IvacyVPN grundades år 2007 och har sitt säte i önationen Singapore. Prismässigt lägger de sig ett antal hack under genomsnittet, och i recensionen nedan tar vi reda på om detta har någon påverkan på kvaliteten.

FaktaInfo
Företagets säteSingapore
P2P och torrentingTillåts
Netflix amerikanska utbudJa
BBC iPlayerJa
SVT PlayJa
Antal servrar1000+ i 100+ länder
VPN-protokollOpenVPN, PPTP, L2TP och SSTP
Krypteringsteknik (högst)AES 256
Kill SwitchJa (Windows, Mac)
Antal samtida enheter som tillåts5
Support viaWebbformulär, chatt och mail
Pengarna tillbaka-garanti30 dagar
Kostnad vid månadsbetalning$9.95
Kostnad vid årsabonnemang$3.33
Övriga abonnemang:
Två år$2.25
Fem år$1.33
WebbsidaIvacyVPN.com

På plussidan (+)

Stöd för ett stort antal enheter

Ivacy erbjuder egenutvecklade appar till bland annat Windows, iOS, Android, Mac, Chrome samt Firefox. Vi kan även installera VPN-tjänsten på våra (DD-WRT) routrar om vi så vill. Utöver detta kan vi koppla upp oss på fem enheter samtidigt, vilket är mer eller mindre standard sett till vad konkurrenterna erbjuder.

appar-för-ivacy-windows-ios-android-mac-chrome-firefox

Företaget ger även fullt stöd för följande enheter och operativsystem, även om de inte erbjuder någon egen programvara till dessa:

 • Linux
 • Smarta TV-apparater
 • Kodi
 • Openelec

enhetsstöd-för-ivacy-linux-blackberry-openelec-routrar-spelkonsoler

Som ni ser är enhetsstödet enormt, och då är det plushögen som gäller.

Det är AES 256-kryptering som gäller

Branschens starkaste krypteringsstandard, AES 256, erbjuds. Utöver detta kan vi även använda oss av till exempel PPTP eller SSTP. Dessa protokoll erbjuder en något högre hastighet då din data inte krypteras lika hårt. Tumregeln är dock: Erbjuds AES 256-kryptering – använd dig av det.

Kill Switch-funktionalitet erbjuds för Windows samt Mac. Detta verktyg bör alltid användas då vår internetförbindelse då kopplas bort automatiskt om vi skulle tappa kontakten med Ivacys servrar. Det blir knappast något glädjetjut om detta skulle hända, men en läckt IP-adress skulle vara betydligt värre.

kill-switch-för-ivacy-och-secure-dns

Inga säkerhetsbrister kunde hittas

VPN-uppkopplingen grillades mot ett antal webbtjänster såsom VPN Insights och Virustotal. Inga säkerhetsbrister av någon form kunde hittas, som ni ser nedan.

virustest-för-ivacyvpn
Programvaran är ren..
ip-läcka-test-vid-torrenting-för-ivacyvpn
Inga läckor vid torrenting..
dns-läckor-test-för-ivacy
Inga DNS-läckor
inga-ip-läckor-med-ivacy
Inga IP-läckor enligt VPN Insights..

Snygga och enkla appar

De appar som erbjuds är i korthet mycket kompetenta små rackare. Vi börjar med att ta en titt på Windows-klienten.

Som ni själva ser är gränssnittet rent och prydligt. Serverbyten kan dessutom genomföras på någon sekund och det är inte svårt att aktivera Kill Switch-funktionaliteten (som i mina ögon borde vara aktiverad som standard). Under ”streaming”-fliken kan vi även koppla upp oss direkt mot servrar som tex. har anpassats för att vi ska komma åt Netflix amerikanska utbud eller BBC iPlayer.

ivacy-programvara-windows
IvacyVPN för Windows

iOS-apparna är oftast något mer avskalade, och Ivacys iOS-varianter är inget undantag. Så fort vi godkänt installationen via Touch ID (Face ID fungerar lika bra) slussas vi vidare till en inloggningsskärm. När vi väl är inne i appen går det att byta servrar utan någon som helst fördröjning och alla viktiga inställningar hittar vi genom att trycka på ”properties.”

ivacyvpn-programvara-för-ios
IvacyVPN för iOS..

Mer specifikt är båda apparna mycket användarvänliga och det tog inte mer än någon minut innan jag kände mig hemma i gränssnitten.

Väl utformad och tydlig loggpolicy

I korta ordalag är användaravtalet vattentätt. Inga känsliga loggar (såsom IP-nummer/trafikdata) sparas och för ovanlighetens skull sparas inte heller några tidsstämplar (information om när vi kopplar upp oss mot servrarna), vilket är något unikt.

ivacy-sparar-inga-loggar-enligt-användaravta

Men vad sparar då IvacyVPN om oss? Jo det ska jag berätta:

 • Vårat namn (Vi behöver inte använda vårt riktiga namn)
 • Vår e-postadress (för tex. kontakt med supporten)
 • Betalningsinformation (krypterad – kan inte användas för att identifiera oss)

Denna information sparar dock i princip samtliga VPN-företag, och är inget unikt för just Ivacy.

ivacy-sparar-din-emailadressAllt som allt är loggpolicyn benhård – ingen känslig information sparas.

Kompetent och kvick kundsupport

Kundsupporten nås enklast via livechatt, men om man vill går det även att dra iväg ett e-postmeddelande eller fylla i ett webbformulär.

Efter att alla annonsblockerare slagits av dök äntligen chattklienten upp och mer specifikt tog det inte mer än 10 sekunder innan ”Ferguson” gav mig ett helt korrekt svar. Han kontaktades sammanlagt två gånger och svarade alltid inom 30 sekunder. Med andra ord är kundsupporten bra mycket kvickare än många av konkurrenternas alternativ.

chattlogg-med-ivacyvpn

Utöver detta finns även en FAQ-sektion tillgänglig. Under denna flik hittar vi bland annat inställningsguider till samtliga enheter som stöds.

Mycket bra rykte online

Halva internet dammsögs efter information och i korthet är nästan alla nöjda med vad Ivacy har att erbjuda. Kundsupporten och prisläget är de kategorier som hyllas högst. De som uttalat sig negativt klagar på diverse mjukvarubuggar som är patchade för länge sedan.

Fullt stöd för torrenting samt p2p

Fildelning via Bittorentprotokollet samt via p2p tillåts på ett gäng utvalda servrar (nästan alla). Och då IvacyVPN som sagt inte sparar några känsliga loggar går det även att vara säker på att diverse upphovsrättsorganisationer inte kan komma med några invändningar.

En större testfil laddades ner på en av de svenska servrarna och hastigheten jag fick ut, 15.5 MiB/s (130 Mbps), går det inte att klaga på.

torrenting-test-med-ivacyvpn

Fullt stöd för BBC iPlayer samt amerikanska Netflix

Netflix och VPN-leverantörerna leker lite av en katt och råtta-lek. Netflix blockerar ett gäng IP-adresser – VPN-företaget skaffar nya IP:n, och så rullar det vidare.

Somliga VPN-leverantörer orkar inte bry sig om Netflix-tillgången och ger helt enkelt upp, men IvacyVPN stretar dock emot bra. Just nu fungerar BBC iPlayer (byt till en storbritannisk server) och tillgång ges även till Netflix amerikanska utbud (byt till Netflix-servern). SVT Play fungerar för övrigt utmärkt på de svenska servrarna.

Servrarna är kvickare än genomsnittet

Sverige

I Sverige trummade IvacyVPN:s servrar på rätt bra. Omkring 130 Mbps nerströms är mer än godkänt.

Nerströms: 134 Mbps
Uppströms: 24 Mbps
Latens: 12 ms

test-ivacyvpn-server-i-sverige

Storbritannien

De storbritanniska servrarna hängde på riktigt bra de med. 60+ Mbps nerströms är trots allt en bra prestation.

Nerströms: 65 Mbps
Uppströms: 18 Mbps
Latens: 36 ms

servertest-storbritannien-med-ivacyvpn

USA

Även i USA gick det undan. Nästan 40 Mbps nerströms är inte bäst i klassen, men en bra bit över medelnivån.

Nerströms: 39 Mbps
Uppströms: 7 Mbps
Latens: 118 ms

test-server-usa-med-ivacyvpn

Mer specifikt är det bra tryck i IvacyVPN:s servrar, och med detta sagt blir det plushögen som gäller.

Prisvärda abonnemang

Just nu erbjuds fyra abonnemangsformer, och som ni ser nedan sparar vi en rejäl slant på att teckna oss för det längsta alternativet. Om vi förskottsbetalar för fem år kommer vi dessutom riktigt billigt undan.

Om du skulle vara missnöjd med tjänsten ingår även en pengarna tillbaka-garanti som löper över 30 dagar. Du måste dock tänka på att följande villkor gäller för att denna garanti ska kunna utnyttjas:

   • Du får inte förbruka mer än 500 MB data
   • Du får inte ha betalat med Bitcoin eller presentkort

Med andra ord: Prova tjänsten snabbt. Gör några hastighetstester på bredbandskollen, kontrollera Netflix-tillgången och hör sedan av dig via chattklienten om du inte skulle vara nöjd.

prislistan-ivacy-vpn

iacyvpn-femårsabonnemang-för-dollar-1-33

Neutralt (+-)

Singapore ingår i Eyes-samarbetet

Eyes samarbetet är en organisation med ett tiotal regeringar som tillsammans gått ihop för att kunna massövervaka sina medborgare, och då IvacyVPN har sitt säte i Singapore är de därför ofrivilligt delaktiga i detta samarbete.

Men då VPN-aktören inte sparar några känsliga loggar och inte samarbetar med myndigheter är detta förmodligen inget att sätta kaffet i halsen över.

Rekommenderas IvacyVPN?

Ja. Och det finns en större drös anledningar till detta: AES 256-kryptering erbjuds, stöd finns för torrenting och loggpolicyn är vattentät. Utöver detta gillade jag även apparna. Mer specifikt är IvacyVPN ett mycket bra val som jag kan rekommendera helhjärtat.

Om ni vill jämföra vidare – kika gärna in på topplistan. Där listas alla VPN-leverantörer som recenserats.

Förändringar:

2019-08-01 – Pengarna tillbaka-garantin förlängdes från 7 dagar till 30 dagar.

2019-08-04 – Ny rabattkod släpptes för att fira sponsoravtalet med West Ham. Denna gäller fram till den 25 samma månad.

annons för IvacyVPN

Delta i diskussionen