Meny

De 5 bästa VPN-tjänsterna för Thailand år 2020

Det är ingen hemlighet att Thailand övervakar sin befolkning, samt informationsflödet. Thailands myndigheter blockerar en lång rad webbsidor, och tvingar landets internetoperatörer att lagra känslig data, vilket innebär att de kan se vad du gör på nätet.

I den här artikeln får du lära dig mer om vilka VPN-tjänster som passar bäst i Thailand år 2020. Om du vill veta mer om vad är VPN är, och hur en sådan fungerar, läs gärna mer i nybörjarguiden för VPN.

Innan vi pratar mer om de bästa VPN-alternativen går vi igenom varför Thailand är ett så pass slutet land. Många hävdar att den militärkupp som utfördes år 2014 var startskottet för den massiva nätövervakning som är aktuell idag. Strax efter militärkuppen beslutade styret att pressfriheten skulle inskränkas, och i förlängningen även yttrandefriheten på webben.

För bara något år sedan tecknades en mycket aggressiv cyberlag, som innebär att regeringen har rätt att begära ut vilken information de vill, utan ett domstolsbeslut. Vi menar därför att en VPN bör ses som något av ett måste om du semestrar, eller kanske till och med bor i Thailand.

En bra VPN-tjänst gör dessutom mer än att ”bara” skydda din integritet på nätet. Du kan även låsa upp blockerade webbsidor samt svenska tv-plattformar, likt SVT Play och Viaplay. Men huvudsyftet med en VPN är nästan alltid detsamma: De som tecknar sig för en VPN vill skydda sig mot övervakare, dvs. organisationer med mål att spåra vad du gör på nätet.

Nu är det färdigsnackat, nedan hittar du de bästa VPN-alternativen för Thailand.

#1. Cyberghost VPN

cyberghost-logo-landingssida-696x

Cyberghost presterar utmärkt inom alla mätbara kategorier, och det är främst VPN-företagets allsidighet som är dess största styrka.

Mer specifikt klarar de av att låsa upp samtliga streamingplattformar, inklusive SVT Play, C More, Viaplay samt en lång rad övriga svenska och internationella tv-plattformar. Utöver det är VPN-apparna väl utformade, och serverparken är enorm. En stor serverpark alltid att föredra, då chansen därmed blir större att du hittar en synnerligen snabb VPN-server.

Säkerhetsläget är dessutom perfekt. Inga brister kunde identifieras vid recensionstillfället, och externa säkerhetsföretag, likt Cure 53, har granskat dem, och Cyberghost har klarat sig utmärkt vid precis vartenda tillfälle.

Närmare bestämt är Cyberghost det bästa valet inom VPN-branschen, och de tar inte mer betalt än nödvändigt. Om vi tänker pris kontra prestanda är Cyberghost oslagbara, och om du fastnar för det här VPN-företaget, teckna dig gärna för ett längre abonnemang för att kunna tjäna en hacka.

Sist men inte minst: Om du skulle vara missnöjd kan du välja att nyttja pengarna tillbaka-garantin, som sträcker sig över 45 dagar.

Testa Cyberghost nu!

Läs gärna recensionen för att få mer information om hur Cyberghost presterar.

InformationAttribut
Företagets säteRumänien
Antal servrar6200+ i 90+ länder
Appar förWin 10, Linux, Mac, iOS och Android
Antal samtida enheter som tillåts7
Låser upp ITV HubJa
Låser upp BBC iPlayerJa
Låser upp Netflix (USA)Ja
Låser upp svenska tv-plattformarJa
Pengarna tillbaka-garanti45 dagar
Pris från€2.75
WebbsidaCyberghost.com

#2. ExpressVPN

expressvpn-landningssida-liten

ExpressVPN presterar lika bra, om inte bättre än Cyberghost, men är betydligt mer kostsamma. Men innan vi börjar gnälla över prisnivån går vi igenom några av de positiva aspekterna med detta VPN-alternativ.

VPN-servrarna är snabba, serverparken är synnerligen stor, VPN-apparna är mycket användarvänliga och samtliga streamingplattformar kan låsas upp, inklusive BBC iPlayer, Netflix (alla regioner), SVT Play samt SF Anytime.

Som vi tidigare nämnt är prisläget den enda akilleshälen. ExpressVPN skulle ha återfunnits på första plats om priset varit marginellt lägre. Mer specifikt bör alla som har råd att avvara en extra slant teckna sig för ExpressVPN. De presterar oerhört bra inom alla mätbara kategorier, och det prisläge som är aktuellt för det längsta abonnemanget är trots allt humant.

Testa ExpressVPN nu!

Läs gärna mer om vad andra användare tycker om ExpressVPN i recensionen.

InformationAttribut
Företagets säteBrittiska Jungfruöarna
Antal servrar3000+ i 94+ länder
Appar förWin 10, Linux, Mac, iOS och Android
Antal samtida enheter som tillåts5
P2P och torrentingTillåts
Låser upp ITV HubJa
Låser upp BBC iPlayerJa
Låser upp Netflix (USA)Ja
Låser upp svenska tv-plattformarJa
Support viaWebbformulär, chatt och mail
Pengarna tillbaka-garanti30 dagar
Pris från:$6.67
WebbsidaExpressVPN.com

#3. IvacyVPN

ivacyvpn-landningssida

IvacyVPN är lite av en doldis i Sverige, men det gör ingenting, då de presterar bra eller mycket bra inom samtliga kategorier. Snabba VPN-servrar finns tillgängliga i både Norden och Asien, vilket bör ses som ett styrketecken för alla som bor eller semestrar i Thailand.

Vi inleder som vanligt med att prata mer om de positiva aspekterna. VPN-appar finns tillgängliga för alla vanliga enheter, inklusive Linux, och samtliga svenska och internationella tv-plattformar kan låsas upp. Utöver detta är serverparken stor, och det gick dessutom bra undan vid hastighetsmätningen.

Tips: Sänk månadskostnaden till 1 dollar, eller cirka 10 kronor månatligen, genom att ta del av VPNBasens exklusiva rabatterbjudande.

Mer specifikt bör IvacyVPN ses som ett bra VPN-alternativ för Thailands-resenärer med en tight budget att röra sig med, då det fördelaktiga prisläget är en av IvacyVPN:s största styrkor. Som vanligt tjänar du en hacka om du väljer att teckna dig för det längsta abonnemanget.

Testa IvacyVPN nu!

Läs gärna den mer detaljerade recensionen för att få veta mer om IvacyVPN.

InformationAttribut
Företagets säteSingapore
Antal servrar1000+ i 100+ länder
Appar förWin 10, Mac, iOS och Android
Antal samtida enheter som tillåts5
Låser upp ITV HubJa
Låser upp BBC iPlayerJa
Låser upp Netflix (USA)Ja
Låser upp svenska tv-plattformarJa
Pengarna tillbaka-garanti30 dagar
Pris från$1.33
WebbsidaIvacyVPN.com

#4. OVPN

ovpn-landningssida-696

OVPN är svenska på alla tänkbara sätt. Supportpersonalen pratar svenska, samtliga guider är skrivna på svenska och många VPN-appar har svenska gränssnitt. De är inte heller särskilt skrytsamma av sig, utan konstaterar bara att deras VPN-tjänst håller en god kvalitet, och det stämmer synnerligen väl.

Närmare bestämt är VPN-servrarna snabba, och serverparken är stor nog, men det är när det kommer till säkerhetsläget som OVPN briljerar som mest. OVPN äger sina egna servrar, och samtliga av dessa är inställda på att inte spara några loggar, vilket är perfekt ur en integritetssynpunkt.

OVPN passar även väl för fildelare, då de motar bort hundratals upphovsrättstroll månatligen, vilket du kan se i transparensrapporten nedan.

transperensrapport-ovpn

De enda nackdelar som är värda att nämna består av att BBC iPlayer inte kan låsas upp, och några egenutvecklade appar för iOS- samt Android existerar inte i dagsläget.

Men om vi bortser från de små tillkortakommandena presterar OVPN mycket bra, och kan därför rekommenderas helhjärtat från vårt håll.

Testa OVPN nu!

Läs gärna mer om hur OVPN presterar i recensionen.

InformationAttribut
Företagets säteSverige
Antal servrar83+ i 13+ länder
Appar förWin 10, Mac, iOS och Android
Antal samtida enheter som tillåts4
P2P och torrentingTillåts
Låser upp ITV HubJa
Låser upp BBC iPlayerNej
Låser upp Netflix (USA)Ja
Låser upp svenska tv-plattformar Ja
Kompatibel med routrarJa
Support viaWebbformulär, chatt och mail
Pengarna tillbaka-garanti10 dagar
Pris från49 kr
WebbsidaOVPN.com

#5. Surfshark

surfshark-logo-landningssida-696x-1

Surfshark är en mycket populär VPN, som kanske inte kommer upp i ExpressVPN- och Cyberghost-nivå, men trots det bör ses som ett smart VPN-alternativ.

VPN-appar finns tillgängliga för alla vanliga enheter, och samtliga tv-plattformar kan låsas upp, inklusive Netflix, BBC iPlayer, Viaplay samt många fler. Utöver detta är serverparken stor nog, och hastighetsläget är det inte heller något fel på.

Hos Surfshark kan du även koppla upp hur många enheter du vill, på en och samma gång, vilket bör ses som unikt då många av konkurrenterna tillämpar enhetsbegränsningar som motsvarar cirka 4 till 8 samtida enheter. Du bör dock inte utnyttja Surfsharks generositet i en alltför hög utsträckning. Om du kopplar upp mer än omkring 20 enheter samtidigt, lär Surfsharks kundsupport höra av sig och fråga vad som försiggår.

Sammanfattningsvis presterar Surfshark bättre än cirka 95 % av konkurrenterna, vilket innebär att de bör ses som ett mycket bra VPN-alternativ.

Testa Surfshark nu!

Ta gärna en titt i recensionen för att få reda på hur Surfshark presterar i detalj.

InformationAttribut
Företagets säteBrittiska Jungfruöarna
Antal servrar1.000+ i 61+ länder
Appar förWin 10, Mac, iOS och Android
Antal samtida enheter som tillåtsObegränsat
P2P och torrentingTillåts
Låser upp ITV HubJa
Låser upp BBC iPlayerJa
Låser upp Netflix (USA)Ja
Låser upp svenska tv-plattformar Ja
Kompatibel med routrarJa
Support viaWebbformulär, chatt och mail
Pengarna tillbaka-garanti30 dagar
Pris från€2.09
WebbsidaSurfshark.com

Svar på vanligt ställda frågor

Nu har du fått bekanta dig med fem VPN-alternativ, som alla klarar av att skydda din integritet i Thailand.

I denna sista del vill vi försöka släta ut de sista frågetecken som existerar, genom att svara på ett antal vanligt förekommande frågor.

Är VPN-tjänster lagliga i Thailand?

Trots att censuren är omfattande i Thailand, är det fullkomligt lagligt att använda en VPN-tjänst. Du bör dock inte använda en VPN för att bryta mot de lagar som existerar i landet.

Fungerar ExpressVPN och Cyberghost i Thailand?

Ja, dessa VPN-tjänster fungerar utmärkt, och kan användas helt utan några begränsningar.

Kan jag titta på Netflix i Thailand?

Ja. Om du först kopplar upp dig mot en svensk VPN-server, kan du låsa upp den svenska delen av Netflix, och om du kopplar upp dig mot en amerikansk VPN-server, blir det amerikanska Netflix-biblioteket, som är tre gånger så stort som det svenska, tillgängligt.

Kan jag titta på svensk TV i Thailand?

Ja, de VPN-alternativ som nämns ovan klarar av att låsa upp alla nordiska tv-plattformar, inklusive SVT Play, NRK Play, YLE Areena samt många fler.

Du måste dock koppla upp dig mot en svensk VPN-server, innan du exempelvis öppnar SVT Play- eller Viaplay-appen.

En gratis VPN för Thailand, är det en bra idé?

Nej, du bör inte använda gratis-VPN-tjänster. Dessa är kända för att spara känslig data, samt för att samarbeta med både upphovsrättslobbyn och myndigheter.

I korthet tjänar gratis-VPN-tjänsterna inte några pengar genom månadsavgifter, och de har därför inga incitament för att skydda din integritet, då det är datainsamlingen (dvs. din data) som står för intäkterna.

Sammanfattning

Thailand är ett mysigt land med en trevlig och ödmjuk befolkning. Landets styre tillämpar dock en stark censur, som du kan slå dig fri från med hjälp av en bra VPN-tjänst. Sammanlagt har över 60 VPN-tjänster recenserats, och de VPN-alternativ som nämns ovan tillhör det absoluta toppskiktet.

Om du har några frågor eller funderingar kring artikelns innehåll, hör gärna av dig via kommentarsfältet nedan. 

Prenumerera
Notifiera mig om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

De senaste artiklarna

Mer om VPN