Meny

Bästa VPN för Ryssland just nu!

Ryssland har en regering som tillämpar stark censur. Landet har till och med försökt blockera VPN-tjänster, för att befolkningen inte ska få möjlighet att ta del av utländsk media.

Utöver det är Rysslands regering mästare när det kommer till att blockera webbtjänster som Linkedin, Youtube och Facebook.

För att kunna låsa upp svenska tv-portaler och alla sociala medie-tjänster som vi tar för givet behöver du en VPN-tjänst. Med en VPN-tjänst kan du nämligen ”lura systemet”, så att webbtjänster och streamingplattformar tror att du surfar från ett annat land när du egentligen befinner dig i Ryssland.

Cyberghost är den bästa VPN-tjänsten för Ryssland!

Cyberghost small logo 250

CyberghostMest VPN för pengarna!

4 gratismånader för nya kunder
Från
€ 2,03
9.9
Så tycker vi
Specifikationer
Cyberghost ger dig mest VPN för pengarna. Just nu inkluderas även 3 månader gratis via samtliga länkar på VPNBasen.
Recension
  4 gratismånader för nya kunder
  Värdens största servernätverk
  Världens snabbaste servernätverk
  Sparar inga känsliga loggar
  Låser upp Netflix i 15 regioner
  Program på svenska
  Säker webbläsare inkluderas
  Annonsblockerare inkluderas
  Ingenting
Pris från
€2,03 (ca. 23 kr) per månad
Fungerar med
Windows, Mac, iOS, Android och Linux
Antal samtidiga enheter
7
Anonym fildelning
Tillåts
Låser upp Netflix
Ja, i över 15 regioner inkl. USA
Policy om loggar
Inga loggar sparas
VPN-protokoll
OpenVPN, WireGuard och IKEv2
Kill Switch
Ja, för alla applikationer.
Webbsida på svenska
Ja, och alla nordiska språk.
Program på svenska
Ja, och alla nordiska språk.
Betala med
Kreditkort, kontokort, PayPal eller Bitcoin
Pengarna tillbaka-garanti
45 dagar

5 anledningar att skaffa en VPN i Ryssland

 1. Du kan fildela anonymt. Ryssland har hårda regler som bestämmer vad du får och inte får göra på internet. Fildelning är inte en aktivitet som får grönt ljus av den ryska regeringen. Med en VPN-tjänst slipper du bli övervakad av Rysslands alla upphovsrättstroll, då din riktiga IP-adress byts ut så att ingen ser vad du laddar ner på nätet.
 2. Du kan titta på svensk tv i Ryssland. I princip alla svenska tv-plattformar är blockerade i Ryssland inklusive SVT Play, HBO Nordic och Viaplay. Med en VPN med snabba svenska servrar kan du låsa upp alla svenska streamingtjänster och streamingportaler.
 3. Du kan titta på rysk tv i Sverige. Om du exempelvis bor i Ryssland eller ofta besöker Ryssland, kan du titta på ryska tv-kanaler i Sverige om du skaffar en VPN-tjänst. Allt du behöver göra är att koppla upp dig mot en rysk VPN-server, sen är det bara att titta på dina favoritkanaler såsom Russia 1, Russia 2, Russia 24, Match TV och TNT.
 4. Du slipper statlig censur. Den ryska regeringen övervakar det som händer på nätet, och ser allt det du gör online. Att skaffa en VPN som inte sparar några loggar är det enda sättet att slippa statlig censur i Ryssland.
 5. Du får ett större Netflix-utbud. Ryska Netflix har betydligt färre filmer och serier jämfört med både svenska och amerikanska Netflix. För att kunna se på svenskt material samt internationella filmer och serier med svenska undertexter, då ska du koppla upp dig mot en svensk VPN-server. För att låsa upp det fullständiga utbudet, det vill säga det amerikanska, kopplar du upp dig mot en amerikansk server.

Läs mer: Vad är en VPN? En komplett nybörjarguide.

Så skaffar du en VPN i Ryssland

 1. Skaffa ett VPN-abonnemang, förslagsvis hos Cyberghost. Vi har tjatat hårt på Cyberghost för att vi ska kunna ge dig en bra rabatt via länken. Cyberghost är dessutom den bästa VPN-tjänsten som erbjuder dig ryska IP-nummer.
 2. Ladda ner och installera en VPN-app för din enhet. Cyberghost erbjuder VPN-appar med i princip alla språk i världen, inklusive svenska och ryska.
 3. Koppla upp dig mot en VPN-server. Exempelvis en svensk server för att kunna titta på svensk tv i Ryssland.
 4. Nu surfar du anonymt, och från vilket land du vill! 

Tips: Det finns även bra VPN-tjänster för Island

5 kriterier för bästa VPN för Ryssland

 1. Snabba VPN-servrar måste erbjudas. Annars kan du få låga hastigheter när du exempelvis låser upp SVT Play, med ryckig och pixlig bild som följd.
 2. Du ska kunna låsa upp alla tv-portaler. Som SVT Play, BBC iPlayer samt amerikanska, svenska och ryska Netflix.
 3. VPN-företaget får inte spara känsliga loggar. För då blir du inte anonym på nätet.
 4. Det ska finnas moderna VPN-protokoll. För då får du ett bättre skydd.
 5. Kill Switch ska erbjudas för alla enheter. Då skyddas du mot dataläckor på ett effektivt sätt.

Läs mer: Sveriges största test med över 60 VPN-tjänster

3 ryska dockor

De 3 bästa VPN-tjänsterna för Ryssland

1. Cyberghost

Cyberghost 200x112 1

Cyberghost VPN

Du betalar €2.00 (ca. 20 kronor) per månad om du tecknar dig för 3 år, och får även ta del av 3 gratismånader. En 45 dagar lång pengarna tillbaka-garanti inkluderas alltid.
€11.99
2.00/mån
SPARA 83%
Till erbjudandet

2. Surfshark

Surfshark 200x112 1

Surfshark VPN

Du sparar 83 % och får ta del av 3 gratismånader såvida du tecknar dig för 2 år. Du betalar €2.09 (ca. 21 kronor) per månad, och en pengarna tillbaka-garanti på 30 dagar inkluderas alltid.
€10.59
2.09/mån
SPARA 80%
Till erbjudandet

3. ExpressVPN

Expressvpn 200x12 1

Express VPN

Du betalar $6.67 (ca. 55 kr) i månaden och får samtidigt ta del av tre gratismånader, som inkluderas med hjälp av denna rabattkupong. En pengarna tillbaka-garanti på 30 dagar inkluderas alltid.
$12.95
$6.67/mån
SPARA 48%
Till erbjudandet

🆓 Är det säkert att använda en gratis VPN i Ryssland?

Det är inte säkert att använda en VPN-tjänst som är gratis i Ryssland. För det fösta samarbetar VPN-tjänster som är kostnadsfria med såväl myndigheter som upphovsrättstroll. För det andra säljer de din webbhistorik till annonsbolag och för det tredje är det vanligt att gratis-VPN-tjänster innehåller virus och/eller spionprogram.

🚀 Vilken VPN har flest ryska IP-nummer?

Cyberghost erbjuder världens största servernätverk, och har över 60 VPN-servrar i Ryssland. Det medför att du enkelt kan koppla upp dig mot en snabb VPN-server med många IP-nummer i Ryssland. Lägg gärna märke till att få andra VPN-tjänster erbjuder snabba såväl som tillförlitliga servrar i Ryssland.

🏴‍☠️ Kan jag fildela säkert i Ryssland?

Du kan inte fildela säkert i Ryssland utan en VPN-tjänst, då Rysslands internetoperatörer övervakar allt du gör och rapporterar in fildelare till statliga myndigheter. Med en VPN-tjänst döljer du din personliga identifierare på nätet, vilket medför att du blir helt anonym. Att fildela utan en VPN är alltid en dålig idé, oavsett var du befinner dig.

VPN for fildelning infogram for vpnbasen

😕 Fungerar det att använda en VPN i Ryssland?

Det fungerar utmärkt att använda en VPN i Ryssland, men det är värt att notera att den ryska regeringen inte gillar VPN-tjänster. Regeringen har vid ett flertal tillfällen försökt blockera VPN-tjänster utan att lyckas, men så länge du väljer en VPN-tjänst som inte sparar känsliga loggar får du ett mycket bra skydd.

👮 Är det lagligt att använda en VPN i Ryssland?

På pappret måste alla VPN-tjänster blockera ett trettiotal webbsidor och webbtjänster för att vara lagliga, men det har aldrig hänt. Ryssland trycker på och försöker få till ett brett förbud mot VPN-tjänster, men idag är alla VPN-tjänster lagliga att använda i Ryssland.

😎 Är det säkert att använda en VPN i Ryssland?

Det är fullständigt säkert att använda en VPN i Ryssland, men bara för att du använder en VPN ska du inte bryta mot lagen. En säker VPN-tjänst skyddar dig vid exempelvis fildelning och när du låser upp Facebook eller Twitter. Men om du kritiserar regeringen, då kan IT-ministeriet förmodligen komma åt dig i vilket fall.

Prenumerera
Notifiera mig om
guest

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
Visa alla kommentarer

De senaste artiklarna

Mer om VPN