popup-ruta som ploppar upp efter att ni har surfat runt på webbsidan omkring 20 sekunder.

ivacyvpn-prisnivåer

Neutralt (+-)

Singapore ingår i Eyes-samarbetet

Eyes samarbetet är en övervaknings-organisation där ett femtontal regeringar gått ihop för att kunna ha koll på (spionera på) sina medborgare digitalt, och då IvacyVPN har sitt säte i Singapore är kan de därför vara delaktiga i detta samarbete. Singapores vara eller inte vara när det kommer till Eyes-samarbetet är dock omtvistat – och än så länge är deras eventuella Eyes-medlemskap bara ett rykte.

Men då VPN-aktören inte sparar några känsliga loggar och inte samarbetar med vare sig myndigheter eller regeringar är detta inget att sätta kaffet i halsen över. Jag har fullt förtroende för att IvacyVPN-gänget aldrig lättar på locket – och det borde ni också ha.

På minussidan (-)

Här var det tomt.

Rekommenderas IvacyVPN?

Ja. Och det finns ett större antal anledningar till detta. AES 256-kryptering erbjuds, fildela kan vi göra på nästan alla servrar, säkerhetsläget är på topp, stödet för gaming är helt perfekt och loggpolicyn är vattentät. Utöver detta gillade jag även apparna. Mer specifikt är IvacyVPN ett mycket bra val som kan rekommenderas helhjärtat.

Om ni vill jämföra vidare – kika gärna in på topplistan. Där listas alla VPN-leverantörer som recenserats tillsammans med ett knippe kortfattade fakta.

Besök IvacyVPN.com

Har någon av ni läsare provkört IvacyVPN? Och om så är fallet – är ni nöjda? Hör gärna av er via kommentarsfältet för att diskutera mer eller kläm till med ett användarbetyg vettja.

18 KOMMENTARER

Prenumerera
Notifiera mig om
guest
18 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer
JuhaT

Jag har kört Ivacy sen du tipsade om denna superbilliga (5-årsplanen) VPN innan jul. Den håller vad den lovar. Vad jag speciellt gillar är firefox-appen och möjligheten att välja ”purposes” dvs man väljer vad man vill göra, titta på iPlayer, netflix osv så väljer den rätt server direkt. Och det fungerar smärtfritt, särskilt iPlayer och ITV i England som jag är mest intresserad av. Den har dock en glitch och det är att när man avslutar en VPN-session så gör den inte det fast den säger att man inte är uppkopplad. Kollar jag på ipleak.net så ser jag att jag fortfarande är uppkopplad mot deras VPN-server. Jag måste starta om webläsaren. Det är nu inte hela världen och jag har inte forskat vidare i det. Kanske är det mina (massor av) Webläsartillägg för integritet som ställer till det? Jag kör också dubbla VPN. Jag har PrivateVPN som grund för datorn… Läs mer »

JuhaT

ska nu kanske nämna att glitchen hade jag inte i Linux Mint Cinnamon kom jag på nu när jag skrev om det. Jag har sedan dess bytt till först Linux Mint XFCE och numera MX-Linux som också är XFCE skrivbordsmiljö, så det är nog där problemet ligger.

JuhaT

Jag märker ingen skillnad när jag surfar. Mitt fiberabonnemang är 300/100
När jag nu kollar med bredbandskollen så får jag med bara PrivateVPN 306Mbit ner och 274Mbit upp. (har aldrig förstått varför man kan få mer uppströms än vad man betalar för)
Startar jag Ivacy får jag 302 ner men bara 13,75 upp. Vilket är intressant och jag inte förstår riktigt. Men som sagt jag märker inte jag inte någon skillnad när jag surfar eller laddar ner något.

bengt olsson

här jag via min ner 100 och upp ca 1000 borde vara tvärtom tycker jag har 100/100 lina

bengt olsson

hej,
har märklig speed på mitt internet
utan vpn körs det ner 120 mbit och upp 850 mbit har 100/100
kan köra två olika ip-adress utifrån har två olika routers här

bengt olsson

nej har 100/100 men det min fastighetsägare som står för kostnaden ingår i hyran kan få 1000/1000 för 299 kr får bli när skuldfri använder ownit som bredband de bra fritt blås och inga portar spärrade iaf
fattar inte varför har sån skillnad borde vara tvärtom ner 1000/100 istället

Bengt Olsson

Tjena,
de har en 5 års erbjudan också för 69.99 dollar fundera på den.
har en router netgear xr500 där en hybrid vpn de har 2 st vpn tjänster man kan köpa eller har ett konto hos dem iaf
frågan är hur är purevpn då ser din bedömning stabilt val

Furuvikaren

Jag får dock inte tv4 play att fungera med Ivacy

Furuvikaren

Hej igen.
Jag har provat göra som du skrev på min telefon. Rensat cookies i Ivacy samt tv4 play apparna och loggat ut både i Ivacy och tv4play utan framgång. Avaktivera WebRTC i Chrome i telefonen lyckades jag inte med.

Men jag skulle vilja veta om jag måste installera Ivacy i min Router (UniFi Dream Machine)

Jag har Ivacy installerat idag på min telefon samt på min Nvidia Shield och det är på dom enheterna som tv4 play inte funkar när jag startar Ivacy appen.

Jag är helt ny på det här med VPN

Furuvikaren

Uppgraderade VPN appen så nu funkar det.
Tack för hjälpen och God Jul

De senaste artiklarna

Mer om VPN