Meny

De bästa VPN-tjänsterna för fildelning år 2020

Om ni någon gång besökt en torrentsajt har ni säkert fått syn på VPN-reklam. För att nämna ett exempel samarbetar AzireVPN med The Pirate Bay, i förhoppning att nätpirater ska vända sig till dem för att skydda sina internetuppkopplingar.

azirevpn-sponsrar-thepiratebay

Jag har testat AzireVPN. De presterar acceptabelt, men det finns betydligt bättre alternativ inom VPN-svängen, var så säkra. Bilden ni kan kika på ovan är en renodlad annons. The Pirate Bay-gänget har knappast jämfört alla VPN-företag på marknaden, men det har jag.

Varför bör fildelare använda en VPN?

Många tecknar sig för en VPN för att kunna fildela anonymt, och därmed slippa handskas med kravbrev, i vilka upphovsrättslobbyn pressar ut vanliga svenskar på pengar.

hotbrev-på-sweclockers

hotbrev-2-sweclockers

Som ni ser ovan är kravbreven både vanliga och besvärliga, men de snackar vi mer om lite längre ner i artikeln. Innan vi kommer dit tar vi upp de bästa VPN-alternativen för fildelning, och för att kunna kvala in i den listan måste VPN-företagen uppfylla följande kriterier.

Hastighetsläget måste vara perfekt

VPN-företagen kapslar in era internetuppkopplingar i en skyddande tunnel, och kan på så sätt dölja era riktiga IP-adresser. Det är hur bra som helst, och som en konsekvens av det kan ni ladda ner filer helt anonymt. Den enda nackdelen är att era uppkopplingshastigheter kan ta sig en smäll, men om ni väljer en högpresterande VPN-lösning blir hastighetsminskningen minimal.

Inga känsliga loggar får sparas

Alla VPN-företag sparar loggar, utan undantag. Det måste de göra för att kunna leverera en fungerande VPN-tjänst. Men sanningen är att vissa loggar är känsliga, medan andra är fullkomligt ofarliga.

Om ett specifikt VPN-företag lägger vantarna på IP-adresser, DNS-förfrågningar och annat som kan röja vår identitet på nätet börjar varningsklockorna att ringa. Det är aldrig acceptabelt.

Det är dock ovanligt att ett VPN-företag sparar känsliga uppgifter, och för att förtydliga läget sparar inga VPN-alternativ som nämns i artikeln några känsliga loggar.

Ni ska skyddas mot upphovsrättslobbyn

VPN-aktörerna måste även kunna skydda oss mot upphovsrättslobbyn. Listettan Cyberghost(recension) motar bort tiotusentals upphovsrättsanslag årligen. De sparar inte heller några känsliga loggar och har därmed inget att lämna ut när upphovsrättslobbyn kommer och knackar på.

cyberghost-upphovsrättslobbyn

Svenska OVPN(recension) sparar inte heller några känsliga loggar, och tack vare det hamnar alla luriga förfrågningar i närmsta papperskorg.

ovpn-transperensrapport

Som ett skräckexempel kan HMA, eller HideMyAss nämnas. De skryter om att fildelning är tillåtet överallt, men lik förbaskat sparar de känsliga uppgifter och lämnar över precis allt när upphovsrättslobbyn kommer på besök.

reddit-hide-my-ass-copyright

VPN-företaget måste tillåta fildelning

Det är säkert lätt att skratta till när ni läser rubriken. Ja, för att jag ska kunna fildela måste fildelning vara tillåtet. Men sanningen är att det är långtifrån alla VPN-aktörer som tillåter Bittorrent- och p2p-trafik.

VPN-aktörer såsom F-Secure Freedome och Avira Phantom säger stopp och belägg från första stund. De vill inte ha någonting med fildelare att göra. F-Secure Freedome motiverar sitt beslut genom att hänvisa till den amerikanska DMCA-lagen:

”På grund av de krav vi lyder under enligt DMCA-lagen (Digital Millennium Copyright Act) kan vi inte tillåta Bittorrent eller andra P2P-fildelningsprogram på flera av våra gateway-platser som antingen finns inom USA eller hanteras av ett företag i USA.”

Den ramsa ni precis läste är rent trams. Mer specifikt fegar de ur. De vågar skydda oss mot regeringar, internetoperatörer, myndigheter och annat, men inte upphovsrättsmaffian, som har fått lite väl mycket inflytande under de senaste åren.

De bästa VPN-tjänsterna för fildelning

I skrivande stund har 60+ VPN-leverantörer recenserats. 20 av dem fungerar utmärkt för fildelning, och 10 av dem presterar tillräckligt bra för att tas upp i den här artikeln.

#1 Cyberghost – det bästa VPN-valet, alla kategorier

cyberghost-logo-landingssida-696x

Cyberghost toppar många listor, och så även denna.

VPN-företaget presterar mycket bra inom alla kategorier och återfinns högst upp på VPN-topplistan sedan två år tillbaka.

Fildela kan vi göra nästan överallt. Vafalls? Nästan överallt? Vad är det för något konstigt påhitt? Jag vill kunna fildela överallt!

Det är inte så farligt som det låter. Cyberghost har valt att placera sina p2p-servrar i länder där de kan utlova full anonymitet. Vissa länder har lagar på plats som förbjuder Bittorrent-tekniken, och dessa nationer har exkluderats från Cyberghosts p2p-lista.

De öronmärkta p2p-servrarna är över 3.500 till antalet och kan hittas i en lång rad länder, inklusive, Sverige, Norge, Danmark, USA och Kanada.

cyberghost-fildelning

I övrigt är hastighetsläget perfekt, alla tänkbara VPN-protokoll finns tillgängliga och inga känsliga loggar sparas. Cyberghost är dessutom en av få VPN-aktörer som låtit sig granskas av externa säkerhetsföretag. Samtliga revisioner har gått hur bra som helst, vilket bör ses som ett rejält styrketecken.

Som bäst blir säkerhetsläget när OpenVPN-protokollet får arbeta tillsammans med AES 256-algoritmen, och det är just den säkerhetsstandarden som gäller från start hos Cyberghost.

Egenutvecklade appar finns på plats för alla vanliga enheter, och samtliga av dessa är utrustade med Kill Switch-funktionalitet. Tack vare att alla VPN-appar delar samma gränssnitt är det lätt att komma igång, och Kill Switch-verktygen förhindrar säkerhetsläckor på samtliga plattformar.

Vi avslutar med att ta en kik på prisläget, som faktiskt är riktigt tilltalande. Om ni tecknar er för ett längre abonnemang kommer ni vansinnigt billigt undan. Pris kontra prestanda-mässigt är det ingen som slår Cyberghost, som rekommenderas starkast.

Testa Cyberghost nu!

Läs gärna recensionen för att få mer information om hur Cyberghost presterar.

InformationAttribut
Företagets säteRumänien
Antal servrar6200+ i 90+ länder
Appar förWin 10, Linux, Mac, iOS och Android
Kompatibel med routrarJa
Antal samtida enheter som tillåts7
Support viaWebbformulär, chatt och mail
FildelningTillåts
Låser upp NetflixJa
Låser upp BBC iPlayerJa
Låser upp SVT PlayJa
Pengarna tillbaka-garanti45 dagar
Pris från€2.75
WebbsidaCyberghost.com

#2 ExpressVPN – starkt säkerhetsläge, saltad prisnivå

expressvpn-landningssida-för-torrenting-696x

ExpressVPN är knappast billigast i VPN-svängen, men trots att så är fallet är de populära som bara den. VPN-företaget är ett utmärkt allround-val och presterar oerhört bra inom alla mätbara kategorier.

Serverparken är enorm, inga känsliga loggar sparas, VPN-servrarna är vässade som bara den och upphovsrättslobbyn hålls med ett ruskigt kort koppel. Då ExpressVPN inte sparar någonting som kan identifiera oss säger de: ”Vi vet inte vem som laddat ner Storfilm 3. Det kvittar hur många copyrightanslag ni skickar, vi kommer aldrig hänga ut några kunder.” För att sammanfatta läget: VPN-företaget är stora och starka nog för att kunna stå emot upphovsrättslobbyns fula tricks.

Inte heller här behöver vi gissa oss till huruvida de uppmuntrar till fildelning eller inte. På VPN-företagets webbsida hittar ni ett flertal guider som beskriver alltifrån hur uTorrent bör ställas in till hur ni kontrollerar att Bittorrent-uppkopplingen är fri från IP- och DNS-läckor.

expressvpn-utorrent

Utöver detta kör VPN-företaget med hårddiskfria servrar, och har dessutom granskats av externa säkerhetsföretag. Cure53:s senaste revision hittar ni här, och precis som väntat hade de ingenting att anmärka på.

ExpressVPN är ett utmärkt VPN-alternativ som presterar lika bra som Cyberghost, men då de kör på en lite mer saltad prisnivå blir det andraplatsen som gäller.

Testa ExpressVPN nu!

Läs gärna mer om vad andra användare tycker om ExpressVPN i recensionen.

FaktaInfo
Företagets säteBrittiska Jungfruöarna
Antal servrar3000+ i 94+ länder
Appar förWin 10, Linux, Mac, iOS och Android
Kompatibel med routrarJa
Antal samtida enheter som tillåts5
Support viaWebbformulär, chatt och mail
FildelningTillåts
Låser upp NetflixJa
Låser upp BBC iPlayerJa
Låser upp SVT PlayJa
Pengarna tillbaka-garanti30 dagar
Pris från:$6.67
WebbsidaExpressVPN.com

#3 OVPN – anonym fildelning på hårddiskfria servrar

ovpn-logo-landningssida-696x-1

Svenska OVPN presterar utmärkt inom många kategorier, och det finns en faktor där OVPN-gänget utmärker sig rejält – och det är när det kommer till säkerhetsläget. Servrarna är konfigurerade på ett sätt som gör att inga känsliga loggar sparas, och tack vare det får upphovsrättslobbyn alltid foten vid dörren när de kommer och knackar på.

Varje månad släpps så kallade transparensrapporter, där de bevisar att de inte sparar någonting överhuvudtaget, samt hur många gånger upphovsrättslobbyn fått smaka på handens längsta finger.

ovpn-transperensrapport

De vill inte ens ha våra e-postadresser. Ni kan förstås ange era e-postadresser om ni så vill (använd en Protonmail-adress i så fall), men om ni låter det fältet vara blankt vid registreringen får ni en anonym e-postadress per automatik. Den manövern är både säker och unik.

VPN-företagets servrar är dessutom helt hårddiskfria, och då det är ett svenskt företag vi snackar om har den egenskapen inte fått något flashigt marknadsföringsnamn i stil med ”SuperNoHDDTech”. OVPN nöjer sig med att säga att inga känsliga loggar sparas. Det stämmer – och räcker finfint för min del.

Säkerhetsdelen då? Klarar de av att leverera där med? Jepp, det kan ni lita på. Hos OVPN är det OpenVPN-protokollet samt AES 256-algoritmen som gäller. Bättre än så blir det inte. Och om ni betalar en extra slant (40 kr/mån) kan all trafik tunnlas via två servrar, vilket innebär att säkerhetsläget blir än bättre.

Om jag tvingas gräva fram någonting negativt kan jag nämna att OVPN bör införa fler egenutvecklade appar. I skrivande stund är det tredjepartsappen OpenVPN Connect som erbjuds på mobilsidan (iOS och Android). Tredjepartsklienterna är precis lika säkra som de egenutvecklade alternativen. OVPN:s installationsguider är dessutom hur lättbegripliga som helst. Men trots att så är fallet kan det ta en stund att komma igång, i synnerhet för nyinvigda VPN-användare.

För att sammanfatta läget presterar OVPN utmärkt, annars skulle de inte ha rott hem en så här fin placering.

Testa OVPN nu!

Läs gärna mer om hur OVPN presterar i recensionen.

InformationAttribut
Företagets säteSverige
Appar förWin 10, Mac, iOS och Android
Kompatibel med routrarJa
Antal servrar83+ i 13+ länder
Antal samtida enheter som tillåts4
Support viaWebbformulär, chatt och mail
FildelningTillåts
Låser upp NetflixJa
Låser upp BBC iPlayerNej
Låser upp SVT PlayJa
Pengarna tillbaka-garanti10 dagar
Pris från49 kr
WebbsidaOVPN.com

#4 RUSVPN – en starkt presterande nykomling

rusvpn-fildelning

RUSVPN har sitt säte i Dominica, och presterar utmärkt inom många kategorier.

Egenutvecklade VPN-appar finns på plats för Windows, Mac, Android samt iOS, och Kill Switch-funktionalitet ingår i samtliga av dem. Kill Switch-verktyget är mycket viktigt när det kommer till just fildelning. Tack vare det kan både IP- och DNS-läckor förhindras på ett mycket bra sätt, vilket innebär att upphovsrättslobbyn aldrig kan sniffa upp våra riktiga IP-nummer. Utöver det sparas inga känsliga loggar och alla tänkbara tv-plattformar kan överlistas, inklusive BBC iPlayer, Netflix (alla regioner) och SVT Play.

Om vi ska gräva fram någonting negativt är serverparken inte enorm, men stor nog, och VPN-servrarna skulle må bra av att vässas ett snäpp. Men hur vi än vrider och vänder på det är RUSVPN ett mycket bra val för fildelning. De skriver uttryckligen att fildelning tillåts precis överallt, och VPN-företaget har aldrig, och kommer aldrig att samarbeta med upphovsrättslobbyn.

Prisnivån är dessutom ganska trevlig, om ni är beredda att teckna er för ett längre VPN-abonnemang vill säga.

Testa RUSVPN nu!

Lär dig mer om RUSVPN genom att läsa recensionen.

InformationAttribut
Företagets säteDominica
Antal servrar330+ i 35+ länder
Appar förWin 10, Mac, iOS och Android
Kompatibel med routrarJa
Antal samtida enheter som tillåts5
Support viaWebbformulär, chatt och e-post
FildelningJa
Låser upp NetflixJa
Låser upp BBC iPlayerJa
Låser upp SVT PlayJa
Pengarna tillbaka-garanti30 dagar
Pris från$2.99
WebbsidaRUSVPN.com

#5 IvacyVPN – prisvärda och högpresterande

ivacyvpn-landningssida-696x

IvacyVPN bör ses som ett utmärkt budgetalternativ. VPN-servrarna är snabba, säkerhetsläget är det inget fel på och fildela kan vi göra överallt.

VPN-företaget är välkända i Asien och Nordamerika, men i Europa är det få som hört talas om dem. Ivacy gör allt för att snirkla sig in på Europamarknaden, och som en konsekvens av det ser prisläget ut som det gör.

Om vi snöar in oss på stödet för fildelning finns det mycket att gilla. På VPN-företagets hemsida hittar vi en herrans massa fildelningsguider, och som ni ser på bilden nedan lovar de att skydda oss mot upphovsrättslobbyn.

ivacyvpn-för-fildening

Med detta sagt bör IvacyVPN ses som ett kompetent VPN-alternativ för fildelning, och inte minst ett ruskigt prispressat sådant.

Testa IvacyVPN nu!

Läs gärna recensionen för att få veta mer om IvacyVPN.

InformationAttribut
Företagets säteSingapore
Antal servrar1000+ i 100+ länder
Appar förWin 10, Mac, iOS och Android
Kompatibel med routrarJa
Antal samtida enheter som tillåts5
Support viaWebbformulär, chatt och mail
FildelningTillåts
Låser upp NetflixJa
Låser upp BBC iPlayerJa
Låser upp SVT PlayJa
Pengarna tillbaka-garanti30 dagar
Pris från$1.33
WebbsidaIvacyVPN.com

#6 ZenmateVPN

zenmate-torrenting

Zenmate kan beskrivas som en lite mer budgetbetonad version av Cyberghost. VPN-apparna är nästan lika fiffiga, servrarna är nästan lika snabba och kundsupporten är nästan lika bra uppstyrd i jämförelse med storebrorsan.

Som ni själva märker får ni stå ut med lite kompromisser, men prisläget är snäppet bättre i jämförelse med listettan, och tack vare det kniper de sjätteplatsen i den här listan.

Fildelning tillåts på ett gäng öronmärkta servrar, och snabbt går det. En testfil kunde laddas ner i 28.1 MiB/s (ca. 232 Mbps), vilket bör ses som en mycket bra prestation då en 250/250-lina användes vid recensionstillfället.

Och jepp – Zenmate uppmuntrar till fildelning. På VPN-företagets webbsida hittar ni guider som beskriver hur Windows-klienten bör ställas in, samt annan information som kan kopplas till säker fildelning.

zenmate-torrenting-1

Mer specifikt är även Zenmate ett utmärkt val som bör passa många. Prisläget är underbart och även om de inte kan mäta sig med Cyberghost bör de ses som ett utmärkt VPN-alternativ.

Testa Zenmate nu!

I recensionen kan du läsa mer om hur Zenmate presterar.

InformationAttribut
Företagets säteTyskland
Antal servrar300+ i 30+ länder
Appar förWin 10, Mac, iOS och Android
Kompatibel med routrarJa
Antal samtida enheter som tillåts5
Support viaWebbformulär och mail
FildelningTillåts
Låser upp NetflixJa
Låser upp BBC iPlayerJa
Låser upp SVT PlayJa
Pengarna tillbaka-garanti30 dagar
Pris från€2.22
WebbsidaZenmate.com

#7 Surfshark

surfshark-landningssida-för-torrenting

Surfshark skäms inte för sig. De skriker ut att fildelning tillåts precis överallt. Vissa VPN-företag väljer att vara lite försiktiga av sig och tar bara upp fildelningsfrågor i loggavtalet, men så är det knappast här. På VPN-företagets webbsida hittar ni fiffiga guider för bland annat uTorrent, qBittorrent och många andra torrentklienter.

fildelning-surfshark

Som jag tidigare nämnt påstår Surfshark att fildelning tillåts på alla servrar. Men det stämmer bara delvis. Om de märker att ni laddar ner torrenter via en VPN-server som inte är p2p-märkt dirigeras trafiken om per automatik. Det är kanske inte någon perfekt lösning, men till Surfsharks försvar påverkas inte hastighetsläget ett skvatt.

I övrigt är säkerhetsläget perfekt, kundsupporten är mycket bra uppstyrd och serverparken är relativt stor. Surfshark presterar med andra ord bra, och det är främst prisläget som utmärker dem från konkurrenterna.

Om ni tecknar er för det längsta abonnemanget kommer ni undan med att betala omkring 20 kronor i månaden, och det prisläget är det få av konkurrenterna som slår.

Testa Surfshark nu!

Ta gärna en titt i recensionen för att få reda på hur Surfshark presterar i detalj.

InformationAttribut
Företagets säteBrittiska Jungfruöarna
Antal servrar1.000+ i 61+ länder
Appar förWin 10, Mac, iOS och Android
Kompatibel med routrarJa
Antal samtida enheter som tillåtsObegränsat
Support viaWebbformulär, chatt och mail
FildelningTillåts
Låser upp NetflixJa
Låser upp BBC iPlayerJa
Låser upp SVT PlayJa
Pengarna tillbaka-garanti30 dagar
Pris från€2.09
WebbsidaSurfshark.com

#8 Perfect Privacy

perfect-privacy-logo-landningssida-696x

Perfect Privacy sköter sig utmärkt. Säkerhetsläget är extremt bra, men prisnivån kunde ha sett snäppet bättre ut.

Det som utmärker Perfect Privacy mest är säkerhetsfunktionerna. Hos dem kan ni koppla upp er mot fyra VPN-servrar på en och samma gång. Multi Hop-läget, eller serverhoppandet, hittar ni även hos OVPN (2 hopp), NordVPN (2 hopp) och IVPN (2 hopp).

Perfect Privacy menar att myndigheter och regeringar klarar av att övervaka en VPN-server, i värsta fall till och med två. Men samtidigt: det är dyrt, resurskrävande och snudd på omöjligt att övervaka en VPN-server i realtid. Så länge ni inte ska åka på IS-läger bör ni inte ha någonting att oroa er över.

I övrigt är alla viktiga VPN-protokoll på plats, VPN-servrarna är dessutom hårddiskfria och precis som väntat sparar de inga känsliga loggar.

surfshark-fildelning

Om ni har råd att betala en ganska saftig månadsavgift för ett säkerhetsläge som är extremt bra bör Perfect Privacy ses som ett riktigt toppval. Men då prisnivån är viktig för många VPN-spekulanter hamnar de tyvärr ganska långt ner i listan.

Testa Perfect Privacy nu!

Ta gärna del av recensionen för att lära dig mer om Perfect Privacy.

InformationAttribut
Företagets säteSchweiz
Antal servrar55+ i 24+ länder
Appar förWin 10, Mac, iOS och Android
Kompatibel med routrarJa
Antal samtida enheter som tillåtsObegränsat
Support viaWebbformulär och mail
FildelningJa
Låser upp NetflixJa
Låser upp BBC iPlayerNej
Låser upp SVT PlayJa
Pengarna tillbaka-garanti7 dagar
Pris från$8.95
WebbsidaPerfectPrivacy.com

#9 TorGuard

torguard-landningssida-logo-696x

TorGuard har ingenting med Tor-webbläsaren att göra. Själva ”Tor” står egentligen för torrenting, och det är just fildelningstödet de gjort sig kända för. Genom att marknadsföra sig som en fildelningsvänlig VPN-leverantör har de fått ett utmärkt rykte inom pirat-svängen, och populariteten håller fortfarande i sig. Och för att göra ett litet tillägg: Det är förstås inte bara marknadsföringssnacket som gjort dem populära, de presterar riktigt bra.

Här kan ni fildela överallt, och samtliga servrar har optimerats för just Bittorrent- och p2p-trafik. Det märktes inte minst under recensionstillfället. När VPN-företagets servrar testades mot Speedtest.net var hastighetsläget ganska mediokert, men så fort qBittorent fick göra sitt gick det undan som bara den.

Som ni ser nedan har TorGuard även snickrat ihop ett säkerhetsverktyg som jag använt mig av under många av recensionerna. Mer specifikt berättar verktyget om några säkerhetsläckor kan identifieras vid fildelning.

torrent-ip-tool-hos-torguard

I övrigt finns det inte mycket att klaga på. Många VPN-protokoll finns på plats, en Proxy-tjänst ingår och VPN-företaget lägger inte vantarna på några känsliga loggar. Som vi redan varit inne och nosat på kan VPN-servrarna vara lite halvtrötta vardagssurfande. Men om vi bara snöar in oss just på fildelning är TorGuard svårslagna.

Testa TorGuard nu!

I recensionen kan du lära dig mer om hur TorGuard presterar.

InformationAttribut
Företagets säteUSA
Antal servrar3000+ i 55+ länder
Appar förWin 10, Mac, iOS och Android
Kompatibel med routrarJa
Antal samtida enheter som tillåts5
Support viaWebbformulär, chatt och e-post
FildelningJa
Låser upp NetflixJa
Låser upp BBC iPlayerJa
Låser upp SVT PlayJa
Pengarna tillbaka-garanti7 dagar
Pris från$4.91
WebbsidaTorGuard.com

#10 Private Internet Access

pia-696x-2

PIA, eller Private Internet Access, basar över en stor serverpark och prisnivån är faktiskt riktigt human.

Fildela kan vi göra överallt. PIA skriker förvisso inte ut: Kom och fildela här! Men enligt loggpolicyn ska fildelning vara fullt tillåtet. Under recensionstillfället gick det ganska bra undan när en test-torrent laddades ner. Men allt är tyvärr inte guld och gröna skogar. Enligt vissa har fildelningstödet försämrats.

pia-torrenting

Även om säkerhetsläget är perfekt och inga känsliga loggar sparas kan PIA inte rekommenderas fullt ut, åtminstone inte för fildelare. De skyddar oss förvisso mot upphovsrättslobbyn och har aldrig hängt ut några kunder, men då det finns betydligt bättre alternativ lite längre upp i listan anser jag att ni bör hålla er till någon av dem.

Testa PIA nu!

I den recension som utförts kan du läsa mer om PIA.

InformationAttribut
USAUSA
Antal servrar3245+ i 33+ länder
Appar förWin 10, Mac, iOS och Android
Kompatibel med routrarJa
Antal samtida enheter som tillåts5
Support viaWebbformulär, chatt och e-post
FildelningJa
Låser upp NetflixJa
Låser upp BBC iPlayerJa
Låser upp SVT PlayJa
Pengarna tillbaka-garanti7 dagar
Pris från$3.33
WebbsidaPIA.com

Vad är upphovsrättslobbyn?

Många av de största film- och tv-bolagen har gått ihop för att kunna klämma åt nätpirater, torrentsajter och till och med internetoperatörer som inte lyder deras minsta vink.

I ett av världens största antipirat-gäng, ACE, ingår bland annat Disney, SF, Paramount, Sony, Canal+, HBO, Twentieth Century Fox och många andra. De kämpar bland annat för att nätpirater ska få hårdare straff, att piratsajter ska läggas ner samt för att regeringar ska stifta strängare antipirat-lagar.

ace-medlemmar

De är tyvärr riktigt duktiga på att lobba för sin sak. ACE och resten av upphovsrättslobbyn utnyttjar ofta sin makt för att kunna påverka USA:s regering, som i sin tur trakasserar länder som har ”för svaga” antipiratlagar.

På ryktesvägar ska upphovsrättslobbyn ha legat bakom The Pirate Bay-rättegången då de först ska ha påverkat USA:s regering, som i sin tur ska ha hotat Sverige med handelssanktioner om inte The Pirate Bay-gänget åtalades och fälldes.

Ligger upphovsrättslobbyn bakom kravbreven?

Ja, men de håller sig på behörigt avstånd. De anlitar skumma advokatbyråer som gör smutsjobbet, dvs. skickar ut hotbrev till vanliga svenskar där det står skrivet att höga bötesbelopp är att vänta, om utpressningsoffren inte betalar några tusen vill säga.

Men betala aldrig! Advokatbyråerna säger att bevisningen är solklar, men sanningen är att de inte vågar ta upp fallen i domstol, med rädsla för att ett IP-nummer inte räcker som bevisning. Allt som allt har tiotusentals svenskar hotats, men i skrivande stund har ingen dragits inför rätta. Både upphovsrättslobbyn och advokatbyråerna vet att hela utpressnings-processen är ett stort luftslott, och borde skämmas ögonen ur sig.

Vilken VPN-tjänst passar bäst för fildelning?

I listan ovan hittar ni 10 VPN-företag som fungerar utmärkt för fildelning, och i mina ögon är Cyberghost(recension) och ExpressVPN(recension) de bästa alternativen. De döljer era riktiga IP-nummer och sparar inga känsliga loggar, vilket innebär att upphovsrättslobbyn aldrig kan komma och kladda med sina smutsiga fingrar.

I listan nedan hittar ni en sammanställning av VPN-företagen, samt deras förmåga att hålla oss säkra när vi fildelar (länkarna tar er till recensionerna).

VPN-leverantörLoggpolicyFildelning
CyberghostInga loggar sparasTillåts och uppmuntras
ExpressVPNInga loggar sparasTillåts och uppmuntras
OVPNInga loggar sparasTillåts och uppmuntras
RUSVPNInga loggar sparasTillåts och uppmuntras
IvacyVPNInga loggar sparasTillåts och uppmuntras
ZenmateInga loggar sparasTillåts och uppmuntras
SurfsharkInga loggar sparasTillåts och uppmuntras
Perfect PrivacyInga loggar sparasTillåts och uppmuntras
TorGuardInga loggar sparasTillåts och uppmuntras
PIAInga loggar sparasTillåts och uppmuntras
FrootVPNInga loggar sparasTillåts och uppmuntras
FastestVPNInga loggar sparasTillåts och uppmuntras
ibVPNInga loggar sparasTillåts och uppmuntras
NordVPNInga loggar sparasTillåts och uppmuntras
ProtonVPNInga loggar sparasTillåts och uppmuntras
StrongVPNInga loggar sparasTillåts och uppmuntras
SwitchVPNInga loggar sparasTillåts och uppmuntras
TigerVPNInga loggar sparasTillåts och uppmuntras
Trust.ZoneInga loggar sparasTillåts och uppmuntras
ZoogVPNInga loggar sparasTillåts och uppmuntras
TunnelbearInga loggar sparasTillåts och uppmuntras
GooseVPNInga loggar sparasTillåts och uppmuntras
AnonymousVPNInga loggar sparasTillåts och uppmuntras
AzireVPNInga loggar sparasTillåts och uppmuntras
Celo VPNInga loggar sparasTillåts och uppmuntras
SlickVPNInga loggar sparasTillåts
AirVPNInga loggar sparasTillåts
AnonineInga loggar sparasTillåts
BoxPNInga loggar sparasTillåts
HideIPVPNInga loggar sparasTillåts
Hotspot ShieldInga loggar sparasTillåts
IPVanishInga loggar sparasTillåts
LimeVPNInga loggar sparasTillåts
OneVPNInga loggar sparasTillåts
PrivateVPNInga loggar sparasTillåts
PureVPNInga loggar sparasTillåts
SaferVPNInga loggar sparasTillåts
TigerVPNInga loggar sparasTillåts
WindscribeInga loggar sparasTillåts
VPN.acInga loggar sparasTillåts
VPN UnlimitedInga loggar sparasTillåts
VPNAreaInga loggar sparasTillåts
VPNBaronInga loggar sparasTillåts
VPNSecureInga loggar sparasTillåts
VyprVPNInga loggar sparasTillåts
VeePNInga loggar sparasTillåts
MullvadInga loggar sparasTillåts
BolehVPNInga loggar sparasTillåts
CactusVPNInga loggar sparasTillåts
ProXPNInga loggar sparasTillåts
SpyoffInga loggar sparasTillåts
Hide.meInga loggar sparasTillåts
RapidVPNSparar onödiga loggarTillåts
Avast SecurelineSparar onödiga loggarTillåts
AceVPNSparar onödiga loggarTillåts
Avira PhantomInga loggar sparasTillåts men avråds
VPNHubSparar känsliga uppg.Tillåts men avråds
HideMyAssSparar känsliga uppg.Tillåts men avråds
Hide My IPSparar känsliga uppg.Tillåts
VPNTunnelSparar känsliga uppg.Tillåts
Easy Hide IPSparar känsliga uppg.Tillåts
Hide My IPSparar känsliga uppg.Tillåts
F-Secure FreedomeSparar känsliga uppg.Tekniskt omöjligt
OperaVPNSparar onödiga uppg.Tekniskt omöjligt
BetternetSparar känsliga uppg.Tekniskt omöjligt

Prenumerera
Notifiera mig om
guest
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

De senaste artiklarna

Mer om VPN